کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

ارزش پول را چگونه به کودکان بیاموزیم؟


آیا دوست دارید فرزندانی تربیت کنید که ارزش پول را می دانند؟ می توانید از راهکارهای زیر برای تربیت آنها استفاده کنید. هیچ گاه برای آموزش ارزش پول به کودکان زود نیست اما بهتر است تا زمانی که شمردن را یاد نگرفته اند، صبر کنید.






صبح بخیر: آیا دوست دارید فرزندانی تربیت کنید که ارزش پول را می دانند؟ می توانید از راهکارهای زیر برای تربیت آنها استفاده کنید. هیچ گاه برای آموزش ارزش پول به کودکان زود نیست اما بهتر است تا زمانی که شمردن را یاد نگرفته اند، صبر کنید. هنگامی که به خوبی حساب و کتاب را یاد گرفتند، می توانید در مورد پول و پس انداز آن به آنها آموزش دهید.



در مورد راه های مختلف خرج کردن پول با او صحبت کنید

باید به کودکان تفاوت بین خواستن و نیاز را بیاموزیم. بنابراین، در بحثی آزاد در مورد چارچوب های ذهنی خود که هنگام خرج کردن پول دارید با او صحبت کنید. می توانید هنگامی که آنها را با خود به سوپرمارکت می برید، این موقعیت را به کلاس درس برای آموزش تفاوت خواسته ها و نیازها تبدیل کنید. طوری رفتار کنید که او متوجه شود شما قیمت ها و ارزش هر کدام از محصولات را مقایسه و بهترین و مناسب ترین را انتخاب می کنید.

 به آنها اجازه بدهید پس انداز کنند

هنگام خرید اسباب بازی برای فرزندان خود، از پول توجیبی هفتگی آنها استفاده نکنید. در خانه، هنگامی که فرصت دارید و آنها نیز سوالاتی دارند در مورد پول هایشان با آنها صحبت کنید. اجازه دهید همین پول های کم خود را به دلخواه خود تقسیم کنند. به این ترتیب، آنها مقداری از پولشان را داخل قلک پس انداز و باقی آن را برای خرید وسایل یا خوراکی های مورد علاقه شان خرج می کنند. به آنها کمک کنید تا بدانند با این کار چقدر پول را می توانند در طول یکسال پس انداز کنند و تصویر خوبی از آینده را در ذهنشان بسازید.



کمک کنید تا اهداف مالی برای خود تعریف کنند

هنگامی که فرزند شما درخواست خرید اسباب بازی دارد، می توانید از این فرصت برای آموزش تعیین هدف مالی به او استفاده کنید. آنها با این کار تشویق  می شوند پس انداز کنند و درک می کنند که پس انداز کردن پول، عادت رضایت بخشی است. بدون شک، آنها این مساله را در موارد دیگر نیز همچون تمایل به خرید یک کتاب در فروشگاه، رعایت خواهند کرد و تصمیم می گیرند آیا پول خود را خرج یا آن را پس انداز کنند.  این مساله روی اهداف اولیه آنها نیز تاثیرگذار است.

اجازه دهید خودشان تصمیم بگیرند

اجازه دهید کودک شما خودش تصمیم بگیرد حتی اگر او این پول را برای خرید یک اسباب بازی بی ارزش خرج کرد هم در تصمیم گیری او دخالت نکنید. پس از آن می توانید با رعایت موارد ذکر شده، با او در مورد خوب یا بد بودن تصمیماتی که اتخاذ می کند و اینکه می تواند پول خود را برای خرید موارد بهتر و ارزشمندتر هزینه کند، با او صحبت کنید. از آنها بخواهید تا پیش از خرید، حتما در مورد آن وسیله تحقیق کنند؛ مثلا می توانند از دوست خود در مورد بازی جدیدی که خریده است سوال بپرسند، بررسی ها موجود در مورد محصول را مطالعه کنند یا به دنبال حراج باشند.


ویدیو مرتبط :
ارزش پولی زمان , ارزش آتی پول

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خویشتنداری را به کودکان بیاموزیم



 

خویشتنداری را به کودکان بیاموزیم

 

 

امروزه کودکان بیشتر از گذشته با انواع استرس ها روبرو می شوند و در مدارس نیز با مشکلاتی مواجه هستند.در این میان از والدین چه کاری ساخته است؟ آنان باید به کودکانشان هنر خویشتنداری را بیاموزند تا بتوانند در موارد لازم احساسات خود را کنترل کنند. به این پنج شیوه توجه کنید:

 

 

در مواجهه با مشکلات الگوی کودک خود باشید.

 

اگر به کودکان نشان دهید که حتی در زمان بحران می توانید خونسردی خود را حفظ کنند در واقع پیام روشنی برای آنها فرستاده اید. یادتان باشد نشان دادن الگو به کودکان همواره بهترین آموزگار بوده است.

 

 

قدرت ابراز احساسات را در کودکان تقویت کنید.


بسیاری از کودکان رفتار پرخاشگرانه دارند تنها به این دلیل که نمی دانند چگونه ناراحتی خود را بیان کنند. آنها برای ابراز احساسات خود به ادبیات مناسب نیاز دارند.

 

 

از علائم هشداردهنده استفاده کنید.


به کودک خود بگوئید همه، علائمی خاص خود دارند که در زمان عصبانیت به آنها هشدار می دهد و باید به آنها توجه کنند تا دچار دردسر نشوند. بعد به او در تشخیص این علائم کمک کنید. به عنوان مثال: «من بلندتر از حد معمول حرف می زنم. گونه هایم سرخ شده است. مشت هایم را گره کرده ام. ضربان قلبم تند و آب دهانم خشک شده است و نفس نفس می زنم.» وقتی کودکتان با علائم آشنا شد هنگام عصبانیت او بگوئید: «به نظر می رسد داری کنترل خود را از دست می دهی. دست هایت مشت شده است. آیا فکر می کنی داری عصبانی می شوی؟ هرچه زودتر کودکان را متوجه علائم هشداردهنده کنیم بهتر می توانیم به آنها نحوه کنترل رفتارشان را بیاموزیم.

 

 

حفظ خونسردی را به خود یادآوری کنید.

 

به عقیده کارشناسان یکی دیگر از راههای تقویت خویشتنداری در کودکان این است که به آنها استفاده از پیام های مثبت در مواقع استر س زا را بیاموزیم. به این موارد توجه کنید: «من باید خونسرد باشم، خویشتنداری خود را حفظ کنم و نفس عمیق بکشم.

 

من می توانم این مشکل را حل کنم.» چند جمله را به کودک خود پیشنهاد کنید و از او بخواهید یکی از آنها را انتخاب کند. به او کمک کنید روزی چند بار به مرور این جملات بپردازد. شما می توانید جملات انتخابی او را بر روی دیوارها نصب کنید. هر چقدر تمرین او در این زمینه بیشتر باشد بهتر می تواند هنگام عصبانیت رفتار خود را کنترل کند.

 

 

نحوه درست نفس کشیدن را به او بیاموزید.

 

آموختن شیوه درست نفس کشیدن- به ویژه در مواقع استرس زا- یکی از موثرترین راهها برای خویشتنداری کودکان است. کارشناسان توصیه می کنند کودک در این مواقع صاف بنشیند و به یک صندلی تکیه دهد. به او نشان دهید به آرامی نفس بکشد و این کار را در فواصل مشخص تکرار کند. تکرار این جلسات نتایج بهتری به همراه خواهد داشت. کودک شما باید بیاموزد که هنگام عصبانیت با نفس های آهسته و عمیق خود را آرام کند.



منبع : روزنامه کیهان