سلامت
2 دقیقه پیش![]() | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش![]() | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
کدام ورزش به درد کدام بیماری میخورد؟
انواع مشکلات مفاصل، بهصورت شایع، شامل استئوآرتریت یا به اصطلاح آرتروز، آرتریتروماتویید، استئوپروز (پوکی استخوان)، فیبرومیالژیا و... است که هرکدام ورزش مناسب و مخصوص به خود را دارند؛ ورزشهایی که با برخی از آنها آشنا میشوید.
استئوآرتریت یا آرتروز
این بیماری باعث ساییدگی و صدمهدیدگی غضروف مفاصل میشود و درد مفصل ایجاد میکند. همه انسانها محکوم به مبتلا به آرتروز نیستند و جلوی آرتروز را میتوان گرفت. پیروی از یك برنامه ورزشی منظم برای جلوگیری از پیشرفت آرتروز در بیماران مبتلا بسیار مناسب است. با این کار عضلات اطراف مفاصل تقویت و از وزن این افراد کم میشود.
• نكته: از انجام حركتهای ورزشی شدید پرهیز كنید زیرا ممکن است مفاصل را دردناکتر کند.
آرتریت روماتویید
یک بیماری خودایمنی است که طی آن، بدن با بافتهای موجود در مفاصل میجنگد. یک برنامه ورزشی شامل فعالیت و استراحت میتواند در بهبود وضعیت این بیماران موثر باشد و توصیه میشود زمانی كه بیمار خسته نیست، ورزش كند. البته نوع ورزش در این افراد بستگی به مرحله بیماری دارد و زمانی که بیماری خاموش است با زمانی که بیماری فعال است، تفاوت دارد.
• ورزش مناسب در زمان خاموشبودن بیماری: ورزشهای هوازی از قبیل شنا و دوچرخهسواری.
• نكته: حداقل یکبار در روز ورزش کنید. اگر بعد از بیدار شدن فعالیت ورزشی داشته باشید، سفتی و سختی مفاصل هنگام صبح كمتر میشود.
استئوپروز (پوکی استخوان)
در این بیماری، بافت استخوان تحلیل میرود. درد استخوان و شکنندگی استخوان از علائم این بیماری است.
• ورزشهای مناسب: وزنهبرداری، ورزشهای قدرتی و ورزشهای هوازی
• نكته: پیروی از یك برنامه منظم ورزشی باعث تقویت استخوانها میشود.
• نكته دوم: در استئوپروز شانس ابتلا به قوز کردن ستون فقرات و خمیدگی زیاد است بنابراین باید ورزشهای کیفوز را در برنامه ورزشیتان قرار دهید.
فیبرومیالژیا
درد و سختی عضلات بهصورت عمومی، تاندونها و مفاصل همراه با علائم خاص به نام فیبرومیالژیا خوانده میشود. در بیماران مبتلا، انجام ورزشهای کششی بسیار مفید است. تناسب اندام، بهبود خواب و کاهش درد از فواید ورزش برای افراد مبتلا به فیبرومیالژیا است.
• ورزشهای مناسب: ورزشهای هوازی و كششی پیلاتس، یوگا و تایچی
• نكته: یك برنامه مرتب ورزشی در برنامه روزانهتان بگنجانید و همیشه طرز ایستادن و نشستن خود را درست کنید.
آرتریت نخاعی
بیمار مبتلا نمیتواند مفاصل مهرهها و خاصره خاجیاش را حرکت دهد. ورزش برای این بیماران حیاتی است.
• ورزشهای مناسب: ورزشهای قدرتی برای کمر و رانها از ورزشهای خوب برای درست ایستادن و نشستن هستند. کشش گردن، نخاع، شانهها و رانها از مهمترین ورزشها هستند. شنا نیز یک ورزش عالی دیگر است.
• نكته: اگر در گردن محدودیت حرکت دارید، از ماسک مخصوص تنفس زیر آب استفاده کنید و از انجام حرکتهای ورزشی تند و سریع اجتناب کنید.
لوپوس
لوپوس نیز یک بیماری خودایمنی است. در این بیماری، سیستم ایمنی بدن خوب کار نمیکند. این بیماری روی پوست، مفاصل، کلیهها و دیگر اعضای بدن اثر میگذارد. بهترین زمان برای ورزش کردن، وقتی است که خسته نیستید.
• ورزشهای مناسب: ورزش این افراد، شامل نوع متعادل، کششی، قدرتی و هوازی است. پیادهروی، شنا و دوچرخهسواری برای این بیماران خوب است. درضمن توصیه میشود بیماران مبتلا به لوپوس قبل از رفتن به تختخواب، ورزشهای کششی را انجام دهند.
جراحی مفصل
اگر جراحی مفصل انجام دادهاید، بهتر است ورزشهای هوازی و تقویتی با شدت ملایم را ادامه دهید تا عضلاتی که مفاصل را حفاظت میکنند، تقویت شوند. از انجام ورزشهای شدید و قدرتی اجتناب كنید. اسکی و دوچرخهسواری انجام ندهید زیرا ممکن است مفاصل جدید تحت کشش زیاد قرار گیرند. چند حرکت را با هم انجام ندهید. بهترین ورزشها بعد از جراحی مفصل، پیادهروی و شناست. بهتر است در انجام این ورزشها زیادهروی نكنید زیرا امکان دارد فشار زیادی به مفاصل ترمیم شده، وارد کنید.
• اگر جراحی زانو یا ران انجام دادهاید: از دویدن خودداری کنید.
• اگر مفصل ران را جراحی کردهاید: بیش از حد خم و راست نشوید. نباید ورزشهایی را انجام دهید که زانو بالاتر از ران قرار گیرد و پاهای خود را ضربدری نکنید.
• اگر خواهان اندامی متناسب هستید: میتوانید به کلاس ورزشی بروید و از وسایل ورزشی استفاده کنید، مانند تردمیل و دوچرخه ثابت ولی ورزش با وسایل ورزشی فقط با نظارت مستقیم همکاران حوزه پزشکی توصیه میشود و در مورد بیماریهای روماتیسمی به استفاده از وسایل ورزشی تاکید زیادی نداریم.
9 نكته ضروری هنگام ورزش
1) هنگامی ورزش کنید که درد و سفتی مفاصل را نداشته باشید. ورزش را تا آستانه احساس خستگی ادامه ندهید.
2) لباس راحت و گشاد و کفش راحت بپوشید.
3) دوش آب گرم قبل از ورزش را فراموش نکنید.
4) هیچگاه مفاصل را بیش از حد خسته نکنید.
5) ورزشی که باعث درد میشود را فورا قطع کنید.
6) اگر شما 2 ساعت بعد از ورزش احساس درد دارید، باید در برنامه ورزشیتان تغییر ایجاد کنید.
7) زمانی که مفصل گرم و ملتهب و در فاز فعال بیماری هستید، ورزش نکنید.
8) بهتر است ورزشهای خوابیده را روی زمین انجام دهید.
9) ورزش را بهطور منظم انجام دهید؛ مانند عادت به غذا خوردن و خوابیدن.
ویدیو مرتبط :
دو چیزی که به درد عالم آخرت می خورد
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
کدام گیاه برای کدام بیماری؟
گیاهان دارویی- کدام گیاه برای کدام بیماری؟
گیاهان مختلف دارای خواص زیاد و متفاوتی هستند، با این حال خوب است بدانیم که برای هر بیماری یا مشکل خاص، چه گیاهانی مفیدتر است.
اما این بدان معنا نیست که آن ها را به صورت خودسرانه و به مقادیر زیاد دریافت نماییم. پروفسور روگر بیارد، پژوهشگر دانشگاه آدلاید می گوید: بسیاری از ترکیبات گیاهی می توانند حاوی غلظت های کشنده ای از آرسنیک، جیوه و سرب باشند.
این مواد ممکن است سبب بروز بیماری های جدی و یا حتی منجر به مرگ مصرف کننده شوند، به ویژه اگر در مقادیر بسیار زیاد مصرف شده و یا به جای خوردن، تزریق شوند.
نکته ی قابل ملاحظه ی دیگری که لازم می دانم آن را عنوان کنم این است که گیاهان دارویی مختلف را با توجه به توصیه های اطرافیان و دوستان و بدون هیچ گونه مطالعه و آشنایی مصرف نکنید و استفاده از این گیاهان دارویی بهانه ای نباشد که در دوران بیماری، درمان اصلی خود را به تعویق بیندازید و از خوردن داروهایی که پزشک تان تجویز کرده است، فاصله بگیرید.
این تقسیم بندی برگرفته از کتاب گیاهان دارویی و گیاه درمانی آقای دکتر محمد حسین صالحی سورمقی، دانشیار دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.
گیاهان دارویی آرام بخش، ضد افسردگی، مقوی اعصاب و محافظ اعصاب:
اسطوخودوس، بابونه، بادرنجبویه، بهارنارنج، جوی دوسر، جینسینگ، جینکو، چای، رازک، ریحان، زردچوبه، زعفران، سنبل الطیب، علف چای، کرفس، گل رنگ، گل ساعتی، گل گاوزبان، نعنا فلفلی و نعنا قمی.
گیاهان دارویی ادرارآور
بومادران، جعفری، چای، ذرت، قره قات، علف چای، کدوتنبل، کرفس، گزنه، گل رنگ، گل گاوزبان، لیموترش، مرزه، همیشه بهار و هویج.
گیاهان دارویی افزایش دهنده ی قوای جنسی
انیسون، بادام زمینی، توت فرنگی، پنج انگشت، جعفری، جینسینگ، رازیانه، ریحان، زردآلو، زعفران، سیر، شاه تره، شنبلیله، فلفل، کرفس، گردو، گشنیز، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار و هویج.
گیاهان دارویی استروژنیک و ضد استروژن (تنظیم کننده اختلالات هورمونی)
پنج انگشت، رازک، رازیانه، کتان.
گیاهان دارویی شیرافزا
انیسون، بادام زمینی، پنج انگشت، رازک، رازیانه، ریحان.
گیاهان دارویی ضد آلرژی (ضد حساسیت)
انگور، بادرنجبویه، خارمریم، دارچین، زردچوبه، شاه تره، نارنج
گیاهان دارویی ضد آلزایمر
اسطوخودوس، اکلیل کوهی، انگور، بادرنجبویه، جینکو، چای، ریحان، کرفس، مریم گلی
گیاهان دارویی ضد اسهال
اوکالیپتوس، به، بومادران، چای، دارچین، سیب، گون، ماست، مرزه
گیاهان دارویی ضد اکسیدان
آویشن، انگور، اکلیل کوهی، بابونه، بادام زمینی، توت فرنگی، جعفری، جین سینگ، جینکو، چای، خارمریم، ریحان، زردچوبه، زعفران، زنجفیل، زیتون، سویا، فلفل، قاصدک، قره قاط، علف چای، کدوتنبل، کرفس، کنگرفرنگی، گردو، لیموترش، مرزه، مریم گلی، نارنج، نعنا فلفلی، هویج.
گیاهان دارویی ضد تعریق و عطش
فلفل، لیموترش، مریم گلی، مرزه.
گیاهان دارویی ضد درد و التهاب
اسطوخودوس، اکلیل کوهی، اوکالیپتوس، بومادران، جعفری، خارمریم، زنجفیل، فلفل، قره قاط، علف چای، کرفس، گل رنگ، مرزه، همیشه بهار
گیاهان دارویی ضد سرطان
انگور، پیاز، توت فرنگی، جین سینگ، جینکو، چای، زردچوبه، سویا، سیر، فلفل، علف چای، کرفس، گون، ماست، مرزه، همیشه بهار، هویج.
گیاهان دارویی ضد سم
اکلیل کوهی، زیتون، سیر، فلفل، قاصدک، لیموترش، نعنا فلفلی.
گیاهان دارویی ضد میکروب، ضد قارچ و ضد ویروس
آویشن، انگور، اکلیل کوهی، انیسون، اوکالیپتوس، بادرنجبویه، بارهنگ، بومادران، پیاز، پنج انگشت، جعفری، چای، حنا، دارچین، رازیانه، زردچوبه، زنجفیل، سرخارگل، سیر، عسل، فلفل، قره قاط، علف چای، کرفس، گردو، گشنیز، گل رنگ، ماست، مرزه، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار
گیاهان دارویی قاعده آور
اسطوخودوس، اکلیل کوهی، انیسون، بابونه، بومادران، پنج انگشت، جعفری، رازک، زعفران، خارمریم، کرفس، گل رنگ.
گیاهان دارویی کاهش دهنده اسید اوریک
اسفرزه، بارهنگ، جعفری، جو دو سر، زیتون، سرخ ولیک، کرفس، نارنج، هویج.
گیاهان دارویی کاهش دهنده ترشح شیر
جعفری، مریم گلی، هویج.
گیاهان دارویی کاهش دهنده قند خون
اسطوخودوس، اوکالیپتوس، پیاز، جو، جین سینگ، زیتون، سیر، شنبلیله، قاصدک، کدوتنبل، کرفس، کنگرفرنگی، گردو، گزنه، گشنیز، هویج.
گیاهان دارویی کاهش دهنده میل جنسی
رازک، مریم گلی، نعنا فلفلی.(همان طور که مشاهده می کنید نعنا فلفلی و خیلی از گیاهان دیگر هم در کاهش و هم در افزایش یک مورد خاص دیده می شوند، این مساله به این دلیل است که این گیاهان خواص تعدیل کننده دارند، مانند انگور که هم خاصیت لاغر کنندگی دارد و هم خاصیت چاق کنندگی.)
گیاهان دارویی محرک سیستم دفاعی بدن
آویشن، انگور، بابونه، بارهنگ، جو دو سر، جین سینگ، ختمی، زردچوبه، سرخارگل، سیر، قره قاط، مریم گلی.
گیاهان دارویی مسهل
انگور، اسفرزه، بادام، توت فرنگی، ختمی، زیتون، سنا، صبر زرد، کتان، کرچک، گون.
گیاهان دارویی موثر بر بهداشت و سلامت پوست
آواکادو، آویشن، اسیدهای گیاهی، انگور، بابونه، بادام، بادام زمینی، پنیرک، توت فرنگی، جو دو سر، حنا، خارمریم، ختمی، زیتون، شنبلیله، شیرین بیان، شاه تره، صبرزرد، عسل، گزنه، ماست، همیشه بهار، هویج.
گیاهان دارویی موثر بر اختلالات دستگاه تنفس
آویشن، اسفرزه، اوکالیپتوس، بارهنگ، بومادران، پنیرک، پیاز، جو، جین سینگ، جینکو، چای، ختمی، زردآلو، سیب، سرخارگل، شیرین بیان، عسل، فلفل، گل گاوزبان، مرزه، نعنا فلفلی، نعنا قمی.
گیاهان دارویی موثر بر قلب و عروق(کاهش چربی، کاهش کلسترول، کاهش فشار خون و موارد دیگر)
آواکادو، آویشن، اسفرزه، اکلیل کوهی، انگور، بابونه، بادام زمینی، بارهنگ، پیاز، جعفری، جو، جین سینگ، جینکو، چای، زنجفیل، زیتون، سرخ ولیک، سویا، سیب، سیر، شنبلیله، فلفل، قره قاط، علف چای، کتان، کدو تنبل، گزنه، کنگر فرنگی، گردو، گشنیز، گل رنگ، گل گاوزبان، لیموترش، ماست، نارنج، همیشه بهار، هویج.
گیاهان دارویی موثر بر دستگاه گوارش(ضد درد، نفخ و اسپاسم، ضد یبوست، مقوی و محرکه هضم)
آویشن، اکلیل کوهی، انیسون، اسطوخودوس، بابونه، بادرنجبویه، بومادران، به، توت فرنگی، پیاز، جعفری، جو دو سر، حنا، دارچین، رازک، رازیانه، ریحان، زردآلو، زردچوبه، زعفران، زنجفیل، سیر، شیرین بیان، عسل، علف چای، فلفل، قاصدک، قره قاط، کرفس، کنگر فرنگی، گشنیز، گل ساعتی، گل گاوزبان، گون، لیموترش، مرزه، مریم گلی، نارنج، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار، هویج.
گیاهان دارویی موثر در اختلالات کبدی
انگور، انیسون، جعفری، چای، خارمریم، زردچوبه، سویا، سیر، شاه تره، قاصدک، کنگرفرنگی، گیاه رنگ، نارنج.
منبع:tebyan