سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
8 باور غلط در مورد روشهای ضدبارداری
امروزه روشهای متعددی برای جلوگیری از بارداری وجود دارد که بسیاری از آنها هم بسیار موثر هستند. اما اطلاعات افراد مخصوصا بانوان در مورد نحوه استفاده از این روشهای پیشگیری بسیار اندک است.
در این مقاله قصد داریم شما را با چند باور غلط در مورد شیوههای کنترل بارداری و قرصها آشنا کنیم.
1-من به فرزندم شیر میدهم، پس باردار نمیشوم:
اگر چه در شیردهی تخمکگذاری انجام نمیشود اما این موضوع همیشه صادق نیست. تخمکگذاری ممکن است حتی در زمان شیردهی اتفاق بیفتد. مادری که به فرزند شیر میدهد باید از روش دیگری برای پیشگیری از بارداری استفاده کند، در غیر این صورت ممکن است دچار بارداری ناخواسته شود.
2- در صورتی که خانمی در روابط جنسی خود به مرحله ارگاسم یا ارضا شدن نرسد، باردار نخواهد شد:
این یک باور غلط است، چرا که بارداری وقتی که اسپرم مرد به تخمک برسد اتفاق میافتد و لازم نیست که روابط زناشویی زن به این مرحله برسد. در بدن زنان در سنین باروری معمولا هر ماه در چرخه منظم قاعدگی تخمک آزاد میشود و این ربطی به روابط جنسی او ندارد.
3- در زمان ایمن بین چرخه قاعدگی من باردار نخواهم شد.
باورهای این چنینی ناشی از کمبود اطلاعات در مورد چرخه قاعدگی است.چهار هورمون اصلی در چرخه قاعدگی درگیر هستند.
هورمون محرکه فولیکول (FSH)، هورمون لوتئین (LH)، استروژن و پروژسترون تعادل بین هورمونها و آزاد شدن تخمک را تنظیم میکنند و اگر تخمک بارور نشود، قاعدگی اتفاق میافتد. اگر چرخه قاعدگی خانمی به دلایل مختلف بیشتر یا کمتر شود، تعادل این هورمونها به هم خورده و تخمکگذاری اتفاق میافتد. استرس، سن و داروها میتوانند تعادل هورمونی را به هم بزنند.بنابراین حدس زدن زمان ایمن تخمکگذاری سخت است و زوجین باید از روش ایمنتری برای پیشگیری از بارداری استفاده کنند
4- وضعیت بدن در بروز بارداری مهم نیست:
برخی افراد تصور میکنند داشتن روابط جنسی در وضعیتهای خاص مانع از بارداری میشود، چرا که گاهی موجب نرسیدن اسپرم به تخمک میشود. البته پوزیشن در هنگام روابط جنسی در بارداری مهم است اما هیچگاه تضمین نمیکند که بارداری اتفاق نمیافتد. ورود اسپرم و رسیدن آن به مایع چسبنده درون واژن موجب رسیدن آن به تخمک و لقاح و نهایتا بارداری خواهد شد.
5-با روش عقب کشیدن بارداری اتفاق نمیافتد:
روش عقب کشیدن قبل از انزال راه خوبی برای پیشگیری از بارداری نیست، چرا که ممکن است حتی در مایعی که قبل از انزال از مرد خارج میشود هم اسپرم وجود داشته باشد. علاوه بر این، برخی مردان قادر نیستند قبل از انزال این روش را عملی کنند.
6-در اولین رابطه جنسی بارداری اتفاق نمیافتد:
این تصور غلطی است که برخی زنان دارند، یعنی بارداری پس از چند بار رابطه جنسی اتفاق میافتد.یک زن در هر زمانی که تخمکگذاری انجام شود حتی اگر اولین باری باشد که رابطه جنسی دارد، ممکن است باردار شود.
7- در صورت دوش گرفتن بعد از رابطه جنسی بارداری اتفاق نمیافتد:
شستشو یا دوش گرفتن و ادرار کردن بعد از رابطه جنسی سبب قطع تحرک اسپرم و رسیدن آن به تخمک نمیشود، چرا که مایع منی پس از عبور از واژن و دهانه رحم به رحم میرسد.
8-شستشوی واژن مانع از بارداری میشود:
شستشوی واژن راه موثری برای پیشگیری از بارداری نیست. بعد از انزال اسپرم وارد واژن شده و سپس به دهانه رحم میرسد.
منبع : salamat.ir
ویدیو مرتبط :
یك باور غلط !!!
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
شش باور غیر علمی در مورد استرس
شش افسانه دربارهی استرس وجود دارد که با از بین بردن آنها، می توانیم مشکلاتمان را بهتر درک و با آنها مقابله کنیم.
افسانه اول : استرس برای همه یکسان است.
این تصوری کاملاً اشتباه است. استرس برای هر یک از ما متفاوت است. آنچه که برای یک فرد تولید استرس می کند، ممکن است برای دیگری استرس زا نباشد. هریک از ما به اشکال متفاوتی به استرس واکنش نشان می دهیم.
افسانه دوم: استرس همیشه برای ما مضر است.
بر طبق این نظر، فقدان استرس باعث سلامتی و شادی ما می شود. اما این تصوری اشتباه است. استرس یکی از حالات انسانی است که تنش ناشی از آن به سیم ویولن شباهت دارد، پایین بودن بیش از حد آن ملال آور و کسل کننده است و صدای بسیار بلند آن نیز گوشخراش است و به پاره شدن سیم ها می انجامد. استرس می تواند بوسه مرگ یا چاشنی زندگی باشد. در واقع نحوهی کنترل آن مهم است. استرس کنترل شده ما را مؤثر و شاد می سازد، در حالی که کنترل نشدن آن، موجب آسیب و یا حتی فوت ما می شود.
افسانه سوم : استرس همه جا هست،بنا براین کاری از شما ساخته نیست.
چنین چیزی نیست، شما می توانید زندگی خود را به گونه ای برنامه ریزی کنید که استرس بر شما غلبه نکند. برنامه ریزی مؤثر شامل اولویت بندی کارها و شروع آن با مسائل ساده تر و حل آنها است و حل مسائل پیچیده تر در مراحل بعدی قرار می گیرد. زمانی که استرس به درستی کنترل نمی شود، اولویت گذاری دشوار می شود. در این صورت تمام مشکلات یکسان به نظر می رسد و تصور می شود که استرس همه جا هست.
افسانه چهارم : متداولترین شیوه های کاهش استرس، بهترینِ آنها هستند.
مجدداً باید گفت چنین نیست. هیچ شیوه مؤثر عمومی برای کاهش استرس وجود ندارد. همه ما با یکدیگر تفاوت داریم. زندگی هر یک از ما متفاوت است و شرایط ما با یکدیگر فرق دارد. بنابراین واکنش های ما نیز متفاوت است. برنامه ای برای کاهش استرس مؤثر است که فراگیر و منطبق با شرایط فرد باشد.
افسانه پنجم : فقدان نشانه یعنی فقدان استرس.
فقدان نشانه به معنای فقدان استرس نیست.در حقیقت پنهان کردن نشانه ها با درمان دارویی، می تواند شما را از علائمی که برای آگاهی از فشارهای وارد بر سازمان جسمی و روانی خود بدان نیاز دارید، غافل سازد.
افسانه ششم: فقط باید به نشانه های اساسی استرس توجه کرد.
این افسانه بر این ادعاست که نشانه های کوچک مانند سردردها، یا اسید معده را می توان نادیده گرفت. در حالی که نشانه های کوچک یا علائم خفیف استرس، هشدارهای اولیهای هستند که نشان می دهند زندگی شما تحت کنترل خودتان نیست و لازم است اقدام مناسب تری برای کنترل استرس خود انجام دهید.
منبع : اینترنت