ستاره ها و اعتیاد به شبکه های اجتماعی


این روزها شبکه های اجتماعی نقش پررنگی در زندگی بسیاری از ما ایفا می کند و آنقدر سبک زندگی مان به این شبکه ها وابسته شده که اگر خدایی نکرده روزی گوشی مان خراب شود، نمی دانیم چطور می خواهیم روزمان را سپری کنیم.

هفته نامه تماشاگران امروز - رومینا تیموری: این روزها شبکه های اجتماعی نقش پررنگی در زندگی بسیاری از ما ایفا می کند و آنقدر سبک زندگی مان به این شبکه ها وابسته شده که اگر خدایی نکرده روزی گوشی مان خراب شود، نمی دانیم چطور می خواهیم روزمان را سپری کنیم.

جدای از بحث خوب یا بد بودن این پدیده قرن بیست و یکم، نکته جالبی در مورد آن وجود دارد؛ شبکه های اجتماعی باعث شده نه تنها افراد به هم نزدیک تر شوند و دوستان چندین ساله خود را پیدا کنند بلکه منجر شده تا مردم با سلبریتی های محبوب شان بیشتر در ارتباط باشند و از زوایای زندگی خصوصی شان بیشتر با خبر شوند.

زوایایی کهتا چند وقت پیش جزو اخبار زرد به حساب می آمد اما حالا بعضی از چهره های سرشناس دنیا شخصا با به اشتراک گذاشتن عکس ها و اتفاقات خصوصی زندگی شان، هواداران شان را در جریان کارهای روزانه شان هم قرار می دهند اما کدام یک از افراد مشهور دنیا بیشتر از همه در این شبکه ها فعال هستند؟ کدام یک از عنصر تکنولوژی و درگیری با این پدیده گریزان اند؟ کدام یک جواب طرفداران شان را می دهند؟ تلاش کردیم در این گزارش به این دست از سوال ها پاسخ دهیم:

حکومت ستاره ها در قلمروهای مجازی

خانم ها محبوب تر از آقایان در اینستاگرام

شبکه های اجتماعی ترکیبی از تکنولوژی و فرهنگ است و این روزها اینستاگرام یکی از عظیم ترین شبکه های اجتماعی با بیش از 400 میلیون کاربر به حساب می آید اما در میان این تعداد بالای کاربر، بیشتر دنبال کنندگان را چه کسانی دارند؟ کیم کارداشیان، بازرگان، بازیگر و شخصیت محبوب تلویزیونی آمریکایی با 68 میلیون دنبال کننده ایستاده و رتبه سوم هم از آن تیلور سوییفت، خواننده و ترانه سرای مشهور آمریکایی و برنده 10 جایزه گِرمی با 75 میلیون دنبال کننده است.

سلنا گومز، خواننده و بازیگر آمریکایی هم با 76 میلیون دنبال کننده و با اختلافی کم نسبت به تیلور سوییفت در رده دوم محبوب ترین و پرطرفدارترین چهره اینستاگرام قرار گرفته است و اما نکته جالب این رده بندی این است که رتبه اول پرطرفدارترین اکانت اینستاگرام متعلق به هیچ کدام از سلبریتی های مشهور دنیا نیست! خود ایسنتاگرام با 154 میلیون دنبال کننده با اقتدار در صدر پرطرفدارترین اکانت در این شبکه اجتماعی پرطرفدار قرار گرفته است.

حکومت ستاره ها در قلمروهای مجازی

کدام سلبریتی ها به شبکه های اجتماعی اعتیاد دارند؟

بعضی ها هستندکه هنگام صبحانه، ناهار، شام، سر کلاس درس، در مطب دکتر، مهمانی، رستوران و هر جای دیگری باشند؛ نمی توانند یک لحظه هم گوشی شان را کنار بگذارند و از اطراف شان لذت ببرند. تمام فکر و ذکرشان این است که تا جایی رسیدند، عکسی بگیرند و آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند.

جالب اینجاست که بعضی از سلبریتی ها هم این گونه هستند و تلاش می کنند تمام لحظات زندگی شان را با هواداران شان به اشتراک بگذارند. ریحانا، خواننده، بازیگر و طراح لباس باربادوسی با بیش از 37 میلیون دنبال کننده در توییتر و اینستاگرام و 85 میلیون در فیسبوک به خوبی می داند چطور هوادارانش را با عکس های مختلف راضی نگه دارد و به آنها نشان دهد زندگی یک سلبریتی چگونه است.

جاستین بیبر، خواننده جوان و مشهور آمریکایی هم یکی از افرادی است که علاقه زیادی به شبکه های اجتماعی دارد؛ بیبر با سه هزار و 372 عکسی که تا این لحظه در اینستاگرامش به اشتراک گذاشته، به خوبی نشان داده که شبکه های اجتماعی نقش مهمی در زندگی اش ایفا می کنند.

از دیگر سلبریتی هایی که در این زمینه بسیار فعال اند می توان به اِمینم، خواننده و بازیگر آمریکایی، سلنا گومز، لیدی گاگا، مایلی سایرس، کیتی پری، تیلور سوییفت و لبرون جیمز، بازیکن مشهور NBA اشاره کرد.

حکومت ستاره ها در قلمروهای مجازی

کدام سلبریتی ها شخصا توییترشان را می گردانند

سلبریتی ها معمولا یک ادمین استخدام می کنند تا به جای آنها توییت کند یا توییت شان را مدیریت کند تا علاوه بر اینکه در وقت شان صرفه جویی کنند، کسی هم باشد تا مواظب باشد مبادا حرف نا به جا و دردسرسازی بزند.

بریتنی اسپیرز، اوباما، فیفتی سنت، هیو جک من و اشتون کوچر جزو کسانی هستند که اکانت توییترشان را به مدیر برنامه ها یا یک فرد دیگری سپرده اند اما تعداد دیگری هم هستند که ترجیح می دهند همه چیز دست خودشان باشد.

کیتی پری، خواننده مشهور آمریکایی با بیش از 50 میلیون دنبال کننده یکی از افراد محبوب و فعال در توییتر است که تمام توییت هایش را خودش می نویسد و رابطه مستقیمی با هوادارانش دارد.

سوفیا ور گارا، بازیگر کلمبیایی سریال خانواده مدرن (Modern Family) هم یکی از افرادی است که شخصا صفحه توییترش را می گرداند. سر، خواننده با سابقه و 67 ساله آمریکایی هم یکی از طرفداران پر و پا قرص شبکه های اجتماعی است و هر آنچه از ذهنش می گذرد را با هوادارانش در توییتر به اشتراک می گذارد.

حکومت ستاره ها در قلمروهای مجازی

کدام سلبریتی ها، طرفداران شان را فالو-بک می کنند؟

برای اکثر سلبریتی های دنیا، توییتر راهی یک طرفه برای ارتباط با هواداران شان است. بعضی از آنها با داشتن هزاران دنبال کننده در توییتر یا حتی اینستاگرام، تعداد کسانی که دنبال می کنند به زحمت به تعداد انگشتان دو دست می رسد اما در این میان بعضی هعم هستند که با دنبال کردن طرفداران شان تلاش می کنند این راه را دو طرفه کنند.

جاستین بیبر یکی از این افراد است. او حدود 80 میلیون دنبال کننده در توییتر دارد و حدود 266 هزار نفر را هم دنبال می کند. تام کروز، ستاره هالیوودی هم یکی از کسانی است که به رغم فعالیت کمش در توییتر، رابطه خوبی با دنبال کننده هایش دارد. کروز با داشتن حدود پنج میلیون دنبال کننده، حدود شش هزار نفر را هم دنبال می کند؛ یعنی یک نفر از هر 85 دنبال کننده.

حکومت ستاره ها در قلمروهای مجازی

فراری های دنیای تکنولوژی

تصور اینکه کسی عضو اینستاگرام، توییتر یا فیسبوک نباشد، بسیار سخت است. در حالی که این روزها حتی مادربزرگ ها هم وارد دنیای مجازی شده اند، بعضی از افراد مشهور دنیا تمام تلاش شان را کرده اند که از این فضا دور بمانند. جورج کلونی، بازیگر و تهیه کننده مشهور هالیوود یکی از کسانی است که هیچ علاقه ای به شبکه های اجتماعی ندارد.

این بازیگر 54 ساله در مصاحبه با مجله ورایتی در مورد عدم حضورش در این شبکه ها گفته بود: «وقتی شب قرص خواب می خوری و صبح بلند می شوی، اولین جمله ای که به ذهنت می آید مسلما معنی ندارد. من در چنین شرایطی جملات احمقانه ای می گویم و نمی خواهم آن را با کسی هم در میان بگذارم.»

کریستن استوارت، بازیگر مشهور فیلم توایلایت بارها در مصاحبه های مختلف از میزان تنفرش نسبت به شبکه های اجتماعی سخن گفته است. به عقیده خانم استوارت هر کاربر توییتر یک جاسوس است که می تواند به راحتی محلی که رفته ای را به گوش پاپاراتزی ها برسند. اسکارلت یوهانسون، بازیگر مشهور هالیودی هم گفته که هیچ علاقه ای ندارد تا جزییات خصوصی زندگی اش را با هوادارانش به اشتراک بگذارد.

جنیفر لارنس، بازیگر 25 ساله هالیوود هم در هیچ کدام از شبکه های اجتماعی فعالیتی ندارد. لارنس در این مورد به بی بی سی گفته بود: «من هیچ وقت اکانت توییتر نخواهم ساخت. من رابطه ام با موبایل و تکنولوژی خیلی خوب نیست». از دیگر چهره های سرشناس دنیا که علاقه ای به حضور در رسانه های اجتماعی ندارند می توان به جولیا رابرتز، بردلی کوپر، آنجلینا جولی، برد پیت، کایرا نایتلی و ریچل مک آدامز اشاره کرد.


ویدیو مرتبط :
اعتیاد به شبکه های اجتماعی و درمان آن چیست؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعتیاد اینترنتی در کمین کاربران شبکه های اجتماعی



اخبار,اخبار اجتماعی ,اعتیاد اینترنتی

 

اخبار اجتماعی - اعتیاد اینترنتی در کمین کاربران شبکه های اجتماعی

رییس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتای ناجا با اشاره به تهدیدهای سایت های فضای مجازی، هشدار داد:اعتیاد اینترنتی در کمین کاربران شبکه های اجتماعی است.

به گزارش پایگاه خبری پلیس سرهنگ ˈعلی نیک نفسˈ با اشاره به افزایش فعالیت شبکه های اجتماعی در ایران، افزود: یکسال قبل، وقتی در گوگل کلمه شبکه اجتماعی را جستجو می­کردیم به سختی در 5 صفحه اول جستجو، اثری از شبکه های اجتماعی وجود داشت اما امروزه بالغ بر 24 میلیون و 700 هزار نتایج جستجو نشان می دهد که این شبکه ها، رشد بسیار چشمگیری در دنیا و همچنین کشورمان داشته است.

وی افزود: استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی، امروز رشدی فراتر از آنچه انتظار می رفت، داشته به گونه ای که جزیی از سبک زندگی فردی و جمعی افراد جامعه شده و در کنار آن مشکلات عدیده ای برای کاربر و اطرافیان وی ایجاد کرده است.

رییس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا ادامه داد: حضور مستمر در اینترنت به خصوص شبکه های اجتماعی، زمینه اعتیاد و وابستگی شدید کاربر را فراهم می کند به گونه ای که با به وجود آمدن کوچکترین مشکل فنی یا اختلال در روند فعالیت این سایت ها مشکلات بسیاری از نظر روحی و روانی برای فرد ایجاد می کند.

نیک نفس با اشاره به اعتیاد اینترنتی و بی حوصلگی، بی طاقتی و انزوا ی ناشی از آن بیان داشت: شناخت و بررسی ابعاد مختلف رسانه های اجتماعی با توجه به جوان بودن جمعیت کشور ضروری می باشد.

این مقام مسوول از کودکان و نوجوانان به عنوان آسیب پذیرترین گروه سنی در مقابل آزار سایبری نام برد و افزود: با وجود محدودیت های سنی در اکثر شبکه های اجتماعی برای عضویت کودکان و نوجوانان با انتخاب سن بالاتر در این شبکه ها ثبت نام کرده و فعالیت می کنند، بدین ترتیب کودکان وارد دنیایی می شوند که پیش از این بزرگترها نیز تجربه زندگی در آن را نداشته اند.

وی ادامه داد: بروز اختلالات جسمی همانند چاقی، بی تحرکی، ضعف بینایی و بلوغ زودرس در کنار تبعات روحی و روانی متعدد همچون پرخاشگری، بی حوصلگی، گوشه گیری، مورد آزار قرار گرفتن از جمله تاثیرات شبکه های اجتماعی بر زندگی کودکان است.

رییس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا گفت: باید حقیقت را پذیرفت که مهم ترین چالش شبکه های اجتماعی اینترنتی، موضوع «اعتماد» به مخاطب یا کسانی است که در لیست دوستان شما قرار می گیرند.

وی ادامه داد: مطالعه سبک کاربری کاربران ایرانی نشان می دهد که معمولا این افراد درخواست سایر کاربران برای دوستی را به راحتی می پذیرند در حالیکه به طور معمول، در شبکه های اجتماعی دوست یابی صورت نمی پذیرد و تنها دوستان و آشنایان در فضای واقعی در این فضا نیز نسبت به اتصال و اشتراک گذاری اطّلاعات و محتوا اقدام می کنند.

** مراقب جعل هویت باشید:
یکی از مهم ترین موضوعاتی که کاربران را تهدید می کند موضوع جعل هویت است خصوصاً زمانی که کاربر جزو افراد سرشناس و شناخته شده باشد؛ در صورتی که در حیطه کسب و کار یا حوزه اجتماعی خود، فرد سرشناسی هستید، ممکن است افراد دیگری با سو استفاده از محتواها و اطّلاعاتی که شما به صورت عمومی به اشتراک گذاشته اید، با نام و هویت جعلی شما و با راه اندازی صفحات مشابه دست به اخاذی، کلاهبرداری و سایر اقدامات مجرمانه بزنند.

هشیاری جهت حفظ اطّلاعات و محتواهای خصوصی از اهمیت بسزایی برخوردار است، همچنین در صورتی که متوجه شدید شخصی با هویت شما اقدامات مجرمانه انجام می دهد، موضوع را به پلیس فتا اعلام کنید.

**اسرار ملّی و سازمانی را افشاء نکنید:
سازمان، شرکت یا موسسه ای که در آن کار می کنید، قطعاً اطلاعاتی را در اختیار شما می گذارد که انتظار دارد شما آنها را به صورت محرمانه نزد خود نگه دارید.

برخی از شبکه های اجتماعی نیز طوری طراحی شده اند که ناخواسته افراد را به ورطه جاسوسی می کشانند برای مثال برخی شبکه های اجتماعی مبتنی بر جانمایی که افراد نام و نشان خیابان ها، اماکن و مراکز مهم و حساس را به اشتراک می گذارند که عملاً کارکرد جاسوسی دارند و به راحتی این امکان را به دشمن می دهند تا به اطّلاعات مکانی مراکز مهم، حساس و حیاتی بدون کمترین زحمتی دسترسی داشته باشد.

** مراقب کرم های رایانه ای و تروجان ها باشید:
برخی از خدمات شبکه های اجتماعی مثل نرم افزارهای کاربردی(اپلیکیشن ها) در دل خود، کرم های رایانه ای و تروجان ها را انتشار می دهند بنابراین در فضای شبکه های اجتماعی، به هر خدمتی که از سوی کاربران دیگر به شما پیشنهاد می شود اعتماد نکنید.

**توافق نامه محرمانگی اطّلاعات را مطالعه کنید:
با مطالعه ی توافق نامه سیاست های محرمانگی، متوجه خواهید شد که کدام دسته از اطلاعات که شما در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارید ممکن است در معرض خطر قرار گیرد، این کار به شما کمک می کند با دقت بیشتری از این شبکه ها استفاده کنید.

**به هر ناشناسی اعتماد نکنید:
فضای شبکه های اجتماعی مملو از کاربرانی است که با هویت های جعلی و برای مقاصد خاص مثل کلاهبرداری، اشاعه فحشا و سایر اقدامات غیرقانونی و مجرمانه نسبت به ارتباط گیری با کاربران اقدام می کنند بنابراین از پذیرفتن افرادی که با هویت، تصاویر و طرح مطالب اغوا کننده سعی در ارتباط گیری و افزودن شما به لیست دوستان یا علاقمندان صفحه خود را دارند، اجتناب کنید.

**تنظیمات حریم خصوصی را انجام دهید:
تمامی شبکه های اجتماعی، ابزارهایی را در اختیار شما می گذارند که نسبت به تنظیم حوزه حریم خصوصی خود اقدام کنید، با استفاده از این ابزارها می توانید با خیال راحت تر نسبت به اشتراک گذاری اطلاعات با دوستان اقدام کنید و دسترسی دیگران را محدود نمایید.

این مقام ارشد انتظامی از هموطنان خواست تا در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس اینترنتی cyberpolice.ir بخش تماس با ما گزارش کنند.
اخبار اجتماعی - عصر ایران