مذهبی


2 دقیقه پیش

دعای مشلول همراه ترجمه

دعای مشلول همراه ترجمه   موسوم به دعاى «الشاب المأخوذ بذنبه» [یعنى: جوانى كه به سبب گناهش گرفتار عذاب حق شده] این دعا از كتابهاى كفعمى و«مهج الدعوات» نقل شده، و دعایى ...
2 دقیقه پیش

رمزی برای استجابت دعا

یکی از این دعاهای ارزشمند، مناجات شریف شعبانیه است   بر اساس منابع روایی برترین و محبوب ترین کارها نزد خداوند متعال در بین بندگان خویش، دعا کردن معرفی شده است، از طرفی ...

احکام رحم اجاره‌ای برای درمان ناباروری



رحم اجاره‌ای در احکام,حکم رحم اجاره‌ای

یکی از راه های درمان ناباروری استفاده از رحم اجاره ای است

 

 ناباروری یکی از مشکلاتی است که این روزها بیش از سه میلیون زوج ایرانی با آن دسته و پنجه نرم می‌کنند و بنیان برخی از خانواده ها به همین علت با تهدید مواجه می شود. این در حالی است که یکی از راه های درمان ناباروری استفاده از رحم اجاره ای است که به دو صورت انجام می شود.


در روش اول که به آن لقاح مصنوعی می گویند، نطفه مرد و تخمک زن خودش را در خارج از رحم بارور و به دلیل عدم توانایی زن در بارداری، آن را به رحم زن دیگری تزریق می کنند.


در روش دوم نطفه مرد را در رحم غیر همسرش تزریق کرده و از تخمک زن دیگری استفاده می کنند تا وی از این طریق صاحب فرزند شود.


پاره ای از استفتائات مراجع عظام تقلید در خصوص این نوع از لقاح مصنوعی را در ادامه می خوانید:

آیت الله خامنه ای:
الف ـ آیا لقاح آزمایشگاهی در صورتی که اسپرم و تخمک از زن و شوهر شرعی باشد، جایز است؟

 

ب ـ بر فرض جواز، آیا جایز است این کار توسط پزشکان اجنبی صورت بگیرد؟ و آیا فرزندی که از این طریق به دنیا می ‏آید ملحق به زن و شوهری است که صاحب اسپرم و تخمک هستند؟

 

ج ـ بر فرض که عمل مذکور فی‌نفسه جایز نباشد، آیا موردی که نجات زندگی زناشویی متوقف بر آن باشد، از حکم عدم جواز استثنا می‏شود؟

 

جواب
 الف ـ عمل مذکور فی‏ نفسه اشکال ندارد ولی واجب است از مقدمات حرام مانند لمس و نظر اجتناب شود.

 

ب ـ کودکی که از این طریق متولد می‏شود ملحق به زن و شوهری است که صاحب اسپرم و تخمک هستند.

 

ج ـ گفته شد که عمل مذکور فی‌نفسه جایز است.

آیت الله سیستانی:
پرسش: لقاح مصنوعی از زن و مرد شرعی و گذاردن آن در رحم زن دیگر برای باردار شدن چیست؟


پاسخ: فی حد نفسه اشکال ندارد.

آیت الله سبحانی:
هرگاه اسپرم زوج با تخمك زوجه تلقیح شود اما پرورش جنین در رحم اجاره اى قرار گیرد، حكم فرزند چیست؟
فرزند یاد شده از آن زوج و زوجه است كه از اسپرم و تخمك آنها متولد شده است ولى نسبت به صاحب رحم اجاره اى احتیاط شود یعنى این فرزند احتیاطاً نمى تواند با صاحب رحم و فرزندان او ازدواج كند. 


شوهرو همسر اسپرم و تخمك دارند ولى رحم قابلیت نگهدارى جنین را ندارد ولذا اسپرم را با تخمك در بیرون تلقیح مى كند و در رحم اجنبیه (رحم اجاره اى) قرار مى دهند اگر این كار با مقدمات حلال صورت گیرد جایز است؟ و آیا فرزند با این سه نفر(صاحب اسپرم، صاحب تخمك، صاحب رحم) محرم است؟

در صورتى كه صاحب رحم اجاره اى شوهر نداشته باشد صاحب اسپرم وى را در مدت نگهدارى جنین عقد موقت كند و فرزندِ صاحب اسپرم و تخمك مى باشد و نسبت به صاحبِ رحم باید احتیاط كرد.

آیت الله مکارم شیرازی:
تلقیح اسپرم و تخمک زن و شوهر شرعى در خارج از بدن و جایگزینى آن در رحم همان زن چه حکمى دارد؟ آیا کودک حاصل حلال زاده است؟

این کار ذاتاً اشکالى ندارد; ولى چون معمولاً مستلزم نظر و لمس حرام است، تنها در صورت ضرورت جایز مى باشد. (منظور از ضرورت این است که مثلاً اگر این کار انجام نشود زندگى زناشویى آن مرد و زن مختل، و یا زن گرفتار بیمارى مى شود). و در هر حال فرزند مذکور حلال زاده است.

آیت الله صافی گلپایگانی:
چنانچه ملازم با حرام از قبیل لمس و نظر نباشد فی نفسه مانعی ندارد.

اما روش دیگر برای بارورسازی زوج های نابارور تزریق اسپرم مرد به رحم زنی غیر از همسرش است که در حکم شرعی این مورد بین فقها اختلاف نظر وجود دارد. برخی از مراجع نقلید به طور صریح این کار را مجاز ندانسته اند و برخی هم برای آن شروطی قائل شده اند که در ادامه مشروح آن را می خوانید:

آیت الله خامنه ای:
گاهی بعضی از زوج‏ها به علت عدم تخمک گذاری در زن که وجود آن برای عمل لقاح ضروری است، مجبور به جدایی شده و یا به علت عدم امکان درمان بیماری و بچه‏ دار نشدن، با مشکلات زناشویی و روحی مواجه می‏ شوند، آیا در این صورت جایز است که به روش علمی از تخمک ‏گذاری زن دیگری برای انجام عمل لقاح با نطفه شوهر در خارج از رحم استفاده شود و سپس نطفه لقاح یافته به رحم آن زن منتقل گردد؟


گفته شد که عمل مذکور فی‌نفسه جایز است.

آیت الله سبحانی:
خانمى، تخمك براى بچه دار شدن ندارد، لذا اسپرم شوهرش را با تخمك زن دیگرى بارور مى كنند و در رحم این خانم قرار مى دهند اگر این كار با مقدمات حلال صورت گیرد جایز است؟


هرگاه زنى كه اسپرم شوهر با تخمك او تلقیح شده، زن شرعى او باشد و در این صورت تخمك تلقیح شده را در رحم زن اول قرار دهند اشكال ندارد و فرزندى كه متولد مى شود براى زن صاحب رحم محرم خواهد بود چون فرزند شوهرش است و اما اگر آن زن زوجه شرعى نباشد چنین تلقیحى جایز نیست.

 آیت الله سیستانی:
پرسش: آیا قرار دادن نطفه مرد اجنبی در رحم زن اجنبیه فی نفسه جایز است ؟ آیا این عمل شبیه به زنا نیست ؟


پاسخ: جایز نیست ولی حکم زنا را ندارد.

آیت الله مکارم شیرازی:
خانمى بر اثر تزریق آمپول، از مرد بیگانه‌اى حامله شده، (و به اصطلاح رحم خود را اجاره داده،) و پس از وضع حمل، فرزند را به صاحب نطفه مى‌دهد. حكم این مسأله چیست؟ و فرزند ملحق به كیست؟ و از نظر ارث، چگونه است؟

جواب: تزریق نطفه مرد اجنبى به زن اجنبى حرام است. و بچّه‌اى كه از تركیب این دو نطفه متولّد مى‌شود، حكم فرزند نامشروع دارد. ولى اگر نطفه مردى را با نطفه همسر شرعى‌اش در خارج رحم تركیب كنند، و در رحم زن دیگرى پرورش یابد، فرزند مشروع و متعلّق به صاحبان نطفه است. ولى این كار جز در موارد ضرورت، اشكال دارد.

 

منبع:yjc.ir

 


ویدیو مرتبط :
درمان ضخامت رحم ، درمان فیبروم رحم و خونریزی زیاد رحم - استاد عباس تبریزیان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ابداع روشی جدید برای گزینش تخمك مناسب در درمان ناباروری!



 

درمان ناباروری,گزینش تخمک مناسب

 

دانشمندان ساختار كروموزومی تخمك انسان را با هدف گزینش تخمك مناسب در درمان ناباروری شناسایی كردند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان مدرسه پزشكی ییل به همراه دانشمندان دانشگاه آكسفورد ساختار كروموزومی تخمك انسان را شناسایی كردند.

این كشف ممكن است به محققان امكان پرهیز از به كار بردن تخمكهای غیرنرمال یا آنیوپولئیدی و گزینش تخمك‌های سالم برای اجرای چرخه باروری IVF موفق را بدهد.

فقط تعداد اندكی از تخمك‌ها در هر چرخه درمانی IVF قادر به باروری‌‌اند زیرا بسیاری از تخمك های به كار رفته دارای عدد كروموزومی اشتباه هستند. حالتی كه در آن یك تخمك كروموزوم از دست می‌دهد یا دارای كروموزوم اضافی است آنیوپلوئیدی نام داشته و با افزایش سن زنان حادتر می‌شود.

تخمك‌ها توسط سلول‌های كومولوس كه فرایند بلوغ تخمك را تنظیم و به آن كمك می‌كنند، محاصره شده‌اند.

در این مطالعه دكتر «پاسكال پاتریزیو» و دكتر «داگان ولز» از دانشگاه آكسفورد ژن‌های بیان شده در سلول‌های كومولوس را مورد بررسی قرار داده و موفق به شناسایی مجموعه‌ای از ژن‌ها شدند كه در سلول‌های مرتبط با تخمكهای غیرنرمال كمتر فعالند.

آن‌ها دو ژن‌ SPSB2 و TP5313 را توصیف كرده و دریافتند كه بیان این ژن‌ها به طور مداوم در سلول‌های كومولوس محاصره‌كننده تخم‌های غیرنرمال كمتر بود. در حالی كه همین ژن‌ها در تخمك‌های دارای عدد كروموزومی درست به طور نرمال بیان می‌شدند.

به گفته پروفسور پاتریزیو، شناسایی این ژن‌ها در سلول‌های كومولوس می‌تواند به عنوان یك نشانگر غیرتهاجمی و جدید برای تشخیص تخمك‌های غیرنرمال و بنابراین بالا بردن میزان موفقیت IVF مورد استفاده قرار گیرد.

به ادعای ولز، این كشف امكان دستیابی به یك روش ارزان، كارآمد و بی‌خطر برای شناسایی تخمك‌های سالم را فراهم كرده و خطرات سقط جنین و سندرم دان را كاهش می‌دهد. همچنین با انجام این آزمایشات همچنین قبل از بارور شدن تخمك‌ها از نگرانی‌های موجود در خصوص تحلیل جنین‌های انسانی نیز ممانعت می‌شود.

نتایج این تحقیق در ژورنال Human Reproduction انتشار یافته است..... / خبرگزاری ایسنا