کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

حرف افتادن کودک، مرحله به مرحله آن



حرف زدن کودک,به حرف افتادن کودک,زبان باز کردن کودک

 نخستین کلمه‌ای که کودک به زبان می‌آورد چیست؟ گویا این همان کلمه‌ای است که با آن مادر خود را صدا می‌کند. شاید گمان کنیم که یاد گرفتن کلمه «مامان» کاری ساده است؛ ولی در حقیقت فرایند پیچیده‌ای برای این یادگیری وجود دارد. اکنون این فرایند را گام به گام از نظر می‌گذرانیم: وقتی که کودک پا به دنیا می‌گذارد، مغز وی همچون برگی سفید و ننوشته است؛ هیچ چیزی در آن وجود ندارد.

قسمت‌های مختلف مغز که حواس گوناگون را درک می‌کنند، هنوز چیزی دریافت نکرده‌اند. البته جنین در دوران بارداری قادر به شنیدن هست و پیش زمینه های داده های شنیداری از آنجا شکل می گیرد.

 

درست است که چشمان کودک باز است، ولی رشته اعصابی که چشم او را به مغز ارتباط می‌دهد، هنوز تکامل نیافته است؛ از این‌رو مغز وی نمی‌تواند چیزی را در خود ثبت کند.

پس از یکی دو ماه که این اعصاب رشد یافت، کودک قادر به دیدن مادرش می‌شود. بر اثر دیدن مکرر چیزی،‌ مرکز حافظه برای مرئیات، در مغز کودک رشد می‌یابد. برخوردهای مکرر وی با مادرش، پی در پی ادراک‌هایی برایش پدید می‌آورد؛ ادراک‌هایی که همه در همان مرکز ثبت می‌شوند. تازه در این مرحله است که کودک مادر خود را می‌شناسد. هنگامی که مادر متوجه این مرحله از رشد کودک خویش می‌شود، شروع به معرفی خود می‌کند؛ یعنی گاه و بی‌گاه به خود اشاره می‌کند و می‌گوید: «مادر» یا «مامان».

در آغاز، کودک قادر به شنیدن نیست؛ ولی هم‌چنان که اعصابش به تدریج رشد می‌یابد، به شنیدن هم توانا می‌شود. آن‌گاه بر اثر تکرار، مرکز حافظه برای شنیدنی ها ، در مغزش پیدا می‌شود و کم‌کم معنای کلمه «مادر» را درک می‌کند و مفهوم آن را خوب به ذهن می‌سپارد.

بر اثر کوشش‌های مکرر، هربار که مادر خود را می‌بیند، عضله‌های صورتش را به حرکت درمی‌آورد و سرانجام این توانایی را در خود ایجاد می‌کند که بگوید: «مادر».

 در این مرحله، مادر باید به فرزند خود حرف زدن بیاموزد؛ مثلا بر اثر تکرار کلمه «مادر» یک واقعه مهم برای کودک روی می‌دهد؛ یعنی میان تصویر مادر که در مرکز بینایی مغز وی نقش می‌بندد، با ادراک صدایی که از گفتن آن کلمه برخاسته و به مرکز شنوایی مغز وی راه یافته است، رابطه‌ای برقرار می‌شود. چنین رویدادی را تداعی می‌گویند. یعنی اکنون کودک نه تنها چهره مادر را باز می‌شناسد، بلکه وقتی او را می‌بیند به یاد کلمه «مادر» هم می‌افتد.

از این پس کودک شروع به تقلید از مادر خود می‌کند. کلمه «مادر» را بی‌آنکه بر زبان بیاورد، فعلا در ذهن خود جایگزین می‌سازد، و می‌کوشد تا رفته‌رفته آن را ادا نیز بکند. بر اثر کوشش‌های مکرر، هربار که مادر خود را می‌بیند، عضله‌های صورتش را به حرکت درمی‌آورد و سرانجام این توانایی را در خود ایجاد می‌کند که بگوید: «مادر». اما مادر در چنین حالی چون می‌بیند که کودکش قادر به تکلم شده است، از شادی در پوست خود نمی‌گنجد. و همین شادی مادر می تواند مشوق تلاش های ادامه دار کودک شود.

 

منبع:parsiteb.com


ویدیو مرتبط :
مرحله اول مسابقه مرحله به مرحله .شاهین شرافتی و رضا فیاضی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

باید با سرعت و جدیت هرچه بیشتر از مرحله حرف و سخن به مرحله اقدام و عمل گام برداریم



 اخباراقتصادی ,خبرهای  اقتصادی,معاون اول رییس جمهور

معاون اول رییس جمهور تلاش جدی برای رونق اقتصادی در سال 95 را مورد تاکید قرار داد و گفت: با نامگذاری سال جدید و تاکیدات رهبر معظم انقلاب برای اجرای اقتصاد مقاومتی، باید با سرعت و جدیت هرچه بیشتر از مرحله حرف و سخن به مرحله اقدام و عمل گام برداریم تا آثار اقتصاد مقاومتی در زندگی و معیشت مردم احساس شود.

به گزارش ایسنا ، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (یکشنبه) در ادامه دیدارهای نوروزی با جمعی از وزرا، معاونین رییس جمهور، معاونین و مدیران دستگاه های اجرایی و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با اشاره به انتخابات هفتم اسفند، از حضور پرشور مردم ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: با حضور معنادار مردم در انتخابات هفتم اسفند اینک نوبت مسئولان است که با خدمتگزاری بیشتر پاسخگوی مردم باشند.

وی با تاکید بر لزوم فراهم نمودن بستری مناسب برای فعالیت واحدهای تولیدی کشور از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست برنامه ای جامع برای حل مشکلات بنگاه ها و واحدهای تولیدی کشور تدوین کنند تا شاهد راه اندازی و رونق بخش تولید در کشور باشیم.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه امسال باید با روحیه جدی تر وارد کار و تلاش شویم خواستار برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی برای رونق بخشیدن به بخش مسکن شد وافزود: لازمه تحول در بخش های مختلف تولیدی نظیر سیمان و فولاد ایجاد تحرک در بخش مسکن است و دست اندرکاران این وزارتخانه باید تدابیر لازم را برای این منظور بیاندیشند.

جهانگیری از تکمیل و اجرای برنامه های دولت الکترونیک به عنوان یکی از اولویت های جدی دولت یاد کرد و گفت: یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی شفاف سازی است و الکترونیکی شدن فرآیندها گام مهمی در جهت شفاف سازی امور و خدمت رسانی هرچه بیشتر به مردم خواهد بود.

وی اظهار امیدواری کرد با تلاش همگانی سال 95 سال رونق و شکوفایی اقتصاد کشور و مشاهده نتایج و آثار تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.

در این دیدارها وزرا، معاونین رییس جمهور و دیگر مسئولین ضمن تبریک سال نو گزارشاتی از برنامه های در دست اقدام دستگاه اجرایی خود به معاون اول رییس جمهور ارایه کردند.

 

 اخباراقتصادی  -  ایسنا