سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

۱۰ نکته برای جلوگیری از پیشرفت دیابت



۱۰ نکته برای جلوگیری از پیشرفت دیابت
دیابت بیماری ای جدی است و دنبال کردن مراحل درمان آن، زمان زیادی طول می کشد. اما تلاش بیماران برای بهبود وضعشان ارزشمند است و به آنها کمک می کند از عوارض جانبی جدی دیابت در امان باشند.رعایت برخی پرهیزهای غذایی و مصرف به موقع دارو از مواردی هستند که انجامشان برای بیماران دیابتی از ضرورت بسیار برخوردار است.

اما در اینجا ۱۰ نکته اساسی به بیماران دیابتی گوشزد شده، که در مراقبت بهتر، پیشگیری از بروز مشکلات جدی در آینده و بهبود سریعتر کاربردی هستند.
۱- نسبت به بیماری خود احساس تعهد کنید

دیابت,بیماری دیابت,بیماری قند

افرادی مانند پزشک، متخصص تغذیه، پرستارانی که به شما آموزش های خاص می دهند و …، که در مراقبت از شما در برابر دیابت همراهی تان می کنند، در واقع حامی و مشوق شما در بهبود وضع تان هستند. اما باید به یاد داشته باشید که هیچ کس به اندازه خودتان در سلامتی و بهبود بیماری شما موثر نیست.
سعی کنید هر آنچه لازم است در رابطه با دیابت بدانید. مصرف غذای سالم را در خود به عادت تبدیل کنید. رعایت تعادل در وزن می تواند تاثیر بسزایی در سلامتی داشته باشد. به صورت منظم به قند خون خود نظارت داشته باشید و دستورالعمل های پزشک را در نگه داشتن قند خون در وضعیت طبیعی، با جدیت دنبال کنید. لازم نیست از چیزی واهمه داشته باشید. هر کجا که لازم باشد می توانید از پزشک، پرستار، متخصص تغذیه و … کمک بگیرید. آنها کمک شان را از شما دریغ نمی کنند.
۲- سیگار نکشید

دیابت,بیماری دیابت,بیماری قند

اگر سیگار می‌کشید (و یا هر دود دیگری را مورد مصرف قرار می دهید) لازم است هر چه زودتر نسبت به ترک آن اقدام کنید. مصرف سیگار خطر ابتلا به عوارض مزمن دیابت از جمله حمله قلبی، سکته، آسیب های عصبی و بیماری های کلیوی را افزایش می دهد.طبق گزارش انجمن دیابت آمریکا، افراد مبتلا به دیابت که سیگار می کشند تا سه برابر بیشتر از دیابتی های پاک در معرض خطر بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند.
۳- کلسترول و فشار خون خود را تحت کنترل داشته باشید

فشار خون و کلسترول بالا، به عروق شما آسیب رسانده و احتمال بروز حمله قلبی را افزایش می دهند. احتمال ظهور مشکلات ناشی از فشار خون و کلسترول بالا، در یک فرد دیابتی بسیار بیشتر است و درصد بروز حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهد. مصرف غذاهای سالم و ورزش منظم می تواند یک راه حل مناسب با بازدهی دراز مدت برای شما باشد. البته در برخی موارد نیاز به مصرف دارو نیز احساس می شود، اما زیاده روی در استفاده از دارو، توصیه نمی شود.
۴- چک آپ ِ عمومی و مراجعه به چشم پزشک را حداقل سالی یک بار انجام دهید

دیابت,بیماری دیابت,بیماری قند

هر چند که اغلب بیماران دیابتی به صورت منظم تحت نظر پزشک یا معاینات منظم قرار می گیرند، اما این معاینات جایگزینی برای چک آپ های سالیانه و مراجعه به چشم پزشک نمی باشند. در چک آپ سالیانه، عوارض جانبی دیابت، مانند آسیب های کلیوی و یا مشکلات قلبی و عروقی بررسی می شوند. همچنین چشم پزشک نیز آسیب های احتمالی به شبکیه و همچنین آب مروارید یا آب سیاه را -که از عوارض جانبی دیابت به شمار می روند- مورد بررسی قرار می دهد.
۵- وضعیت واکسن های خود را به روز نگه دارید

دیابت,بیماری دیابت,بیماری قند

لازم است بدانید دیابت عاملی بر تضعیف هر چه بیشتر سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل بیماری زا است. به همین دلیل تزریق واکسن به یک فرد دیابتی می تواند توان فیزیکی بدن او را به شدت تضعیف کند. پس در خصوص تزریق واکسن با پزشک خود مشورت کنید.
اما چه واکسن هایی ضرورت دارند:
-واکسن آنفلوآنزا: این واکسن که به صورت سالانه باید انجام شود که به افزایش مقاومت در برابر بیماری در فصل های شیوع این بیماری کمک می کند.
-واکسن ذات الریه: در بسیاری موارد، دریافت واکسن ذات الریه اغلب برای یک بار در طول عمر کافی است. اما ممکن است برای یک فرد دیابتی که بالاتر از ۶۵ سال سن دارد تزریق مجدد این واکسن، هر پنج سال یک بار ضرورت پیدا کند.
-واکسن هپاتیت ب: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، انجام واکسیناسیون بر ضد هپاتیت ب، برای بیماران دیابتی نوع یک و دو که ۱۹ تا ۵۹ سال سن دارند ضروری است. همچنین اخیراً توصیه شده انجام واکسیناسیون هپاتیت ب به محض مشاهده علائم دیابت نوع یک یا دو در بدن افراد، ضروری است. در خصوص بیماران دیابتی ۶۰ ساله و بالاتر، بهتر است قبل از انجام واکسیناسیون، با پزشک مشورت شود.
-سایر واکسن ها: لازم است بدانید دوره واکسیناسیون بر ضد بیماری کزاز، ۱۰ سال است. همچنین برخی پزشکان ممکن است بسته به شرایط محیطی یا مشاهده برخی عوامل در بیمار، واکسن خاصی را توصیه کنند.
۶- از دندان های خود مراقبت کنید

دیابت,بیماری دیابت,بیماری قند

دیابت عاملی بالقوه در بروز بیماری های لثه به شمار می رود. دقت کنید که برای محافظت از دندان ها لازم است حداقل دوبار در روز آنها را با استفاده از مسواک و نخ دندان، تمیز نمایید. همچنین مراجعه مرتب به دندان پزشک را (حداقل دو بار در سال) جدی بگیرید. علاوه بر این، در صورت مشاهده هر گونه عفونت، تورم و یا خونریزی در لثه، حتماً به دندان پزشک مراجعه کنید.
۷- به نظافت و سلامت پاهای خود بیش از پیش توجه کنید

دیابت,بیماری دیابت,بیماری قند

قند خون بالا می تواند به اعصاب پا آسیب بزند و منجر به کاهش جریان خون در آنها شود. بدین ترتیب هر نوع تاول زدگی، بریدگی یا سوختگی که به ناگاه یا به مرور زمان به وجود آید، ممکن است به عفونت های شدید و حتی قطع پا بیانجامد! برای جلوگیری از این مشکلات نکات زیر را رعایت کنید:
-پاهای خود را روزانه در آب ولرم بشوئید.
-پاها و خصوصاً بین انگشتان را به آرامی و با استفاده از یک حوله نرم، خشک کنید.
-مچ و کف پا را با استفاده از کرم ها و لوسیون های مخصوص مرطوب و نرم نگه دارید.
-از پاهای خود، در برابر بریدگی، سوختگی، تاول زدگی و انواع زخم، قرمزی یا تورم، به شدت مراقبت کنید.
-حتماً از جوراب نخی استفاده کنید.
-در صورت احساس درد یا مشاهده مشکلی غیرعادی در پاها، در اولین فرصت به پزشک خود مراجعه و او را مطلع کنید.
۸- آسپرین مصرف کنید

دیابت,بیماری دیابت,بیماری قند

آسپرین دارویی مفید برای پیشگیری از لخته شدن خود است. با توجه به این خاصیت، با مصرف روزانه آسپرین، خطر بروز حمله قلبی و سکته -که مهمترین و بدترین عارضه‌ی بیماران دیابتی است- را در خود کاهش داده اید.
با وجود خواص آسپرین برای بیماران دیابتی، بهتر است قبل از شروع مصرف در خصوص مصرف روزانه و همچنین دُز آسپرین مورد نیاز بدن تان، با دکتر خود مشورت کنید.
۹- مصرف الکل را قطع و یا حداقل کاهش دهید

با وجود اینکه الکل عاملی برای کاهش قند خون است، اما مصرف آن به بیماران دیابتی توصیه نمی شود.
۱۰- تاثیر منفی استرس بر بیماری خود را جدی بگیرید

دیابت,بیماری دیابت,بیماری قند

اضطراب، نگرانی و استرس، بدترین عامل برای افزایش عوارض دیابت در شماست. برخی هورمون های بدن، ممکن است در دراز مدت از تولید انسولین در بدن جلوگیری کنند که این مساله فقط همه چیز را برای یک فرد دیابتی بدتر خواهد کرد. سعی کنید استرس خود را کنترل کنید تا اثرات منفی آن دامن گیر شما نشود.برای پیشگیری از بروز اضطراب می توانید از تکنیک های خاصی جهت تمدد اعصاب در لحظات بحرانی استفاده کنید.

اولویت بندی امور و خواب کافی نیز عواملی تاثیرگذار در مهار اثرات منفی استرس هستند.تمامی نکات بالا، به شما در حرکت به سمت مثبت کمک می کنند. عمل به آنها می تواند دیابت را برای شما از یک بیماری جدی، تبدیل به یک مشکل جزئی کند؛ بدین ترتیب از زندگی ای سرشار از سلامتی و فعالیت مثبت، نهایت لذت را خواهید برد.
منبع:salemzi.com


ویدیو مرتبط :
۱۰ نکته ی جالب درباره ی مکان های دیدنی دنیا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۱۰ نکته درباره ورزش های ایروبیک و بدنسازی



 

ورزش  ایروبیک وبدنسازی

 

دوست دارید سر کار تند و تیزتر شوید؟ وقتی به خانه می آیید کمتر احساس خستگی کنید؟ بتوانید ساعاتی را به آسودگی کنار همسرتان بگذرانید؟ یا حتی بتوانید بدون احساس گناه شیرینی بخورید؟ اگر پاسخ شما به این سوالات مثبت است، ورزش چاره کارتان است. فعال بودن از نظر جسمی فواید و مزایای بسیار زیادی برای شما دارد.

 

اگر به دنبال انگیزه یی برای شروع یک برنامه ورزشی هستید یا می خواهید تمرینات خود را به صورت منظم از سر بگیرید، در این مقاله ۱۰ نکته درباره ورزش های ایروبیک و بدنسازی برایتان عنوان می کنیم که امیدواریم بتواند انگیزه لازم را در شما ایجاد کند.



۱) ورزش قوای مغزی را تقویت می کند

 

«دیوید اتکینسون» مربی حرفه یی بدنسازی اعتقاد دارد ورزش نه تنها باعث تقویت بنیه و جسم شما می شود، بلکه به عملکرد مغزتان هم کمک می کند. ورزش سطح انرژی بدن را بالا برده و همچنین میزان سروتونین موجود در مغز را که باعث افزایش کارکرد آن می شود نیز افزایش می دهد. آشکار است کسانی که فعالیت بدنی زیادی دارند یا ورزش می کنند، کارایی بسیار بیشتری در محل کار دارند. شرکت هایی که ساعت های اتلاف وقت و مرخصی های استعلاجی کارکنان شان کمتر باشد، نه تنها هزینه های بهداشتی و درمانی کمتری متقبل می شوند، بلکه در کل پیشرفت بیشتری نیز در کار خواهند داشت.



۲) جنبش و تکاپو، استرس را از بین می برد

 

به همان اندازه که فکر و خیال ورزش کردن ممکن است باعث ایجاد استرس در شما شود، وقتی تمرین هایتان را شروع کردید، در کلیه جنبه های زندگی با استرس بسیار کمتری مواجه خواهید شد. «سدریک بریانت» روانشناس ورزشی عقیده دارد؛ «ورزش واکنش تمدد اعصاب در بدن ایجاد خواهد کرد و به نوعی افراد را از آشفتگی ها و فشارهای روحی -روانی فارغ می کند. ورزش خلق وخو را بهتر کرده و از بروز افسردگی جلوگیری می کند.» شما تنها کسی نیستید که می تواند از خوشبختی و فقدان استرس در زندگی لذت ببرد. هرچه استرس تان کمتر باشد، تندمزاجی و زودرنجی تان نیز کمتر خواهد شد و این مساله باعث تقویت رابطه تان با همسر، فرزندان و دوستان تان خواهد شد.

 


۳) ورزش به شما انرژی می دهد

 

ممکن است تعجب کنید که چطور ۳۰ دقیقه در روز ورزش کردن می تواند کل روزتان را تغییر دهد. وقتی طی ورزش، اندورفین به جریان خون تان وارد می شود، بقیه روز احساس انرژی بیشتر خواهید داشت و وقتی قدرت و استقامت بدنی تان را تقویت کردید، انجام کارهای روزانه مثل حمل خریدهای خانه یا بالا رفتن از پله ها برایتان ساده تر خواهد شد. و این مساله باعث می شود درطول روز بسیار پرانرژی تر باشید. یکی از مهم ترین بهانه های افراد که به مشاوران ورزشی مراجعه می کنند این است که خسته هستند و نمی توانند ورزش کنند. متخصصان عقیده دارند با اینکه ورزش در ابتدای کار ممکن است خستگی شما را بیشتر کند، اما این وضع خیلی دوام نمی آورد. احساس خستگی جسمی که بعد از ورزش کردن دارید مثل خستگی های عادی روزمره نیست. به علاوه وقتی بدن تان به ورزش عادت کرد، میزان انرژی تان روزبه روز بیشتر خواهد شد.

 


۴) پیدا کردن کمی وقت برای ورزش چندان هم دشوار نیست

 

«اتکینسون» اعتقاد دارد کلید کار این است که از زمان تان بهتر و عاقلانه تر بهره گیرید. باید با یک تیر دو نشان بزنید. فرزندان تان را به پارک ببرید یا با آنها به دوچرخه سواری بروید. با این کار نه تنها کمی فعالیت بدنی انجام داده اید بلکه از بودن کنار خانواده هم لذت برده اید. با بچه ها به شنا بروید. حتی قایم باشک بازی با آنها هم نوعی فعالیت فیزیکی به شمار می رود و بهتر از هیچی است. با همکاران تان قرار پیاده روی و بیلیارد بگذارید. این فکر را از ذهن تان دور کنید که برای ورزش کردن حتماً باید به باشگاه بروید و روزی یک ساعت در آنجا مشغول به تمرین شوید. با اضافه کردن کمی فعالیت بدنی به کارهای روزانه تان به همان میزان به سلامت جسم تان کمک خواهید کرد. «اتکینسون» معتقد است همه باید حداقل ۲۰ دقیقه در روز فعالیت جسمانی در حد ورزش داشته باشند. گاهی اوقات ۱۰ دقیقه طناب زدن از ۲۰ دقیقه پیاده روی یا دو بهتر است. جاروبرقی کشیدن خانه در صبح، بردن بچه ها به پارک در بعدازظهر و کمی پیاده روی با همسرتان هنگام شب می تواند روزی بسیار فعال را برایتان فراهم بیاورد. دستورالعمل های جدید عنوان می کند که برای کاهش وزن و حفظ آن، باید حداقل روزی ۶۰ دقیقه ورزش کنید، اما برای حفظ سلامتی و استفاده از فواید ورزش در مقابله با بیماری ها، روزی نیم ساعت ورزش هم کفایت می کند.

 


۵) ورزش به ایجاد رابطه ها کمک می کند

 

مطمئناً ورزش کردن به همراه کسی دیگر، همسر، خواهر یا برادر یا یک دوست، در تقویت رابطه تان با او بسیار مثمر ثمر خواهد بود. علاوه بر این متخصصان عقیده دارند ورزش اگر به صورت جمعی یا دونفره انجام شود، لذت بخش تر می شود. به همین خاطر برنامه یی بریزید که هر شب بعد از شام با همسرتان به پیاده روی بروید. با خواهر یا برادرتان یا دوست تان هم برنامه پیاده روی بگذارید یا با هم به باشگاه ایروبیک بروید. کسانی که برای ورزش کردن خود یک همراه دارند، نسبت به کسانی که تنهایی ورزش می کنند، در ادامه تمرینات خود پایدارتر هستند و بیشتر به اهداف شان دست پیدا می کنند.

 

ورزش  ایروبیک وبدنسازی

 

۶) ورزش از بروز بیماری ها جلوگیری می کند

 

تحقیقات نشان داده است ورزش می تواند بروز بیماری های قلبی، سکته، فشارخون بالا، کلسترول بالا، دیابت نوع دو، پوکی استخوان، ورم مفاصل و از دست رفتن حجم عضلانی را کندتر کرده یا از آن جلوگیری کند. ورزش همچنین تحمل پیری را هم آسان تر می کند. «سدریک بریانت» معتقد است از آنجا که ورزش باعث تقویت عضلات و مفاصل می شود، از بسیاری از دردهای دوران میانسالی که به خاطر عدم فعالیت فیزیکی ایجاد می شود، می کاهد. ورزش همچنین باعث تقویت سیستم دفاعی بدن نیز می شود و به همین دلیل کمتر به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا مبتلا خواهید شد. «بریانت» در این باره می گوید؛ «هیچ نوع بیماری خاصی وجود ندارد که ورزش کردن روی آن تاثیر مثبت نداشته باشد.»

 

 

۷) ورزش، سلامت قلب تان را تقویت می کند

 

«بریانت» عقیده دارد ورزش نه تنها با بیماری ها مقابله می کند بلکه قلب تان را هم تقویت می کند و این مساله باعث می شود ورزش کردن یا سایر فعالیت های فیزیکی روزانه تان، برایتان ساده تر شود. او می گوید؛ «قلب شما و سیستم قلبی-عروقی تان، با ورزش بسیار کارآمدتر عمل خواهند کرد و قلب تان پلاک های کمتری خواهد ساخت. وقتی قلب قدرت بیشتری پیدا کرد، برای ایجاد همان مقدار نیرو، لازم نیست آنقدر تند بتپد. فقط پس از چند روز از شروع تمرین هایتان، بدن، خود را با این محرک های جدید هماهنگ می کند و ورزش برایتان ساده تر خواهد شد و خستگی کمتری احساس خواهید کرد. تنفس تان نیز حین ورزش بهتر می شود.»

 


۸) ورزش باعث می شود بیشتر بخورید

 

عضلات بدن کالری بیشتری نسبت به چربی های بدن می سوزانند. از این رو هر چه عضلات بدن تان بیشتر باشد، میزان سوخت وساز بدن تان حین استراحت بیشتر خواهد شد و وقتی هم که ورزش می کنید، کالری بیشتری می سوزانید. اینها به این معناست که وقتی به طور منظم ورزش می کنید، می توانید هر از گاهی از شیرینی جات یا شکلات هایی که دوست دارید (نه دزدکی) بخورید. وقتی مداوم ورزش کنید با خوردن یک شیرینی ۱۰ قدم به عقب برنمی گردید.

 

 

۹) ورزش کارایی تان را بالا می برد

 

بعد از چند هفته ورزش منظم، ممکن است لباس تان طور دیگری در تن تان بایستد و احساس کنید شکل ماهیچه هایتان متفاوت شده است. ورزش مداوم عضلات و ماهیچه هایتان را تقویت می کند، انعطاف پذیری تان را بیشتر می کند و کارایی کلی تان را هم ارتقا می دهد. «بریانت» در این زمینه می گوید؛ «عضلات تان خیلی کارآمدتر می شود و استقامت تان بالاتر خواهد رفت. همچنین زمان واکنش و توازن بدن تان هم تقویت خواهد شد.»

 

 

۱۰) کاهش وزن مهم ترین هدف نیست

 

یکی از مهم ترین دلایل ورزش کردن برای خیلی از افراد، کم کردن وزن است، اما مطمئناً این تنها فایده یک برنامه ورزشی نیست. «بریانت» معتقد است کاهش وزن برای آن دسته از افرادی که به تازگی تمرین های ورزشی خود را شروع کرده اند، هدفی درازمدت است و این می تواند تا قسمتی ناامیدکننده باشد. مردم معمولاً اگر نتوانند سریع نتیجه بگیرند، قادر به ادامه کار نیستند. از این رو «بریانت» عقیده دارد مردم علاوه بر کاهش وزن باید بر فوایدی که ورزش می تواند برای کارایی شان در کارهای روزانه داشته باشد نیز فکر کنند. این هم می تواند انگیزه یی برای ادامه راهشان باشد. وقتی برنامه ورزشی تان را شروع می کنید هر هدفی که از کاهش وزن در ذهن تان باشد، نباید بگذارید که تنها هدف تان باشد. سعی کنید برای انرژی بیشتری که به شما می دهد، برای اینکه استرس تان را کم می کند و قوای جسمانی تان را تقویت می کند به سراغ ورزش بروید. وقتی این اهداف با هم در ذهن تان باشد، خیلی زود ورزش قسمتی از زندگی تان خواهد شد.

منبع:forum.p30pedia.com