سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

جلال و شکوه امپراطوری ها!


فرانک هرفورت (Frank Herfort) در مجموعه عکاسی خود به نام « جلال و شکوه امپراطوری» از برج ها و معماری های عجیب شوروی سابق عکاسی کرده است.

 
 
 

صبح بخیر: فرانک هرفورت (Frank Herfort) در مجموعه عکاسی خود به نام « جلال و شکوه امپراطوری» از برج ها و معماری های عجیب شوروی سابق عکاسی کرده است. گردآوری این مجموعه 4 سال به طول انجامیده و در آن ساختمان هایی را مشاهده می کنید که گویا برای دنیا یا زمان دیگری هستند.  

این عکاس آلمانی به همه مناطق دورافتاده شوروی سفر کرده است تا این مجموعه عکاسی زیبا را تهیه کند. پس از سرنگونی رژیم سابق شوروری، ساختمان های بسیار عجیب و زیبایی در سراسر این کشور ساخته شده است که تلفیقی از معماری شوروی سابق و زبان معماری قرن 20 میلادی است.

هرفورت می گوید: «پس از کشف ساختمان های زیبای مسکو به این نتیجه رسیدم شاید در شهرهای دور افتاده این کشور پهناور نیز بتوانم سوژه های جالبی پیدا کنم. به همین دلیل، از Vladivostok به Blagoveshchensk  در مرز چین در نزدیکی رود آمور و از آنجا به آستانا در قزاقستان، باکو در آذربایجان، سوشی و سنت پترزبورگ و همه شهرهایی که در فاصله میان آنها قرار داشت، سفر کردم.

در مسکو برج های بلند زیادی وجود ندارد. به همین دلیل، دیدن یکی از آنها همچون یافتن گلی نادر در بیابان است.

نکته جالب این ساختمان ها این است که به گونه ای ساخته شده اند که کوچکی انسان ها را به تصویر می کشد. البته مشخص نیست این برج ها واقعا برای انسان ها ساخته شده باشند زیرا نه زیرساخت، نه محوطه  و نه دسترسی واقعی دارند.

نخستین ساختمانی که عکاسی کردم، برج Aliye Parusa در مسکو بود. دلیل آن نیز تلفیق فاکتورهای معماری شوروی و دکورهای جالب آن بود که شبیه ساختمان های دوره استالین است».

در ادامه بخشی از تصاویر این آلبوم را می توانید مشاهده کنید.

جلال و شکوه امپراطوری

جلال و شکوه امپراطوری

جلال و شکوه امپراطوری

جلال و شکوه امپراطوری

جلال و شکوه امپراطوری

جلال و شکوه امپراطوری

جلال و شکوه امپراطوری

جلال و شکوه امپراطوری

جلال و شکوه امپراطوری

جلال و شکوه امپراطوری

جلال و شکوه امپراطوری

جلال و شکوه امپراطوری


ویدیو مرتبط :
شکوه و جلال سرما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تحت جمشید،مجموعه ای از کاخهای با شکوه



تخت جمشید ،مجموعه ای از کاخهای بسیار باشکوهی است که ساخت آنها در سال ب512 قبل از میلاد آغاز شد و اتمام آن 150 سال به طول انجامید.


تخت جمشید در محوطة وسیعی واقع شده که از یک طرف به کوه رحمت و از طرف دیگر به مرودشت محدود است . این کاخهای عظیم سلطنتی در کنار شهر پارسه که یونانیان آن را پرسپولیس خوانده اند ساخته شده است .

تخت جمشید

تخت جمشید نام امروزی «پارسه» است. «پارسه» از زبان پارسی باستان است و یونانیان آن را پِرسپولیس (به یونانی یعنی «پارسه شهر») خوانده‌اند.این بنا را تخت جمشید یا قصر شاهی جمشید پادشاه اسطوره‌ای ایران مینامند که در شاهنامه فردوسی آمده است.

ساختمان تخت جمشید در زمان داریوش اول در حدود 518 ق . م ، آغاز شد. نخست صفه یاتختگاه بلندی را آماده کردند و روی آن تالار آپادان و پله های اصلی و کاخ تچرا را ساختند .

پس از داریوش ، پسرش خشایارشا تالار دیگری را بنام تالار هدیش را بنا نمود و طرح بنای تالار صد ستون را ریخت . اردشیر اول تالار صد ستون را تمام کرد . اردشیر سوم ساختمان دیگری را آغاز کرد که ناتمام ماند . این ساختمانها بر روی پایه هایی ساخته شــده که قسمتـی از آنها صخره های عظیم و یکپارچه بوده و یا آنها را در کوه تراشیده اند .

تخت جمشید

اسناد تخت جمشید و کارگران مزد بگیر


در اواخر سال 1312 شمسی براثر خاکبرداری در گوشة شمال غربی صفه تخت جمشید قریب چهل هزار لوحه های گلی به شکل و قطع مهرهای نماز بدست آمد .

بر روی این الواح کلماتی به خط عیلامی نوشته شده بود . پس از خواندن معلوم شد که این الواح عیلامی اسناد خرج ساختمان قصرهای تخت جمشید می باشد . از میان الواح بعضی به زبان پارسی و خط عیلامی است .

از کشف این الواح شهرت نابجایی را که می گفتند قصرهای تخت جمشید مانند اهرام مصر با ظلم و جور و بیگار گرفتن رعایا ساخته شده باطل گشت .زیرا این اسناد عیلامی حکایت از آن دارد که به تمام کارگران این قصرهای زیبا ، اعم از عمله و بنا و نجار و سنگتراش و معمار و مهندس مزد می دادند و هر کدام از این الواح سند هزینة یک یا چند نفر است .

کارگرانی که در بنای تخت جمشید دست اندرکار بودند ، از ملتهای مختلف چون ایرانی و بابلی و مصری و یونانی و عیلامی و آشوری تشکیل می شدند که همة آنان رعیت دولت شاهنشاهی ایران بشمار می رفتند .

گذشته از مردان ، زنان و دختران نیز به کار گل مشغول بودند . مزدی که به این کارگران می دادند غالباً جنسی بود نه نقدی ، که آنرا با یک واحــد پـول بابلی به نام « شکــل » سنجیده و برابر آن را به جنس پرداخت می کردند . اجناسی را که بیشتر به کارگران می دادند و مزد آن محسوب می شدعبارت از : گندم و گوشت .

تخت جمشید

اسکندر مقدونی در یورش خود به ایران در سال 331 قبل از میلاد، آنرا به آتش کشید.

تاریخنگاران در مورد علت این آتش سوزی اتفاق رای ندارند. عده ای آنرا ناشی از یک حادثه غیر عمدی میدانند ولی برخی کینه توزی و انتقام گیری اسکندر را تلافی ویرانی شهر آتن بدست خشایار شاه علت واقعی این آتش سوزی مهیب میدانند.

تصویری از عظمت کاخها


ازآنچه امروز از تخت جمشید بر جای مانده تنها می توان تصویر بسیار مبهمی از شکوه و عظمت کاخها در ذهن مجسم کرد. با این همه می توان به مدد یک نقشه تاریخی که جزئیات معماری ساختمان کاخه در آن آمده باشد و اندکی بهره از قوه تخیل، به اهمیت و بزرگی این کاخه پی برد.

تخت جمشید

نکته ای که سخت غیر قابل باور می نماید این واقعیت است که این مجموعه عظیم و ارزشمند هزاران سال زیر خاک مدفون بوده تا اینکه در اواخر دهه1310خورشیدی کشف شد.

چیزی که در نگاه اول در تخت جمشید نظر بیننده را به خود جلب می کند، کتیبه ها و سنگ نو شته های گذر خشایارشاه است که به زبان عیلامی و دیگر زبانهای باستانی تحریر شده است. از این گذر به مجموعه کاخهای آپادانا می رسیم، جائی که در آن پادشاهان بار میدادند و مراسم و جشنهای دولتی در آن برگذار می شد.

مقادیر عمده ای طلا و جواهرات در این کاخها وجود داشته که بدیهی است در جریان تهاجم اسکندر به غارت رفته باشد.

تعداد محدودی از این جواهرات در موزه ملی ایران نگهداری می شود. بزرگترین کاخ در مجموعه تخت جمشید کاخ مشهور به "صد ستون" است که احتمالا یکی از بزرگترین آثار معماری دوره هخامنشیان بوده و داریوش اول از آن به عنوان سالن بارعام خود استفاده می کرده است.

تخت جمشید در 57 کیلومتری شیراز در جاده اصفهان و شیراز واقع شده است.