سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
چه زمانی بهترین زمان برای مصرف قرص آهن است؟
دكتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه در مورد زمان مناسب برای استفاده از قرص های آهن گفت که بهترین زمان برای استفاده از این قرص ها را می توان زمانی دانست که معده خالی باشد، چرا که هنگامی که معده خالی باشد بدن مقدار بسیار بیشتری آهن جذب خواهد کرد.
خانم رحمانی، عضو هیات علمی دانشكده تغذیه صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیهای دانشگاه شهید بهشتی، در این رابطه افزود: اگر كسی پس از استفاده از قرص آهن به ویژه با معده خالی حالت تهوع پیدا كند میتواند آن را پس از غذا و قبل از خواب مصرف كرده و بلافاصله بخوابد.
وی ادامه داد: دخترانی كه در وعدههای غذاییشان گوشت وجود ندارد و از پروتئین گیاهی مثل حبوبات استفاده میكنند باید همراه با وعدههای غذاییشان حتما از یك منبع ویتامین C استفاده كنند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: سالادها و سبزیها منابع غنی ویتامین C هستند و بهتر است افراد از آبلیمو به عنوان چاشنی سالاد استفاده كرده تا بدنشان میزان بیشتری آهن جذب كند.
رحمانی با بیان اینكه دختران مدرسهای میتوانند برای دریافت آهن از ساندویچ تخممرغ در مدرسه استفاده كنند، افزود: چون آهن تخممرغ جذب پایینی دارد آنها میتوانند از گوجهفرنگی یا فلفل دلمهایهای رنگی كه منبع بسیار غنی ویتامین C هستند، استفاده كنند كه باعث بالا رفتن جذب آهن آن میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اظهار كرد: حتی زمانی كه افراد میخواهند قرص آهن را بعد از صرف وعدههای غذایی و پیش از خواب مصرف كنند نیز مصرف ویتامین C باعث بالا رفتن جذب آهن و كاهش حالت تهوع در فرد میشود.
منبع:novinfun.com
ویدیو مرتبط :
منابع کلسیم(مصرف قرص کلسیم و آهن)
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
بهترین زمان برای مصرف قرص آهن
یک متخصص آنکولوژیست به خانمها توصیه کرد برای جذب بیشتر، قرص آهن را آخر شب مصرف کنند.
وی با تاکید بر اینکه مصرف قرص آهن برای همه افراد ضروری نیست، تصریح کرد: افرادی که مشکل ذخیره آهن دارند و یا افراد در سن رشد، شیرخواران زیر دو سال و خانمهای باردار باید قرص آهن را به منظور پیشگیری مصرف کنند.
اصفهانی با اشاره به اینکه مصرف قرصهای آهن ایرانی جذب خوبی داشته و کفایت میکند، اظهار کرد: خانمهایی که علائم کمبود و فقر آهن در آن ها مشاهده میشود باید هفتهای دو مرتبه قرص آهن مصرف کنند.
اصفهانی در ادامه گفت: با توجه به ساختار فیزیولوژیکی و هورمونی بدن جنس مذکر، سطح آهن در آنها بالاتر بوده و نیازی به مصرف قرص آهن ندارند.
این متخصص آنکولوژیست از جمله عوارض مصرف بیرویه قرص آهن را سنگینی سر دل، یبوست، درد و اسپاسم شکم، تهوع و تیره شدن مدفوع عنوان کرد و یادآور شد: این عوارض خطرناک نبوده اما گاهی اوقات اذیت کننده است.