کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

عادت‌های بد خود را به بچه ها منتقل نکنید!


براساس نتایج پژوهشی که توسط دانشگاه بریستول در انگلستان انجام شده، کودکانی که والدین آنها وقت زیادی صرف تماشای تلویزیون می کنند سه برابر سایر کودکان احتمال دارد چنین عادتی را کسب کنند.

 
 
 

صبح بخیر: براساس نتایج پژوهشی که توسط دانشگاه بریستول در انگلستان انجام شده، کودکانی که والدین آنها وقت زیادی صرف تماشای تلویزیون می کنند سه برابر سایر کودکان احتمال دارد چنین عادتی را کسب کنند. در این پژوهش مشخص شده که به خصوص عادت و سلیقه پدرها در تماشای برنامه های تلویزیونی در روزهای تعطیل آخر هفته روی فرزندان دختر تاثیر زیادتری می گذارد.

پژوهش های قبلی در این زمینه نشان داده بود که صرف اوقات زیادی برای تماشای تلویزیون می تواند به سلامت کودکان و افراد بالغ لطمه بزند.

پژوهش جدید دانشگاه بریستول روی کودکان پنج و شش ساله در یکهزار خانواده از ساکنان این شهر انجام شده و نتایج آن در فصل‌نامه بین المللی تغذیه و فعالیت های جسمی منتشر شده است.

تاثیر عادت والدین در تماشای تلویزیون روی کودکان

ابتدا از والدین سوال شده که آنها و فرزندانشان در طول روزهای عادی چند ساعت را برای تماشای تلویزیون، استفاده از کامپیوتر یا بازی های کامپیوتری چه روی صفحه تلویزیون و چه در تلفن های موبایل صرف می کنند. جمع‌آوری این اطلاعات نشان داد که ۱۲ درصد از پسربچه ها، ۸ درصداز دختر بچه ها و ۳۰ درصد از والدین در روزهای معمولی هفته به طور متوسط دو ساعت تلویزیون تماشا می کنند.

کودکان خانواده هایی که والدین آنها روزانه بیش از دو ساعت تلویزیون تماشا می کنند سه برابر سایر کودکان به احتمال زیاد همین عادت را تکرار خواهند کرد. ساعاتی که مادر خانواده صرف تماشای تلویزیون می کند در شکل دادن به عادت کودکان از ساعاتی که پدر صرف این کار می کند تاثیر گذارتر است.

در عین حال مشخص شد که در روزهای تعطیل آخر هفته در مجموع خانواده ها ساعات بیشتری را صرف تماشای تلویزیون می کنند. چهل و پنج درصد از پسربچه ها، ۴۳ درصد از دختر بچه ها و ۵۳ درصد از مادران و ۵۷ درصد از پدران در این روزها به طور متوسط بیش از دو ساعت را صرف تماشای تلویزیون می کنند.

در طول روزهای آخر هفته اگر پدر و مادرها بیش از دو ساعت تلویزیون تماشا کنند احتمال تکرار همین عادت توسط کودکان این خانواده ها به نسبت سایر کودکان پنج برابر می شود.

دختران پدرهایی که بیش از دو ساعت تلویزیون تماشا می کنند به نسبت پسرهای خانواده دو برابر احتمال دارد که عادت پدر خود را کسب کرده و تکرار کنند.

پژوهشگران دانشگاه بریستول می گویند که برای پیدا کردن دلیل تاثیر گذاری بیشتر عادت پدرها روی فرزندان دختر خود باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

این پژوهش همچنین نشان داد که بین ساعاتی که والدین و فرزندان آنها برای استفاده از کامپیوتر صرف می کنند نیز ارتباط نزدیکی وجود دارد. در این مورد نیز تاثیر گذاری عادت پدرها روی فرزندان دختر از تاثیر آنها روی فرزندان پسر بیشتر بوده است.

خطرات سلامتی مربوط به تلویزیون


پژوهشگران دانشگاه بریستول می گویند کشف این موضوع که عادت والدین در تماشای تلویزیون روی کودکان تاثیر مستقیمی دارد نکته بسیار مهمی است چون در سالهای اخیر بیماریها و خطرهای مهمی برای سلامتی افراد تشخیص داده شده که همه آنها به میزان تماشای تلویزیون مربوط می شوند.

از جمله بیماریهایی که به تماشای بیش از حد تلویزیون مربوط می شوند می توان به افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع دو اشاره کرد که میزان مرگ و میر در افراد بالغ را افزایش می دهند. در مورد کودکان نیز مشکل اضافه وزن و ابتلا به چاقی مفرط با میزان تماشای تلویزیون ارتباط دارد.

پروفسور راس جاگو مسئول این پژوهش در بخش تغذیه و علوم بهداشت دانشگاه بریستول می گوید: "برای ما کاملا مشخص شده که تماشای بیش از حد تلویزیون برای سلامت کودکان مضر است. پژوهش های ما نشان داده که برخی از کودکان در روزها تعطیل آخر هفته حتی ساعت های بیشتری برای تماشای تلویزیون و سایر وسایل تصویری مثل کامپیوتر و بازیهای کامپیوتری صرف می کنند. میزان تماشای تلویزیون و استفاده از وسایل تصویری دیگر در میان کودکان تابعی است از عادات پدر و مادرها."

پروفسور جاگو می افزاید باید به خانواده ها کمک کرد که از ساعات تماشای تلویزیون بکاهند.

دکتر سانجای تاکرار از بنیاد قلب بریتانیا که هزینه انجام این پژوهش را تامین کرده است، می گوید صرف ساعات زیادی برای تماشای تلویزیون و بازیهای کامپیوتری برای سلامت افراد عواقب بسیار جدی دارد.

او می افزاید: "نتایج این تحقیقات نشان می دهد که هر گونه راهنمایی و کمک در مورد کاستن از تماشای زیاد تلویزیون باید هم کودکان و هم والدین را مورد خطاب و توجه قرار دهد."


ویدیو مرتبط :
عادت‌های بد و روش ترک آن‌ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه عادت های بد بچه ها را از سرشان بیندازیم


در این مقاله سعی کرده ایم تکنیک هایی در اختیارتان قرار دهیم که به وسیله آن بتوانید باعث از بین بردن عادت های نادرست در فرزندتان شوید.

هفته نامه زندگی مثبت - ترجمه طاهره محمدی: والدین نقش بسیار مهمی در تغییر رفتار فرزندانشان دارند. پدر و مادر در عین حال که می توانند افرادی دوست داشتنی برای فرزندشان باشند، باید قاطع و محکم باشند. این ترکیب آنها را قادر می کند محیطی امن و قابل احترام در کانون خانواده ایجاد کنند. در این مقاله سعی کرده ایم تکنیک هایی در اختیارتان قرار دهیم که به وسیله آن بتوانید باعث از بین بردن عادت های نادرست در فرزندتان شوید.

محدودیت هایتان را دقیق روشن کنید

مقررات و محدودیت هایی را در محیط خانواده ایجاد کنید که قابلیت چشم پوشی و سهل انگاری از آن وجود نداشته باشد. درواقع، اگر قانونی در خانه وضع می کنید باید به آن متعهد باشید و به اصطلاح ساده به آن بچسبید. برای مثال اگر انجام ندادن به موقع تکالیف مجازاتی مانند محروم شدن از تماشای برنامه مورد علاقه کودک را به دنبال دارد، حتما این قانون را اجرا کنید تا جدیت و محکم بودن این قانون برای کودک مشخص شود. اگر چند بار این عادت نادرست از فرزندتان سر زد و هر بار با مجازات روبرو شد او به تدریج خواهد آموخت که باید این عادت ناپسند را کنار بگذارد.

زندگی فرزندتان کف دستتان باشد

نظارت و کنترل روی تمام زوایای زندگی فرزندتان به معنای سختگیری و امر و نهی کردن مداوم او نیست. به صورت نامحسوس مراقب رفتارهای فرزندتان باشید. برای مثال او با چه کسانی رابطه دوستی ایجاد می کند، وضعیت درسی اش در مدرسه چیست یا اگر فرزندتان دوره نوجوانی را پشت سر می گذارد آیا مشکوک به استفاده از سیگار یا الکل هست یا نه.

چگونه عادت های بد بچه ها را از سرشان بیندازیم

به صورت غیرمستقیم به فرزندتان بفهمانید که شما مراقب همه اتفاق هایی که برایش می افتد، هستید. وقتی فرزندان متوجه باشند که شما حواستان به همه چیز است کمتر به سمت عادت های بد یا رفتارهای نادرست روی خواهند آورد، اما یادتان باشد محیطی را در خانه به وجود نیاورید که فرزندتان از روی ترس کاری را انجام دهد. او باید معنای واقعی رفتارهای درست و نادرست را بفهمد تا با انتخاب خود دست به عادت های درست و رفتارها خوشایند بزند.

گفتمان کنید

ساعت هایی در روز یا هفته را با فرزند نوجوانتان خلوت و با او در مورد قوانین و محدودیت های مشخص شده صحبت کنید. دلیل هر کدام از قوانین را برایش توضیح دهید و به واکنش فرزندتان نیز توجه کنید. اجازه دهید فرزندتان نیز نظرش را بیان کند. با داشتن یک مکالمه دوسویه فرزندتان احساس آرامش خواهد کرد که حرف هایش شنیده می شود و از همه مهم تر علت واقعی هر کدام از محدودیت ها و قوانین موجود در خانه را درک می کند.

مثل یک بزرگسال با او صحبت کنید

یکی از کارهایی که روی تغییر رفتارها و عادت های بد فرزندتان تاثیر مثبتی می گذارد گفتمان با کودک است. با فرزندتان همان طور که با یکی از دوستان یا همکارانتان صحبت می کنید به گفت و گو بپردازید. هرگز سر او داد نزنید چون او هم دست به واکنش متقابل خواهدزد.

چگونه عادت های بد بچه ها را از سرشان بیندازیم

دوست تمام عیار نباشید

وضع محدودیت ها یکی از راه هایی است که باعث ایجاد عادت های مثبت در فرزندان و از بین بردن عادت های نادرست آنها می شود. یادتان باشد وظیفه شما به عنوان والدین تنها برقراری یک رابطه دوستانه و فارغ از هرگونه محدودیت نیست. فرزند شما برای رشد تدریجی و تکامل شخصیت وجودی اش به محدودیت هایی نیاز دارد که شما آن را وضع کرده اید. او کنار همین محدودیت ها رشد می کند و وارد دنیای بزرگسالی می شود.