کودکان
2 دقیقه پیش | با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازیدبه جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ... |
2 دقیقه پیش | از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانیدآیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ... |
با کودک بدغذا چه کنیم؟
بسیاری از والدین، مخصوصا مادرها از وضع تغذیه کودکشان ناراضی هستند و مدام ابراز میکنند که کودکشان وزن گیری خوبی ندارد، ریز باقی مانده و ... اغلب آنها هم ریشه مشکل را در یک مساله میدانند و آن اینکه کودکشان خوب غذا نمیخورد؛ به اصطلاح بدغذاست.
برای گرفتن پاسخ این سوالات به سراغ غزاله زمانی، کارشناس تغذیه میرویم. او درباره اینکه بدغذایی چیست و چطور میتوان آن را به کودکی نسبت داد، میگوید: موضوع بدغذایی کودک موضوعی است که والدین بسیاری از آن گلایه دارند اما برخی از این گلایهها اصلا پایه و اساس درستی ندارد. در واقع ابتدا باید بدانیم به چه بچهای میتوان عنوان کودک بدغذا را داد.
زمانی در ادامه میگوید: گزارشاتی که برخی از والدین درباره بدغذایی فرزندشان و عدم وزنگیری او میدهند با دادههای علمی هماهنگی ندارد.به عنوان مثال والدینی وجود دارند که با وجود طبیعی بودن روند رشد فرزندشان، میزان رشد او را با کودکان همسالش مقایسه میکنند و به همین دلیل از میزان غذاخوردن کودک راضی نیستند. سرعت وزن گیری و رشد کودک باید بر اساس نمودار پایش رشد خود کودک بررسی و ارزیابی شود. این موارد برای هر کودکی با کودک دیگر متفاوت است. به همین دلیل نباید بچههای مختلف را با هم مقایسه کرد. حتی کودکان همسن و سال بر اساس شرایط خودشان باید سنجیده شوند نه با مقایسه با یکدیگر.
این کارشناس تغذیه در مورد معیار درست رشد مناسب کودک میگوید: اگر بخواهیم یک معیار را برای ارزیابی رشد کودک در نظر بگیریم؛ به طور کلی میتوان گفت که هر کودکی از ابتدای تولد تا رسیدن به 6ماهگی باید به دو برابر وزن زمان تولد خود برسد. یعنی اگر کودک شما در زمان تولد حدود سه کیلوگرم بوده است به حدود 6 کیلوگرم برسد. حال اگر نوزادی در هنگام تولد حدود 1/5 کیلوگرم باشد نمیتوان انتظار داشت که در عرض 6 ماه به این وزن برسد. برای این نوزاد رسیدن به حدود سه کیلوگرم یعنی او به خوبی وزن گیری کرده است. همچنین نوزادان تا پایان یکسالگی باید به سه برابر وزن تولدشان برسند. در مورد میزان قد نیز میتوان گفت که به طور متوسط هر کودکی تا پایان یکسالگی حدود 20 الی 25 سانتیمتر رشد میکند.
غزاله زمانی، کارشناس تغذیه در نهایت به مادران توصیه میکند تا از سادهترین راه برای ارزیابی رشد کودک خود بهره ببرند: سادهترین راه این است که والدین روند رشد کودک را با توجه به نمودار پایشی رشد بررسی کنند. وقتی این نمودار روند صعودی رشد را نشان دهد یعنی همه چیز خوب است. وقتی سیر صعودی نوزاد به استانداردها نزدیک باشد در روند رشد کودک مشکلی نیست وگرنه باید او را از لحاظ بیماریها یا عدم وزن گیری پیش پزشک ببرید تا با معاینات لازم مشکل کودک مشخص شود.
ویدیو مرتبط :
چرا بعضی از کودکان بدغذا هستند
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
چگونه کودک گریان را آرام کنیم؟
اگر کودک شما شروع کرد به گریه کردن چه کاری باید انجام دهید؟ یک یا چند مورد از تکنیک های زیر را آزمایش کنید تا آرامش مجددا به فرزندتان باز گردد. در حین تلاش خود باید سعی کنید متوجه شوید
چگونه کودک گریان را آرام کنیم؟
تمام بچه ها گریه می کنند. و زمانیکه به سن دو هفتگی می رسند عادت می کنند بعد از ظهر ها گریه و زاری را شروع کنند و تقریبا تا دو ساعت به طور مکرر به این کار ادامه دهند.
اگر کودک شما شروع کرد به گریه کردن چه کاری باید انجام دهید؟ یک یا چند مورد از تکنیک های زیر را آزمایش کنید تا آرامش مجددا به فرزندتان باز گردد. در حین تلاش خود باید سعی کنید متوجه شوید که کودک قصد دارد با زبان بی زبانی چه چیزی به شما بگوید. با بهره گیری از روش آزمون و خطا و کمی صبر و حوصله به راحتی کشف میکنید که کدامیک از این روش ها نسبت به سایرین برای کودک شما برتری دارند. می توانید شگردهای زیر را امتحان کنید:
وضعیت های جدید
کودک را به طوریکه صورتش رو به پایین است بر روی ساعد خود بگذارید. در این حالت سر کودک باید نزدیک به آرنج باشد، با انگشتان خود ران های او را بگیرید.
کودک را از پشت بر روی کف دست خود بنشانید به طوریکه کمرش به سمت سینه شما باشد. دست دیگر را به دور سینه اش بیندازید و انگشتان خود را به دور بازوهایش حلقه کنید.
کودک را بر روی شانه خود قرار دهید، به طوریکه شکمش بر روی شانه قرار گرفته و قدری فشرده شود.
کودک را مانند حالتی که در گهواره می خوابد در دست های خود قرار دهید و او را متناوبا از خود دور کرده و مجددا نزدیک کنید.
حرکات موزون
کودکان از طریق حرکاتی که 60 بار در دقیقه تکرار شوند، می توانند به بالاترین میزان آرامش خود دست پیدا می کنند.
در حالیکه او را در آغوش گرفتید، آهسته به اطراف گام بردارید.
با خم کردن زانوها به طور عمودی حرکت کنید.
در حالیکه ایستاده اید خودتان را به سمت چپ و راست یا جلو و عقب، تاب دهید.
بر روی یک صندلی راحتی بنشینید و عقب و جلو بروید.
گرما
کودک را با یک پتوی گرم قنداق کنید.
کودک را به خود نزدیک کنید تا گرمای بدنتان را احساس کند.
پیش از اینکه کودک را در محل خوابش بگذارید، یک پد گرم کننده در آن قرار دهید تا جای خواب گرم شود. سپس پد را برداشته و گرما را چک کنید.
می توانید یک شیشیه آب گرم را داخل دامن خود بگذارید و کودک را از شکم بر روی آن بخوابانید.
صداهای آرام بخش
کلمات آرام بخش را با صدای پایین و ملایم تکرار کنید.
موسیقی هایی که خودتان از شنیدن آنها لذت می برید را زیر لب زمزمه کنید.
یک نوار از صدای ماشین لباسشویی، ظرفشویی، و یا جارو برقی تهیه کنید تا کودک مرتبا صدای خش خش های مکرر را بشنود. یک فن سقفی در اتاق کودک نیز می تواند کار مشابه را انجام دهید. همچنین صدای خش خش میان موج های مختلف رادیو نیز نتیجه بخش خواهد بود.
موسیقی کلاسیک جدید و یا راک ملایم و جاز پخش کنید. لطفا آهنگ های متال نگذارید! خواهش می کنم! این کار کودک را عصبی می کند.
نوازش کردن
به آرامی پشت کودک را از گردن تا باسن ماساژ دهید.
پشت کودک را نوازش کنید یا بمالید.
کودک را در یک اتاق گرم بر روی یک سطح محکم قرار دهید و شکشمش را در جهت عقربه های ساعت مالش دهید. اگر علت ناراحتی کودک از بادی که در شکمش جمع شده، ایجاد شده باشد؛ از این طریق می تواند آنرا تخلیه کند. زانوهایش را به طرف شکم ببرید تا گاز موجود راحت تر بیرون بیاید.