کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

وقتش شده با دخترتان درمورد بلوغ صحبت کنید


از تغییرات ظاهری که او را هر روز بیشتر شبیه شما می‌کند گرفته تا تغییر خلق و احساسات و نگاهی که به دنیای اطرافش دارد، همه چیز می‌تواند پذیرش اتفاق اجتناب‌ناپذیری که نامش را «بلوغ» گذاشته‌اند را برای فرزند شما دشوار کند.

مجله سیب سبز - بهاره اسلامی: از تغییرات ظاهری که او را هر روز بیشتر شبیه شما می‌کند گرفته تا تغییر خلق و احساسات و نگاهی که به دنیای اطرافش دارد، همه چیز می‌تواند پذیرش اتفاق اجتناب‌ناپذیری که نامش را «بلوغ» گذاشته‌اند را برای فرزند شما دشوار کند. دخترانی که از تغییرات بدن‌شان هیچ چیز نمی‌دانند، با تجربه هر کدام دچار ترس، اضطراب یا شرم می‌شوند و اگر شما با تزریق به‌موقع و درست اطلاعات به داد‌شان نرسید، بلوغ را سخت و هراس‌آور تجربه می‌کنند.

برای شمایی که در جامعه‌ای سنتی رشد کرده‌اید و احتمالا خودتان هم بدون هیچ آگاهی به استقبال دوران بلوغ رفته‌اید، صحبت کردن درمورد این اتفاق می‌تواند عجیب و خجالت‌آور به‌نظر برسد. شاید ندانید که چه زمانی باید برای دادن اطلاعات درست به کودک‌تان پیش‌قدم شوید و با چه جملات و در چه شرایطی این گفت‌وگو را شروع کنید. ما همه چیزهایی که برای شروع این مکالمه به ظاهر دشوار باید بدانید را با شما درمیان می‌گذاریم.

وقتش شده که با دخترتان درمورد بلوغ صحبت کنید

از همین امروز شروع کنید

هیچ‌وقت برای شناساندن بدن کودکان به آنها زود نیست. شما می‌توانید از سال‌های ابتدای کودکی فرزندتان، با او درمورد قسمت‌های خصوصی بدنش صحبت کنید. نام اندام‌های مختلف را به او آموزش دهید، بگویید نباید برخی قسمت‌ها را به کسی نشان دهد، از تفاوت‌های بدن آقایان و خانم‌ها برایش صحبت کنید و در آخر حتما توضیح دهید که وقتی به بلوغ نزدیک شود، بدنش با تغییراتی مواجه خواهد شد.

شاید در سال‌های ابتدای کودکی، نیاز چندانی به باز کردن این بحث‌ها وجود نداشته باشد و برای فرزندتان درک جزئیات دشوار باشد، اما هر چه فرزندتان بزرگ‌تر می‌شود، می‌توانید با جزئیات بیشتری برایش توضیح دهید که قرار است در بدنش چه اتفاقی بیفتد.

خودتان پیش‌قدم شوید

حتما نباید کودک‌تان با سوال پرسیدن از شما اطلاعات تازه را طلب کند. در هر سنی شما لازم است برخی آگاهی‌ها را به او بدهید و به سوالاتی که ممکن است در ذهنش باشد اما آنها را با شما در میان نگذارد، پاسخ دهید. حالا که در هر خانه‌ای امکان جست‌وجوی اطلاعات در اینترنت فراهم شده، اگر به اندازه کافی و به‌موقع به فرزندتان اطلاع ندهید، او با کمک اینترنت سراغ اطلاعاتی خواهد رفت که الزاما درست و مناسب نیستند.

اما شما می‌توانید با هم اطلاعات را در اینترنت جست‌وجو کنید و با وارد شدن به سایت‌ها و وبلاگ‌های معتبری که اطلاعات درست در آنها درج شده، همراه با فرزندتان آنچه باید بداند را بخوانید.

رژیم مناسب را انتخاب‌کنید

پس از مشورت با متخصص زنان، به فرزندتان بگویید که در این روزها و البته روزهای قبل از شروع عادت ماهانه باید از خوردن چه غذاهایی پرهیز کند. شما با معرفی خوراکی‌هایی که ممکن است عادت ماهانه دردناکی را برایش ایجاد کنند یا باعث بدبو شدن بدنش در این دوران شوند، می‌توانید فرزندتان را در انتخاب رژیم غذایی مناسب یاری دهید. دختر شما از زمانی که قاعدگی‌اش شروع می‌شود، باید به‌طور مرتب تحت‌نظر پزشک زنانی که برایش انتخاب کرده‌اید، باشد و با تشکیل پرونده در مطب یک متخصص زنان، در صورت لزوم همه مشکلاتی که تجربه می‌کند را با او در میان بگذارد.

به دنیای زن‌ها خوش ‌آمدی

فرزند شما باید بفهمد که با شروع عادت ماهانه، بدنش به بدن یک زن کامل شبیه‌تر می‌شود و اگر هر ماه و در زمان مقرر این اتفاق را تجربه کند، می‌تواند خیالش درمورد سلامت اندام‌های زنانه درونی مثل رحم و تخمدان‌ها راحت باشد. برایش توضیح دهید که عادت ماهانه، گرچه گاهی می‌تواند دردناک باشد و او را چند ساعت یا چند روز بی‌حال کند، اما چه خدماتی به سلامتش می‌رساند. از فرزندتان بخواهید در صورت دیدن علایم مشکوک یا داشتن سوال‌های مختلف، حتما سراغ‌تان بیاید و همه چیز را از شما بپرسد.

هیچ چیز تغییر نمی‌کند

به دختر نوجوان‌تان توضیح دهید که تجربه عادت ماهانه، قرار نیست او را از حرکت بیندازد و خانه‌نشین کند. برایش درمورد یافته‌های محققان که می‌گویند خانم‌های ورزشکار بالاترین رکورد‌های‌شان را در این موقع از ماه به ثبت می‌رسانند صحبت کنید و بگویید که اگر با کمک متخصصان دردهایی که ممکن است سراغش بیاید را کنترل کند و با سالم کردن بدنش نشانه‌های آزار دهنده عادت ماهانه را از بین ببرد، می‌تواند در این روزها هم مثل تمام روزهای ماه پویا باشد.

بگویید از خودش محافظت‌کند

اصول بهداشتی را به فرزندتان آموزش دهید. از او بخواهید همیشه نوار بهداشتی در کیفش داشته باشد و طرز استفاده درست از آنها را هم به دخترتان یاد دهید. اگر او عادات ماهانه دردناکی را تجربه می‌کند، همیشه یکی، دو عدد مسکن که متخصص برایش تجویز کرده را در کیفش بگذارید تا در صورت روبه‌رو شدن با این اتفاق در خارج از خانه، بتواند دردش را کنترل کند. برایش توضیح دهید که به‌دلیل ترشح برخی هورمون‌ها در این دوران و البته دفع خون، بدنش بیشتر از روزهای دیگر مستعد گرفتن بوی بد می‌شود و می‌تواند با هر روز دوش گرفتن، استفاده از عطر و خوشبو کننده‌ها و البته تعویض به‌موقع نوار بهداشتی بدنش را خوشبو نگه دارد.

نگذارید بترسد

اگر دخترتان چیزی از تغییراتی که با رسیدن به بلوغ در بدنش اتفاق می‌افتد، نداند ممکن است به‌دلیل بزرگ شدن سینه‌هایش شرمنده شود و برای قرار نگرفتن در مرکز توجه دیگران، به هر طریقی که شده این برجستگی‌ها را پنهان کند. برای دخترانی که قبل از این دوران درمورد عادت ماهانه چیزی نشنیده‌اند، شروع این اتفاق و دیدن لباس خونی، می‌تواند وحشت‌آور و سرشار از ترس و ابهام باشد.

اگر نمی‌خواهید فرزند شما شیرینی بلوغ را با تصورات ترسناکی که ممکن است برای خودش بسازد تلخ کند، قبل از اینکه دچار این اتفاق شود برایش موضوع را شرح دهید. با دخترتان درمورد عادت ماهانه و دلایل ایجادش صحبت کنید. شاید لازم باشد خودتان هم قبل از شروع گفت‌وگو کمی در این مورد مطالعه کنید تا اطلاعات بهتر و قابل درک‌تری را دراختیارش بگذارید.

اما آنچه مهم است، این است که به فرزندتان بفهمانید هیچ چیز خجالت‌آوری قرار نیست اتفاق بیفتد. برایش توضیح دهید که اگر وقتی دور از شماست دچار این اتفاق شد، جایی برای ترس و نگرانی وجود ندارد. در مدرسه اولیای مدرسه محرم راز او هستند و اگر در خانه یکی از اقوام است هم می‌تواند موضوع را با خانم خانه در میان بگذارد. به او بگویید که همه خانم‌ها این اتفاق را تجربه می‌کنند و می‌دانند که او در چه شرایطی قراردارد.

وقتش شده که با دخترتان درمورد بلوغ صحبت کنید

کمک بگیرید

همیشه نمی‌توانید به تنهایی از پس این گفت‌وگو که می‌تواند حتی خودتان را هم در صورت آماده نبودن مضطرب کند، بربیایید. گاهی به‌دلیل روشن کردن موضوع برای فرزندتان، چاره‌ای جز کمک گرفتن از دیگران ندارید. اگر شما پدر یک دختر نوجوان یا دختری که در آستانه بلوغ قرار دارد، هستید و در نبود مادر او مجبورید در چنین مواردی با فرزندتان صحبت کنید، خجالت را کنار‌بگذارید.

شما می‌توانید برخی اطلاعاتی که به‌دست آورده‌اید را با او به اشتراک بگذارید و درمورد اطلاعات جزئی‌تر از یکی از خانم‌های آگاه فامیل بخواهید که با دختر شما درمورد زنانگی‌اش و اتفاقاتی که با وارد شدن به دوره بلوغ قرار است تجربه کند، صحبت کند. درصورتی که احساس می‌کنید به همه سوال‌های فرزندتان نمی‌توانید پاسخ دهید یا تصور می‌کنید وارد شدن به دوران بلوغ برای او به بحرانی تبدیل شده که بخشی از شادی‌ها و آرامش او را گرفته، از یک روانشناس کمک بگیرید. مجبور نیستید همه این بار را به تنهایی به دوش بکشید.

خودتان را کنترل کنید

در بسیاری از موارد، بلوغ بیشتر از آنکه برای دختران نوجوان ترسناک و استرس‌زا باشد، مادران را آشفته می‌کند. مادرانی که همیشه نگران آسیب دیدن فرزند‌شان هنگام وارد شدن به یک مرحله تازه‌ای از رشد هستند، با دیدن علایم بالغ شدن دخترشان دچار اضطراب می‌شوند و از اینکه نتوانند بهترین برخورد را برای مواجه شدن او با این وضعیت تازه به فرزندشان آموزش دهند، آشفته می‌شوند. برای آرام کردن فرزندتان، پیش از هر کاری باید خودتان را آرام کنید.

مطالعه درمورد بلوغ را شروع کنید و حواس‌تان باشد از منابع معتبر کمک بگیرید. بلوغ غیر از جوش صورت و علامت‌های جسمانی و بداخلاقی، نشانه‌های دیگری هم دارد و اگر با کمک منابع معتبر این نشانه‌ها را بشناسید، می‌توانید بهتر به فرزندتان آگاهی دهید و در مواقع نیاز به او کمک کنید. در صورتی که خودتان در سن پایین عادت ماهانه را تجربه کرده‌اید، بعید نیست که کودک‌تان هم زودتر از همسالانش دچار آن شود. شما می‌توانید کتاب‌هایی که اطلاعات مناسبی را دراختیار‌تان قرار می‌دهند را از کتابفروشی‌های معتبر و شهرکتاب‌ها تهیه کنید و اگر هم به زبان انگلیسی مسلط هستید، با مراجعه به سایت babycenter.com و جست‌وجوی محتوای موردنظر‌تان، اطلاعاتی که کارشناسان کارآزموده در این سایت منتشر کرده‌اند را بخوانید و از پاسخ سوال‌هایی که در ذهن‌تان ایجاد شده باخبر شوید.

ببینید چقدر می‌داند

درصورتی که فرزندتان پیش‌دستی کرد و قبل از اینکه شما او را به گفت‌وگو دعوت کنید در این مورد سوالاتی کرد، به جای نشان دادن واکنش فوری، به حرف‌هایش گوش دهید. ببینید چه چیزهایی در این مورد شنیده و چه اطلاعاتی دارد. بچه‌ها در وب‌سایت‌های مختلف، گروه‌های دوستی و در مدرسه اطلاعات درست و نادرست زیادی در این موارد به‌دست می‌آورند و شما به‌جای واکنش منفی نشان دادن به شنیده‌های‌شان، باید ابتدا به حرف‌هایش گوش دهید و بعد با آرامش اطلاعات نادرستی که به‌دست آورده را با توضیح منطقی اصلاح کنید.


ویدیو مرتبط :
مواثر ترین روش صحبت کردن در مورد بلوغ یا تغییرات فیزیکی با جوانان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه با کودک خود درمورد طلاق صحبت کنیم



 

صحبت کردن با کودکان در مورد طلاق

 

 

کنار آمدن با موضوع طلاق برای ودکان بسیار سخت و دردناک است. این که چگونه می توان فرزندان را با این اتفاق ناخوشایند وقف داد و به آنها شیوه کنار آمدن با این موضوع را آموخت ، امکان پذیر است.

 

فراموش نکنید که فرزندان با وجود این شرایط بیش از پیش به پدر و مادر خود نیاز پیدا می کنند. ایجاد امید، اطمینان و احساس توانایی در فرزندان باعث می شود که آنها در هر سنی بهتر بتوانند با این واقعه کنار بیایند. صحبت کردن با کودکان در مورد طلاق کار بسیار مشکلی است.

 

انجمن روان آمریکا برای اینکه چگونه به کودک در این مورد اطلاع دهیم و برای کاهش تاثیرات سوء طلاق به این نکات اشاره می‌کند:

 

 

هرگز صحبت و گفتگو در مورد طلاق و آگاه کردن کودکان را به لحظات آخر موکول نکنید.- هر دو والد باید در مورد این موضوع با فرزند خود صحبت کنند.

 

در این مورد بسیار ساده و صادقانه و مستقیم با کودک صحبت کنید.

 

به کودک توضیح دهید که طلاق تقصیر کودک نیست، مطمئن شوید که کودک می‌داند که دو والد را بیشتر در اطراف خود خواهد داشت و هر دوی آنها هنوز کودک را دوست دارند.

 

بپزیرید که این موضوع بسیار غم‌انگیز است و برای هر فردی دردناک و سخت است. ▪

 

در مورد والدین دیگر در مقابل کودک بدگویی نکنید. اگر با همسر خود مشاجره دارید، کودکان را در معرض این مشاجرات قرار ندهید و فکر منفی خود را بیان نکنید.

 

با کودکان راجع به مشکلات و نگرانی بزرگسالان صحبت نکنید. صحبت کردن در مورد مسائلی مثل عدم توافق باهمسر و یا ابراز مشکلات مالی صحیح نیست. در این مورد بهتر است با یک دوست و یا مشاور صحبت کنید.

 

از کودکان خود راجع به همسر خود سوال نکنید. یا در مورد آنچه در خانه دیگری رخ می دهد پرس و جو نکنید. شما تنها اجازه دارید از کودک خود بپرسید که اوقات خود را در خانه همسر سابقتان چگونه سپری کرده و یا سوالات عمومی دیگری از این دست. ولی کنجکاوی در مورد مسائل دیگر جایز نیست.

 

سعی نکنید تفاوت شگرفی در زندگی بچه ایجاد کنید.سعی کنید تمام امور روتین قبل را حفظ کنید و ارتباطات خود را حفظ کنید.

 

به خاطر طلاق به کودکان خود باج ندهید و یا آن ها را بیش از اندازه محق نکنید. ممکن است راجع به آنچه اتفاق افتاده احساس گناه کنید و برای جبران و یا سرپوش گذاشتن به این واقعه به فرزند خود بی دلیل هدیه بدهید و یا اجازه دهید تا دیروقت بیدار بماند و.....در حالیکه اگر محکم و با ثبات باشید ، بچه ها بیشتر احساس امنیت خواهند کرد.

 

کودکان را تشویق کنید تا با همسرتان تماس بگیرند و آنها را از امور و خبرهای جدید با خبر کنند و یا حتی گفتگوی ساده ای داشته باشند.اجازه دهید که شریک قبلی تان از وقایع مدرسه و سایر فعالیت های بچه ها با خبر باشند.

 

سعی کنید راجع به اینکه چگونه می توان بچه ها را با پدیده طلاق وفق داد، مطالب جدید بیاموزید. بسیاری از موسسات مشاوره خانواده بهتر و بیشتر می توانند در این زمینه شما را یاری کنند.

 

به کودکانی که با مسئله طلاق دچار مشکل شده اند کمک کنید. بچه های جوان تر در مقابله با این رخداد ممکن است وابستگی شدید پیدا کنند ویا دچار شب ادراری شوند و بچه های بزرگتر ممکن است عصبانی، پرخاشگر، گوشه گیر و افسرده شوند و در مدرسه دچار مشکل شوند. روان پزشک می تواند بهترین کسی باشد که احساسات کودک شما را به درستی درک کند و بچه ها احساس خود را بیان کنند.

 

اگر نتوانید ارتباط خود را با همسر سابق بدون کینه و دشمنی و به خاطر بچه ها حفظ کنید بهتر است با یک مشاور و یا روان شناس مشورت کنید. آنها به شما کمک می کنند که ارتباط دوستانه تری داشته باشید و تاثیر منفی کمتری بر بچه ها بگذارید.