سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

اولیاء آزاری در آموزش و پرورش!


مدرسه مدرسه ای معمولی است. مثل هزاران مدرسه که در شهر بزرگ تهران هست. اما اتفاقاتی که در آن می افتد، اتفاقاتی ویژه است. این بار با چهار نفر از اولیای مدرسه نمونه دولتی... قرار گذاشتم.




هفته نامه چلچراغ - رضا ساکی: مدرسه مدرسه ای معمولی است. مثل هزاران مدرسه که در شهر بزرگ تهران هست. اما اتفاقاتی که در آن می افتد، اتفاقاتی ویژه است. این بار با چهار نفر از اولیای مدرسه نمونه دولتی... قرار گذاشتم. ساعت 9 شب در یک بوستان خلوت در مرزداران. آن ها آمده بودند تا درباره اتفاقات ویژه یک دبیرستان نمونه دولتی در منطقه [...] برایم بگویند. همه کلاه گذاشته بودند و عینک دودی داشتند. آرام آرام حرف می زدند و ادله شان را بیان می کردند و افشا می کردند که مدیر آن مدرسه با 830 دانش آموز چه می کنند.

اولیاء آزاری در آموزش و پرورش

دبیرستان نمونه دولتی [...] در منطقه ... شهرداری تهران چهار سال است که افتتاح شده است. ساختمان مدرسه ساختمانی مناسب است و فضای آموزشی خوبی دارد. هیچ کدام از معلمان مدرسه دانش آموزان را تنبیه نمی کنند و با زانو به فلان جای دانش آموز نمی زنند. خبری هم از تنبیه های مستراحی نیست و کلمه ای حرف بد هم از زبان هیچ معلمی بیرون نمی آید و ناظم مدرسه هم طوری با بچه ها رفتار می کند که آن ها زار می زنند که جمعه ها هم ککلاس بروند و کلا همه چیز در این مدرسه زمزمه محبت است.

اما در محبت سرای دانش اتفاقاتی هم می افتد. برگردیم به بوستان مرزداران. یکی از اولیای دانش آموزان که به بوستان آمده بود، هنگام حرف زدن انگشتش را می گذاشت کنار لپش. نمی خواست حتی صدایش شناسایی شود. می گفت: طبق قانون مدرسه باید برای پایه اول تا سوم دوره دوم متوسطه 800 هزار تومان شهریه بگیرد، اما از ما یک میلیون و 500 هزار تومان گرفته اند. یکی دیگر از اولیا که علاوه بر کلاه و عینک دودی صورتش را با شال پوشانده بود، گفت: برای پیش دانشگاهی طبق قانون باید یک میلیون و 530 هزار تومان بگیرند، اما از من سه میلیون و نیم خواسته اند و داده ایم. یعنی اگر بچه را می بردیم غیرانتفاعی ثبت نام می کردیم، بهتر بود. هر چهار نفر خندیدند.

گفتند: مدرسه از ما نقدی پول می گیرد! گفتم: شما بدون این که هیچ رسیدی بگیرید، پول می دهید به مدرسه؟ گفتند: رسید اگر بخواهیم، همان رسید مبلغ قانونی را می دهند که به درد ما نمی خورد. گفتم: چک چی؟ یکی دیگر از اولیا که کمی صورتش مشخص بود، گفت: من چک داده ام. اما چک را به حساب نمی خوابانند، نقدش می کنند. گفتم: پش چک شما مثل نقد آن هاست. گفت: بله. یکی از اولیا که ساکت بود، بالاخره به حرف آمد و گفت: من خودم عضو انجمن اولیا مربیان این مدرسه هستم.

این مدرسه متإسفانه بیلان مالی درستی به منطقه نداده است و ما یقین داریم که مدرسه یک میلیارد و 400 میلیون تومان پول از ما گرفته است، اما فقط 800 میلیون تومانش را گزارش داده است. گفتم: شکایت کرده اید؟ گفت: بله، هر روز داریم شکایت می کنیم، اما به جایی نمی رسد. گفتم: چرا؟ گفت: نمی آیند از مدرسه تحقیق و تفحص کنند. چون شاید برخی مسئولان در این مدرسه آشنا دارند. گفتم: چه مسئولانی چه آشنایی. گفت: ها؟ گفتم: همین الان گفتید شاید برخی مسئولان در این مدرسه آشنا دارند. پرسیدم: چه مسئولانی چه آشنایی؟ گفت: ها؟ بلند گفتم: همین الان گفتید شاید برخی مسئولان در این مدرسه آشنا دارند.

اولیاء آزاری در آموزش و پرورش

پرسیدم: چه مسئولانی چه آشنایی؟ هر چهار نفر به خود لرزیدند. گفتند: آرام تر. بعد همان که گفته بود شاید برخی مسئولان در این مدرسه آشنا دارند؛ ادامه داد: اگر بخواهید به زور از ما حرف بیرون بکشید، می رویم. گفتم: باشد، حالا می خواهید چه کنید؟ گفتند: ما می دانیم که برخی از معلمان این مدرسه فوق دیپلم دارند، اما به اسم فوق لیسانس آمده اند. می خواهیم مسئولان بیایند و پی گیری کنند. ببینند پول بی زبان ما کجا می رود. چرا مدرسه باید از ما پول بیشتر بگیرد و در حساب هایش نیاورد.

دوباره آن کسی که انگش در لپش می کرد، گفت: مدیران مدرسه برای ثبت نام میان دوره از چند نفر مبالغ بالا می گیرند. تا 10میلیون تومان. گفتم: کسی هست که بیاید و بگوید من 10 میلیون داده ام برای ثبت نام میان دوره. گفت: هست، ولی مصاحبه نمی کند. می گوید آینده بچه ام در خطر می افتد. چند دقیقه ای دیگر با آن اشباح حرف می زنم و بعد یکی یکی هر کدام از راهی می روند.

می خواهم به مسئول منطقه زنگ بزنم یا با آموزش و پرورش حرف بزنم، اما چه فایده؟ سال هاست که همین است. حرف مسئولان همان است که سال ها می گویند: قانونی نیست. حرف مدیران مدارس همان است: خودشان می دهند. حرف مردم هم مشخص است: به زور می گیرند.
پنج نکته که باید بدانید:

1-    انجمن های اولیا و مربیان در مدارس خودشان داستان جالبی دارند. بسیاری از این انجمن ها ابزار دست مدیران هست برای فشار بر اولیا. یعنی کاری می کنند که والدین به والدین فشار بیاورند و پول زور بگیرند. حالا درست است که یکی از افراد انجمن اولیا مربیان مدرسه... به ما گزارش تخلف داد، اما همه جا این اتفاق نمی افتد.

2-    در جریان باشید که به این پول هایی که از مردم می گیرند، «کمک های داوطلبانه» و «همیاری» می گویند!

3-    اصلی سی ام: دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.

4-    کمیسیون آموزش مجلس می تواند مشکلات اولیای دانش آموزان درخصوص چرایی اخذ وجه نقد در مدارس را بررسی کند. پس اولیایی که با مشکل اخذ وجه نقد در قالب کمک به مدرسه مواجه شده اند، می توانند با تنظیم متنی این موضوع را به کمیسیون آموزش مجلس ارجاع دهند تا این کمیسیون با حضور وزیر مربوط موضوع را بررسی کند.

5-    طبق اظهارات وزیر آموزش و پرورش هر مدرسه ای اقدام به اخذ وجه نقد در قالب کمک به مدرسه کند، متخلف بوده و اولیا می توانند با مراجعه به آموزش و پرورش منطقه خود با جمع آوری امضا و ارسال آن به مجلس از راه قانونی تخلف مدارس را پی گیری کنند.

اولیاء آزاری در آموزش و پرورش

نمونه ای از درخواست یک مدرسه برای کمک های داوطلبانه:


ولی محترم دانش آموز...
از این که ما را به عنوان نمایندگان خود در تصمیم گیری های مدرسه ی فرزندتان و امانت دارانی امین برای امور آموزشی و پرورشی فرزند خود برگزیده اید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم که با همکاری وهمدلی شما ولی محترم بتوانیمدر جهت ارتقاء کمی و کیفی سطح آموزش و پرورش در مدرسه ی فرزندانمان قدم های خوبی برداریم.

لذا به منظور پیشبرد امور آموزشی و پرورشی فرزندانمان که لازمه ی آن مشارکت فعال اولیا می باشد، از آن جناب گرامی درخواست می گردد فرم زیر را تکمیل و زمان دریافت کارنامه نوبت اول به آموزشگاه تحویل نمائید. (لازم به ذکر است که تاکنون در سال تحصیلی جاری هیچگونه سرانه ای به حساب آموزشگاه واریز نگردیده است.) قبلا از همکاری صمیمانه شما اولیاء محترم کمال تشکر و قدردانی را به عمل می آوریم.


ویدیو مرتبط :
برگزاری جلسات آموزش خانواده و انجمن اولیاء و مربیان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تلاش آموزش‌و‌پرورش برای اسلامی‌ترشدن مدارس



 

تلاش آموزش‌و‌پرورش برای اسلامی‌ترشدن مدارس

 

معاون پژوهشی وزارت آموزش و پرورش خبر داد:

تلاش آموزش‌و‌پرورش برای اسلامی‌تر شدن مدارس


در تولید نظریه از تجربیات و دستاوردهای حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها استفاده می‌كنیم مدارس ما تاكنون اسلامی بوده اما می‌خواهیم آنها را تقویت كنیم/مدرسه شهید مطهری و مدرسه جامع تعلیمات اسلامی مدل‌های مورد نظر هستند.

معاون وزیر و رئیس‌ سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اعلام خبر برگزاری همایش ملی رویكرداسلامی در آموزش و پرورش با همكاری حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها گفت: به صورت كلی هدف غایی ما اسلامی‌تر شدن هر چه بیشتر مدارس و البته هدف آنی ما در این همایش تولید نظریه برای رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان در نشست خبری خود به تشریح اهداف همایش ملی رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش، نوآوری‌ها و تجربه‌های موفق در مدارس پرداخت و در پاسخ به خبرنگار ایلنا كه هدف كلی شما از برگزاری همایش‌های این‌چنینی و طرح‌هایی از قبیل واگذاری مدارس به حوزه‌های علمیه چیست؟، گفت: با توجه به وضعیت فعلی آموزش و پرورش رضایت و نارضایتی ما نسبی است و هزینه‌هایی كه تاكنون برای بهتر شدن وضعیت آموزش و پرورش انجام داده‌ایم باید بررسی شود و باید بدانیم خروجی‌های آموزش‌و پرورش باید هم‌تراز با پیشرفت‌های جمهوری اسلامی باشد.
وی با اشاره به اینكه در برخی از پایه‌های تحصیلی افت تحصیلی داریم و باید به مولفه‌هایی توجه كنیم كه چرا افت تحصیلی به وجود می‌آید. ما معتقدیم هم‌اكنون یكی از ایرادهایی كه به آموزش و پرورش وارد است تكیه بر حافظه‌محوری است و در آموزش ما باید به سمت آموزش فلسفه، حكمت حركت كنیم.
وی با تاكید بر اینكه وحدت ملی، اقتدار ملی و حاكمیت ملی سه هدف ثانویه آموزش و پرورش در رویكرد اسلامی است، گفت: اینها همه به این معنا نیست كه تاكنون ما در مدارس و آموزش و پرورش این مسائل و اهداف را نداشته‌ایم و امروز به فكر آن افتاده‌ایم بلكه به معنی آن است كه باید این مسائل را تقویت كنیم.
وی در پاسخ به ایلنا تاكید كرد: هدف غایی ما بر طرح‌های این‌چنینی اسلامی‌تر شدن آموزش و پرورش و مدارس است و در این همایش‌ نیز اهداف آنی ما تولید نظریه برای رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش است.
وی در پاسخ به دیگر سئوال خبرنگار ایلنا، كه در همایش رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش از تجربه‌های حوزه‌ علمیه استفاده شده است، گفت: در تولید نظریه و نظریه‌پردازی از تجربیات و دستاوردهای حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها استفاده می‌كنیم.
وی با انتقاد از نگاهی كه در آموزش و پرورش در طول چند سال اخیر حاكم است، گفت: در طول چند سال اخیر هر كس بر اساس تجربه و آزمون و خطا روشی را انتخاب كرده است و در مدیریت كلان نیز آن را به كار برده و بر این اساس نیز برخی از تحقیق‌ها و دگرگونی‌ها ناشی از این بوده كه در بیشتر موارد متكی بر سلیقه بوده‌ایم.
وی درباره اهداف این همایش گفت: زمینه‌سازی برای تدوین نظریه‌ اسلامی و مدیریت آموزش و پرورش، نوآوری و استفاده از تجربه‌های موفق مدیران مدارس و شناخت نیازهای تحقق مدیریت اسلامی از جمله اهداف ما در این همایش است.
وی در پاسخ به سئوالی كه آیا تاكنون مدارس ما اسلامی نبوده كه اكنون می‌خواهیم آن را با رویكرد اسلامی مدیریت كنیم، گفت: خیر این چنین نیست مدارس ما تاكنون اسلامی بوده اما می‌خواهیم آنها را تقویت كنیم و بعد از 30 سال باید تجارب خود را مدون كنیم كه تا امروز مدون نبوده است و در برخی از تجربه‌ها نیز شكست خورده‌ایم و اكنون می‌خواهیم زمینه‌سازی لازم را برای سیستم مدیریت اسلامی در آموزش و پرورش انجام دهیم.
وی مدارسی همچون مدرسه شهید مطهری و مدرسه جامع تعلیمات اسلامی را از مدل‌های مورد نظر در این همایش معرفی كرد و افزود: برخی از مدارس از قبل از انقلاب به عنوان مدارس اسلامی معروف بوده‌اند مثل مدرسه شهید مطهری كه صرفا به رشته‌های معارف اسلامی می‌پرداخت و مثل مدرسه جامع تعلیمات اسلامی در زمان قبل از انقلاب كه در غالب رشته‌های نظری فعالیت می‌كرد. هم‌اكنون نیز ما به دنبال مدیران و مسئولان این مدارس رفته‌ایم تا بدانیم كدام یك از تجربیاتشان موفق بوده است...../تحلیل:ایلنا