سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

کمپین «ایران را باید دید» و علی عراقچی


«ایران را باید دید» نام هشتگی است كه نزدیك به یك‌سال است در تمام شبكه‌های اجتماعی به تبلیغ ایران می‌پردازد.

روزنامه اعتماد - سهیل سراییان: «ایران را باید دید» نام هشتگی است كه نزدیك به یك‌سال است در تمام شبكه‌های اجتماعی به تبلیغ ایران می‌پردازد. كاربران شبكه‌های اجتماعی از هر كجای ایران عكسی را می‌گذارند و این هشتگ را زیر آن می‌نویسند. این كمپین باعث بیشتر شدن ورود گردشگران خارجی به ایران شده است و اكثر رسانه‌های دنیا از این كمپین، گزارش‌هایی را برای مردم خودشان نوشته‌اند. یك هفته پس از راه‌اندازی این كمپین بیش از ٢٧ میلیون كاربر در شبكه‌های اجتماعی با این هشتگ درگیر شده بودند و به یكی از پرترند‌ترین هشتگ‌ها در توییتر تبدیل شده بود. علی عراقچی، هشتگ ایران را باید دید must see Iran را راه‌اندازی كرده است.

# ایران را باید دید

 او چند سال در خارج از كشور تحصیل كرده و معتقد است كه رفتار خارجی‌ها درباره ایران باعث راه‌اندازی این كمپین شده تا او بتواند زیبایی‌های ایران را به همه نشان دهد. این كمپین پس از چند ماه توسط خود كاربران ایرانی به چند زبان دنیا در حال ترجمه است و برای اكثر مردم دنیا قابل فهم است. همچنین سایتی با همین عنوان (mustseeiran.ir) راه‌اندازی شده و مرجع خوبی برای گردشگران خارجی است. براساس آمارهایی كه ابراهیم پورفرج، رییس جامعه تورگردانان ایران درباره آمار توریست‌هایی كه به ایران می‌آیند، اعلام كرد رشد چشمگیری در سال ٩٣ داشته است. او گفته بود: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای سال ١٣٩٣ آمار گردشگران ورودی به كشور را چهار میلیون و ٦٠٠ هزار نفر اعلام كرده بودیم، این در حالی است كه این عدد به بیش از چهار میلیون نفر وتا پایان سال آمار توریست برای سال ٩٣ به بیش از پنج میلیون نفر رسید. انتظار می‌رود با استقبال زیادی كه از این كمپین شده در سال‌های آینده توریست‌های بیشتری را در ایران مشاهده كنیم. «اعتماد» در ادامه با علی عراقچی، آغازگر كمپین ایران را باید دید گفت‌وگو كرده است.

 چرا به این فكر افتادی تا این كمپین را تشكیل بدهی؟

من زمانی كه در خارج از كشور تحصیل می‌كردم به این فكر افتادم. آنجا كه بودم بین همكاران من تفكر مناسبی درباره ایران وجود نداشت. حتی فكر می‌كردند كه ما با شتر حركت می‌كنیم. بی‌احترامی‌های زیادی به پاسپورت ما می‌كردند این در صورتی است كه هزاران سال قبل از اینكه كشورهای دیگر باشند ایران بوده است. من همیشه دوست داشتم كه از این عرق ملی خودم دفاع و به كشورم كمك كنم. به همین خاطر به فكر راه انداختن هشتگی برای معرفی ایران افتادم.

 چرا عنوان «ایران را باید دید» را انتخاب كردید؟

آنجا خبرنگاران و رسانه‌های خارجی ایران را به ایران سانتریفیوژ و هسته‌ای می‌شناسند و اصلا تفكر مناسبی درباره ایران نداشتند. اما همین باعث شد كه من در ذهن خودم عبارت «ایران را باید دید» را بگویم و ابتدا آمدم در توییترم نوشتم كه هشتگی را درست كردم كه از این به بعد بیاییم تصاویر زیبای ایران را بگذاریم تا این‌گونه بتوانیم ایران را به دنیا معرفی كنیم. برای همین (must see Iran) را به عنوان هشتگ درست كردم. اولین عكس را هم از حرم امام رضا(ع) گذاشتم.

  دقیقا از كی كار این هشتگ شروع شد؟

عید نوروز سال گذشته به ایران آمدم. تقریبا از فروردین سال ١٣٩٣ این كار را شروع كردم. در برخوردی كه با رسانه‌های مختلف به خصوص خارجی‌ها داشتم، متوجه شدم كه آنها هم دوست دارند ایران را به كشورهای دیگر معرفی كنند. اینكه در ایران همه‌چیز وجود دارد، از تنوع زیست‌محیطی تا تمدن، سوغاتی‌هایی مختلف و آثار باستانی كه شاید در كمتر كشوری از دنیا باشد.

 به نظر شما چه چیزهایی برای توریست‌ها جذاب است؟

ایران ویژگی‌ها و جاذبه‌های زیادی دارد، مثلا عده‌ای هستند كه خیال می‌كنند، تابستان ایران گرم است و توریست‌ها جاهای گرم نمی‌آیند، خیلی‌ها فكر می‌كنند حجاب مانع ورود توریست می‌شود اما توریستی كه اینجا می‌آید، می‌داند كه كجا آمده و چه قوانینی وجود دارد، توریست‌ها وقتی به ایران می‌آیند دوست دارند كه این روسری را تست كنند، توریست‌ها دوست دارند كه بروند پیش عشایر زندگی كنند. یكی از توریست‌ها می‌گفت كه من شبی هزار یورو دادم كه كنار عشایر زندگی كنم. البته باید به این هم اشاره كنم كه توریست‌ها وقتی وارد ایران می‌شوند تفكری درباره ایران ندارند اما وقتی در حال بازگشت به كشورهای خودشان هستند بسیار راضی‌تر هستند. ایران برای دنیا بسیار جذاب است.

# ایران را باید دید
علی عراقچی

 اولین توییتی كه درباره این كمپین انجام دادی چه بود؟

من عكسی از نقشه كل دنیا پیدا كردم كه دور ایران را قرمز كرده بود. این عكس را گذاشتم و زیرش نوشتم باید ایران را دید. كه بیش از هزار بار ریتوییت شد و واقعا مردم این كار را دوست داشتند. من بیشتر سعی می‌كردم ببینم چه بازتابی بین رسانه‌های جهان دارد و مردم همین طور در حال گذاشتن عكس بودند. من یكی از مهم‌ترین اهدافم تصویر سازی برای جهانیان بود كه ایران چه اندازه می‌تواند زیبا باشد.

 چه رسانه‌هایی از دنیا از این كمپین گزارش دادند؟

 سی‌ان‌ان گزارشی منتشر كرد و هشتگ ایران را باید دید را گذاشت و رسما تبلیغ ایران را كرد. اصلا بی سابقه بود كه سی‌ان‌ان برای ایران تبلیغ كند. خبرنگار خود سی‌ان‌ان عكس دیزی و سبزی را در توییترش منتشر كرد. این‌ها برای همه دنیا جذاب است. لورا لوزان، سردبیر المانیتور امریكا در توییتر با من مكالمه‌ای داشت و هشتگی را كه درست كرده بودم گذاشت. فرانس٢٤ هم پس از اینكه عكس‌های این هشتگ را دید از ایران گزارش تهیه كرد. واشنگتن پست هم گزارشی نوشت درباره تاثیراتی كه این كمپین در اقتصاد ایران دارد. مردم با عكس‌های‌شان موتور‌های جست‌وجو را بمباران می‌كنند تا ایران را به كشور‌های مختلف معرفی كنند. اینستاگرام آقای روحانی هم این هشتگ را گذاشت و نوشتند كه آماده پذیرایی از مردم دنیا در ایران هستیم.

 چه اتفاقاتی در طول این كمپین برای شما افتاد كه جذاب بود؟

به این هشتگ حمله‌های زیادی هم شد. مشكلات اجتماعی در هر كشوری وجود دارد اما نه اینكه این عكس‌ها را ما زیر این هشتگ بگذاریم. این هشتگ برای معرفی ایران درست شده است. یك آژانسی از لوزان سوییس به من ایمیل زد كه با من كار دارند. گفت از وقتی این هشتگ راه‌اندازی شده ما كلی درخواست تور ایران داشتیم و از هركسی می‌پرسم از كجا متوجه شده‌اید، می‌گویند عكس‌های این هشتگ را دیده‌اند و این راه را ادامه دهید. خبرگزاری‌هایی مثل مهر، خبرآنلاین و باشگاه خبرنگاران درباره این هشتگ و عكس‌های مردم نوشتند و به خصوص باشگاه خبرنگاران عكس‌های برتر را با اسم مردم منتشر می‌كنند. سفیر هلند در ایران در توییتر خودش عكس ایران را گذاشت و نوشت با دیدن ایران لذت ببرید. وزیر فرهنگ و گردشگری ایتالیا در سال ٢٠١٣ این هشتگ را دیده بود و به ایران سفر كرد. همچنین خیلی از توریست‌هایی كه به ایران آمدند عكس‌هایی از ایران و پرواز ایران ایر می‌گذاشتند و هشتگ را زیرش می‌گذاشتند.

 در اینستاگرام چه تعداد عكس از سمت مردم گذاشته شده است؟

٢٤٠ هزار عكس در یك سال در اینستاگرام داریم. امیدواریم اگر مردم كمك كنند تا آخر امسال به ٥٠٠ هزار عكس برسیم. این كمپین كاملا مردمی است و اگر مردم كمك كنند، می‌توانیم ایران را به همه جهان نشان دهیم. امیدوارم همه برای معرفی ایران تلاش كنند.

 كسی از دوستان خودتان را هم به ایران آورده‌اید؟

دو تا از دوستان سوییسی من به ایران آمدند. حدود سه هفته نقاط مختلف ایران را با آنها دیدیم. از شمال تا جنوب را به آنها نشان دادم. تقریبا ٢٠٠٠ یورو نزدیك به هشت میلیون تومان برای این سه هفته هزینه كردند. وقتی این‌ها برگشتند به من ایمیل زدند كه ما كه سه هفته در ایران ٢٠٠٠ هزار یورو هزینه داشتیم و به مسافرت آمده بودیم، توانستیم پول ذخیره كنیم، یعنی اگر در سوییس بودیم، هزینه بیشتری داشتیم.

  فكر می‌كنید این كمپین چه اندازه می‌تواند تاثیرگذار باشد؟

این هدیه ایرانیان به كاربران شبكه‌های اجتماعی است كه كشور خودشان را به خارجی‌ها نشان می‌دهند. فكر كنم اثراتش خیلی زود مشخص شود. این كمپین را من شروع كردم اما ادامه دادن آن به دست مردم است و نسل‌های آینده قطعا از بركات این گردشگری استفاده خواهند كرد. ورود توریست به ایران می‌تواند همانند درآمد نفت برای ما تاثیرگذار باشد.


ویدیو مرتبط :
صحبت های عباس عراقچی در تلویزیون ایران!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کمپین «ایران را باید دید» پردرآمدتر از نفت!


آبی آسمانی، از سر تا پایش را پوشانده، روی زمینه پیراهنش گیپورهای گرم کار شده و سادگی چین دامنش، باعث شده همه چیز با هم هماهنگی داشته باشد. دختر دیگری کنار او، سبز پوشیده و شال حریرش روشن تر از رنگ اصلی پیراهن و همرنگ با چین دامن است.




هفته نامه صدا - ریحانه سادات یاسینی: آبی آسمانی، از سر تا پایش را پوشانده، روی زمینه پیراهنش گیپورهای گرم کار شده و سادگی چین دامنش، باعث شده همه چیز با هم هماهنگی داشته باشد. دختر  دیگری کنار او، سبز پوشیده و شال حریرش روشن تر از رنگ اصلی پیراهن و همرنگ با چین دامن است. 10 دختر جوان، با پیراهن ها و دامن های بلند کار هم ایستاده اند و رقص رنگ در پوشش هایسنتی شان، توریستی خارجی را در گوشه کادر عکس به وجود آورده است.

توریستی اروپایی که این عکس را با هشتگ #Must see Iran در صفحه اینستاگرامش منتشر شده و به انگلیسی نوشته است: «ایران مقصد شگفت انگیزی برای سفر است.» این تنها یکی از 400 هزار عکسی است که در صفحه هشتگ ایران را باید دید، وجود دارد.از ستاره باران آسمان کویر گرفته تا استکان های کمرباریک چای در جنگل های شمال، در صفحه کمپین #Must see Iran دیده می شود. کمپینی که هره فته 27 میلیون نفر بازدیدکننده دارد.

سیدعلی عراقچی، اردیبهشت سال 93 این کمپین را راه اندازی کرده است. زمانی که عمویش، سیدعباس عراقچی به عنوان معاون وزیر امور خارجه در کنار محمدجواد ظریف مشغول مذاکرات هسته ای بود، او نیز به عنوان کارمند بخش آی تی در یکی از دفاتر سازمان ملل متحد حضور داشت. علی عراقچی می گوید: «در 24 نوامبر سال گذشته در محل مذاکرات، فرش ایرانی در کنار 7 پرچم کشورهای دنیا قرار گرفته بود. من از این صحنه عکس انداختم و توییت کردم «توافق روی فرش ایرانی اتفاق افتاد» از همان زمان پروژه کمپین ایران را باید دید مطرح شد و در مقابله با پروژه ایران هراسی قرار گرفت.»

کمپین «ایران را باید دید» پردرآمدتر از نفت!

این حرکت مردمی توانست به سرعت عده زیادی از مردم را به خود جلب کند و هشتگ ایران را باید دید، پای ثابت تصاویر مردمی از آثار باستانی تا غذاهای سنتی ایرانی شود. حضور در شبکه اجتماعی و استقبال تمام دنیا از آن، تا جایی پیش رفت که جیم اسکیتو، دبیر بخش امنیت ملی شبکه جهانی CNN با انتشار دو تصویر از سردر بازار بزرگ تهران و غذای سنتی دیزی، از جاذبه های گردشگری ایران تعریف کرد. شبکه های اروپایی و آمریکایی هم چون واشنگتن پست، نیویورک تایمز، بلومبرگ و رادیو ملی سوئیس نیز از این صفحه بازدید کرده و به معرفی آن پرداختند.

کمپینی که می تواند دو برابر درآمدهای نفتی، برای کشور درآمد ایجاد کند


در اتریش درس می خواند و برای گذراندن تعطیلات به ایران آمده است. روایت او از تصور اتریشی ها از ایران، برای دوستان ایرانی اش نیز غیرقابل باور است. پسر جوانی که به اروپا مهاجرت کرده است، می گوید: «با وجود تمام سر و صداهای مذاکرات، هنوز ایران را درست نمی شناسند. فکر می کنند همان عراق است. تصورات عجیبی هم دارند، مثلا فکر می کنند تمام زنان ایرانی در خیابان پوشیه می زنند و حق سینما رفتن هم ندارند.»

تصویری که رسانه های خارجی و رفتارهای دیپلماتیک دولت های نهم و دهم برای مردم جهان از ایران ساخته اند، با فعالیت های مردمی در بستر شبکه های ارتباطی و اجتماعی نوین با چالش جدی مواجه شده است. مقامات دولت یازدهم نیز با این حرکت همراهی کرده اند؛ حسن روحانی چند ماه پیش در پستی اینستاگرامی با هشتگ #Must see Iran نوشت: «گردشگری پل ارتباطی درک متقابل فرهنگ هاست. آماده میزبانی از گردشگران هستیم.»

اگرچه براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، دولت ایران از نظر اولویت دادن به صنعت گردشگری در رتبه 135 جهانی قرار دارد و تنها 6 دولت دیگر در دنیا وجود دارند که به گردشگری کم تر از ایران اهمیت می دهند. این در حالی است که ایران به دلیل تضعیف ارزش دلار، رتبه 1 جهانی را از نظر رقابت پذیری قیمتی در صنعت گردشگری به خود اختصاص داده است.

بزرگ ترین کمپین مردمی گردشگری ایران، از طرف مقامات مطرح جهانی هم چون گری لوییس، رئیس دفتر سازمان ملل در تهران مورد استقبال قرار گرفته است. علی عراقچی، می گوید: «تقریبا از طرف تمام رسانه های معتبر جهان این صفحه مورد استقبال قرار گرفت. یوهانس دوماف سفیر هلند در ایران در توییترش نوشت برای لذت بردن از ایران، از این کمپین بازدید کنید. همین که او نگفت برای آشنایی با ایران و از عبارت «لذت بردن» استفاده کرد، نشان از موفقیت این صفحه دارد.»

او با خاطره ای از زمان اقامتش در سوئیس می گوید: «زمانی که در ژنو اقامت داشتم، مدیر یک آژانس گردشگری از لوزان سوئیس با من تماس گرفت و گفت کنجکاوم بدانم داستان کمپین شما چیست، جدیدا افراد زیادی به ما مراجعه می کنند که از این راه اینترنتی با کشور شما آشنا شده اند و می خواهند به ایران سفر کنند.»

سلطانی فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی اعلام کرده است: «سالانه حدود 5 میلیون گردشگر به کشور می آیند و از این گردشگران 7 تا 7 و نیم میلیارد دلار درآمد کسب می شود.» این در حالی است که در همین سال توریست هایی که به ترکیه رفته اند، حدود 7 میلیارد دلار تنها برای وعده های غذایی شان خرج کرده اند، رقمی که با کل درآمد گردشگری ایران برابر است.

در سال 2014، بیشترین درآمد از صنعت گردشگران در جهان با 172.9 میلیون دلار، در رتبه سوم جهانی قرار داشته است.

براساس اعلام واشنگتن پست، هر توریست به طور متوسط 3هزار دلار برای کشور مقصد ارزآوری دارد. کمپین مردمی ایران را باید دید، ماهانه 100 میلیون نفر بازدیدکننده دارد. عراقچی، مبتکر راه اندازی کمپین مردمی گردشگری می گوید: «اگر یک درصد از این بازدیدکننده ها سالانه به کشور وارد شوند، سه میلیارد دلار ارز به کشور وارد می شود که بیش از دو برابر کل درآمدهای نفتی ایران است.»

گردشگری

مجتمع جهانی اقتصاد گزارشی از «رقابت پذیری سفر و گردشگری در سال 2015» منتشر  کرده و 141 کشور جهان را در 24 رکن اصلی و 90 زیرمجموعه بررسی کرده است.

97 رتبه ایران

از نظر رقابت پذیری سفر و گردشگری بین 141 کشور جهان

12 رتبه ایران

از نظر رقابت پذیری سفر و گردشگری بین 16 کشور خاورمیانه

1 رتبه ایران

از نظر رقابت پذیری قیمتی در جهان

135 رتبه ایران

از نظر اولویت صنعت گردشگری برای دولت در جهان

37 رتبه ایران

از نظر کیفیت محیط طبیعی در جهان