کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

بهترین راه های بغل کردن کودکان


چطور با یک بغل معمولی همه عشق و احساس‌تان را و البته امنیت را به فرزند خود هدیه بدهید.



مجله شهرزاد: شما در طول روز وقت زیادی را با کوچولوی خود می‌گذرانید. به خصوص روزهایی که او هنوز راه نمی‌رود و بیشتر اوقات در آغوش شماست. در واقع شما او را بغل می‌کنید تا احساس راحتی کند، تا او را از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر ببرید و مهم‌تر از همه این‌ها این‌که شما و او به هم نزدیک باشید و از با هم بودن لذت ببرید. این بغل کردن در حقیقت راهی است برای اینکه شما و همسرتان علاقه خود را به فرزند کوچولوی خود ابراز کنید و شاید به نوعی خودتان را به یکدیگر زنجیر کنید. در عین حال باید اجازه بدهید دیگران هم فرزند کوچولوی شما را در آغوش بگیرند. این دیگران شامل مادربزرگ، خاله و عمه، دایی و عمو و دوستان و نزدیکانتان هستند. اجازه بدهید همه آن‌ها هم فرزند شما را در آغوش بگیرند تا کوچولوی شما همه دوستان و نزدیکانش را بشناسد. این وسط فقط یک مسئله حائز اهمیت است، آن هم این‌که چطور با یک بغل معمولی همه عشق و احساس‌تان را و البته امنیت را به فرزند خود هدیه بدهید.



به هوش باشید!

بغل کردن نوزاد کوچولوی‌تان در عین حال که می‌تواند لذت‌بخش‌ترین اتفاق زندگی‌تان باشد، اگر صحیح نباشد ممکن است برای او دردسر ایجاد کند. شاید به نظرتان عجیب بیاید اما در آغوش گرفتن هم اصولی دارد که باید رعایت شود تا فرزند شما چه به لحاظ روحی و چه به لحاظ جسمی احساس امنیت کند. برای همین است که باید هوشیار باشید درباره روش‌های درست بغل کردن نوزاد خود بیشتر بدانید.

زنگ خطر

عدم تقارن یا چرخش سر حالتی است که سر کودک در آن طوری رشد می‌کند که قسمت بی‌حرکت آن به شکل تخت یا به زبان ساده‌تر زیادی صاف درآید. به عنوان مثال اگر بچه همیشه یا بیشتر اوقات به پشت دراز بکشد ممکن است پشت سر او صاف شود. اگر به پهلو دراز بکشد ممکن است کنار سرش شکل صاف‌تری پیدا کند. بنابراین بغل کردن بچه و حرکت دادن او و البته حرکت کردن سر او از جمله الزاماتی است که باید حتما انجام شود. در واقع مشکلاتی که پیش‌تر ذکر شد در صورتی به وجود می‌آید که بچه تمام شب‌ها یا بیشتر اوقات در یک حالت به خصوص روی تخت خود قرار بگیرد. برای جلوگیری از چنین حالتی باید بچه را در شکل‌های مختلف بغل کنید تا باعث گردش و حرکت سر او شوید. اگر هم چنین مشکلی برای کودک شما پیش آمد با مراجعه به پزشک می‌توانید این ماجرا را حل کنید.

برقراری ارتباط صورت به صورت

باید این نکته را بدانید که نوزاد شما در چند ماه ابتدایی تولدش چقدر به آغوش شما آن هم درست در شرایطی که صورت به صورت شماست و چشم‌هایش را به چشم‌های شما دوخته احتیاج دارد. او به این نوع در آغوش گرفتن احتیاج دارد چون کمکش می‌کند تنفس خود را منظم کند. گرمای بدن شما را احساس کند، صورت‌تان را از نزدیک ببیند و صدای ضربان قلبتان را بشنود. بچه از این نوع در آغوش گرفتن به شدت احساس امنیت می‌کند.



چطور نوزاد خود را بغل کنید

به محض این‌که نوزادی متولد می‌شود انگار که مادر او به طور طبیعی می‌داند چطور باید فرزند خود را در آغوش بگیرد. با کدام دستش بچه را بغل کند و با چه دستی از کدام قسمت از بدن او محافظت کند. گاهی اوقات بچه را با یک دست بغل می‌کنید تا دست دیگرتان برای بقیه کار‌ها آزاد باشد. گاهی طوری او را در آغوش می‌گیرید که ابعاد دیدش وسیع است و می‌تواند سرش را به هر طرف که می‌خواهد بچرخاند. بعضی وقت‌ها هم طوری بغلش می‌کنید که فقط می‌تواند روی یک نقطه به خصوص دید واضحی داشته باشد. با این حال در آغوش گرفتن نوزاد باید‌ها و نباید‌ها و البته انواعی دارد که در این مطلب به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

1. هرگز بچه را طوری بغل نکنید که دو دستان شما روی شکمش قرار بگیرد طوری که پا‌هایش آزاد باشد و به روبه‌رو دید داشته باشد. در واقع شما بچه را از شکم بغل کرده‌اید و دستان‌تان را دور شکمش حلقه کرده‌اید؛ کاری که باعث می‌شود ناخودآگاه فشار زیادی به شکم و معده نوزاد شما بیاید و در بلند مدت برایش دردسرساز شود. پس از چنین روشی بپرهیزید.

2. به منظور آرامش بخشیدن به نوزادتان راه خاصی برای بغل کردن او وجود دارد. در این روش باید از دست مسلط خود استفاده کنید. سر نوزاد باید کف دست مسلط شما قرار بگیرد و بقیه بدن او روی ساعد و بازوی‌تان باشد و حتی‌الامکان به بدن شما نزدیک شود. برای محافظت هر چه بیشتر از نوزادتان دست دیگر را روی بدن او حائل کنید تا در صورت نیاز از آن دست هم برای نگهداری بچه استفاده کنید.

3. در آغوش گرفتن گهواره‌ای برای مواقعی مناسب است که شما می‌خواهید فرزندتان را شیر بدهید. در این روش سر نوزاد شما باید روی بازوی‌تان قرار بگیرد. ساعد‌‌ همان دست‌تان باید زیر بدن نوزاد قرار بگیرد. در عین حال باید پشت باسن فرزند خود را با کف دست نگه دارید تا کوچولوی شما در شرایط امن شیر بخورد.

4. دست مسلط خود را به حالت صندلی زیر باسن بچه قرار بدهید طوری که نوزاد روی دست شما بنشیند. دست دیگر را دور بدن نوزاد حلقه کنید بدون اینکه هیچ فشاری به بدن او بیاید و فقط جنبه محافظت داشته باشد. به این ترتیب نوزاد شما به فضای روبه‌رویش کاملا مسلط است و دید کافی دارد. البته این نوع بغل کردن برای بچه‌های بزرگ‌تر مناسب است که می‌توانند سر و گردن خود را کنترل کنند.

5. اگر نوزادتان گریه می‌کند و نق می‌زند با یک نوع خاص از بغل کردن می‌توانید او را آرام کنید. در این روش باید سر نوزاد را روی شانه‌تان بگذارید تا بچه به حالت خمیده در آغوش شما قرار بگیرد. در این حال با یک دست قسمت پایینی بدن او را نگه دارید و با کف دست دیگر از سر او محافظت کنید.

6. اگر نوزادتان خیلی کوچک است حین در آغوش گرفتن او حتما از سر و گردنش محافظت کنید. اگر او را صاف و به حالت ایستاده بغل می‌کنید حتما با یک دست کمر او را نگه دارید چون نوزاد هنوز آنقدر بزرگ نشده که بتواند بدنش را سفت و شق نگه دارد.


ویدیو مرتبط :
حمایت عموپورنگ از کودکان غزه (کمپین کودکان برای کودکان)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه هایی برای پرورش خلاقیت کودکان



خلاقيت ، شکل کنترل شده يا محدود شده اي از تخيل است . خلاقيت ها ي افراد نه تنها براي نقاشی کودکانزيبايي ظاهري ، بلکه به خاطر نتايج نهايي که در بر دارد  به کار برده ميشود . اين نتيجه نهايي معمولاً شکلي به خود مي گيرد که ديگران نيز مي توانند آن را ببينند . خلاقيت ممکن است خلق يک نقاشي ، يک لباس ، يک قطعه کوچک موسيقي يا پختن يک غذاي جديد باشد  به واسطه خلاقيت ، شخص مي تواند به پيشرفتهاي انساني خود بيافزايد ، همچنين افرادي که داراي قوه تخيل زيادي هستند نسبت به کساني که فاقد خلاقيت هستند ، معمولاً به پيشرفتهاي بيشتري در زندگي نائل مي شوند . خلاقيت حتي در سنين کودکي نيز خود را نشان مي دهد.
خلاقيت حتي در سن کودکي نيز خود را نشان مي دهد . اغلب خانواده ها شايد با اين نوع پديده ها در رفتار ،کردار و گفتار کودکان خود مواجه شوند . برخي از آنان يا بي توجه هستند و يا کم توجه ؛ با اين حال آن دسته از والدين که به کوچکترين رفتارهاي کودکان خود توجه دارند ، مي توانند با به کارگيري توصيه هاي 12 گانه پرورش خلاقيت ، کودکان خود را به مرحله خود شکوفايي سوق دهند ،البته به کار گيري اين روش آنچنان هم ساده نيست . داشتن صبر و حوصله از يک سو و نکته سنجي دررفتار کودکان مي تواند آينده درخشاني را براي کودک شما رقم بزند .

شيوه افزايش خلاقيت در کودکان

*  براي ايجاد سؤالات تازه در ذهن کودکتان ، او را راهنمايي کنيد . آموزش به کودک بايد طوري باشد که او را به طرف پرسشهاي تازه هدايت کند . معلم بايد هنگام جواب دادن به سؤالات کودک ، او را به سمت مهارتهاي جديد سوق دهد و از به کار بردن کلماتي مانند بله،خير،هرگز و امثال آن دوري کند . اين نوع جوابها نمي تواند ارتباط کاملي بين سؤالات کودک و معلومات قبلي او برقرار کند.

 

* حسن کنجکاوي در کودکان را پرورش دهيد . براي اين امر، هيچ چيز مثل پاسخهاي صحيح و مناسب به پرسشهاي او موثر نيست . سؤال ، در واقع انعکاس از ذهن تشنه اي است که مي خواهد با دريافت جواب از فردي که بهتر از او مي داند خود را سيراب کند ، اگر چه احتياج ، بايد فوراً برآورده شود اما کمي مکث بين سؤال و جواب ، غالباً مي تواند افکار و ايده اي مفيد جهت مباحثه و گفتگو به بار آورد .

 

* والدين و مربيان ، نه تنها بايد درباره امور مربوط به کودک ، بلکه درباره امور خانه و مدرسه نيز از او نظر خواهي کنند و عقايد او را مانند عقايد بزرگسالان در حضور خود ، به بحث و گفتگو بگذارند .

 

* به عقايد جديد و تازه کودکتان احترام بگذاريد . کودکاني که به نوعي خلاقيت آنها برانگيخته شده ، روابط و مفاهيم را درک مي کنند . لذا والدين و مربيان آنها ممکن است به آنها توجه نداشته باشند و حتي گاهي او عقايد خود را چنان مطرح کند که بزرگسالان قادر به ارزشيابي وجايگزيني آنها نباشند ، تشويق کودکان به ابرازعقايد جديد ، مي تواند در رشد خلاقيت آنها موثر واقع شود .

 

* از مراقبتها و دخالتهاي بيش از حد در زندگي کودکان اجتناب کنيد . يکي از ويژگيهاي انسان خلاق اين است که تواناييش را خودش به کارمي اندازد . وظيفه والدين و مربيان اين است که اين قابليت را در او زنده نگاه دارند و به کودکان اجازه دهند بعضي اوقات مطابق سليقه خود اشياء را کشف کنند . مراقبتها و دخالتهاي زياد از حد بزرگسالان در زندگي و رفتارهاي کودکان ، قابليت يادگيري مبتکرانه آنها را تضعيف مي کند .

 

* از کودکان بخواهيد که اشياء و امور نيمه تمام را تکميل کنند ؛ از کودکان تقاضا کنيد تا جملات نا تمام و داستانهاي نا کامل ، تصاوير و نقاشي هاي نيمه تمام و حتي اشياء ناقص را کامل نمايند . براي اواسباب بازي هايي بخريد که خودش بتواند آنها را به يکديگر متصل کند و با آنها مدلهاي مختلف خلق کند .

* اجازه دهيد اشيا را از نزديک لمس کنند. علاوه بر مشاهده اشيا لازم است کودک آنهکودکان خلاقا را لمس نمايد ، زيرا مشاهده شيء به تنهاي کنجکاوي کودک را ارضا نمي کند ، کودکاني که از لمس کردن اشيا محروم مي شوند توانايي لازم جهت کشف و اختراع را از دست مي دهند . مشاهده همراه با لمس اشيا ، آنها را در بازي هاي خيالي ، اختراعات و پاسخ گويي به آزمونهاي خلاقيت ياري مي دهد . به کودکان اجازه دهيد وسايل بي خطر خانه را لمس نمايند. خصوصا کودکان بيرون کشيدن وسايل آشپزخانه از داخل کابينتها و بازي با کاسه و قابلمه و بشقابها را بسيار دوست دارند .

* براي کودکان هميشه يک مارک خاص آدامس ، بستني يا چيزهاي مورد علاقه را نخريد. کودکان را تشويق کنيد در خريد خوراکي و پوشاک ، مدل هاي مختلفي را امتحان کنند و از خريد کالاهاي تکراري و يکسان اجتناب کنيد .

 

* کودک را هميشه از يک مسير خاص به خانه نبريد . زماني که با او بيرون مي رويد ، هنگام برگشتن به خانه به او توضيح دهيد که  مي خواهيد از يک راه جديد به خانه برويد. او از اين طريق در مي يابد براي رسيدن به يک هدف راه هاي مختلفي وجود دارد .

 

* در مورد کاربردهاي مختلف يک وسيله خاص از کودکان سؤال کنيد . کاربرد ابزارها و وسايل مختلفي که را در خانه داريد ، براي کودک شرح دهيد و از او بپرسيد: به نظر تو اين وسيله چه کاربردهاي ديگري مي تواند داشته باشد . به اين طريق شما ذهن کودک را مستعد مي کنيد .

* از مکان هاي جديد ديدن کنيد  همراه با کودک به نمايشگاهها و موزه هاي مختلف و طبيعت زيبا برويد ، اجازه دهيد او از نزديک مکان هاي گوناگون را شناسايي کند .

 

* به اتاق او کاغذ هاي سفيد بچسبانيد . حدود يک متر از اتاق کودکتان را از سطح زمين به طرف بالا به طور سراسري و افقي کاغذ سفيد بچسبانيد و به او بگوييد هر طور که دوست دارد روي آنها نقاشي و طراحي کند . در تزيين اتاق او از سليقه اش استفاده نماييد . به او ياد دهيد که هر چند روز يک بار محل وسايلش را در اتاق تغيير دهد تا به اين وسيله زمينه خلاقيت در او پرورش يابد.