مذهبی
2 دقیقه پیش | دعای مشلول همراه ترجمهدعای مشلول همراه ترجمه موسوم به دعاى «الشاب المأخوذ بذنبه» [یعنى: جوانى كه به سبب گناهش گرفتار عذاب حق شده] این دعا از كتابهاى كفعمى و«مهج الدعوات» نقل شده، و دعایى ... |
2 دقیقه پیش | رمزی برای استجابت دعایکی از این دعاهای ارزشمند، مناجات شریف شعبانیه است بر اساس منابع روایی برترین و محبوب ترین کارها نزد خداوند متعال در بین بندگان خویش، دعا کردن معرفی شده است، از طرفی ... |
شیوه خواندن نماز استخاره
بعد از خواندن نماز استخاره و خیر خواستن از خداوند از تصمیم گرفتن انصراف نورزید
نماز استخاره چیست؟
استخاره به معنی خواستار رهنمای شدن از خداوند است در رابطه به عمل کردن بر یکی از دو تصمیم شرعی و حلال. در مورد موضوعات فرض، حرام و مکرو استخاره لازم نیست. نماز استخاره مربوط می شود به موضوعات مبهو (مجاز) و مستحب (تشویق شده و یا پسندیده)، که انسان نمی داند که بر کدام یک از آنها خیر او بیشتر است.
در مورد خواندن نماز استخاره سوء تفاهم در اذهان بعضی مسلمانان موجود است و آن اینکه بعد از نماز استخاره و دعای نماز استخاره توقع دارند که در رابطه به تصمیم که پیشرو دارند خواب ببینند. این مفکوره از نگاه شرعی کدام ثباتی ندارد، بلکه در آن امکان زیان هم دیده می شود. زیرا شیطان می تواند انسان را به ذریعه خواب فریب بدهد و او را از تصمیمی که در آن خیر اوست دور کند.
نتیجه خواندن نماز استخاره به چندین شکل ظاهر شده میتواند باشد. بطور اساسی بعد از اجرای نماز استخاره پیگیر آن تصمیمی شوید که دل تان به آن زیادتر گرایش پیدا کرده باشد و در آن احساس گواهی خوش و سکون داشته باشید. به علاوه شاید دریابید که در اوضاع تغیراتی رخ داده باشد که آن را شاید منفعت و یا نقصان کار واضح گردد.
قابل ذکر است که بعد از خواندن نماز استخاره و خیر خواستن از خداوند از تصمیم گرفتن انصراف نورزید زیرا دلالت می کند به نپذیرفتن هدایت از جانب خداوند. و دیگر اینکه قبل از نماز استخاره باید دل و حواس تان پاک باشد، یعنی پیش از خواندن نماز استخاره تصمیم آن را نگرفته باشید طوری که بعد از استخاره خواهی نخواهی ملتفت پیروی آن تصمیم باشید. و اگر بعد از نماز استخاره بازهم دل تان به یکی از آن دو عمل گواهی نداد، استخاره را تکرار کنید.
خواندن نماز استخاره ذات الرقاع:
نماز استخاره دو رکعت بوده و سنت است
نماز استخاره ذات الرقاع كیفیتش چنین است كه هرگاه كارى را اراده كردى، شش ورقه آماده كن، در سه ورقه بنویس:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ خِیَرَةٌ مِنَ اللَّهِ الْعَزیزِ الْحَكیمِ لِفُلان بْنِ فُلان اِفْعَلْ
به نام خدا كه رحمتش بسیار و مهربانىاش همیشگى است،خیرخواهى است از خداوند عزیز حكیم فلان فرزند فلان،انجام بده.
و در سه ورقه دیگر بنویس:
لاتَفعَل
انجام نده
سپس آنها در زیر جانماز خود مى گذارى، و دو ركعت نماز به جا مى آورى،چون از نماز فراغت یافتى،سجده مى كنى، و در سجده صد بار مى گویى:
اَسْتَخیرُ اللَّهَ بِرَحْمَتِهِ خِیَرَةً فى عافِیَةٍ
خیر مى خواهم از خداوند به رحمتش،خیرخواهى در عافیت
آنگاه مى نشینى و مى گویى :
اَللّهُمَّ خِرْلى وَاخْتَرْلى فى جَمیعِ اُمُورى فى یُسْرٍ مِنْكَ وَ عافِیَةٍ
خداوند ابراهیم خیر بخواه،و در همه امورم، در آسانى و عافیت از جانب خود خیر برگزین
سپس ورقه اى زیر جانماز را با هم مخلوط مى كنى، و یكى یكى بیرون مى آورى، هرگاه سه افعل دنبال هم بیرون آمد، آن كار را كه اراده كرده اى به جاى مى آورى، و اگر سه لا تفعل بیرون آمد به جا نیاور،و اگر یكى افعل بیرون آمد،و دیگر لا تفعل، تا پنج ورقه بیرون بیاور و به آن دقت كن، اگر سه افعل است و دو لا تفعل بجا آورد، و اگر برعكس است انجام نده.
شیوه خواندن نماز استخاره:
نماز استخاره دو رکعت بوده و سنت است. زمان و مکان آن قیود ندارد، در هنگام روز یا شب در مسجد یا منزل می تواند نماز استخاره خوانده شود. بعد از سوره فاتحه هر آیاتی که می خواهد از قرآن پاک بخواند و بعد از ختم دو رکعت نماز خداوند را ثناء و صفت زیاد بگوید و به پیامبر مبارک محمد (ص) درود و صلوات بفرستد و سپس دعای ذیل را بخواند. لازم است که متن عربی آن را یاد داشته باشیم و معنی آن را بدانیم اما کسانی که به عربی آن را خوانده نمی توانند. متن دری آن را بخوانند.
در هنگام روز یا شب در مسجد یا منزل می تواند نماز استخاره خوانده شود
شرح نماز استخاره و دعای ذیل از جابر ابن عبدالله (رض) روایت شده که فرمودند: رسول الله (ص) ما را یاد میداد که نماز استخاره را در هر مورد بخوانیم ، مثل که او سوره های قران را به ما یاد میداد. می فرمودند که هر گاه یکی از شما در موردی گرفتن تصمیمی نگرانی دارد پس او را بگذارید تا دو رکعت نماز استخاره بخواند و سپس بگوید:
الهی خیر خود را از علم خودت می خواهم، توانایی آنرا از قدرت خودت می خواهم. و از خودت طلب می کنم از سخاوت بزرگت. توانا توئی و من نا توانم. دانا توئی و من نمی دانم. و خودت عالم غیب استی.
الهی اگر خودت خیر دین و دنیا و خیر عاقبت کار مرا در این موضوع می بینی ( و در این جاه ذکرآن موضوع را کند) آن را برایم مقدر گردان و آن را برایم آسان گردان و پس آن را برایم با برکت گردان. و اگر در علم خودت این موضوع برای دین و دنیا ام و عاقبت کارم مضر است آنرا از من بر گردان و مرا از آن. و خیر را بر من روا داشته باش هر جاه که باشد و من را بر آن راضی گردان.
حدیث صحیح بخاری شریف
با ادای نماز استخاره رضایت خداوند و خیر کار خود را جویا شوند
خواندن نماز استخاره برای ما یک نعمت گرانبها است از جانب خداوند، یک فرصت است برای التماس به خداوند و آرزوی هدایت الهی. نماز استخاره یک تحفه است برای همه مسلمانان اما با کمال تاسف بسیار مردم از این حقیقت پی نبردند از دوست و آشنا و والدین مشوره می گیرند اما متوجه نمی شوند که با ادای نماز استخاره رضایت خداوند و خیر کار خود را جویا شوند.
لازم است که هدایت و موفقیت خود را از دربار خداوند بخواهیم. اگر بعد از یک نماز استخاره اطمینان خاطر حاصل نشد، باز خواندن نماز استخاره را تکرار کنید و هر بار با خشوع از تهی دل با خلوص نیت و فروتنی از خداوند استدعا کنید تا خداوند قلب تان را بطرف تصمیم درست باز کند.
این صحبت را با یاد آوری یک حدیث مبارک در رابطه به نماز استخاره و یک آیت از کلام پاک که ما را دعوت می کند تا به خداوند مهربان اعتماد کنیم. خوشبختی اولاد آدم در راضی بودن است در آن چیزی که خداوند برایش مقدر کرده و بد بختی او نسبت به عدم استخاره و نا رضایتی در مقابل آنچه خداوند برایش مقدر کرده است.
گردآوری: بخش مذهبی صبح بخیر
منابع:
blogfa.com
erfan.ir
ویدیو مرتبط :
دعای استخاره که بعد از خواندن نماز استخاره قرایت میشود
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
طریقه خواندن نماز جعفر طیار
با فضیلت ترین وقت خواندن نماز جعفر (طیار) روز جمعه هنگام بالا آمدن آفتاب است. می توان آن را از نافله های شب یا روز حساب كرد كه هم برای او از نوافلش حساب شود و هم نماز جعفر (طیار)، كما این كه در روایت آمده است پس با نماز جعفر نافله نماز مغرب را مثلا نیت می كند.
كیفیت نماز جعفر طیّار
این نماز چهار ركعت است كه دو سلام دارد (دو تا دو ركعتی).
در هر ركعتی حمد و سوره می خواند، سپس پانزده مرتبه می گوید: «سبحان الله و الحمدلله و لا اله الّا الله و الله اكبر».
و همین تسبیح را ده مرتبه در ركوع و هم چنین ده مرتبه بعد از سر برداشتن از ركوع و هم چنین ده مرتبه در سجده اول و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن و ده مرتبه در سجده دوم و ده مرتبه بعد از سر بلند نمودن تسبیحات را می گوید.
پس در هر ركعتی هفتاد و پنج مرتبه و مجموع آنها (در تمام چهار ركعت) سیصد تسبیح می شود.
حال اگر كسی می خواهد نماز جعفر را بخواند، اما فرصت كافی برای گفتن تمام سیصد مرتبه ذكر تسبیحات اربعه را ندارد، می تواند به همان مقدار كه فرصت دارد بخواند و مابقی را پس از اتمام نماز، در هر حالتی كه بود، به امید ثواب بخواند و اگر اصلا وقت برای گفتن تسبیحات اربعه ندارد، می تواند دو نماز دو ركعتی به نیت جعفر بخواند و ذكرهای تسبیحات اربعه را بعد از نماز در حال راه رفتن و یا در محیط كار به امید ثواب بگوید و یا اگر فرصتش به مقداری است كه فقط می تواند دو ركعت از نماز را به صورت كامل بخواند می تواند آن دو ركعت را خوانده و بعد كه فرصت پیدا كرد دو ركعت دیگر را بخواند. حال اگر تسبیحات اربعه را فراموش كرد بخواند، در صورتی كه محلش نگذشته باشد باید آن را به جا آورد، اما اگر محل آن گذشته، نمازش صحیح است، ولی باید بعد از نماز هر مقداری را كه فراموش كرد به امید ثواب قضا كند.
آداب نماز جعفر طیّار
1. از آداب نماز جعفر طیار این است كه در ركعت اول بعد از حمد، سوره زلزال و در ركعت دوم سوره عادیات و در ركعت سوم سوره نصر و در ركعت چهارم سوره توحید خوانده شود.
2. مستحب است كه در سجده دوم ركعت دوم، بعد از تسبیحات بگوید: «یا من لبس العزّ و الوقار، یا من تعطّف بالمجد و تكرّم به، یا من لا ینبغی التّسبیح الّا له، یا من احصی كلّ شیء علمه، یا ذا النّعمه و الطّول، یا ذا المنّ و الفضل، یا ذالقدره و الكرم، اسئلك بمعاقد العزّ من عرشك و منتهی الرّحمه بكتابك و بأسمك الأعظم الأعلی و كلماتك التّامّات ان تصلّی علی محمّد و آل محمّد و افعل بی كذا و كذا» سپس حاجتهایش را بگوید، به فارسی هم می تواند حاجاتش را درخواست كند.
3. بعد از فارغ شدن از نماز، مستحب است دعایی را كه شیخ طوسی و سید بن طاووس از مفضل بن عمر نقل كرده اند بخواند.
مفضل می گوید: ابا عبدالله امام جعفر صادق ـ علیه السّلام ـ را دیدم نماز جعفر طیار را می خواند و دستهایش را بلند كرد و به این دعا خدا را خواند: «یا ربّ یا ربّ» تا نفس قطع شد، «یا ربّاه یا ربّاه» تا نفس قطع شد، «ربّ ربّ» تا نفس قطع شد، «یا الله یا الله» تا نفس قطع شد، «یا حیّ یا حیّ» تا نفس قطع شد، «یا رحیم یا رحیم» تا نفس قطع شد، «یا رحمان یا رحمان» هفت مرتبه، «یا ارحم الرّاحمین» هفت مرتبه. سپس گفت:
«اللّهمّ انّی افتتح القول بحمدك و انطق بالثّناء علیك و امجدك و لا غایه لمدحك و اثنی علیك و من یبلغ غایه ثنائك و امد مجدك و انّی لخلیقتك كنه معرفه مجدك و ایّ زمن لم تكن ممدوحاً بفضلك موصوفاً بمجدك عوّاداً علی المذنبین بحلمك تخلّف سكّان ارضك عن طاعتك و كنت علیهم عطوفاً بجودك جواداً بفضلك عوّاداً بكرمك یا لا اله الّا انت المنّان ذو الجلال و الإكرام».
سپس حضرت به من فرمود: «ای مفضل اگر حاجت مهمی داری این نماز را به جا آور و با این دعا (خدا را) بخوان و حاجتت را (از خدا) بخواه كه خدا ان شاء الله برآورده می كند و به او اطمینان است».
نماز جعفر طیار را می توان به نیابت برای مردگان و شهدا خواند و هم چنین می تواند بدون نیابت ثوابش را هدیه كرد. هدیه كردن ثواب نماز به روح اموات و شهدا، هم درجات آنها را زیادتر می كند و هم اجر خود انسان را بیشتر می گرداند و هر چه هدیه شونده مقامش بالاتر باشد، اجر هدیه كننده بیشتر می شود.
این نماز را به حساب نوافل شبانه روزی می توان گذارد، یعنی نافله را به این طریق می توان به جا آورد.
در حدیث رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله ـ آمده است در مقام كسی كه نماز جعفر گزارد، اگر بر او مثل ریگ بیابان و كف دریا گناه باشد كه می آمرزد مر او را حق تعالی.