سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
چگونه نوجوان خود را بشناسیم
بسیاری از والدین فکر می کنند که فرزند نوجوان خود را در داخل و خارج از خانه کاملاً می شناسند. اما اگر از نوجوانان بپرسید که آیا والدینشان واقعاً می دانند که در زندگی روزمره آنها چه می گذرد، معمولاً جوا ...
یکی از کارشناسان از بیست هزار فرد میانسال آمار گرفته که آیا والدین آنها در مورد نیات و آن چه در زندگی شان اتفاق می افتاد اطلاعی داشته اند یا نه، یک سوم آنها اظهار کردند که والدینشان هیچ شناختی از دوستانشان نداشتند، نمی دانستند که پول و وقتشان چگونه صرف می شود و حتی در مهمانی ها چه اتفاقاتی می افتاد و...
چگونه نوجوان خود را بشناسیم
بنابر این با توجه به آمار گرفته شده، منطقی ترین کار ارتباط برقرار کردن با فرزندانمان است قبل از این که خیلی دیر شود. والدین باید به این مسئله به صورت یک مشکل خاص توجه کنند، به طور کلی ما به فرزندانمان در سن ۱۳-۱۲ سالگی بیشتر از قبل آزادی عمل می دهیم یا به عبارتی نوجوانان در این سن به صورت قابل توجهی با مشکلات رفتاری و خطراتی از قبیل معتاد شدن به مواد مخدر و یا مشروبات الکلی، مواجه هستند.
بنابر این والدین باید به صورت یک مسئله حیاتی و سرنوشت ساز به این موضوع بنگرند که در زندگی فرزندانشان چه می گذرد و آنها چه کار می کنند، ولی برای این کار باید درست وارد عمل شوند و راهی پیدا کنند تا بتوانند به جای جاسوسی، حامی و پشتیبان آنها باشند.
این نکته نیز حائز اهمیت است که واقعاً فرزندانمان در مشکلاتشان به کمک ما نیاز دارند. بعضی اوقات، ممکن است نوجوانان عملی انجام دهند که نمی خواهند شما از آن بویی ببرید.
به طور کلی، با استفاده از پنج روش زیر می توانید بدون هیچ گونه تحمیلی، رابطه دوستانه خود را با فرزندتان همچنان مستحکم نگاه دارید:
۱- به طور واقعی و عینی محبت خود را نسبت به آنها نشان دهید.
کودکان در سن ۱۳ سالگی از محبت کردن والدین در جمع، احساس حقارت می کنند ولی ممکن است آنها در خانه هنگام خواب از مادرشان بخواهند که پشتشان را ماساژ دهد. در مجموع والدین باید بدانند که چگونه به فرزندانشان محبت کنند حتی زمانی که آنها دیگر بچه نیستند و کاملاً بزرگ شده اند. تحقیقات نشان داده است وقتی که والدین به طور واقعی و عملی نسبت به فرزندانشان ابراز علاقه می کنند، بچه ها تمایل و آمادگی بیشتری دارند. به خاطر داشته باشید که در آغوش گرفتن و بوسیدن خیلی برای فرزندان خوشایندتر است وقتی که در منزل خود باشند. هرگز فرزند خود را در جلوی مدرسه هنگام خداحافظی نبوسید.
۲- در درس و مدرسه فرزندتان نظارت داشته باشید.
اکنون مهمترین زمان برای حضور همیشگی شما در مدرسه فرزندتان است. دنیای فرزندان ۱۳-۱۱ساله، مدرسه آنها است، شما باید با دنیای آنها بیشتر آشنا شوید(با معلم ها، بچه ها و والدین دانش آموزان) و این ساده ترین راه برای شناختن و یا حل کردن مشکلات رفتاری است.
۳- به آنها یاد دهید که چگونه مشکلاتشان را حل کنند.
وقتی که نوجوانان با والدینشان در مورد مسائل عادی نظیر کارهای مدرسه یا گرفتاری های جامعه صحبت می کنند، بسیاری از ما وسوسه می شویم تا به آنها کمک کنیم و به همین صورت بحث بالا می گیرد. کودکان در این سن می خواهند که دریابند چگونه می توانند بر مشکلاتشان فائق شوند چون می خواهند یاد بگیرند که چگونه اعتماد به نفس قوی داشته باشند. بهترین روش طرح مسائلی است که به فرزندتان کمک می کند تا چگونه بر مشکلاتش پیروز شود. به عنوان نمونه، به جای این که بگویید رفتار قلدرانه دوستش را نادیده بگیرد، بگویید: او واقعاً کار بدی انجام داده، لطفاً روش هایی را انتخاب کنید که سبب بهتر شدن رفتار او شود. سپس برای رسیدن به اهداف بهتر کار دسته جمعی انجام دهید. این گونه مکالمات و صحبت ها نه تنها راه ارتباطی بین فرزندان و والدین را هموار می کند بلکه باعث می شود والدین دریابند که در مغز فرزندشان چه می گذرد.
۴- به طور مخفیانه و با دقت تمام مواظب رفتار آنها باشید.
امور شخصی کودکان در این سن خیلی مهم است و والدین در هر زمان باید آن را مورد توجه قرار دهند. اگر فرزندتان به مدت چند هفته کارهای عجیب و غریبی می کند، شما به عنوان یک فرد مسئول باید علت آن را بیابید، حتی اگر مجبور باشید برای یافتن آن اتاق خواب فرزندتان را تفتیش کنید.
فراموش نکنید که شما با این کار تمام دار و ندار او را مورد بازرسی قرار می دهید و باید کاملاً خود را برای کشف یک سری از اطلاعات آماده کنید. اگر در مورد آن چه که متوجه شده اید با عصبانیت با فرزندتان برخورد کنید، ممکن است تمام پل های ارتباطی بین شما و فرزندتان خراب شود. در عوض، سعی کنید در بهترین موقعیت با کمال آرامش درباره رفتار عجیب و سؤال برانگیز او صحبت کنید. در نهایت، به خاطر داشته باشید که مهم ترین مسئله، حمایت شما از فرزندتان است.
۵- بدون این که فرزندتان متوجه شود مانند سایه او را دنبال کنید.
در جست وجوی موقعیت هایی باشید که بتوانید به راحتی مکالمات فرزندانتان را بدون هیچ گونه شباهتی به استراق سمع بشنوید. آنها را تشویق کنید تا از دوستانشان در گردش های خانوادگی دعوت کنند و حتی گاهی اوقات به عنوان راننده خصوصی، فرزندتان و دوستانش را در اطراف شهر بگردانید چون هیچ جایی بهتر از این نیست که متوجه شوید در زندگی اجتماعی فرزندتان چه می گذرد. به نحوی که، زمانی که چشمانتان به جاده است و لب هایتان بسته و رادیو روشن است، بچه ها فراموش می کنند که شما هم آنجا هستید و با خوشحالی تمام در مورد همه کس و همه چیز صحبت می کنند.
به کمک این تست به راحتی می توانید نوجوان خود را امتحان کنید و بعد از آن، در کنار فرزندتان بنشینید و در مورد نتایج آن صحبت کنید: (تست فرزندشناسی)
۱- فرزند شما در یک هفته چقدر پول خرج می کند؟
۲- در ایام هفته و مدرسه چه ساعتی می خوابد و ایام تعطیل چطور؟
۳- سه نفر از بهترین دوستان او عبارتند از...
۴- نام والدین بهترین دوستان او عبارتند از ...
۵- اوقات فراغت خود را چگونه می گذراند؟
۶- برای تکالیف مدرسه چند ساعت وقت می گذارد؟
۷- او از چه فیلم هایی خوشش می آید و از چه فیلم هایی نفرت دارد؟
۸- آیا فرزندتان تاکنون بدون اجازه شما به مهمانی رفته است؟
۹- در چه زمینه هایی در مدرسه بهترین است؟
منبع:funpatogh.com
ویدیو مرتبط :
نوجوان مداح نوجوان خواننده(خوشکله حتما نگاه کن )نوجوان
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
گارانتی های معتبر را چگونه بشناسیم
عرضه کالاهای کامپیوتری با گارانتی های بی نام و نشان موضوع جدیدی نیست و اکثر خریداران کالاهای کامپیوتری، به ویژه کالاهای گران قیمت نسبت به آن گله مندند.
این را هم بگوییم که علاوه بر معضل عرضه کالا بدون گارانتی، تعداد زیادی از خریداران کالاهای این حوزه با مشکل عدم شناخت شرکت های گارانتی کننده معتبر مواجهند و وقتی برای خرید به بازار مراجعه می کنند با انبوهی از نام های مختلف و شبیه به هم مواجه می شوند و به این ترتیب خرید کالا با گارانتی معتبر برایشان حکم از پس یک امتحان بزرگ و سخت بر آمدن را می یابد.
البته در یکی دو سال گذشته، تلاش های بسیاری از جانب برخی از شرکت های واردکننده و عرضه کننده کالا برای عمومی کردن فرهنگ خرید کالای با گارانتی مطمئن و همچنین معرفی شرکت های گارانتی کننده معتبر صورت گرفت که تا حدودی هم موفق بود. اما این اواخر (طی شش ماه گذشته) در پی رشد قیمت ها و کاهش موجودی در بازار بار دیگر فاکتور گارانتی و خدمات پس از فروش نزد خریداران کمرنگ شد و در مقابل خریداران به دنبال محلی می گردند که کالای مورد نظرشان را ارزان تر از دیگرفروشندگان به آنها ارائه کنند.
محمد نوروزی یکی از فعالان بازار در این باره می گوید، خرید کالا با گارانتی مناسب و معتبر در چنین شرایطی چندان مورد توجه خریداران نیست و اکثرا خریداران دغدغه قیمت کالا را دارند.
مویدی، یکی دیگر از فعالان بازار هم در این باره می گوید، توجه به گارانتی کالا در شرایطی که بازار در دوران آرامش به سر می برد و موجودی بازار کامل و ریتم قیمت ها منظم است منطقی است.اما در چنین شرایطی می توان گفت تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد خریداران به گارانتی کالا توجه دارند و مابقی به دنبال کالای ارزان و یا گرفتن تخفیف از فروشنده هستند. وی همچنین افزود، ارگان های مربوطه هم گاه و بیگاه اقداماتی در مقابل عرضه کنندگان کالاهای بدون گارانتی یا کالاهایی با گارانتی های متفرقه می کنند.اما آنها هم می دانند که مشکل اصلی بازار ما در چنین شرایطی چیز دیگری است و باید به آن پرداخت. به گفته وی، بازگرداندن امنیت به فضای بازار، منظم کردن روند قیمت ها به طور منطقی و ... موضوعاتی هستند که بهتر است به آن پرداخته شود.چرا که خریداران با علم به اینکه گارانتی کالا معتبر نیست یا اینکه کالایی بدون گارانتی است آن را خریداری می کنند. این درحالی است که موسی صدری یکی از خریداران لپ تاپ می گوید، من شناخت دقیقی نسبت به شرکت های گارانتی کننده کالا ندارم و فکر می کنم تعداد افراد مانند من کم نباشد. به همین دلیل نام هر گارانتی را که ببرند تصور می کنم معتبر است. وی همچنین افزود گاه نیز اتفاق می افتد که نام یک گارانتی را می شنوم و زمانی که به بازار مراجعه می کنم با اسامی زیادی شبیه نام شرکت گارانتی کننده مورد نظرم مواجه می شوم و سردرگم می شوم. این خریدار افزود: به نظر می رسد شرکت های گارانتی کننده معتبر ویا ارگان هایی مانند سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده بهتر است در وهله اول راهی را برای معرفی شرکت های معتبر گارانتی کننده به عموم خریداران بیابند تا خریداران هنگام خرید سردرگم نشوند.
همچنین یک فعال بازار فناوری اطلاعات با بیان اینکه بازار IT ایران خلاء بزرگی در خدمات پس از فروش دارد، به خبرگزاری مهر گفته است: در مجتمع های فروش نوت بوک نام بیش از ۴۵ گارانتی به چشم می خورد که خیلی از آنها فقط نام گارانتی را به یدک می کشند.
فرشید هوشمند فرد رییس هیات مدیره شرکت توسعه تجارت رائیکا با اشاره به معضل فعلی خدمات پس از فروش رایانه های قابل حمل در کشور بر رعایت حقوق مصرف کننده و لزوم ساماندهی به بازار گارانتی های موجود تاکید کرد و گفت: هم اکنون بیش از ۴۵ نام گارانتی به چشم می خورد که بسیاری از آنها تنها نام گارانتی را یدک می کشند و هیچ گونه خدماتی به کاربران خود نمی دهند. وی گفت: بازار فناوری اطلاعات در ایران خلاء بزرگی در خدمات پس از فروش دارد و همین دغدغه ای شد تا به صورت تخصصی روی خدمات پس از فروش در زمینه اکثر برندهای نوت بوک بازار فعالیت کنیم.این فعال بازار فناوری اطلاعات از راه اندازی یک بخش تخصصی برای خدمات پس از فروش نوت بوک و نت بوک خبرداد که تمامی پرسنل فنی آن از شرکت های معتبر برای خدمات پس از فروش مدارک علمی دریافت کرده اند.
در این باره میر مهدی رییس اتحادیه فناوران رایانه استان تهران قول های مساعدی داده است تا به وضعیت بازار سر و سامان دهد و با همکاری سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان از عهده این امر بر آید که باید نتیجه را در روزهای آتی دید. به گفته وی، برای معرفی شرکت های گارانتی کننده و واحدهای مجاز پروانه دار تلاش هایی شده است که واحدهای مجاز که پروانه فعالیت دارند تحت نظارت اتحادیه هستند و تخلفات آنها چه در زمینه عرضه کالای بدون گارانتی یا گارانتی متفرقه و چه در هر مورد دیگری مورد بررسی قرار می گیرد. البته گروهی از فعالان صنف به این وعده ها اعتقادی ندارند و می گویند، اعتمادی به بهبود وضعیت بازار نیست. علیپور رییس هیات مدیره شرکت فراسو هم با بیان این مطلب که اعضای اتحادیه جدید به مشکلات بازار توجهی نمی کنند گفت، مشکلات بازار کامپیوتر ما ناشی از ضعف اتحادیه است و اعضای جدید اتحادیه تنها به مقوله واردات و... می پردازند..... / گزارش : روزنامه دنیاى اقتصاد