سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چگونه به کودکی که دندان در می آورد کمک کنیم؟



علایم در آوردن دندان,دندان درآوردن کودک و تب

زمان در آوردن دندان در کودکان حدود شش ماهگی آغاز می شود

 

پدیدار شدن مرواریدهای سفید در دهان کودک یکی از زیباترین تجربه های والدین است. اما این رویداد زیبا اغلب با درد و بی قراری کودک همراه است.

 

زمان در آوردن دندان شیری در بچه های مختلف فرق می کند، اما معمولا حدود شش ماهگی شروع می شود. معمولا ابتدا دو دندان در لثه پایین و بعد دو دندان بالایی رشد می کنند.
 
علایم شایع در آوردن دندان شیری
- افزایش بزاق و آبریزش از دهان ممکن است دو ماه قبل از پیدایش اولین دندان شروع شود.
- بی قراری و تحریک پذیری
- ورم لثه ها
- خارش لثه ها
- سعی در گاز گرفتن و جویدن اجسام سفت

- برخی مواقع در زمان رویش دندان‌های شیری کودکان دچار تب می‌شوند که یک امر طبیعی است و جای نگرانی نیست. ‌البته خانواده‌ها باید در این مواقع، کودک را نزد پزشک اطفال ببرند تا علت تب کودک مشخص شود، زیرا ممکن است همزمان با رویش دندان‌های شیری، کودک دچار سرماخوردگی نیز بشود و تب، ناشی از سرماخوردگی باشد.


رویش دردناک دندان ها امری اجتناب ناپذیر است، اما روش هایی نیز وجود دارند که به وسیله آنها می توانید تا حدی درد کودک را تسکسن دهید.در زیر بعضی از این روش ها آورده شده است. 

کاهش درد دندان درآوردن,رویش دندان در کودکان

ماساژ لثه‌های کودک درد و خارش او را  هنگام دندان در آوردن کاهش می دهد

 

 بهترین روش برای کاهش درد دندان در آوردن کودک
* بهترین روش برای کاهش درد و التهاب لثه‌های متورم کودک، استفاده از سرما و ماساژ است. سرما لثه‌ها را تا حدی بی‌حس می‌کند و ماساژ لثه ها احساس خوبی برای کودک به همراه دارد.

* برای این منظور می توانید گاز استریل را با آب جوشیده خیس کرده و در فریزر قرار دهید و پس از این‌که یخ زد آن را به کودک بدهید تا گاز بگیرد و لثه‌هایش را به آن فشار دهد.

 

* فشار آوردن و ماساژ لثه‌ها احساس خوبی به کودک داده و درد و خارش او را کاهش می دهد، به همین دلیل است که کودکانی که در حال دندان درآوردن هستند، همه اجسام را در دهان خود می‌برند.


* وسایل نرمی که در اصطلاح به آن دندانی می گویند نیز به این منظور طراحی شده و برای کودک مناسبند. آنها را خوب بشویید و چند دقیقه در فریزر بگذارید، سپس در اختیار کودک قرار دهید تا بر روی لثه هایش بمالد.

 

* میوه هایی مانند خیار و هویج نیز برای این کار مناسبند، اما باید دقت کنید که کودک تکه ای از آن را جدا نکند، زیرا ورود حتی تکه کوچکی از خوراکی ها به مسیر تنفسی کودک خطر خفگی او را به دنبال خواهد داشت.

 

* قاشق‌های کوچک نرم و ژلاتینی هم می‌توانند به تسکین درد و خارش لثه‌ها کمک کنند. قاشق ژلاتینی را برای مدت کوتاهی در فریزر قرار دهید و سپس در اختیار کودک بگذارید تا خارش لثه هایش را به وسیله آن آرام کند.

* اگر با این روش ها لثه های کودک آرام نشد و او همچنان بی قرار است می توانید از داروها و ژل های بی حس کننده ویژه کودک استفاده کنید.

* قطره استامینوفن هم می تواند درد کودک را تسکین دهد، اما به یاد داشته باشید که حتما قبل از مصرف داروها و حتی ترکیبات بی حس کننده باید با پزشک کودکتان مشورت کنید.

* ترشح بزاق کودکی که در حال دندان درآوردن است افزایش می یابد و دور دهان، چانه و گردن او را مرطوب می کند. این رطوبت ممکن است موجب خارش و التهاب پوست کودک در این نواحی شود. برای جلوگیری از این حالت چندین بار در روز اطراف دهان و چانه او را با دستمال نرم و تمیز خشک کنید و کمی کرم مرطوب کننده ویژه کودک یا وازلین کودک در اطرافش دهانش بمالید.

 

 منبع:

seemorgh.com

tebyan.net


ویدیو مرتبط :
خارج کردن دندان نهفته به کمک ارتودنسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کمک کنیم کوچولوها راحت تر دندان در آورند



 

 

کمک کنیم کوچولوها راحت تر دندان در آورند

 

برای اینکه متوجه شوید با لثه های دردناک کودکتان چکار کنید و چگونه از دندانهای تازه او مراقبت کنید این مطالب به شما کمک می کند.

آبریزش دهان ، بی قراری و گریه که در اثر دندان در آوردن ایجاد می شوند آغاز امتحان سختی برای والدین و خود کودک است. اما آیا می توان درد و ناراحتی هر دو طرف را کاهش داد؟

 

▪ دندان در آوردن طبیعی چگونه است؟

زمان دندان در آوردن خیلی متغیر است و در بچه های مختلف فرق می کند اما معمولا در حدود ۶ ماهگی شروع می شود. معمولا اولین چیزی که رشد می کند دو برامدگی کوچک دندانی در لثه پایین است و بعد دو دندان بالایی رشد می کنند.

 

▪ علایم معمول دندان در آوردن شامل این موارد هستند:

افزایش بزاق و آبریزش از دهان ممکن است دو ماه قبل از پیدا شدن اولین دندان شروع شود.

 

● بی قراری و تحریک پذیری

▪ تورم لثه ها

 

سعی در گاز گرفتن و جویدن اجسام سفت بسیاری از والدین اعتقاد دارند که دندان در آوردن موجب ایجاد تب و اسهال می شود ، اما محققان میگویند که این تصور درست نیست. دندان در آوردن می تواند علائمی را در دهان و لثه ها ایجاد کند اما در سایر نقاط بدن مشکلاتی ایجاد نمی کند.

 

▪ بهترین راه برای تسکین لثه ها ی ملتهب چیست؟


اگر کودک شما ناراحت است این اقدامات ساده به شما کمک می کند.

 

۱) لثه کودک را به آرامی ماساژ دهید :

از نوک انگشت تمیز و شسته شده ، گاز مرطوب یا پارچه ی تمیز و مرطوبی برای ماساژ دادن آرام لثه کودک استفاده کنید. کمی فشار ملایم می تواند ناراحتی کودک را کاهش دهد.

 

۲) یک دندان گیر تهیه کنید:

دندان گیر هایی که از لاستیک نرم ساخته شده اند بهتر هستند. انواعی که با مایع پر شده اند ممکن است در اثر فشار لثه کودک پاره شوند. اگر از شیشه کودک برای این منظور استفاده می کنید بهتر است آن را با آب پر کنید چون تماس مکرر با قند موجود در شیر و شیرخشک یا آبمیوه ممکن است منجر به پوسیدگی دندانها شود.

 

۳) سرد کردن کمک می کند:

یک تکه پارچه سرد و مرطوب یا دندان گیر خنک می تواند تسکین دهنده باشد. مراقب باشید تا یخ زده نباشد کمی خنکی کفایت می کند چون سرمای زیاد هم می تواند بیش از اینکه مفید باشد آسیب زننده باشد. اگر کودک شما غذاهای جامد و سفت می خورد از غذاهای سرد استفاده کنید. ماست خنک پیشنهاد خوبی است.

 

۴) آب دهان را خشک کنید:

افزایش بزاق و آبریزش دهان جزئی از فرایند دندان در آوردن است. یک دستمال تمیز در نظر بگیرید و دهان و چانه کودک را خشک نگه دارید تا از تحریک پوست پیشگیری کنید. هنگام خواب نیز پارچه مناسب و جاذبی زیر سر کودک قرار دهید.

 

۵) از داروها کمک بگیرید:

اگر کودک شما خیلی بی قرار ، تحریک پذیر و بدخو شده با پزشک مشورت کنید تا در صورت لزوم استامینوفن یا ایبوپروفن را به میزان لازم تجویز کند. از دادن آسپیرین و داروهای خودسرانه به کودک خودداری کنید.

 

همچنین از استعمال داروهای موضعی و بی حس کننده بر روی لثه خودداری کنید زیرا این داروها به وسیله بزاق شسته شده و قبل از اینکه روی لثه تاثیر کنند موجب بی حسی گلوی کودک می شوند و در مکانیسمهای طبیعی بلع کودک تداخل ایجاد می کنند.

 

▪ چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

دندان در آوردن معمولا با اقدامات خانگی معمول کنترل می شود. اما اگر ناراحتی و بی قراری شدید یا نخوردن شیر و غذا در کودک شما روی داد یا تب و یا علائم بیماریهای دیگری مانند تب و اسهال ایجاد شد به پزشک مراجعه کنید.

 

▪ چگونه از دندانهای تازه کودک مراقبت کنید؟

هر روز با دستمال تمیز و مرطوب لثه ی کودک را تمیز کنید. این کار موجب پیشگیری از رشد باکتریها در دهان کودک می شود. بعد از اینکه دندان کودک بیرون آمد می توانید روزی یک بار از یک مسواک مرطوب کوچک با پرزهای نرم و ظریف استفاده کنید و نیاز به استفاده از خمیر دندان یا مواد دیگر نیست. تا حوالی ۲سالگی و زمانی که مطمئن شدید کودک قادر به بیرون ریختن آب از دهان شده است فقط باید از آب استفاده کنید.

 

▪ باید به فکر معاینات دندانی کودک باشید:

انجمن دندانپزشکی آمریکا و آکادمی دندانپزشکی اطفال توصیه می کنند که اولین ویزیت دندان پزشکی کودک شما قبل از یک سالگی و پس از بیرون آمدن اولین دندانها باشد. توجه داشته باشید که کنترل سلامت دندانها و لثه ها در کودک شما بنیان سلامت دندانها و لثه ها برای تمام عمر اوست.

 

منبع:روزنامه سلامت