سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چند پک سیگار و این‌همه دردسر!؟



سیگار,عوارض کشیدن سیگار,عوارض سیگار کشیدن

چند پک سیگار و این‌همه دردسر!؟
سرطان ریه یا بیماری‌های قلبی، تنها پیامدهای استعمال دخانیات نیست، بلکه مجموعه‌ای از مسائل و مشکلات حاد بهداشتی در ارتباط با مصرف دخانیات وجود دارد که می‌تواند به لحاظ شرایط جسمانی و مقاومت ایمنی در افراد سیگاری بروز نماید.

تحقیقات سازمان جهانی بهداشت، حاکی از آن است که در هر 8 ثانیه، یک نفر به علت استعمال دخانیات، جان خود را از دست می‌دهد! چنانچه افراد در سنین نوجوانی شروع به کشیدن سیگار نمایند (بیش از 70 درصد موارد سیگاری شدن در این مرحله اتفاق می‌افتد) و مدت 20 سال یا بیشتر به این عمل ادامه بدهند، بین 20 تا 25 سال زودتر از کسانی که به‌هیچ‌وجه در زندگی خود سیگار نکشیده‌اند، خواهند مرد.


سرطان ریه یا بیماری‌های قلبی، تنها پیامدهای استعمال دخانیات نیست، بلکه مجموعه‌ای از مسائل و مشکلات حاد بهداشتی در ارتباط با مصرف مواد دخانی وجود دارد که می‌تواند به لحاظ شرایط جسمانی و مقاومت ایمنی در افراد سیگاری بروز نماید. در ادامه به نمونه‌هایی از موارد مذکور اشاره می‌شود:


از دست دادن موها
با تضعیف سیستم ایمنی افراد سیگاری در اثر مصرف مواد دخانی، بدن این افراد، مستعد ابتلا به انواع بیماری‌ها از جمله لوپوس اریتماتوز می‌شود (التهاب پوست همراه با تکه‌های دیسک مانند که دارای لبه‌های برجسته قرمز رنگ و مرکز فرورفته بوده و به‌صورت فلس‌ها یا پوسته‌هایی که پوسته‌پوسته شده و جای آن به‌صورت لکه‌های سفید تیره رنگ باقی می‌ماند بروز می‌کند). این بیماری می‌تواند عامل از دست دادن موها، ایجاد زخم در دهان، جوش‌های پوستی روی صورت، سر و دست‌ها گردد.


آب مروارید
استعمال دخانیات می‌تواند عامل بروز یا تشدیدکننده بسیاری از بیماری‌های چشمی گردد. افراد سیگاری، 40 درصد بیش از افراد دیگر در معرض ابتلا به آب مروارید، کدرشدن عدسی چشم و ممانعت از عبور نور و در نهایت نابینایی هستند. دود سیگار به دو طریق باعث ایجاد آب مروارید می‌گردد: تحریک چشم‌ها و همچنین نفوذ مواد شیمیایی موجود در دود به جریان خون و رسیدن به چشم‌ها.

 

استعمال دخانیات بسته به سال‌های مصرف و سن فرد سیگاری می‌تواند همچنین باعث نوعی بیماری چشمی غیرقابل درمان، یعنی خرابی لکه بینایی در پرده شبکیه چشم شود. این لکه در قسمت مرکزی شبکیه قرار دارد و لکه شبکیه نامیده می‌شود. لکه شبکیه، مسئول دریافت نور متمرکز شده عبوری از عدسی است و باعث توانایی ما در خواندن، رانندگی، همچنین تشخیص رنگ‌ها، یا چهره‌ها و دیدن جزییات اجسام می‌شود.

 

چین و چروک
کشیدن سیگار باعث از بین بردن پروتئین‌های منعطف کننده پوست می‌شود، همچنین باعث تحلیل بردن ویتامین A و محدود کردن جریان خون در عروق پوست می‌گردد. پوست افراد سیگاری، خشک، چرمی و دارای خطوط و چین‌خوردگی‌های ریزی در اطراف لب‌ها و چشم‌ها است.


ضایعات شنوایی
از آنجایی که استعمال دخانیات باعث تشکیل پلاک و جرم در دیواره عروق خونی و در نتیجه کاهش میزان جریان خون در گوش میانی می‌گردد، افراد سیگاری زودتر از افراد غیر سیگاری با مشکل کاهش و از دست دادن شنوایی مواجه هستند. همچنین احتمال از دست دادن شنوایی افراد سیگاری در اثر ابتلا به عفونت گوش میانی یا سروصدای بلند، بسیار بیشتر از افراد غیر سیگاری است. افراد سیگاری، 3 برابر بیش از افراد غیر سیگاری به عفونت گوش میانی دچار می‌شوند. عفونت گوش میانی، عاملی برای ابتلا به عوارضی از قبیل مننژیت (التهاب پرده‌های مغز) و فلج عضلات چهره است.


سرطان پوست
کشیدن سیگار، عامل تشکیل تومور نیست، ولی شانس بروز مرگ را در کسانی که به این بیماری دچار می‌شوند، بالا می‌برد. افراد سیگاری، 2 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری در خطر ابتلا به‌نوعی سرطان پوست (شاخی شدن و پوسته‌پوسته شدن و بروز بثورات قرمز رنگ، برجستگی روی پوست یا هر دو حالت) قرار دارند.


فساد دندان‌ها
دخانیات باعث به وجود آوردن اختلالاتی در شیمی دهان، ایجاد جرم روی دندان‌ها، زرد شدن و فاسد شدن دندان‌ها می‌گردد. افراد سیگاری، 5/1 مرتبه بیشتر از افراد غیرسیگاری در معرض خطر از دست دادن زودرس دندان‌ها هستند.

 

سیگار,عوارض کشیدن سیگار,عوارض سیگار کشیدن

آمفیزم
علاوه بر سرطان ریه، استعمال دخانیات می‌تواند عامل ابتلا افراد سیگاری به آمفیزم، تورم و افزایش غیرطبیعی حجم ریه و قطع جریان هوا در کیسه‌های هوایی ریه و پایین آمدن ظرفیت ریه در گرفتن اکسیژن و بیرون دادن گاز دی‌اکسید کربن باشد. در موارد حاد و شدید با روش تراکئوستومی (ایجاد سوراخ در نای از راه گردن همراه با لوله‌گذاری به‌منظور تسهیل عبور هوا) به بیمار امکان نفس کشیدن داده می‌شود. برونشیت مزمن (نشان داده نشده است) یکی دیگر از عوارض ریوی ناشی از مصرف سیگار است که با افزایش چرک در ریه، سرفه‌های دردناک و مشکل تنفس همراه است.

 

پوکی استخوان
منواکسید کربن، یکی از اصلی‌ترین گازهای سمی در خروجی اگزوز اتومبیل و دود سیگار است. میل ترکیبی این گاز با خون بسیار بالاتر از اکسیژن است (200 برابر) این گاز باعث کاهش قدرت حمل اکسیژن در خون افراد سیگاری حرفه‌ای تا 15 درصد می‌گردد. استخوان‌های افراد سیگاری، تراکم خود را از دست داده و به‌راحتی شکسته می‌شود؛ همین‌طور زمان التیام یافتن و جوش خوردن آن‌ها پس از شکستگی تا 80 درصد افزایش پیدا می‌کند.


بیماری‌های قلبی
یک مورد از سه مورد مرگی که در دنیا اتفاق می‌افتد، به علت بیماری‌های قلبی - عروقی است. استعمال دخانیات، یکی از بزرگ‌ترین عوامل ایجاد خطر در افزایش بیماری‌های مذکور است. این بیماری‌ها سالیانه بیش از یک میلیون نفر را در کشورهای درحال‌توسعه از بین می‌برد. همین‌طور بیماری‌های قلبی - عروقی ناشی از استعمال دخانیات، بیش از 600 هزار نفر را در سال در کشورهای توسعه یافته از بین می‌برد. استعمال دخانیات باعث افزایش ضربان قلب، بالا رفتن فشارخون، افزایش خطر ابتلا به فشارخون بالا و گرفتگی عروق و نهایتاً ایجاد حمله قلبی و سکته می‌گردد.


زخم معده
استعمال دخانیات، مقاومت معده را در برابر باکتری‌ها پایین می‌آورد. همچنین باعث تضعیف معده در خنثی‌سازی اسید معده و مقاومت در برابر آن بعد از غذا خوردن و برجای ماندن باقیمانده اسید در معده و در نتیجه تخریب دیواره آن می‌گردد. زخم معده افراد سیگاری، به‌سختی درمان می‌شود و احتمال بهبودی آن تا زمانی که فرد سیگار می‌کشد، بسیار اندک است.


تغییر رنگ دادن انگشتان
قطران موجود در دود سیگار در اثر استعمال مستمر دخانیات، روی انگشتان و ناخن‌ها جمع شده و باعث تغییر رنگ آن‌ها به قهوه‌ای مایل به زرد می‌گردد.


سرطان رحم و سقط جنین
در کنار افزایش خطر ابتلا به سرطان رحم و دستگاه تناسلی، استعمال دخانیات باعث به وجود آمدن مسائل عدیده‌ای از قبیل مشکلات باروری در زنان و بروز ضایعات در هنگام دوران بارداری و زایمان می‌گردد. استعمال دخانیات در دوران بارداری می‌تواند باعث افزایش خطر زایمان نوزاد با وزن کم و بروز مسائل بهداشتی در آینده گردد.


سقط جنین در مادران سیگاری، 2 تا 3 برابر بیشتر است؛ به همین ترتیب، زایمان نوزاد مرده به علت نرسیدن اکسیژن به جنین و همچنین وقوع ناهنجارهای جنینی در اثر وجود نیکوتین و منواکسید کربن دود سیگار حاصل می‌گردد. بروز سندرم مرگ ناگهانی نوزاد نیز با استعمال دخانیات تشدید می‌گردد. علاوه بر موارد فوق‌الذکر، استعمال دخانیات در زنان باعث کاهش سطح استروژن و یائسگی زودرس می‌گردد.


سرطان
بیش از 40 عنصر سرطان‌زا در دود سیگار وجود دارد. احتمال سرطان ریه، 22 مرتبه بیشتر از افراد غیرسیگاری است. طبق تحقیقات بی‌شماری که انجام شده است، در صورت ادامه استعمال دخانیات توسط افراد سیگاری، احتمال مبتلا گشتن آن‌ها به انواع سرطان‌های دیگر، از قبیل زبان، دهان، غدد بزاقی (6 تا 27 برابر)، سرطان بینی (2 مرتبه بیشتر) گلو (12 مرتبه)، مری (8 تا 10 برابر)، حنجره (10 تا 18 برابر)، معده (2 تا 3 برابر)، کلیه (5 برابر)، قولون راست روده (3 برابر)، مثانه (3 برابر)، لوزالمعده (2 تا 5 برابر)، مقعد (5 تا 6 مرتبه) وجود دارد.
منبع: kayhan.ir

 


ویدیو مرتبط :
شرینک پک، شیرینک پک، شرینگ پک، شیرینگ پک 09123614319

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راهکارهای طلایی؛ فرزندتان حتی یک پک هم به سیگار نخواهد زد!!



سیگار,سیگار کشیدن,عوارض سیگار کشیدن,مضرا سیگار کشیدن,اعتیاتد به سیگار

راهکارهای طلایی؛ فرزندتان حتی یک پک هم به سیگار نخواهد زد!!
ممکن است که شروع سیگار کشیدن در نوجوانان خیلی معولی و تفریحی باشد اما به یک عادت در تمام طول زندگی آنها تبدیل خواهد شد. در واقع همه افراد سیگاری از نوجوانانی سیگار کشیدن را شروع کرده‌اند.
 شما می‌توانید از طریق این  10 راه به فرزند خود کمک کنید تا حتی اولین پک را به سیگار نزند.
1- به جذابیت آن توجه کنید.
بعضی مواقع سیگار کشیدن برای نوجوانان مانند شورش کردن بر علیه خانواده و اجتماع  و یا راهی برای ورود به گروه دوستان محسوب می‌گردد.بعضی از آنها برای کاهش وزن و بالا بردن اعتماد بنفس و دوست داشتن خود و همچنین کسب استقلال سیگار می‌کشند. از فرزندتان بپرسید که کدام یک دوستانش سیگار می‌کشند. آنها را برای تصمیمات صحیحی که می‌گیرند تحسین کنید و با آنها درباره موقعیتهای بدو ناراحتیهایشان  صحبت کنید.
 2- به سیگار کشیدن فرزندتان نه بگویید.
شاید بنظر برسد که فرزندتان به حرفهای شما توجهی ندارد ولی شما حتماً نظراتتان را درباره سیگار کشیدن او بگویید. به او بگویید که سیگار کشیدن را برای او ممنوع کرده‌اید. نارضایتی شما می‌تواند تاثیراتی بیشتر از آنچه که فکر می‌کنید داشته باشد. مطالعات نشان داده‌است که کسانیکه از نارضایتی والدین خود آگاهند کمتر از کسانیکه احساس می‌کنند این مسئله برای والدینشان اهمیت ندارد سیگار می‌کشند.
3- الگوی خوبی برای آنها باشید.
سیگار کشیدن در بین جوانانی که والدین سیگاری دارند بیشتر است. اگر سیگار می‌کشید آن را ترک کنید و یا در غیر اینصورت  هیچ گاه در خانه‌، ماشین و یا جلوی آنها سیگار نکشید. سیگارتان را در دسترس نوجوانان و یا جایی که بتوانند به راحتی آن را پیدا کنند نگذارید. برایشان توضیح دهید که چقدر از سیگار کشیدنتان ناراحت هستید و چقدر ترک کردن آن برای شما دشوار است.
 4- دوستانه صحبت کنید. سیگار کشیدن کار زیبایی نیست.
به نوجوانان خود یادآور  شوید که سیگار کشیدن عادتی کریه و ناپسند است. نفس آنها را متعفن می‌سازد. باعث بد بو شدن بدن و موها و همچنین زرد‌شدن دندانهایشان می‌گردد. به آنها بگویید که باسیگار کشیدن توانایی بدنشان برای ورزش کردن کم می‌شود و مبتلا به سرفه‌های طولانی مدت می‌شوند.
5- هزینه‌های اضافی سیگار کشیدن را حساب کنید.
برای کشیدن سیگار باید مبلغ گزافی داد. به نوجوانتان کمک نمایید تا با حساب پولی که هفتگی و ماهانه بابت سیگار کشیدن می‌پردازد، به میزان پولی که از دست می‌دهد پی ببرد. باید پول خرج شده را با پول لباس، بازیهای کامپیوتری و دیگر نیازهای او مقایسه نمایید.
6- به او رد کردن دعوت دیگران را بیاموزید.
مطمئناً دوستان تاثیر بسزایی در عملکرد نوجوانان دارند، اما شما می‌توانید به فرزندتان برای رد کردن سیگاری که دوستانش به او پیشنهاد می‌دهند کمک کنید. در وقتهایی خاص به او سیگار تعارف کنید و از فرزندتان بخواهید به شما جواب رد بدهند. به مرور رد کردن سیگار برای او امری عادی می‌شود و می‌تواند این عکس العمل را در جامعه نیز نشان دهد.
7- با او درباره اعتیاد به سیگار صحبت کنید.
 اکثر نوجوانان تصور می‌کنند که هر لحظه که اراده نمایند می‌توانند سیگار را ترک کنند. آنها درباره اعتیاد به نیکوتین حتی به میزان کم هیچ اطلاعی ندارند. می‌توانید آنها را با افرادی که سالها سیگار می‌کشند آشنا نمایید و از بیماریهایی که سیگار عامل آن است آنها را آگاه سازید.
8-  آینده را به آنها نشان دهید.
همه تصور می‌کنند که هر اتفاق بدی فقط برای دیگران می‌افتد. شما می‌توانید آنها را  با سیگاریهایی که مبتلا به سرطان و بیماریهای قلبی شده‌اند و بیماریهای دیگری که بدلیل استعمال سیگار می‌توان به آنها مبتلا شد آشنا نمایید.
9- آنها را با تبلیغات گمراه کننده آشنا سازید.
 بعضی از تبلیغات از سیگارهایی سخن می گویند که نیکوتین کمتر دارند و یا طعم دار هستند و اینگونه در ذهن جوانان جا می‌اندازند که این سیگارها اعتیاد‌آور نیستند و یا هیچ یک از ضررهای سیگارهای معمولی را ندارند. اجازه ندهید که فرزندتان جذب این آگهی‌ها شود و به آنها این اطمینان را بدهید که این سیگارها نیز خطراتی مانند سیگارهای معمولی دارند.
 10- درگیر مشکل فرزندتان شوید.
اگر فرزند شما به تازگی سیگار کشیدن را شروع کرده است، ‌او را مواخذه نکنید. سعی کنید که نقشی حمایتی داشته باشید و علت این عملکرد را در فرزندتان بصورت ریشه‌ای بیابید. با کسانی که سیگار نمی‌کشند مشورت نمایید و یا فعالیتهایی جدید را برای او در نظر بگیرید. ترک سیگار از همان نوجوانی بهترین راه برای داشتن یک عمر سلامتی و زندگی سالم است.
منبع: seemorgh.com