مذهبی


2 دقیقه پیش

دعای مشلول همراه ترجمه

دعای مشلول همراه ترجمه   موسوم به دعاى «الشاب المأخوذ بذنبه» [یعنى: جوانى كه به سبب گناهش گرفتار عذاب حق شده] این دعا از كتابهاى كفعمى و«مهج الدعوات» نقل شده، و دعایى ...
2 دقیقه پیش

رمزی برای استجابت دعا

یکی از این دعاهای ارزشمند، مناجات شریف شعبانیه است   بر اساس منابع روایی برترین و محبوب ترین کارها نزد خداوند متعال در بین بندگان خویش، دعا کردن معرفی شده است، از طرفی ...

راه گم كردم !



شعر,شعر در دل با خدا,راز و نیاز با خدا,گفتگو با خدا

راه گم كردم


راه گم كردم، چه باشد گر به راه آری مرا؟
رحمتی بر من كنی واندر پناه آری مرا؟


می‌نهد هر ساعتی بر خاطرم باری چو كوه
خوف آن ساعت كه با روی چو كاه آری مرا


راه باریك است و شب تاریك، پیش خود مگر
با فروغ نور آن روی چوماه آری مرا


رحمتی داری كه بر ذرّات عالم تافته‌است
با چنان رحمت عجب گر در گناه آری مرا


شد جهان در چشم من چون چاه تاریك از فزع
چشم آن دارم كه بر بالای چاه آری مرا


دفتر كردارم آن ساعت كه گویی: باز كن
از خجالت پیش خود در آه آه آری مرا


اسب خیرم لاغر است و خنجر كردار كُند
آن نمی‌ارزم كه در قلب سپاه آری مرا


لاف یكتایی زدم چندان كه زیر بار عُجب
بیم آنستم كه با پشت دو تا آری مرا


هر زمان از شرم تقصیری كه كردم در عمل
همچو كشتی زآب چشم اندر شناه آری مرا


خاطرم تیره است و تدبیرم كژ و كارم تباه
با چنین سرمایه كی در پیشگاه آری مرا


گر حدیث من به قدر جرم من خواهی نوشت
همچو روی نامه با روی سیاه آری مرا


بندگی گر زین نمط باشد كه كردم «اوحدی»
آه از آن ساعت كه پیش تخت شاه آری مرا [1]

 

[1] . دیوان مراغه‌ای

منبع:andisheqom.com


ویدیو مرتبط :
گم شدن پول و دکل نفتی اصلا کل گم شدنهای توی مملکتتتتتتت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دو قلوی زمین گم می شود!



 

دو قلوی زمین گم می شود

 

 

مطالعات جدیدی که بر روی سیاره CoRoT-۷b که از آن به عنوان سیاره دوقلوی زمین یاد می شود صورت گرفته است نشان می دهد این سیاره تحت تاثیر حرارت بالای خورشیدش در حال تبخیر و ناپدید شدن است.

 


کشف سیاره CoRoT-۷b برای اولین بار در ماه سپتامبر به تیتر یک بسیاری از نشریات علمی جهان تبدیل شد، زمانی که گروهی از اخترشناسان تایید کردند این سیاره یکی از کوچکترین سیاره های فراخورشیدی است که تا به حال کشف شده است.

 


قطر این سیاره تقریبا ۱.۷ بار بزرگتر از زمین بوده و بر اساس ابعاد و جرم، میزان چگالی آن مشابه زمین تخمین زده شده و اعلام شد این سیاره یک سیاره سنگی است.

 


اما این سیاره همیشه این اندازه کوچک نبوده است. دانشمندان تخمین زده اند که سیاره CoRoT-۷b در ابعادی ۱۰۰ برابر زمین و در فاصله ای ۲.۳ میلیون مایلی در مدار ستاره ای شبه خورشیدی در گردش بوده است.

 


یافته های جدید نشان می دهد نزدیکی بیش از اندازه این سیاره به ستاره اش سطحی مذاب و داغ به آن بخشیده که به تدریج باعث بخار شدن سیاره شده است. در صورتی که محاسبات اخترشناسان به تایید برسد، این سیاره اولین نوع از گونه ای جدید از سیاره ها خواهد بود که اخترشناسان به آنها "بقایای هسته های تبخیر شده" می گویند.

 


CoRoT-۷b در فاصله ای بسیار نزدیک در حدود ۱.۶ میلیون مایل از ستاره خود قرار دارد که در مقایسه با فاصله ۹۳ میلیون مایلی زمین تا خورشید بسیار ناچیز بوده و هر یک سال در آن به اندازه ۲۰.۴ ساعت در زمین است.

 


به همین دلیل حرارت سطح این سیاره در حدود سه هزار و ۶۰۰ درجه فارنهایت در نور روز بوده که این درجه حرارت سیاره CoRoT-۷b را به سطحی خروشان از صخره های گداخته شده و جوشان تبدیل می کند.

 


تا کنون سیاره های فراخورشیدی زیادی با فاصله ای بیشتر از ستاره خود در جهان یافته شده اند که به آنها ژوپیترهای داغ گفته می شود. این سیاره ها به آرامی و تحت تاثیر حرارت خورشید خود به سیاره های گازی تبدیل می شوند.

 


اما وجود سیاره ای سنگی در ابعادی برابر ابعاد زمین در مداری نزدیک به خورشید این سئوال را به وجود می آورد که آیا CoRoT-۷b بقایای یک ژوپیتر داغ تبخیر شده است؟

 


مطالعات پیشین نشان داده است که ژوپیترهای داغ مرگی آتشین را تجربه می کنند، پدیده ای که وجود آن در CoRoT-۷b به واسطه مطالعه دانشمندان موسسه فضایی گودارد ناسا نیز به تایید رسیده است.

 


بر اساس تخمینهای این تیم از جرم اولیه سیاره، CoRoT-۷b بقایای یک سیاره به نام "زحل تبخیر شده" است. به بیانی دیگر گازهای این سیاره با نزدیک شدن به خورشید تبخیر و ناپدید شده و هسته ای سنگی و پوشیده شده از گدازه که آن نیز سرانجام تبخیر شده و از بین خواهد رفت، به جا خواهد ماند.

 


محققان این اطلاعات را با استفاده از شبیه سازی رایانه ای و با به گذشته بازگرداندن سیاره CoRoT-۷b به دست آوردند و قصد دارند نتایج دقیق آن را در نشست زمستانه انجمن اخترشناسی آمریکا در واشنگتن ارائه کنند.