سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چه‌كنیم‌حسود نباشیم؟‌



 

 

چه کنیم حسود نباشیم

 

همه می‌دانند كه حسادت صفتی ناپسند است. با این حال همه ما در میان اطرافیان و آشنایان افرادی را سراغ داریم كه به حسادت شهره‌اند و خودمان هم در برخی امور زندگی از حسادت در امان نمی‌مانیم. البته حساب حسادت را باید با آنچه در ادبیات، رشك نامیده می‌شود از هم جدا كرد. رشك به معنی حسرت بردن نسبت به دیگری است و در پی آن تلاش و ایجاد انگیزه برای ارتقای خود و دستیابی به آنچه نداریم و دیگری دارد. در قرآن كریم ذكر می‌شود كه مومنان در بهشت نسبت به مومنان دیگری كه جایگاهی بالاتر از آنان دارند رشك می‌برند.

 

در حقیقت رشك مانند حسادت جنبه تخریبی ندارد و به كسی كه نسبت به او رشك برده می‌شود آسیبی نمی‌رساند. از این منظر رشك می‌تواند برای پیشرفت در زندگی خصوصیتی مفید و كاربردی باشد. حتما شنیده‌اید كه برخی می‌گویند بدون حسادت كردن به جایی نمی‌رسیدند و درجا می‌زدند. منظور این افراد رشك بردن است و به اشتباه به جای آن واژه حسادت را به كار می‌برند.

 

اولین حسود تاریخ كه قابیل بود كه كارش به قتل برادر كشید. حال برای فرونشاندن آتش حسادت در خود و جلوگیری از تبدیل آن به یك عادت و رذیله اخلاقی چه باید كرد؟



بلندنظر باشید

 

تنگ‌نظری ریشه حسادت است. این كه فردی از پیشرفت مادی و معنوی دیگری و برخورداری وی از نعمات زندگی ناراحت و آزرده شود چه معنایی جز تنگ‌نظری می‌تواند داشته باشد. دیگران ممكن است بنا به قضاوت ما به حق یا ناحق از ثروت و دارایی، ارزش‌های اجتماعی و... نظیر خوشنامی و شهرت برخوردار باشند. حال باید اندیشید تغییر وضعیت آنان یا احتمالا تلاش برای خدشه‌دار كردن شرایط آنان یا بدگویی پشت‌سرشان چه سودی به حال ما دارد و چه منفعتی برایمان به ارمغان می‌آورد. حسودها گمان می‌كنند اگر دیگران پیشرفت نكنند یا از نعمات برخوردار نباشند آنان زندگی بهتری خواهند داشت!

 

 

خوش‌بین باشید

 

پیشرفت دیگران باید بیش از آنكه مایه بی‌اعتنایی یا حسادت ما باشد باعث خوشحالی‌مان شود. برای مثال اگر در میان افراد فامیل فردی از نظر اقتصادی و شغلی موفق باشد این امكان را برای سایر آشنایان پدید می‌آورد كه آنان نیز پیشرفت كنند. یك كارخانه‌دار یا كارآفرین می‌تواند جوانان فامیل را از بیكاری نجات دهد و یك مدیر موفق و خوشنام می‌تواند به آشنایانش برای پیمودن مسیر پیشرفت كمك كند. اگر خاندانی موفق داشته باشید كه دستشان به دهانشان می‌رسد و می‌توانند زیر بال و پر شما را هم بگیرند باعث خوشحالی‌تان است یا اگر اطرافیانی فقیر با وضعیت نابسامان داشته باشید كه از شما پول قرض بخواهند یا زحمت‌تان بدهند كه ضامن فلان وامشان شوید.

 


مقایسه نكنید

 

از قدیم گفته‌‌اند دست بالای دست بسیار است. آن كه به او حسادت می‌كنیم خود نسبت به دیگران حسادت‌‌های رنگارنگی دارد و شرایط امروز ما نیز برای بسیاری مایه حسادت و حسرت است. اگر قرار باشد شرایط خود را با دیگری كه از ما بالاتر است، مقایسه كنیم و حسرت خوردن و حسادت ورزیدن در این‌باره را روا بدانیم باید كار و زندگی را تعطیل كنیم و بنشینیم صبح تا شب غصه بخوریم و بدگویی كنیم. البته اگر كارمان به جاهای باریك نكشد.

 

 

اعتماد به نفس خود را تقویت كنید

 

عزت نفس در مقابل حقارت قرار می‌گیرد كه ریشه اغلب حسادت‌هاست. افراد ضعیف كه برای شخصیت خود و موجودیتشان ارزشی قائل نیستند تا این درجه پایین می‌آیند كه به خاطر چیزی به دیگری حسادت كنند. صاحبان اعتماد به نفس به جای حسادت بیهوده شرایط خود را می‌پذیرند، برای ارتقای خود تلاش می‌كنند و با صبوری مسیر ترقی را می‌پیمایند.

 

 

برای شخصیت خود ارزش قائل باشید

 

دیگران حسادت را می‌شناسند و آن را در میان رفتار و گفتار شما تشخیص می‌دهند. همان‌طور كه شما این توانایی را دارید كه حسادت دیگران را تشخیص بدهید. درك حسادت شما شخصیت‌تان را نزد دیگران خرد می‌كند و قضاوت منفی آنان را بر می‌انگیزد.حسادت مانند هر رذیله اخلاقی دیگری فرصت‌های ناشی از اعتماد دیگران نسبت به شما را از بین می‌برد. حتی ممكن است افرادی كه سوءنیت دارند با شناخت این صفت یا احتمال بروز آن و در حقیقت شناسایی این نقطه ضعف شما را برای مقاصد خود به كار گیرند. حسادت همان‌قدر مایه پلیدی و فساد است كه دروغ، غیبت و سایر رذایل اخلاقی.

 

 

از روح خود محافظت كنید

 

از قدیم گفته‌اند حسود نیاسود! حسودان به بیماری روحی مزمنی گرفتارند كه آرامش درونی آنان را ذره ذره می‌خورد و آنان را مضطرب می‌كند. استرس درونی ناشی از حسادت بتدریج زمینه سایر انحرافات روحی و روانی را پدید می‌آورد. كسانی كه بر حسادت غلبه نكنند و تسلیم آن شوند در بلندمدت با انواع عقده‌های روانی مواجه می‌شوند كه برای فرار از آنها راهی نمی‌یابند. حسودها در معرض لغزش‌ها هستند و چه‌بسا آرامش و سعادت خود را به پای حسادتشان بریزند.

منبع:kibod.com


ویدیو مرتبط :
پسر حسود .... اخه ادم اینقدر حسود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نباید با آزرده‌های انتخابات با خشونت رفتار كنیم



 


نگذاریم افراط و تفریط به ظهور ملی روز گذشته كه شاهد آن بودیم ، آسیب برساند/ برای وحدت باید جلوی شعار انحرافی را بگیریم و بگوییم خیمه ملت با سعه صدر برای ورود شما باز است.

 

یكی از ریش سفیدان اصولگرا در سخنان مهمی بر ضرورت ایجاد وحدت در عرصه سیاسی و عدم برخورد خشونت آمیز با معترضین تاكید كرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا‏، حبیب الله عسگر اولادی در مجمع عمومی انجمن اسلامی پزشكان ایران با قرائت و تفسیر سوره فتح خاطرنشان كرد: قران كریم می‌گوید در هنگام پیروزی‌ها آنها را از خدا بدانید و خودتان از كوتاهی‌ها عذرخواهی كنید.

وی افزود: دو چیز را باید بعد از پیروزی مورد توجه قرار داد، یكی اینكه شعارهای انحرافی كه رهبری را ناراحت می‌كند كنترل كنیم و نگذاریم این شعارها به وحدت آسیب برساند ، زیرا پس از فتح مكه نیز شعارهایی داده شده كه موجب انحراف شد همچنین نباید مغرور شویم چرا كه نصرت خداوند باعث پیروزی شد، البته نباید نسبت به كسانی كه در انتخابات ناراضی شدند شدت عمل نشان دهیم.

دبیر‌كل جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به راهپیمایی دیروز مردم تصریح كرد: باید بگوییم مردم یك سكه را نشان دادند كه یك روی آن ولایت فقیه و روی دیگر آن ولی فقیه است و با حضور خود می‌خواستند تا اینها را تقویت كنند.

عسگراولادی ادامه داد: وقتی آهنگ وحدت سر می‌دهیم، نباید ضربه وحدت را به شكست خوردها بزنیم ، بلكه باید به آنها بگوییم كه به زیر خیمه مردم بیایید همانگونه كه مقام معظم رهبری‌در پیام خود به مناسبت وفات آیت‌الله منتظری نشان دادند كه چتر رهبری باز است در حالی كه برخی خیال می‌كردند، ایشان حتی پیام هم صادر نكنند.

وی همچنین با اشاره به موضوع تقلب در انتخابات خاطرنشان كرد: گزارش‌هایی به دست آنها (نامزدها) آمد كه باعث شد قبل از اتمام انتخابات آنها جشن پیروزی بگیرند.

عسگر اولادی با تاكید مجدد برای اینكه برای وحدت باید جلوی شعار انحرافی را بگیریم و بگوییم خیمه ملت با سعه صدر برای ورود شما باز است خطاب به معترضان گفت: شما در داخل نظام می‌آیید و گله و شكایت خود را مطرح كنید، چرا رسانه‌های بیگانه از شما سخن بگویند؟

دبیر‌كل جبهه پیروان خط امام (ره) بااشاره به خطراتی كه وحدت را تهدید می‌كند، گفت: در میان اصولگرایان كسانی ممكن است باهم دشمنی داشته باشد و شعار علیه هم بدهند وكسانی هم ممكن است نسبت به آزردگان انتخابات عصبانی باشند كه علیه آنان نیز شعار دهند و كسانی با چهره ایمانی به نفاق دامن می‌زنند.

وی با اشاره به اینكه مراحل بسیار سختی را گذراندیم، تاكید كرد: باید تدبیر و تدبر داشته باشیم و نگذاریم افراط و تفریط به ظهور ملی روز گذشته كه شاهد آن بودیم آسیب برساند.

عسگر اولادی با ذكر خاطراتی از امام (ره) در هنگام پرواز به سوی ایران و دعا و مناجات ایشان به درگاه خداوند اشاره كرد و گفت: باید با توكل بر‌خدا و توسل به امام زمان (عج) بخواهیم تا بلاها حل شود.

ویبا تاكید بر اینكه وحدت عامل وجود نظام است و بقای آن است، تصریح كرد: اگر بخواهیم همه مانند ما فكر كنند باعث می‌شوندكه تفرقه ایجادشود و امروز اوباما كه با شعار تغییر روی كار آمده صریحا از اغتشاشگران اعلام حمایت كرده است.

عسگراولادی تاكید كرد: معنای وحدت این نیست كه همه با من وحدت كنند، بلكه بدین معنا كه همه در حدی بیایند كه قدرت ظهور ملی را كه دیروز دیدیم بتوانیم در روند نظام پیاده كنیم.

وی با بیان اینكه بحمدالله سران سه قوه در صراط درستی قرار دارند،گفت: حدود یك ماه پیش كه به خدمت رئیس‌جمهور رسیدم ، به وی گفتم كه خدا را شكر از درگیری‌ها كنار هستید و تاكید كردم كه شما رئیس‌جمهور همه ملت حتی آنهایی كه به شما رای ندادم یا اصلا در انتخابات شركت نكردند، هستید البته موضع ایشان مواضع خدمت است.

دبیر‌كل جبهه پیروان خط امام رهبری با تشكر از رئیس مجلس و نمایندگان به خاطر برگزاری راهپیمایی اخیر، ادامه داد: از رئیس قوه قضاییه كه بررسی‌ها را آغاز كرده‌اند تشكر می‌كنیم، زیرا اگر فتنه را كنترل نكنیم مشكلاتی ایجاد می‌شود، اما نه بدین معنا كه با آزرده‌های انتخابات با خشونت رفتار كنیم ، بلكه باید بخواهیم آنها به زیر خیمه برگردند.