سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

ضد آفتاب برای باردار و نوزاد کِی و چطور؟



 

کرم ضدآفتاب,عینک ضدآفتاب

 

قدیم ها انگار آفتاب و ضدآفتاب آنقدر ها که در عصر جدید به یک مهم تبدیل شده اهمیت نداشت. آفتاب می تابید و مردم هم بی محابا زیر تابش مستقیم نور خورشید می رفتند و می آمدند. نه مشکلی بود و نه آفتاب سوختگی. اگر هم بود به چشم نمی آمد یا آنقدر جدی گرفته نمی شد که این روزها می شود. از قرار معلوم آن روز ها حتی آفتاب هم اندازه آفتاب این روز ها دردسر درست نمی کرد. تفاوت آن و این اما در نهایت رسید به اینجا. این روز ها ضدآفتاب به خصوص برای خانم ها به یک الزام تبدیل شده است. معمولا کسی بدون این که صورت و دست هایش را با ضدآفتاب بپوشاند از خانه بیرون نمی آید. این مطلب به ضرورت استفاده برای مادران باردار و البته نوزادان آن ها می پردازد. به خصوص این روز ها که آفتاب داغ تابستان بیش از حد خودنمایی می کند و ظاهرا این خودنمایی اگر جدی گرفته نشود می تواند خطرناک باشد.

● آفتاب برای نوزاد خوب است یا بد!

معمولا ۸۵ درصد از آفتاب سوختگی ها برای بچه ها وقتی اتفاق می افتد که آن ها در استخر شنا می کنند یا کنار ساحل مشغول بازی با ما هستند. البته این اتفاق اصولا برای کودکان بالای یک سال واقع می شود. به طور معمول پدر و مادر ها بچه های زیر یک سال و نوزادان را در معرض تابش مستقیم خورشید قرار نمی دهند.

خب! طبیعی است که این بچه ها توانایی شنا کردن و به استخر رفتن یا حتی بازی با ماسه را ندارند و از این رو در مقابل آفتاب داغ تابستان که اتفاقا فرصت را برای این فعالیت ها مهیا می کند مصون می مانند اما به هر حال طبیعی است که حتی نوزادان هم در فصل گرما خواه ناخواه در معرض نور خورشید قرار می گیرند و بنابراین حفاظت از پوست آن ها ضروری تر از هر مسئله دیگری است. برای محافظت از پوست نوزادان چند نکته وجود دارد که اتفاقا استفاده از ضد آفتاب هم در این نکات گنجانده شده.

● آفتاب برای نوزاد خوب است یا بد؟

۱. برای نوزادان زیر ۶ ماه می توانید از ضدآفتاب استفاده کنید. (ضدآفتاب مخصوص کودک) البته ضد آفتاب در این مقطع سنی باید فقط روی نقاط کوچکی از پوست بچه را بپوشاند. به عنوان مثال فقط صورت به خصوص روی گونه ها و اطراف یا پشت دست های بچه که شاید به خاطر فصل گرما با لباس پوشیده شده باشد.

۲. برای بچه های بالای ۶ ماه نحوه استفاده از ضدآفتاب متفاوت است. پدر ومادر ها می توانند تمام سطح پوست بچه های بالای ۶ ماه را با ضدآفتاب بپوشانند (ضد آفتاب مخصوص کودکان) البته باید مراقب چشم های بچه باشند چون ممکن است کودک آن ها با مالیدن چشم هایش باعث شود ضد آفتاب اطراف چشم به داخل نفوذ کند. بنابراین می توانید بعد از این که پوست صورت را کاملا با ضد آفتاب پوشش دادید با یک پنبه مرطوب اطراف چشم را پاک کنید.

۳. به طور کلی بهتر است پدرو مادر ها نوزادان زیر ۶ ماه را در معرض مستقیم تابش نور خورشید قرار ندهند.

۴. مادر ها شیردهی به نوزاد را به خصوص در دوران گرمای تابستان به شکل منظمی در برنامه قرار بدهند. این مسئله باعث می شود رطوبت بدن نوزاد همواره منظم شود.

برای فصل تابستان این موضوع یک اتفاق تقریبا ضروری است چون رطوبت از خشکی پوست نوزاد هم جلوگیری می کند.

۵. از کلاه های لبه دار برای محافظت پوست بچه در برابر خورشید استفاده کنید. کلاه های سبک که معمولا بچه ها هم خیلی خوب آن ها را تحمل می کنند هرچند در ابتدا ممکن است کمی زمان نیاز داشته باشد تا نوزاد به آن عادت کند، اما وسیله مناسبی است.

۶. در هوای گرم از لباس های بلند و آستین دار اما نازک برای نوزاد استفاده کنید. بهترین راه برای محافظت از پوست نوزاد پوشش آن با لباس های سبک است.

۷. اگر نوزاد را داخل کالسکه به گردشگری می برید بهتراست سایبان کالسکه رو به راه باشد! این سایبان همواره سایه خنکی در فضای دلپذیر داخل کالسکه برای کوچولوی شما مهیا می کند که دیگر نیازی به استفاده از ضدآفتاب و لباس های آستین دار نخواهد بود.

● مادران باردار ضدآفتاب را فراموش نکنند

بارداری معمولا محدودیتی برای استفاده از کرم های ضد آفتاب ایجاد نمی کند، بنابراین استفاده منظم و البته مرتب از کرم های ضدآفتاب برای زنان باردار نه تنها امنیت پوستی آن ها را در پی خواهد داشت بلکه به آن ها توصیه هم می شود. انواع ضد آفتاب ، اگر مواد تشکیل دهنده شان جذب پوست نشود، می توانند کاملا بدون نگرانی توسط زنان باردار استفاده شوند. توصیه کلی اما به زنان باردار خودداری از حضور در فضای آزاد در فاصله زمانی ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر است. اگر خروج از خانه ضروری بود استفاده از ضد آفتاب هم ضرورت پیدا می کند و اگر خانم باردار مدت زمان طولانی را زیر نور آفتاب سپری کند باید هر ۲ ساعت ضدآفتاب روی پوست او تجدید شود. دکتر فیروزه شایگان یکتا، داروساز درباره استفاده زنان باردار از ضدآفتاب می گوید: «ضدآفتاب در واقع مانند یک سد دفاعی روی پوست عمل می کند. چون به طور معمول ضدآفتاب ها جذب پوست نمی شوند. بنابراین استفاده از آن ها در دوران بارداری در تابستان های طولانی کشور ما نمی تواند مشکلی ایجاد کند. بنابراین ضدآفتاب خاصی که مختص زنان باردار باشد یا برای دوران شیردهی آن ها توصیه شود، ارائه نشده است. از همین رو استفاده از ضدآفتاب در دوران بارداری شرایط متفاوتی نسبت به وضعیت عادی ندارد.»

منبع: مجله شهرزاد


ویدیو مرتبط :
ضد آفتاب ضد لک و ضد چروک لاکورت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ضد آفتاب چرب برای پوست‌ چرب



استفاده از ضدآفتاب چرب براي پوست‌هاي چرب موجب افزايش دانه‌هاي سرسياه مي شوداز آنجا که منافذ پوست چرب باز است، استفاده از ضد آفتاب چرب براي افرادي که داراي چنين پوست‌هايي هستند، موجب بروز جوش و افزايش دانه‌هاي سرسياه مي‌شود.

 

ضدآفتاب

 

دکتر« انصارين » متخصص پوست و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران، با بيان اين مطلب در گفت وگو با ایسنا، گفت: پوست افراد به سه نوع چرب، خشک و مخلوط چرب و خشک تقسيم مي‌شود.

 

افرادي که داراي پوست‌هاي چرب يا خشک هستند بايد از کرم‌هاي ضد آفتاب مناسب اين پوست‌ها استفاده کنند و افرادي که داراي پوست مخلوط چرب و خشک هستند ابتدا مقدار کمي از کرم مرطوب کننده را در قسمت خشک پوست خود استفاده کرده و سپس، از کرم ضد آفتاب مخصوص پوست‌هاي چرب موسوم به OIL FREE (بدون چربي) استفاده كنند.

 

وي همچنين سن و سال افراد را در انتخاب نوع ضد آفتاب آنان دخيل دانسته و گفت: کودکان به جهت لطافت بيشتر پوستشان بايد از کرم‌هاي مخصوص کودکان استفاده کنند که نوع ايراني آن نيز موجود و قابل قبول است.

 

دکتر انصارين رنگ پوست را در انتخاب نوع ضد آفتاب و همچنين رنگ آن بي تاثير خواند.وي با بيان اينکه عدد SPF ، بيانگر ميزان حساسيت پوست در برابر آفتاب است، افزود: افرادي که پوست‌هاي حساس تري در برابر آفتاب دارند بايد از کرم‌هاي با SPF بالاتر استفاده کنند.

 

ضدآفتاب

 

اين متخصص پوست حداقل ميزان SPF را 30 عنوان کرد و افزود: اين مطلب که گفته مي شود به علت تفاوت جغرافياي کشورها و همچنين زاويه تابش نور در آنها ، کرم ضد آفتاب توليد کشورهاي خارجي، مناسب مصرف در ايران نيست، چندان قابل قبول نمي‌باشد. کرم‌هاي ايراني که به تصويب وزارت بهداشت رسيده‌اند، مورد قبول هستند. همچنين هر کرم خارجي، با کيفيت‌تر از کرم‌هاي ايراني نيست، اما برخي از کرم‌هاي خارجي به دليل پيشرفته بودن لابراتوارهاي ساخت، احتمالا از کيفيت بالاتري برخوردارند و افراد با توجه به ميزان حساسيت‌هاي پوستشان و همچنين قدرت اقتصادي خود مي توانند کرم مناسب پوست خود را انتخاب كنند.

 

وي درادامه، نوع فيزيکي ضد آفتاب را بهتر از نوع شيميايي آن عنوان و تصريح کرد: در نوع شيميايي، کرم‌هاي ضد آفتاب، نورآفتاب جذب مي شود و لذا ممکن است حرارت ايجاد شده براي پوست مشکل ساز شود، اما در نوع فيزيکي اشعه آفتاب انعکاس مي‌يابد.

 

دکتر انصارين ادامه داد: کرم ضد آفتاب بايد از نيم ساعت قبل از ورود به آفتاب، استفاده شود و همچنين هر دو ساعت يک بار تجديد شود.وي ميزان کرم مصرفي در هر بار را به اندازه يک نوک انگشت يا حدود 2 گرم عنوان کرد و افزود: استفاده از کرم ضد آفتاب از ساعت 9 صبح تا 5 بعدازظهر که شدت آفتاب زياد است الزامي است.

 

دکترانصارين در خصوص عوارض استفاده نکردن از کرم ضد آفتاب گفت: اين امر مي تواند منجر به خشکي و چروک پوست، ايجاد کک و مک و يا حداقل افزايش لک‌هاي صورت شود. همچنين در افرادي که زياد در معرض آفتاب هستند مانند کارگران، چوپانان، کشاورزان و ملوانان ممکن است صدمات ناشي از قرار گرفتن در نور مستقيم آفتاب منجر به ايجاد سرطان پوست شود.

niksite.com