سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

4 خاصیت بی نظیر آویشن



خواص درمانی آویشن,خاصیت گیاه آویشن

در طب سنتی از آویشن برای درمان مشکلات تنفسی مانند سرفه استفاده می شود

 

هزاران سال است که مردم از خواص درمانی آویشن استفاده می کنند. این گیاه معطر پرخاصیت با برونشیت، پلاک دندان، التهاب پوستی، ریزش مو و غیره مقابله می کند. در این مطلب شما را با خواص اعجاب انگیز این گیاه مفید آشنا می کنیم.

آویشن برای درمان سرفه
در طب سنتی از آویشن برای درمان مشکلات تنفسی مانند سرفه استفاده می شود. علاوه بر این، از آویشن برای مقابله با برونشیت نیز استفاده می شود.

نتایج پژوهش های متعدد نشان داده است که استفاده از این گیاه به همراه مواد طبیعی دیگر برای مقابله با مشکلات و بیماری های تنفسی موثر است. البته منظور از این حرف، اقدام به خوددرمانی نیست. شما در هر حال نیاز به نظر یک پزشک متخصص دارید.

هم اکنون پژوهشی روی بیش از هفت هزار بیمار مبتلا به برونشیت در حال انجام است و محققان تاثیر شربت آویشن و ریشه ی پامچال یا پریمولا را روی این افراد بررسی می کنند.

نتایج بررسی ها نشان می دهد که این شربت کمابیش به اندازه ی دو داروی ان-آستیل سیستئین و آمبروکسول در روان کردن ترشحات برونشیت موثر است.

نتایج بررسی های دیگر نیز نشان داده است که شربت تهیه شده از عصاره ی آویشن و عصاره برگ گیاه پیچک نیز تاثیر زیادی در تسکین سرفه دارد.

روش استفاده
برای تسکین سرفه های خود بهتر است بخور دهید. برای این کار، دو قاشق غذاخوری آویشن را در یک پیاله آب جوش بریزید.

روی سرتان یک حوله یا پارچه بیاندازید و به آرامی بخار ناشی از آویشن را تنفس کنید.

چند دقیقه بخور با آویشن کافیست تا مخاط بینی و حلق روان و تمیز شود.
 
آویشن برای تسکین التهاب های پوستی
آویشن برای درمان زخم ها و برخی از بیماری های پوستی جزئی کارساز است، به خاطر اینکه حاوی مواد ضدعفونی کننده است.

این گیاه حاوی ضد قارچی و ضدمیکروبی نیز می باشد. علاوه بر این ترکیبات این گیاه مانع از فعالیت های التهابی در پوست می شود. در نتیجه التهاب، درد، ورم و غیره کاهش پیدا می کند.
 
روش استفاده
می توانید از این گیاه به عنوان کمپرس استفاده کنید. برای این کار پنج گرم آویشن خشک را در صد میلی لیتر آب جوش ریخته و به مدت ده دقیقه دم کنید.

سپس برای تسکین التهاب های جزئی پوست، آن را به صورت کمپرس روی مناطق مورد نظر قرار دهید.  

خواص درمانی آویشن,خاصیت گیاه آویشن

 آویشن برای درمان زخم ها و برخی از بیماری های پوستی مفید است

    

آویشن برای مقابله با ریزش موها
آویشن نقش مهمی در مقابله با آلوپسی (طاسی) دارد. متاسفانه این تاثیر صرفا روی آلوپسی آره آتا یا ریزش موی منطقه ای است و آلوپسی آندروژنتیک (طاسی مردانه)، آلوپسی بعد از یائسگی مکانیسمی جداگانه دارند.

با وجود اینکه بررسی های گسترده ای در این باره انجام نشده است، اما نتایج برخی از پژوهش ها نشان می دهد که آویشن تاثیر مثبتی روی رویش دوباره ی موها دارد.

در یکی از این پژوهش ها، 86 فرد مبتلا به آلوپسی منطقه ای به مدت هفت ماه بررسی شدند. عده ای از این افراد به موهایشان روغن دارونما (روغنی که خاصیتی نداشته) زدند و گروهی دیگر ترکیب عصاره های روغنی آویشن، اسطوخودوس و چوب سدر را استفاده کردند.

در پایان بررسی ها، محققان در 44 درصد گروهی که از ترکیب عصاره های روغنی استفاده کردند، رویش مجدد موها را مشاهده کردند. بنابراین به نظر می رسد که نیاز به بررسی های تکمیلی بیشتری در این خصوص وجود دارد.
 
روش استفاده
توصیه می کنیم دو قطره از عصاره روغنی گیاه آویشن را داخل شامپوی روزانه ی خود بریزید. می توانید از این عصاره های روغنی برای ماساژ پوست سر نیز استفاده کنید.

برای این کار شش قطره عصاره ی روغنی اسطوخودوس و شش قطره عصاره ی روغنی آویشن را در صد میلی لیتر روغن بادام چکانده و مخلوط کنید.

قبل از رفتن به حمام این روغن را به کف سرتان بمالید و بیست دقیقه صبر کنید. در نهایت موها را با شامپوی معمولی خود بشویید.

آویشن,خواص آویشن

 آویشن برای مقابله با پوسیدگی دندان مفید است

   

آویشن برای مقابله با پلاک دندان
پلاک دندان همان جرم های نرم و چسبناک دندان است. این جرم حاوی باکتری های مضر بوده و می تواند عاملی برای بروز بیماری های لثه و پوسیدگی دندان باشد.

اگر از همان ابتدا با این جرم های نرم مقابله نکنید، به مرور تبدیل به جرم های سختی شده و شما را به زحمت می اندازند.

آویشن حاوی ترکیبی به نام تیمول است است که تاثیر مثبتی در مقابله با پوسیدگی دندان و برخی از باکتری های بیماری زای دهان مانند «ژنژیوالیس پورفیروموناس» دارد.

تیمول جزو ترکیبات موثر برخی دهانشویه های ضدعفونی کننده است که با جرم های دندانی مقابله می کنند.

 

روش استفاده
برای این کار می توانید از آویشن به عنوان دهانشویه استفاده کنید. پنج گرم گیاه خشک آویشن را در صد میلی لیتر آب جوش و به مدت ده دقیقه دم کنید.

سپس این محلول را خنک کرده و به عنوان دهانشویه استفاده کنید.

دهانشویه ای که تهیه کرده اید فاقد الکل بوده و می توانید با خیال راحت روزانه دو تا سه مرتبه با آن دهانتان را شسته و ضدعفونی کنید.

 

 

منبع:tebyan.net

 


ویدیو مرتبط :
خواص آویشن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

7 خاصیت فوق العاده آویشن



آویشن,خواص آویشن,خاصیت آویشن,خواص درمانی آویشن

آویشن گیاهی از خانواده نعناع است که در مصر باستان از آن برای مومیایی کردن استفاده می‌کردند در حالی که در یونان به‌ عنوان عود کاربرد داشته است. گیاه آویشن به‌ دلیل خواص درمانی از قبیل نقش آن در درمان آکنه و فشارخون بالا شناخته شده است.

1. درمان آکنه با عصاره آویشن
افرادی که به آکنه مبتلا هستند مواد دارویی بسیاری را برای درمان این عارضه پوستی امتحان می‌کنند که اغلب نتیجه خوبی نمی‌گیرند. اما آویشن به‌ دلیل دارا بودن خواص ضدباکتریایی ممکن است در آینده به عنوان عنصر مقابله ‌کننده با آکنه مورد استفاده قرار گیرد. همچنین بررسی‌ها حاکی از آن است که این گیاه یک روش طبیعی بهتر از داروهای شیمیایی ضدآکنه برای درمان این عارضه عمل خواهد کرد . تاریخ استفاده از داروهای گیاهی برای درمان بیماری‌ها به چند هزار سال پیش برمی‌گردد.

یکی از مشکلاتی که اغلب نوجوانان و جوانان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، آکنه یا غرور جوانی است. آکنه به وسیله یک باکتری با نام پروپیونی باکتریم به وجود می‌آید. این باکتری منفذهای پوست را عفونی می‌کند و در نتیجه تبدیل به جوش می‌شود. در حال حاضر برای درمان آکنه از آنتی‌بیوتیک، کرم‌های موضعی و بنزوئیل پراکسید شیمیایی استفاده می‌شود. همان‌طور که می‌دانید، این گونه داروها با عوارض جانبی زیادی همراه است، برای مثال باعث بروز سوزش و التهاب روی پوست می‌شود، همچنین ممکن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند، حتی این احتمال وجود دارد که با گذشت زمان باکتری نسبت به آنتی‌بیوتیک مذکور مقاوم شود. به همین سبب محققان دانشگاه لیدزمترو پولیتان تحقیقاتی را در این زمینه انجام دادند و توانستند محلولی را با استفاده از گیاه آویشن کشف کنند که اغلب تحت عنوان تنتور از آن یاد می‌شود.

این دارو نسبت به کرم‌ها و محلول‌های شیمیایی بهتر می‌تواند باکتری‌های آکنه را از بین ببرد. مارگاریتا گومز، رئیس این گروه تحقیقاتی می‌گوید: گیاهانی مانند مُر، گل همیشه بهار و آویشن مورد آزمایش قرار گرفت و مشخص شد که عصاره‌های آن ها در از میان بردن باکتری آکنه بسیار مفید است، البته در میان آن ها آویشن بهتر عمل می‌کند، به همین علت ما به دنبال آن هستیم تا تنتور آویشن را جایگزین داروهای ضد آکنه امروزی به ویژه بنزوئیل پراکسید کنیم.

گیاه آویشن به مدت چند هفته در الکل قرار داده می‌شود تا از این طریق ترکیبات آن خارج شود. مقداری پایه الکل نیز به تنتور آویشن اضافه می‌شود تا خاصیت ضدعفونی آن بیشتر شود. در حالی که گفته می‌شود این محصول به شکل اسپری به بازار عرضه خواهد شد شما هم می‌توانید در خانه به راحتی این عصاره را آماده کنید. به این صورت که نیم فنجان آویشن خردشده را با چند قاشق چایخوری چای سبز مخلوط کنید، سپس آن را بجوشانید و دم‌کرده آن را در یخچال نگه دارید. پنبه‌ای را به مایع مذکور آغشته کنید و روزانه روی صورت بمالید و شاهد معجزه این گیاه باشید.

 2. درمان سرفه با آویشن
روغن آویشن که از برگ‌های آن گرفته می‌شود اغلب به‌ عنوان داروی طبیعی برای سرفه کاربرد دارد. در یک مطالعه مشخص شد ترکیب آویشن با برگ‌های گیاه «پاپیتال» به تسکین سرفه و دیگر علائم برونشیت کمک می‌کند.
 
3. آویشن برای افزایش ایمنی بدن
تأمین تمامی ویتامین‌های مورد نیاز بدن در روز از طریق خوردن مواد غذایی تا حدودی سخت است. اما آویشن منبع غنی از ویتامین C و A است. همچنین از دیگر فواید آویشن وجود مس، فیبر، منگنز و آهن در آن است.

 4. خاصیت آویشن در گندزدایی کردن
گرد و خاک یکی از خطرناک‌ترین آلاینده‌های هوا در فضای خانه است که می‌توان برای از بین بردن آن از روغن آویشن استفاده کرد. روغن این گیاه دارای خواص ضدقارچی است.

 5. خلاصی از آفات با آویشن
آویشن یکی از عناصر تشکیل دهنده بسیاری از حشره‌کش‌ها به حساب می‌آید و برای از بین بردن ویروس، باکتری‌ها، موش‌ها و دیگر جانوران موذی استفاده می‌شود. برای ساخت یک آفت‌کش خانگی چهار قطره از روغن آویشن را با روغن زیتون ترکیب کنید.
 
6. آویشن بهبوددهنده خلق‌وخو
روغن آویشن اغلب برای معطر کردن استفاده می‌شود چرا که حاوی ماده فعالی به نام «کارواکرول» است. در مطالعه انجام شده در سال 2013 مشخص شد کارواکرول با تأثیر روی فعالیت اعصاب موجب تقویت احساس سرحالی و شاد بودن در فرد می‌شود.

 7. آویشن؛ مناسب برای فشارخونی‌ها اما ...
مصرف آویشن برای افرادی که از فشارخون بالا رنج می‌برند توصیه نمی‌شود. قبل از مصرف حتماً با پزشکتان مشورت کنید. اما نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد عصاره آویشن به‌ طور چشمگیر میزان ضربان قلب را در موش‌های مبتلا به فشارخون بالا کاهش می‌دهد و همچنین به پایین آوردن میزان کلسترول کمک می‌کند. کارشناسان توصیه می‌کنند یکی از روش‌های مطمئن استفاده از آویشن برای کاهش ضربان قلب جایگزین کردن آن با نمک در مواد خوراکی است.
 
منابع:
isna.ir
jamejamonline.ir