کودکان
2 دقیقه پیش | با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازیدبه جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ... |
2 دقیقه پیش | از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانیدآیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ... |
بایدها و نبایدهای میوه خوری در دوران بارداری
دوران بارداری یکی از حساسترین مراحل زندگی زنان می باشد. در این دوران از هر گوشه و کناری به خانمهای باردار توصیههایی میشود که چه بخورند و چه نخورند. دوستان و اعضای خانواده هم همیشه سفارشهایی دارند که چه میوههایی را بخورید و كدامها را نخورید.
صبح بخیر: دوران بارداری یکی از حساسترین مراحل زندگی زنان محسوب میشود. در این دوران از هر گوشه و کناری به خانمهای باردار توصیههایی میشود که چه بخورند و چه نخورند. دوستان و اعضای خانواده هم احساس مسئولیت میکنند و همیشه سفارشهایی دارند که چه میوههایی را بخورید و كدامها را نخورید. خود مادران باردار هم نگران این هستند که چه میوههایی را در این دوران بخورند که برای خودشان و جنین مفید باشد، از چه میوههایی پرهیز کنند و میخواهند بفهمند به چه میوههای خاصی حساسیت دارند. همه میپرسند مصرف این یا آن میوه چه تاثیری بر جنین دارد و هنگامی که ویار میوه دارند چگونه باید عمل کنند. برای اینکه به سوالاتی که شما در ذهنتان دارید، پاسخ داده باشیم با دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در مورد مصرف میوهها در دوران بارداری صحبت کردهایم. امیدواریم توصیههای ایشان برای شما مفید واقع شود.
یکی از مهمترین وظایف خانمها طی دوران بارداری حفظ سلامت خود و جنینشان، با داشتن تغذیه سالم در این دوران است. انتخابهای صحیح در تغذیه بارداری به بهبود رشد و تکامل جنین کمک میکند. تغذیه مادر در این دوران تاثیر مستقیمی بر شادابی و رشد فرزند دارد. آنچه در تغذیه خانمهای باردار اهمیت دارد رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی است. در ماههای اول بارداری حالت تهوع و استفراغ برای شما مشکلاتی ایجاد میکند، سعی کنید رژیم متعادلی داشته باشید و ویتامینهای مورد نیاز دوران بارداری را دریافت کنید.
مصرف میوه در دوران بارداری بسیار مهم است. همانطور که علم تغذیه علم تعادل است در مورد میوهها نمیتوان گفت کدام میوه برتری خاصی نسبت به دیگری دارد. توصیه میشود خانم باردار به صورت متنوع از تمام میوههای فصل استفاده کند و در طول روز ۵ تا ۷ نوبت میوه و سبزیهای تازه و صیفیجات به صورت متنوع مصرف كند. در فصل تابستان میوههای مختلفی وجود دارد مانند هلو، شلیل، زردآلو، گوجهسبز، توت فرنگی و.... میتوان از این میوهها به طور متعادل در میان وعدههای مختلف استفاده کنید. همانطور که گفته شد میوهها نسبت به هم بهتر یا بدتر نیستند و باید به میزان لازم از تمام میوههای فصل و سبزیها استفاده کرد.
با خوردن میوهای خاص ممکن است برای فرد باردار حساسیت ایجاد شود. واکنش حساسیت موضوعی است که با توجه به تجربه هر فرد مشخص میشود. اگر فردی علائم حساسیت دارد باید نسبت به خوردن میوه ملاحظات خاصی را درنظر بگیرد. میوههایی مانند کیوی و توت فرنگی ممکن است ایجاد حساسیت کنند. خانم باردار اگر این میوهها را برای اولین بار مصرف كند، ممکن است باعث بروز نشانههای آلرژی شود. اگر فرد باردار با مصرف میوهای متوجه شد که حساسیت دارد باید مصرف آن میوه را کاهش دهد. معمولا حساسیت میوه در زمانی که تغذیه کمکی برای شیر دادن به نوزاد مصرف میشود، به وجود میآید و در این دوران اگر میوهای برای اولین بار مصرف شود ممکن است حساسیت ایجاد کند.
ویتامین C بیشتر در سبزیهای برگ سبز مثل کلم بروکلی و میوههای تازه مثل کیوی، انواع توت، گوجه فرنگی، هندوانه، طالبی، توتفرنگی و در مرکبات پرتقال، گریپفروت، انواع لیمو و نارنگی موجود است. بنابراین به خانمهای باردار توصیه میشود در طول بارداری حتما در روز از میوههایی که حاوی ویتامین C هستند، بخورند. استفاده از آنها باید به صورت متناوب طی روز باشد تا کمبود این ویتامینها در آینده برای جنین مشکل ایجاد نکند.
در 3 ماهه اول بارداری خانمهای باردار با ویار مواجه هستند و معمولا تمایل خاصی به خوردن میوه دارند. این مشکلی است که به دلیل متابولیسم بدن و تغییراتی که در فرد باردار به وجود میآید، ممکن است اتفاق بیفتد. ممکن است خانم باردار میوه خاصی را بیش ار حد طبیعی مصرف کند و این مصرف بیش از حد مشکلاتی در دستگاه گوارش و سیستم متابولیک او به وجود آورد. توصیه ما به خانمهای باردار این است كه از خوردن یک میوه خاص به شکل زیاد خودداری کنند و همانطور که گفتیم از تمام میوهها ۵ تا ۷ نوبت طی روز در تمام وعدههای صبحانه، ناهار، شام مصرف کنند. اگر به این توصیهها عمل کنند مشکل خاصی برای آنها به وجود نمیآید.
ویدیو مرتبط :
تغذیه دوران بارداری، بایدها و نبایدها
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
باید و نبایدهای رانندگی در دوران بارداری
نحوه ی بستن کمربند ایمنی باید به نحوی باشد که فشار زیادی به بدن مادر باردار وارد نکند.
پزشکان به مادران باردار برای رانندگی و حفظ سلامت خود و کودکشان هشدار می دهند.
مادران باردار در حین رانندگی می بایست توجه خاصی به وضعیت قرار گرفتن بدن، گردن و همینطور ستون فقرات خود داشته باشند. گفتنی است: مادر باردار چنانچه مجبور به رانندگی و یا مسافرت به وسیله ی خودرو است می بایست توجه کافی به وضعیت قرار گرفتن کمر خود داشته باشد و صندلی را متناسب با وضعیت خود تنظیم نماید.
بررسی ها نشان می دهند، همینطور نحوه ی بستن کمربند ایمنی باید به نحوی باشد که فشار زیادی به بدن مادر باردار وارد نکند. همینطور گودی کمر مادر نیز باید به وسیله ی بالش های کوچک که در پشت کمر خود قرار می دهد کنترل شود.
پزشکان توصیه می کنند: تا مادران باردار در طول بارداری بر صندلی عقب خودرو سوار شوند و همینطور تا حد امکان از نزدیک شدن به کیسه ی هوا خودرو اجتناب کنند. همینطور چنانچه مادر باردار مجبور به رانندگی است علاوه بر پوشیدن کفش مناسب می بایست در فواصل مرتب توقف کرده اندکی استراحت کند و دوباره به رانندگی بپردازد.
توصیه می شود از استرس و تنش در رانندگی، رانندگی در مناطقی که پر ترافیک و یا بسیار خلوت است و یا به دلیل نوع خاص مسیر شیب های تند دارد، دوری کنند.
منبع : yjc.ir