سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

شیوه ارتباط با فارغ التحصیلان در پذیرش تحصیلی


دریافت مشاوره رایگان درباره رشته و دانشگاهی که قصد ادامه تحصیل در آینده دارید، نخستین فایده برقراری ارتباط با دانشجویان و فارغ التحصیلان هدف است.





صبح بخیر: بخش سبک زندگی مجله اینترنتی صبح بخیر قصد دارد سلسله مقالاتی درباره فرآیند اخذ پذیرش در مقاطع عالی تحصیلی در کشورهای مختلف جهان را برای مخاطبان خود ارائه کند. این مقالات تلاش دارد تا به صورت عملی و مصور، اصول و مبانی فرآیند اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقاطع فوق لیسانس و دکترا در دانشگاه های مختلف جهان را آموزش دهد. با توجه به اشتیاق گسترده جامعه جوان ایران برای کسب تجربه تحصیل و تحقیق در مقاطع عالی در دانشگاه های آسیا، اروپا و آمریکا و تخصصی بودن این موضوع، بخش سبک زندگی صبح بخیر هر هفته موضوعات مختلف مربوط به این فرآیند را به جامعه مخاطبان عزیز سایت ارائه می کند. امیدواریم مخاطبان صبح بخیر و کلیه عزیزانی که این محتوا ها را مشاهده می کنند، به راحتی بتوانند خود و دیگران را در امر پذیرش  تحصیلی و اخذ بورسیه یاری دهند.

نکات مهم در ترجمه رسمی مدارک تحصیلی

در فرآیند اخذ پذیرش و بورس تحصیلی از دانشگاه های خارج از کشور، عناصر زیادی دخالت مستقیم یا غیر مستقیم دارند که در پانزده گفتار قبلی به بخش هایی از آن اشاره کردیم. در این گفتار به موضوعی اشاره خواهیم کرد که شاید از نظر خیلی از داوطلبان ادامه تحصیل در خارج از کشور، موضوعی عجیب و غریب باشد. اما بر اساس تجربه دریافته ایم که این موضوع نیز می تواند راهکارهای برای ارتقای شانس متقاضیان جهت پذیرش در رشته و دانشگاه مورد نظر آنان باشد. بنابراین مناسب دیدیم تا نکاتی راجع به این قضیه در این سلسله گفتارهایی که در سایت صبح بخیر ارائه می شود، ارائه کنیم تا مورد استفاده علاقمندان قرار بگیرد و از این رهگذر، راهی به سمت و سوی موفقیت بیابند.

نکته 263: دریافت مشاوره رایگان درباره رشته و دانشگاهی که قصد ادامه تحصیل در آینده دارید، نخستین فایده برقراری ارتباط با دانشجویان و فارغ التحصیلان هدف است. این افراد بهترین و ایده آل ترین منبع اخذ اطلاعات برای شما محسوب می شود که می توانند هر ایده یا اطلاعاتی که به شما منتقل می کنند، بخشی از مسیر تاریک را روشن کنند و فرصتی بهینه برای رسیدن به مقصود نهایی باشند. هیچ گاه در فرآیند اخذ پذیرش، مشاوره با افراد زبده و با صلاحیتی که به صورت دانشجو یا فارغ التحصیل رشته مورد نظر شما تلقی می شوند را فراموش نکنید.

نکته 264: در گفتار قبلی توضیح دادیم که یکی از روش های ارتباط با اساتید هدف شما، استفاده از پتانسیل های دانشجویان حاضر در رشته مورد علاقه شما می باشد. از طریق ارتباط با دانشجویان رشته مورد نظر و تعامل مطلوب با آنان جهت اخذ رضایت آن ها برای همکاری بر روی پرونده شما، می توانید به صورت سریع تر و حرفه ای تر، پرونده خود را به اطلاع استاد یا اساتید هدف برسانید و آن ها را نسبت به پرونده خود ترغیب و مطلع کنید. بنابراین ارتباط با دانشجویان فعلی جهت ارائه و معرفی بهینه پرونده تان از جانب شما، می تواند نقش یک وکیل مطلع و رایگان را در کشور مقصد ایفا کنند که امتیاز رقابتی برای شما محسوب خواهد شد.

شیوه های ارتباط با فارغ التحصیلان در فرآیند پذیرش تحصیلی

نکته 265: شناسایی دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته مورد نظر شما، فرصتی است برای دریافت اطلاعات مختلف علمی و غیر علمی درباره دانشگاه و کشوری که در آینده قصد ادامه تحصیل دارید. چنین اطلاعات دست اول و بعضا موثقی را نمی توان از طریق جست و جو در اینترنت و حتی از طریق کانال های رسمی مانند بخش فرهنگی سفارت خانه های اروپایی در تهران به دست آورد. اگر امکانش نیز فراهم باشد، سریع، مطمئن و تعاملی نخواهد بود.

نکته 266: شما باید به مرحله بعد از فرآیند اخذ پذیرش تحصیلی در رشته و دانشگاه مورد نظر خود نیز بیاندیشید. بسیارند دانشجویانی که بدون اطلاعات کافی و دقیق به شهر دانشگاهی که پذیرفته شده اند سفر می کنند و به دلیل آن که از قبل خود را برای یک سری از موقعیت ها و مسائل آماده نکرده بودند، با چالش های اقامتی، اجتماعی و حتی تحصیلی مواجه می شوند. مثلا دانشجویی که متقاضی تحصیل در شهر ژنو سوئیس یا استکهلم سوئد است، اگر پیش از عزیمت به این شهرها، وضعیت اسکان خود را مشخص نکرده باشد، به دلیل کمبود فضای اقامتی و اسکان مناسب برای دانشجویان در این دو شهر، با مشکلات عدیده ای رو به رو خواهد شد. ارتباط با دانشجویان فعلی دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را در سر دارید، می تواند بسیاری از پرسش هایی که در آینده با آن رو به رو خواهید بود را پاسخ دهد و راه حل هایی آسان و کم هزینه برای مشکلات آینده پیدا کنید.

نکته 267: برای آن دسته از دانشجویانی که در شهر یا کشور مورد نظر خود، دوست یا فامیلی جهت کسب اطلاعات تکمیلی و ضروری ندارند، ارتباط بهینه و اثربخش با دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه موردنظرشان یک ضرورت مهم تلقی می شود.

نکته 268: یکی از بهترین روش های شناسایی و تعامل با جامعه فارغ التحصیلان دانشگاه مقصد و آشنایی با فارغ التحصیلان رشته مورد نظر شما، ارتباط با بخش فارغ التحصیلان دانشگاه می باشد. اکثر قریب به اتفاق دانشگاه های اروپا، دارای چنین دپارتمانی می باشند که شما می توانید با ارسال یک پست الکترونیک یا تماس تلفنی با مسئولان این بخش، اطلاعات لازم را جهت ارتباط با افراد مورد نظر کسب کنید.

نکته 269: استفاده از پرتال های اینترنتی دانشگاه مورد نظر شما در شبکه های اجتماعی، انجمن های اینترنت یا سایت های خبری و اطلاع رسانی، می تواند فرصتی برای شناسایی دانشجویان و فارغ التحصیلان قدیم و جدید باشد. استفاده از این روش، یکی از متداول ترین راهکارها برای تعامل با دانشجویان دانشگاه ها در سراسر جهان می باشد.

نکته 270:  از دیگر روش های ارتباط با دانشجویان و فارغ التحصیلان مورد نظر شما، استفاده از کمک های اطلاعاتی و مشورتی انجمن ها و گروه های علمی و غیر علمی در دانشگاه می باشد. این مراکز می توانند ناب ترین و دقیق ترین اطلاعات به روز را بر اساس نیازهای اطلاعاتی شما در حوزه های مختلف، در اختیارتان قرار دهند. اطلاعات این مجموعه ها معمولا از طریق پایگاه اینترنتی دانشگاه در دسترس علاقمندان می باشد.

نکته 271:  بعضی از دانشجویان خارجی در دانشگاه ها، دارای وبلاگ می باشند که نظرات و دیدگاه های روزانه خود را درباره مسائل مختلف، از طریق این پرتال ها در اختیار مخاطبان قرار می دهند. از طریق جست وجو در اینترنت می توانید وبلاگ های دانشجویان دانشگاه های مختلف را پیدا کرده و با نویسنده وبلاگ در تعامل باشید. مخصوصا که دانشجویان ایرانی بسیاری در دانشگاه های اروپا مشغول به تحصیل هستند و شماری از آنان نیز دارای وبلاگ فعال می باشند.  

نکته 272: ارتباط با دانشجویی که هم اینک در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترای رشته مورد نظر شما در آینده است، حداقل این مزیت را خواهد داشت که بدانید چگونه پرونده تحصیلی خود را مدیریت و ارسال کنید تا ضریب موفقیت شما برای اخذ پذیرش تحصیلی افزایش یابد. یا مثلا چه موضوعات تحقیقاتی در اولویت فعالیت های پژوهشی گروه خاص یا استاد خاص می باشد و چگونه توانمندی های علمی و تجربی خود را در این راستا ساختار بندی مجدد کنید.

نکته 273: یک دانشجوی فعال در رشته مورد نظر شما می تواند شما را نسبت به نقاط قوت یا ضعف دانشگاهی که قصد ارسال پرونده تحصیلی دارد آگاه کند و حتی در نظر شما برای انتخاب نهایی این رشته و دانشگاه و کشور، تاثیر مستقیم بگذارد. مثلا شاید شما تصور کنید که کشور لهستان برای تحصیل در مقطع پزشکی یا مهندسی به نسبت هزینه و بازدهی آن، انتخاب خوبی باشد. اما یک دانشجوی قدیمی، چه ایرانی یا غیر ایرانی به شما توصیه کند با پتانسیلی که در اختیار دارید، دانشگاه دیگری در فلان کشور را انتخاب کنید تا هم با هزینه کم تری تحصیل کنید، هم شانس پذیرش شما افزایش یابد و هم بتوانید در پروژه های تحقیقاتی در اشل بین المللی کار کنید که شاید در حال حاضر در فلان دانشگاه در لهستان موجود نباشد. این توصیه را معمولا نمی توان از طریق سایت دانشگاه یا تعامل با بخش پذیرش دانشگاه به دست آورد.

نکته 274: ما همواره فکر میکنیم که تحصیل در فلان دانشگاه و کشور، بخاطر رتبه علمی و جایگاه تحقیقاتی آن در قیاس با کشورهای دیگر،  می تواند فرصت های زیادی را در جنبه های علمی و غیر علمی برای ما ایجاد کند اما از خیلی از مسائل فرعی غافل هستیم. در حالی که شاید تحصیل در کشور اسپانیا و یک دانشگاه متوسط بتواند زمینه ای برای یادگیری زبان اسپانیولی برای شما باشد که زبان صدها میلیون نفر در اقصی نقاط جهان می باشد. این موضوع ابتدایی اما مهم، شاید توصیه یک دانشجوی آفریقایی باشد که کلا ده دقیقه با وی در یکی از دانشگاههای هلند یا فرانسه درباره شرایط و فرصت های تحصیل در آن دو کشور بحث کرده اید. توصیه ای ساده اما قابل تامل !

نکته 275: شاید یک دانشجو یا فارغ التحصیل فلان دانشگاهی که قصد دارید در آینده در آن تحصیل کنید، این باشد که به جای آن که مقطع کارشناسی ارشد را در این دانشگاه بگذرانید، مقطع کارشناسی ارشد را در فلان دانشگاه/ کشور ثانی طی کرده و از طریق پتانسیل ها و فرصت های تبادل دانشجوی، در مقطع دکترا از دانشگاه مورد نظر خود پذیرش بگیرید. این راه حل شاید صدها هزار دلار منفعت مالی و میلیون ها دلار فرصت علمی و عملی در آینده برای شما فراهم کند. توصیه ای ساده اما باز قابل تامل و راهگشا که شاید از دید مشاوران تحصیلی مجاز یا غیر  مجاز  امروز نیز، غافل بماند.

نکته 276: تعامل بهینه با دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه مقصد سبب می شود تا شما بر روی مسائل آینده، تک بعدی تامل نکنید و همواره از چند بعد به یک موضوع نگاه کنید. آن هم موضوع مهم ادامه تحصیل و زندگی در یک کشور بیگانه که شناخت کافی از چند و چون آن در اختیار ندارید.

نکته 277: دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه مورد نظر شما، رقیبی برای پرونده تحصیلی شما محسوب نمی شوند و معمولا اطلاعات و اظهارات این افراد، تاثیری بر روی وضعیت فعلی آن ها ندارد. بنابراین می توانید صحت و سقم اطلاعات رد و بدل شده را با افراد دیگر چک کرده و منطقی ترین راه حل را بر اساس وضعیت موجود خود انتخاب کنید.

نکته 278: قطعا اولین گروهی که پس از اخذ پذیرش تحصیلی و سفر شما به کشور مقصد می توانند کمک های ابتدایی و فوری را به نیازهای مختلف شما ارائه کنند، همین دانشجو یا دانشجویانی هستند که در کشور خود با آن ها بر روی موضوعات گوناگون در تعامل بودید و آشنا شدید.

نکته 279: بدانید که دنیا، دنیای اطلاعات و ارتباطات می باشد و برنده کسی است که از کانال های مختلف برای کسب اطلاعات موثق و رسیدن به موفقیت استفاده اثربخش کند. حتی اگر این کانال، یک دانشجوی ترم اول در دانشگاه مورد نظر شما باشد.

نکته 280: برخی از دانشجویان دانشگاه مورد نظر، در رشته تخصصی شما مقاله انفرادی یا مشترک با اساتید در جورنال های علمی منتشر کرده اند. شناسایی این افراد و تعامل با آنان چهت بررسی رزومه و اظهارنامه هدف و تحقیقاتی شما می تواند راهکاری برای دسترسی به اساتید مربوطه و ارتقای شانس پذیرش در دانشگاه باشد.
 
نکته 281: برخی انجمن های اینترنتی وجود دارند که دانشجویان دانشگاه ها می توانند از طریق این کانال ها با یکدیگر آشنا شوند و مسائل خود را با یکدیگر در میان بگذارند. از این محیط ها نیز غافل نشوید.

نکته 282: در قاره اروپا به دلیل نزدیکی کشورها با یکدیگر و لغو روادید جهت تردد در منطقه شنگن با بیش از 26 کشور،  ارتباط با دوست دانشجویی در یک کشور خاص می تواند راه حل هایی را برای کمک به شما جهت ارتباط موثرتر با دانشگاه مقصد خود در کشوری که در آن زندگی نمی کند نیز فراهم کند. امری که شاید در قاره آسیا یا آفریقا یا آمریکا موجود نباشد.

نکته 283: ارتباط با دانشجویان یا فارغ التحصیلان یا اساتید خاص در دانشگاه مورد نظر شما،  شرط لازم یا کافی برای اخذ پذیرش تحصیلی یا بورس نیست. بلکه این تعاملات می تواند شناخت بهتری را نسبت به راهی که در قصد تردد در آن دارید،  در اختیارتان قرار دهد و ضریب موفقیت را افزایش دهد.


ویدیو مرتبط :
برخی از فارغ التحصیلان پزشکی فارغ از علم طبابت هستند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاثیر ارتباط با شرکت ها در فرآیند اخذ پذیرش تحصیلی


موضوع ارتباط با شرکت ها و موسسات تحقیقاتی غیر دانشگاهی در اروپا، مساله ای نیست که به طور مستقیم بر روی فرآیند اخذ پذیرش یا بورس تحصیلی شما تاثیر گذار بوده و تاثیر قابل ملاحظه ای بر روی پرونده تحصیلی ارسالی به دانشگاه داشته باشد.





صبح بخیر: مجله اینترنتی صبح بخیر قصد دارد سلسله مقالاتی درباره فرآیند اخذ پذیرش در مقاطع عالی تحصیلی در کشورهای مختلف جهان را برای مخاطبان خود ارائه کند. این مقالات تلاش دارد تا به صورت عملی و مصور، اصول و مبانی فرآیند اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقاطع فوق لیسانس و دکترا در دانشگاه های مختلف جهان را آموزش دهد. با توجه به اشتیاق گسترده جامعه جوان ایران برای کسب تجربه تحصیل و تحقیق در مقاطع عالی در دانشگاه های آسیا، اروپا و آمریکا و تخصصی بودن این موضوع، بخش سبک زندگی صبح بخیر هر هفته موضوعات مختلف مربوط به این فرآیند را به جامعه مخاطبان عزیز سایت ارائه می کند. امیدواریم مخاطبان صبح بخیر و کلیه عزیزانی که این محتوا ها را مشاهده می کنند، به راحتی بتوانند خود و دیگران را در امر پذیرش  تحصیلی و اخذ بورسیه یاری دهند.

نکات مهم در ترجمه رسمی مدارک تحصیلی


در 16 گفتار قبلی، به اصول و مبانی اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی و فراهم کردن الزامات و مقدمات آن اشاره کردیم که خوشبختانه مورد استقبال مخاطبان پرتال صبح بخیر قرار گرفت. در این بخش، به موضوع تاثیر ارتباط با شرکت ها و موسسات تحقیقاتی غیر دانشگاهی در فرآیند اخذ پذیرش اشاره میکنیم.

موضوع ارتباط با شرکت ها و موسسات تحقیقاتی غیر دانشگاهی در اروپا، مساله ای نیست که به طور مستقیم بر روی فرآیند اخذ پذیرش یا بورس تحصیلی شما تاثیر گذار بوده و تاثیر قابل ملاحظه ای بر روی پرونده تحصیلی ارسالی به دانشگاه داشته باشد. در واقع تعامل و رایزنی با چنین مجموعه هایی می تواند شما را از فرصت های علمی و عملی موجود در زمینه های گوناگون صنعتی، پزشکی و خدماتی که به صورت حرفه ای توسط این مراکز دنبال می شود آگاه کرده و بستر فرصت آفرینی آکادمیک محور را برایتان فراهم کند. بسیاری از شرکت های طراز اول صنعتی یا پزشکی در اروپا و حتی آمریکا و آسیا، دارای بخش هایی برای تعامل با صنایع در زمینه های گوناگون هستند و در تلاشند تا با تعامل با بخش تحقیقاتی و آکادمیک، علاوه بر تقویت بنیه تحقیق و توسعه خود، نسبت به شناسایی نیروهای نخبه برای تقویت منابع انسانی آینده شرکت یا کارخانه اقدام کنند. بی شک نیروهای نخبه و جوانی که از طریق ارتباط با دانشگاه به مجموعه های صنعتی جذب می شوند، از علاقه و توانایی بیش تری برای توسعه ظرفیت های صنعتی، تحقیقاتی و تجاری کارفرما برخوردار بوده و امتیازی رقابتی برای شرکت در دنیای پر رقابت امروزی قلمداد می شوند. هفدهمین گفتار را به تاملی بر روی شیوه ها و فواید تعامل موثر با شرکت ها و موسسات تحقیقاتی غیر آکادمیک اختصاص داده ایم تا از این رهگذر، به اهمیت تاثیر ارتباط موثر دانشجو با صنعت در فرآیند اخذ پذیرش و به خصوص بورس تحصیلی پی ببریم.

نکته 284: برخی از فرصت های دریافت بورس تحصیلی و کمک های مالی و مادی به دانشجویان و محققان در محیط های آکادمیک، از طریق مراکز صنعتی، پزشکی و موسسات و انجمن های تحقیقاتی و مطالعاتی در زمینه علوم انسانی ارائه می شود و در اختیار علاقمندان قرار می گیرد. بنابراین ناگفته پیداست که یکی از مهم ترین کانال های آگاهی از فرصت های بورس تحصیلی به دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، مجموعه های غیر آکادمیک است.

نکته 285: معمولا هر کشوری، دارای نهادهای دولتی و غیر دولتی برای اعطای کمک های مالی و معنوی به دانشجویان بومی و بین المللی در رشته های مختلف علمی می باشد. اطلاعات این نهادها بعضا در پرتال های دانشگاه ها معرفی نمی شوند و شما می توانید از طریق جست و جو در اینترنت یا تماس با بخش های فرهنگی و علمی سفارتخانه های اروپایی در تهران، از چند و چون چنین فرصت هایی آگاه شوید. مثلا برخی از فرصت های تحصیلی و بورس های پژوهشی کشور فرانسه1 از طریق پرتال سفارت فرانسه  در تهران قابل بررسی می باشد. این موضوع برای بخش علمی سفارت آلمان2  نیز صادق است. برای ژاپن هم اگر قصد اقدام داشته باشید، چنین موضوعی قابل بررسی از طریق سایت سفارت می باشد.

نکته 286: پرتال وزارت خانه های مرتبط با صنعت، پزشگی، برنامه ریزی یا مدیریت کلان در کشورهای اروپایی، یکی از رسمی ترین کانال های دریافت اطلاعات درباره بورس های تحصیلی و شرایط اخذ آن برای متقاضیان بین المللی می باشد. این کانال ها را نیز از طریق اینترنت جست وجو کنید و فرصت های تحصیلی معرفی شده در پرتال ها یا زیر پرتال های مربوطه را مورد ارزیابی قرار دهید. به عنوان مثال، بورس های تحصیلی و پژوهشی معرفی شده توسط وزارت خارجه ایتالیا3  می تواند برای علاقمندان به معماری، هنر و علوم سیاسی و اقتصادی، قابل توجه باشد. یا از طریق پرتال بنیاد ملی برای همکاری های بین المللی در تحقیقات و آموزش عالی سوئد4 ، می توان زمینه های متنوعی از اولویت های تحقیقاتی معرفی شده در این کشور مشاهده کرد. با مثلا اگر به موضوع انرژی و گردشگری علاقمند هستید، وزارت انرژی اسپانیا5 ، برنامه های مشترکی با مراکز علمی اروپا در زمینه اعطای بورس های تحصیلی به دانشجویان در این حوزه ها دارد. بنابراین از طریق پرتال های رسمی کشورها، می توان اطلاعات قابل تاملی را دریافت کرد و از آن طریق به ارسال پرونده دانشجویی و اخذ پذیرش تحصیلی و دریافت بورس اقدام نمود.

نکته 287: برخی از شرکت های بزرگ صنعتی و خدماتی در اروپا مانند بی ام دبلیو6 ، ولوو7 ، اسکانیا8 ، اسکانسکا9 ، شل10  یا استات اویل11 ، همواره برخی از پروژه های تحقیقاتی و صنعتی خود را  از طریق برنامه های کارآموزی تابستانی12  برای دانشجویان یا فعالیت های مشترک علمی و صنعتی با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در اروپا دنبال کرده و در قالب بورس های تحصیلی، به جذب افراد توانمند اقدام می کنند. همواره این مجموعه های صنعتی را نیز برای دریافت بورس تحصیلی در زمینه مورد علاقه خود در دستور کار داشته باشید.
 
تاثیر ارتباط با شرکت ها و مراکز غیر دانشگاهی در فرآیند اخذ پذیرش تحصیلی
 
نکته 288:
یکی از راه های اخذ بورس تحصیلی یا پذیرش در دانشگاه ها و مراکز علمی اروپا، تعامل با موسسات و انجمن های علمی و صنعتی این قاره جهت ارتباط با محیط های دانشگاهی می باشد. مثلا شما می توانید از طریق مراکز بیمارستانی و پژوهشی معتبر در کشورهای مختلف اروپایی، از اولویت های پژوهشی آن ها در زمینه مورد علاقه خود آگاه شوید و با رایزنی با اساتید و مدیران این مراکز درمانی، توانمندی خود را ابراز کنید. در صورت تایید پرونده شما، قادر خواهید بود با هزینه آن مرکز درمانی خاص، بر روی یک یا چند پروژه کار کرده و ما حصل تحقیق خود را در قالب استانداردهای مصوب آنان، در یک پایان نامه برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد یا دکترای تخصصی ارائه کنید. چنین روش هایی برای اخذ پذیرش تحصیلی و بورسیه های تخصصی از مراکز بهداشتی و درمانی در دنیا، یک رسم متداول از اواسط قرن بیستم برای دانشجویان پزشکی بوده است.

تاثیر ارتباط با شرکت ها و مراکز غیر دانشگاهی در فرآیند اخذ پذیرش تحصیلی

نکته 289:
برخی از مقالاتی که در جورنال های علمی منتشر می شود، حاصل کار تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه و صنعت بر روی یک موضوع خاص است. مثلا پروژه ای در زمینه آب و فاضلاب در فلان کشور انجام شده است و موضوع بهداشت ایمنی و حرفه ای آن و تاثیرات زیست محیطی در مکان اجرای پروژه مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد و در جورنالی منعکس می شود. مقاله ای که درباره این پروژه تالیف شده است، می تواند کار مشرک مدیران ارشد پروژه و دپارتمان مهندسی عمران و مکانیک یک دانشگاه باشد. شما می توانید از طریق چنین مقالاتی، با مولفان آنان در ارتباط بوده و نظر و دیدگاه ها و برنامه های تحقیقاتی خود را جهت توسعه زمینه های فعالیتی مخاطبان، مطرح کنید. دانشجویان بسیاری از طریق بستر فعالیت انتشاراتی یک پروژه / شرکت صنعتی یا خدماتی با مراکز آکادمیک، توانسته اند به مراکز علمی اروپا راه پیدا کنند. از این فرصت نیز غافل نشوید!

نکته 290: حتی اگر شما مدتی در بهترین شرکت ها و موسسات صنعتی و پزشکی غرب کار کرده باشید، باز این موضوع شرط لازم یا کافی برای استفاده از قابلیت های مادی و معنوی کارفرمای سابق شما برای اخذ بورس تحصیلی و پذیرش در دانشگاه های کشور مورد نظر نیست. در ارزشیابی پرونده تحصیلی و ارسالی شما، همه المان ها با هم بررسی و ارزشیابی می شوند تا جمع بندی نهایی اخذ شود.

نکته 291: همواره از پیش داوری های منفی درباره ارتباط با شرکت ها و مراکز صنعتی و تحقیقاتی غیر آکادمیک و شانس موفقیت خود، پرهیز کنید. با وجود آن که شرایطی با رقابت بسیار بالا میان متقاضیان جهت استفاده از فرصت های تحصیلی و بورسی مختلف برقرار است، اما این موضوع سبب نمی شود که شما همانند یک برنده وارد میدان نشوید و خود را بازنده تصور کنید.

نکته 292: نکات مطرح شده در گفتار پانزدهم درباره ارتباط موثر با کارشناسان ارشد شرکت ها و موسسات تحقیقاتی اروپایی جهت متقاعد کردن آن ها به بازی دادن شما در پروژه های خود نیز صادق است.

نکته 293: اگر قصد دارید از طریق بورس های تحصیلی معرفی شده توسط این مجموعه ها به فعالیت پزوهشی در زمینه مورد علاقه خود روی بیاورید و وارد مراکز آکادمیک بشوید، لازم است تا حرفه ای تر و منسجم تر، پرونده تحصیلی خود را آماده و مهیا کنید. مثلا اگر قرار است بورسی برای ده نفر جهت تحقیق بر روی فلان موضوع تجاری، درمانی یا حتی مطالعاتی در حوزه موسیقی، معماری یا زبان شناسی اعطا شود که کار مشترک موسساتی با دانشگاه های اروپا می باشد، از شما انتظار نمی رود که نسخه عمومی از رزومه و پرونده تحصیلی خود را که پیش تر به مراکز مختلف ارسال کرده بودید، برای این بورس نیز ارسال کنید. در این حالت باید بر اساس موضوع معرفی شده، به بازبینی و ساختار بندی مجدد رزومه، اظهارنامه هدف، دسته بندی تجارب علمی و عملی خود در زمینه معرفی شده پرداخته و به مدیریت اطلاعات خود و همسو کردن آن با موضوع بورس اقدام کنید. حتی به شما توصیه میکنیم که اگر فلان استاد شما، در توصیه نامه خود، به طور عمومی به قابلیت های شما در یک حوزه خاص اشاره کرده است، از وی بخواهید بر مبنای تخصص و توانایی شما در زمینه بورس مورد نظر، به نکات دقیق تر و تخصصی تر بپردازد تا کمیته بررسی، جنبه های فنی قابلیت های علمی و تجربی شما را بهتر درک کند.

نکته 294:  عضویت در انجمن های علمی و تخصصی بین المللی در رشته مورد نظر شما می تواند یکی از بهترین راهکارها برای آگاهی از فرصت های کارآموزی، پژوهشی و بورس تحصیلی در سراسر جهان باشد. از سویی دیگر، عضویت و فعالیت در چنین محفل های علمی و تخصصی بستر ممتازی برای آشنایی با فعالان عرصه های پزوهشی و صنعتی به شمار می آید که در فرصت آفرینی برای نیازهای تحصیلی شما نقش مهمی ایفا می کند.

نکته 295: برخی از شرکت های بزرگ در حوزه های مختلف علمی و تجاری، در پروژه های تحقیقاتی و مطالعاتی سازمان ها و نهادهای بین المللی فعالیت مستقیم یا غیر مستقیم دارند. برای آگاهی از فرصت های پژوهشی و بورس های تحصیلی کوتاه مدت یا بلند مدتی که از طریق چنین نهادهایی در اختیار مخاطبان قرار می گیرد، باید به پرتال اینترنتی این مجموعه ها مراجعه کنید. مانند سازمان ملل13 ، سازمان بهداشت جهانی14 ، برنامه جهانی غذا15 ، سازمان بین المللی کار16 ، اتحادیه اروپا17  و...

نکته 296: در ارتباط با شرکت ها و موسسات صنعتی و پژوهشی در اروپا جهت اخذ بورس های تحصیلی و پژوهشی خاص، پیگیری پرونده خود و تعامل اثربخش و هوشمند با اساتید و کارشناسان آن ها نباید فراموش شود. چرا که حجم بالای متقاضیانی که معمولا به روش های ساده مانند ارسال پست الکترونیک یا تکمیل یک فرم آنلاین اکتفا می کنند، بسیار است. اما شاید ارسال مکتوب پرونده شما و تماس تلفنی و رایزنی با کارشناسان خبره آنان بر روی پرونده و کسب نظرات اصلاحی و تکمیلی جهت تقویت رزومه خود، بتواند امتیاز رقابتی برایتان محسوب شود.

نکته 297: همیشه در ارتباط با چنین مجموعه هایی، از دید شرکت ها و موسسات به رزومه و پرونده ارسالی خود برای یک موضوع مشخص نگاه کنید. این پرسش را مطرح کنید که فاکتورهای مهم و قابل ملاحظه پرونده شما برای متقاعد کردن شرکت /موسسه جهت اعطای بورس چیست و دیگران احتمالا بر روی چه موضوعاتی تاکید ویژه خواهند کرد؟ مثلا اگر برای بورسی در زمینه مدیریت زنجیره تامین اقدام کرده اید، شاید خیلی از متقاضیان، قابلیت های آماری و تحلیل داده را نیز در روزمه خود گنجانده اند. موضوعی که شما با وجود داشتن دانش درباره آن، از توضیح مطلوب این حوزه در رزومه و اظهارنامه هدف خودداری کرده اید. بی شک برای کمیته پذیرش، انتخاب دانشجو یا دانشجویانی که توان تحلیل آماری و آشنایی با نرم افزارهای مربوطه را در اختیار دارند، یکی از اولویت های مهم باشد که شما نیز باید به آن توجه کنید.

نکته 298: حتما قرار نیست که فرصت تحصیلی یا بورسی قبلا در یک شرکت یا موسسه یا نهاد بین المللی تعریف شده باشد و شما بخواهید بر اساس مفاد مصوب، مدارک خود را ارسال کنید. شما می توانید اظهارنامه هدف خود را به گونه ای تهیه و تنظیم کنید که بخشی از فعالیت پژوهشی آن، در شرکت یا موسسه مورد نظر باشد،در جهت توسعه فلان ظرفیت /بخش/دپارتمان در رشته مورد علاقه خود. اکنون این پروپزال را می توانید به رای کمیته علمی نهاد مربوطه قرار دهید تا به ارزیابی و بررسی پیشنهاد شما اقدام کند. هر اندازه توانسته باشید نیازها و اولویت های تحقیق و توسعه این مجموعه ها را به صورت منطقی و مستدل، در پروپزال خود همراستا و امکان سنجی کنید، شانس پذیرش آن بیش تر خواهد بود. انجام آنالیز های مطالعاتی مانند تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها18  یا انجام تحقیقات مقایسه ای در زمینه خاص میان دو یا چند مجموعه می تواند در راستای مطالعات موردی19  در شرکت /موسسه مربوطه، راهکاری برای ارائه یک پیشنهاد پژوهشی بورس محور منطقی باشد.

نکته 299: عدم موفقیت در اخذ بورس های تحصیلی و تحقیقاتی از شرکت ها و موسسات بین المللی در اروپا نباید شما را در پیگیری مشتاقانه جهت بررسی فرصت های دیگر در این قاره یا قاره های دیگر جهان، دلسرد کند. همواره در تاریکی، شمعی روشن کنید و

NEVER SAY NEVER

نکته 300: شخصیت های حقوقی در دنیا، معمولا به مکاتبات و ارتباطات صورت گرفته از طریق کانال های رسمی و از طرف شخصیت های حقوقی، پاسخ بهتر و سریع تری ارائه می کنند که شاید در مقایسه با ارتباطات شخصیت های حقیقی، نتیجه بهتری هم به دنبال داشته باشد. اگر دنبال اجرای نکته 294 هستید، از یک شرکت صنعتی یا تجاری که موضوع پروپزال شما تا حدودی در دامنه کاری آن ها می گنجد درخواست کنید تا پس از بررسی و توافق نسبت به همکاری با شما، از پروپزال شما حمایت معنوی بکند.

مثلا در نامه ای به موسسه یا مجموعه مورد نظر شما در اروپا، به آن ها اطلاع دهد که این پروپزال یکی از نیازهای تحقیقاتی و مطالعاتی شرکت مزبور در زمینه مورد ادعا می باشد. شرکت ایرانی می تواند شیوه نامه حمایت معنوی و حتی مادی از پروپزال شما را نیز تشریح کند. استفاده از چنین برنامه ای برای ارتباط با شخصیت های حقوقی ارائه کننده بورس تحصیلی در قاره سبز، این فایده را برای شما خواهد داشت که مخاطب را مجاب می کند که مجموعه ای حقوقی در کشور شما، پیگیر مفاد این پروپزال و حامی بخشی از هزینه های آن می باشد و به طور جدی تری مفاد آن را بررسی و دنبال می کند.



 1- http://www.ambafrance-ir.org

 2- http://www.teheran.diplo.de/Vertretung/teheran/fa/06__kultur/__Kultur.html

 3- http://www.esteri.it/MAE/EN/Ministero/Servizi/Stranieri/Opportunita/BorseStudio_stranieri.htm

 4- http://www.stint.se/en

 5- http://www.minetur.gob.es/turismo/en-US/Paginas/IndexTurismo.aspx

 6- http://www.bmw.com/com/en

 7- http://www.volvogroup.com/group/global/en-gb/career/students

 8- career.scania.com/students/thesis_projects

 9- www.usa.skanska.com/careers/students--graduates/internships

 10- http://www.shell.com/global/aboutshell/careers/students-and-graduates

 11- http://www.statoil.com/en/Careers/Students/interns

 12- Summer internship

 13- www.un.org/partnerships

 14- www.who.int

 15- www.wfp.org

 16- www.ilo.org

 17- www.europa.eu

 18- SWOT Analysis

 19- Case study