سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

چرا كت وكول‌تان درد می‌كند؟


از بیگانه بودن‌تان با نور خورشید گرفته تا فقر آهن، همه می‌تواند دردهای عضلانی را به جان‌تان بیندازد.


مجله سیب سبز: شاید پس از یك روز خسته‌كننده  و انجام كارهای سنگین‌ عضله درد سراغ‌تان بیاید یا پس از چند ساعت شنا احساس كنید كه درد ماهیچه‌های‌تان شما را كلافه می‌كند. گرچه در این موارد شما می‌توانید دلیل واضحی برای دردهای عضلانی‌تان پیدا کرده، آن را متهم كنید اما از نظر متخصصان، این دردها همیشه با چنین دلایل آشكاری سراغ شما نمی‌آیند و تحرك بیش از اندازه همیشه دلیل دردهای عضلانی شما نیست.

در ادامه مطلب اصلی‌ترین دلایل احساس كوفتگی و دردهای عضلانی را كه از زبان متخصصان در دیلی‌میل آورده شده با شما در میان می‌گذاریم. اگر شما هم این دردها را تجربه می‌كنید، شاید بتوانید با كمك این مطلب دلیل اصلی مشكل‌تان را پیدا كنید.

ویتامین D كم دارید؟

پزشكان توصیه می‌كنند برای فرار از دردهای ماهیچه‌ای، بیشتر آفتاب بگیرید و به نور خورشید اجازه دهید ویتامین D بدن‌تان را تامین كند. مطالعات نشان می‌دهد كمبود ویتامین D تنها باعث درد گرفتن استخوان‌های شما نمی‌شود بلكه بسیاری از دردهای عضلانی كه سراغ‌تان می‌آید و تجربه كردن احساس ناخوشایند كوفتگی هم به‌خاطر همین كمبود ایجاد می‌شود. وقتی به‌خاطر كمبود این ویتامین استخوان‌های‌تان ضعیف و ناتوان می‌شوند، عضلاتی كه به این استخوان‌ها متصل شده‌اند هم به خوبی پشتیبانی نشده و ضعیف و دردناك می‌شوند.

چرا كت وكول‌تان درد می‌كند؟

شاید در درازمدت آفتاب گرفتن بتواند دردهای‌تان را كم كند اما احتمالا تا زمانی كه نور خورشید اثر واقعی‌اش را روی بدن شما بگذارد، چاره‌ای جز استفاده از مكمل‌های ویتامین D برای‌تان باقی نمی‌ماند. بررسی‌ها نشان می‌دهد اگر برای 20-15 دقیقه در روز بازوها و پاهای‌تان را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید، سطح ویتامین D بدن‌تان بالا می‌رود و علائم گفته شده كمرنگ‌تر می‌شوند.

از نظر آنها با هر روز ورزش كردن هم می‌توانید چنین خدمتی به بدن‌تان بکنید. پس اگر با انجام گاه و بیگاه حركات ورزشی درد‌های عضلانی كلافه‌كننده سراغ‌تان می‌آیند و به خاطر همین دردها از دوباره باشگاه رفتن و ورزش كردن پشیمان می‌شوید، نگران نباشید. چاره شما قطع كردن تمرین‌های‌تان نیست بلكه باید با مستمر و مداوم ورزش كردن به عضلات‌تان آرامش دهید و از این درد‌ها خلاص شوید.

آهن كم دارید؟

كمبود شدید آهن گرچه بیشتر در زنان بروز پیدا می‌كند اما می‌تواند آقایان را هم مبتلا كند. این مشكل شایع كه می‌تواند باعث ضعف عمومی و بی‌حالی شما شود، شاید یكی از دلایل احساس ضعف در عضلات‌تان هم باشد و حتی انجام كارهای روزانه را هم برای‌تان دشوار كند. البته كم نیستند افرادی كه كمبود آهن را همراه با كمبود ویتامین Dتجربه می‌كنند و به‌خاطر هر دوی این فقدان‌ها دچار ضعف عضلانی و درد در ماهیچه‌های‌شان می‌شوند.

 اگر می‌خواهید با این دردها مبارزه كنید باید از خوراكی‌هایی مانند آجیل، لوبیا و اسفناج، ماهی، تخم‌مرغ، و قارچ كمك بگیرید و با مصرف بیشتر گوشت قرمز فقرآهن‌تان را جبران كنید.

در برخی موارد برای برطرف كردن این مشكل شاید چاره‌ای جز استفاده از مكمل‌های دارویی برای‌تان باقی نماند.

استرس دارید؟

وقتی هورمون استرس در بدن‌تان ترشح می‌شود، ماهیچه‌های‌تان درحالت آماده‌باش قرار می‌گیرند و براساس یك واكنش طبیعی برای مبارزه آماده می‌شوند. ماهیچه‌های منقبض شده‌ای كه قدرت‌شان را در خود جمع می‌كنند و آماده جنگ می‌شوند و در صورتی كه با جنگی روبه‌رو نشوند، تنها حالت انقباض و درد بعد از آن را تجربه می‌كنند. اگر شما با استرس مزمن دست و پنجه نرم می‌كنید، احتمالا دردهای ماهیچه‌ای هم فراوان سراغ‌تان می‌آیند.

گرچه برای رها شدن از این استرس باید از تكنیك‌های تمدد اعصاب كمك بگیرید و آرامش‌تان را بیشتر كنید اما از آنجا كه ذهن شما با بدن‌تان بی‌ارتباط نیست با مصرف برخی مواد غذایی خاص هم می‌توانید استرس‌تان را كم كنید. برای كاهش استرس و فاصله گرفتن از دردهای عضلانی باید ویتامین‌های گروه Bرا بیشتر مصرف كنید و با گنجاندن منیزیم در رژیم‌تان حال خود را بهتر كنید. اگر هم به گیاه جینسینگ دسترسی دارید با خوردنش كمك زیادی به آرامش روان و البته آرام شدن عضلات‌تان می‌كنید.

دوش آب سرد بگیرید

اگرچه اغلب آدم‌ها فكر می‌كنند با گرفتن دوش آب گرم بعد از انجام حركات ورزشی می‌توانند ماهیچه‌های‌شان را آرام كنند اما واقعیت این است كه این كار می‌تواند درد ماهیچه‌های‌شان را چندبرابر كند. در این شرایط حمام آب سرد برخلاف آب گرم، می‌تواند سرعت گردش خون در بدن‌تان را پایین بیاورد و باعث كاهش گرفتگی‌هاو دردهای عضلانی‌تان شود.

نمك‌درمانی كنید

برای خلاص شدن از این گرفتگی‌ها باید سراغ منیزیم بروید اما تنها راه دریافت منیزیم كافی مصرف خوراكی آن نیست. حمام نمك هم از راه‌های دیگری است كه می‌تواند حال عضلات‌تان رابهتر كند. اضافه كردن نمك فرنگی مخصوص حمام به برنامه‌تان تجربه فوق‌العاده‌ای است كه می‌توانید با آن خستگی را از عضلات‌تان بیرون كنید.

املت بخورید

پروتئین موجود در تخم‌مرغ می‌تواند از دچار شدن‌تان به گرفتگی عضلات جلوگیری كند اما اگر می‌خواهید كار را تمام كنید، تخم‌مرغ را با گوجه مخلوط كنید و یك املت ضددرد عضلانی میل كنید. به باور محققان مصرف یك پیمانه آب گوجه‌فرنگی در روز، به‌خاطر پتاسیم موجود در آن بعد از 10 روز ، احتمال بروز گرفتگی‌های دردناك عضله را كم می‌كند.

زنجبیل‌درمانی كنید

برای اینكه ورزش هر روز باعث درد عضلات‌تان نشود از زنجبیل كمك بگیرید. محققان می‌گویند استفاده روزانه از زنجبیل باعث كاهش 20 درصدی درد عضلات می‌شود. از آنجا كه زنجبیل خاصیت ضدالتهاب دارد، می‌تواند باعث كم شدن درد عضلات بعد از ورزش شود. پس چه به صورت خام و چه پخته، این مسكن طبیعی را در برنامه غذایی‌تان جا دهید.

بیمارید؟

همیشه فعالیت‌هایی كه در طول روز انجام می‌دهید باعث دردهای عضلانی و ایجاد احساس كوفتگی نمی‌شود. گاهی بدون آنكه فعالیت خاص یا متفاوتی انجام دهید، دچار چنین دردهایی می‌شوید. اگر بیماری زمینه‌ای خاصی دارید و از مشكلاتی مثل التهاب یا ورم مفصل یا دردهای روماتیسمی رنج می‌برید، احتمالا بیشتر از دیگران دچار دردهای عضلانی می‌شوید.

كم‌كاری غده تیروئید هم می‌تواند با ایجاد خستگی مزمن و دردهای ماهیچه‌ای شما را آزار دهد و طبیعی است كه برخی بیماری‌های ویروسی هم نه‌تنها نای حركت را از شما می‌گیرد بلكه ماهیچه درد را هم به جان‌تان می‌اندازد.

رگ به رگ شده‌اید؟

كمبود‌هایی كه به آنها اشاره شد و بیماری‌هایی كه از آنها گفتیم تنها علت درد‌های ماهیچه‌ای نیستند. همان‌طور كه خودتان می‌دانید رگ به رگ شدن عضلات به‌خاطر حركات اشتباه یا ورزش‌های شدیدی كه بدن‌تان آمادگی انجام‌شان را ندارد می‌تواند شما را گرفتار چنین مشكلاتی كند.

برای جلوگیری از این مشكلات، هرگز یك باره اجسام  سنگین را بلند نكنید و بدون مشورت با مربی‌تان حركات تازه ورزشی را انجام ندهید. می‌توانید در صورت روبه‌رو شدن با این دردها سراغ كمپرس یخ هم بروید و با تنظیم مجدد فعالیت هورمون‌های‌ خود حال ماهیچه‌های‌تان را بهتر كنید.

بعد از ورزش پروتئین بخورید

رژیم غذایی هر روزه شما و مواد مغذی كه در طول روز مصرف می‌كنید می‌تواند میزان سلامت عضلات‌تان را مشخص كند. متخصصان می‌گویند غذایی كه درست بعد از انجام حركات ورزشی مصرف می‌كنید هم می‌تواند در سلامت عضلات‌تان تاثیر زیادی داشته باشد. به همین دلیل متخصصان توصیه می‌كنند بلافاصله بعد از تمام شدن تمرین‌های ورزشی‌تان سراغ خوراكی‌های پروتئینی بروید. مصرف ماهی، غلات و تخم‌مرغ می‌تواند انرژی از دست رفته را به عضلات شما بازگرداند و سلامت آنها را تضمین كند.

گذشته از این در جریان ورزش كردن هم باید به اندازه كافی آب بخورید و در طول روز كمتر سراغ قهوه بروید تا بدن‌تان دچار كم‌آبی نشود و به‌خاطر كمبود آب عضلات‌تان آسیب نبینند. مصرف نكردن میزان كافی آب و تحمل گرسنگی بعد از انجام ورزش‌های سنگین می‌تواند در درازمدت باعث تحلیل رفتن و آسیب دیدن ماهیچه‌های‌تان شود و در خوشبینانه‌ترین شرایط تنها با اسپاسم موقت عضلانی خود را نشان دهد.

به جنگ درد بروید

ماهیچه درد گاهی حاصل ناتوانی‌هایی است كه مدت‌هاست بدن‌تان دچارآن شده و گاهی به‌خاطر برخی كمبود‌ها به جان شما می‌افتد اما دلیل دردهای‌تان هرچه كه باشد، می‌توانید با راه‌‌حلی مخصوص به آن از گرفتگی‌های عضلانی نجات پیدا كنید.

تكان بخورید

اگر درد شما حاصل بی‌تحركی‌تان باشد، بهترین راه برای نجات از آن تحرك بیشتر است.شما برای آرام كردن عضلات‌تان چاره‌ای جز حركت كردن ندارید. اگر به بهانه استراحت كردن تمام روز روی مبل رها شوید، نه‌تنها بدن‌تان آرام نمی‌شود بلكه به‌خاطر ایجاد اختلال در گردش خون، بدن‌تان دردهای عضلانی را بیشتر از قبل احساس می‌كند. پس خستگی را بهانه نكنید و بدن‌تان را بجنبانید.

ماساژ بگیرید

اگر بی‌تحركی یا انجام حركات اشتباه ورزشی دلیل ایجاد درد‌تان باشد، ماساژدرمانی كمك زیادی به شما خواهد كرد. نه اینكه بدن‌تان را به دست ماساژورهای غیرحرفه‌ای بسپارید اما برای حفظ سلامت عضلات‌تان و آرام كردن‌شان بد نیست هر چند وقت یك‌بار سری به كلینیك‌های تخصصی ماساژدرمانی بزنید. وقتی ماساژ می‌گیرید، جریان خون در عضلات‌تان بهبود می‌یابد.

خودتان را بكشید

كوتاه‌ترین راه‌حل برای خلاص شدن از گرفتگی عضلانی،  انجام حركات ساده اما موثر كششی است. گفتیم تحرك به اندازه می‌تواند ضامن سلامت ماهیچه‌های شما باشد اما اگر دچار گرفتگی عضلانی شدید باید كمی درد را تحمل كنید و برای برگشتن ماهیچه‌های‌تان به شرایط عادی، كمی آنها را بكشید. كشش ماهیچه‌ها در همان جهتی كه احساس درد می‌كنید، می‌تواند آنها را به شرایط عادی بازگرداند.


ویدیو مرتبط :
درمان شدن دست درد، پا درد و کمر درد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان کمر درد باورزش



 

 

 

فوايد ورزش درماني در درمان کمردرد

ورزش درماني باعث درمان انواع مختلف کمردرد مي شود ورزش تاثيرات مختلفي روي اعضاء بدن مي گذارد که اين تاثيرات داراي فوايد درماني زيادي هستند و به اين شکل باعث درمان علتهاي اصلي کمردرد مي گردد.اکنون به تعدادي از تاثيرات درماني ورزش اشاره ميکنيم.

 

1_ ورزش منظم، باعث کاهش وزن افراد چاق و رسيدن به وزن متناسب مي شود اين موضوع فشار وارد بر کمر را کم کرده و باعث درمان کمردردهايي ميشود که به خاطر اضافه وزن ايجاد شده اند.

 

2_ ورزش باعث بيشتر شدن انعطاف بدني مي گردد انعطاف بدني ، توانايي حرکات در جهات مختلف را افزايش مي دهد و کمردر هاي حاصل از خشکي کمر را درمان مي کند.

 

3_ به وسيله ي ورزشهاي مخصوص مي توان عضلات شکم و کمر را تقويت کرد عضلات قوي از ستون فقرات محافظت مي کنند و از آسيب ديدگي آن جلوگيري مي نمايند عظلات نيرومند مي توانند از ديسکهاي آسيب ديده حفاظت کنند و کمردردهاي حاصل از صدمات ديسک را درمان نمايند.

 

کمردرد

 

آموزش روش صحيح نرمشها جهت درمان کمردرد


  1_ پياده روي و دويدن آرام: پياده روي باعث کاهش وزن مي شود و ميتوان گفت بهترين ورزش جهت کم کردن وزن ، پياده روي يا دويدن آرام مي باشد پياده روي علاوه بر کاهش وزن باعث پيشگيري از گسترش پوکي استخوان مي شود
پياده روي در فضاي باز و محيطي آرام و نشاط بخش باعث درمان افسردگي و ناراحتي رواني و کمردرد هاي حاصل از اين ناراحتي مي شود

 

روش انجام:پياده روي را از مقدار کم ( پنج دقيقه در روز) شروع کرده و اندک اندک آن را زياد کنيد و به نيم ساعت در روز برسانيد.مقدار پياده روي براي کاهش وزن بايد از 20 دقيقه بيشتر باشد.


پياده روي بايد با سرعتي متوسط انجام گيرد براي بدست آوردن سرعت پياده روي بايد از ضربان قلب استفاده کنيد، براي اين کار نبض خود را رد حين پياده روي بشماريد سپس با استفاده از فرمول زير سرعت پياده روي را بدست آوريد.(تعداد نبض در يک دقيقه در حالت پياده روي = سن _180) اگر نبض شما کمتر مي زند ، سرعت خود را بالا ببريد و اگر نبض شما سريعتر مي زند ،بايد سرعت پياده روي را کمتر کنيد.

 

2_ شنا و انجام حرکات در آب:شنا يکي از ورزشهاي مفيد براي بسياري از کمردردها مي باشد فشار آب روي عضلات بدن باعث قوي و مستحکم شدن آنها مي شود آب باعث کاهش وزن بدن مي گردد و فشار وارد بر ستون فقرات کم مي شود از طرفي آب در برابر حرکات بدن مقاومت مي کند و انجام حرکات نياز به قدرت بيشتري دارند.

 

روش انجام:ابتدا به طور آرام وارد قسمت کم عمق استخر شويد و از شيرجه زدن و جهش در آب خودداري کنيد سپس به طور آرام در آب قدم بزنيد بعد به طرف پشت و از سمت چپ و راست در آب قدم بزنيد و بعد از آن سعي کنيد از جلو و سپس از پشت روي آب دراز بکشيد.

 

 

3_ انجام حرکات روي صندلي

 
حرکت اول:روي صندلي بنشينيد و بدن را به سمت جلو خم کنيد هنگام خم شدن به سمت جلو عضلات خود را راحت قرار دهيد و شانه ها را به سمت جلو آزاد کنيد و اجازه دهيد دستان شما به طرف پايين کشيده شوند 5 ثانيه در اين حالت قرار بگيريد ، سپس به حالت اول بر گرديد و 5 ثانيه صبر کنيد ، اين حرکت را سه بار تکرار کنيد

 

حرکت دوم:روي صندلي نشسته و يک زانوي خود را به بغل بگيريد و 10 ثانيه صبر کنيد ، سپس زانوي ديگر را در بغل گرفته و 10 ثانيه صبر کنيد اين حرکت را پنج بار تکرار کنيد.

 

کمردرد

 

4_ انجام حرکات به حالت دراز کش

 
حرکت اول: به پشت روي زمين دراز بکشيد و سپس زانوهاي خود را توي شکم خود جمع نمائيد و با دستهاي خود دور زانوها را قلاب کرده و زانوها را به طور کامل به شکم بچسبانيد 10 ثانيه در اين حالت باقي بمانيد و سپس  به آرامي پاها را رها کرده و روي زمين بگذاريد واين حرکت را 3 مرتبه انجام دهيد ( انجام اين حرکت در هنگام کمردرد اشکالي ندارد)

 

حرکت دوم:به پشت روي زمين دراز بکشيد اکنون دستهاي خود را به حالت کشيده در بالاي سر خود قرار دهيد و سعي کنيد بدن خود را بکشيد ( مثل اينکه مي خواهيد خود را چند سانتي متر بلندتر کنيد) در اين حالت عضلات شما کشيده مي شود و قوس کمر شما بيشتر مي شود به طوري که احساس مي کنيد تنها پاشنه هاي پا و بالاي کمر شما روي زمين است 10 ثانيه در اين حالت باقي بمانيد سپس 10 ثانيه به حالت دراز کش استراحت کنيد اين حرکت را 3 مرتبه تکرار کنيد( اين حرکت براي افرادي که قوس کمرشان کم شده است و يا ديسکهاي يا مهره هاي آنها فشرده است مفيد است)

 

حرکت سوم: به پشت روي زمين دراز بکشيد و پاهاي خود را صاف و کشيده روي زمين قرار دهيد اکنون پاي راست خود را از زمين بلند کنيد و 10 ثانيه آن را بالاتر از زمين قرار دهيد سپس پاي راست را روي زمين قرار داده و پس از 3 ثانيه استراحت پاي چپ را بلند کنيد و 10 ثانيه آنرا بالا نگهداريد سپس 3 ثانيه استراحت کرده و حرکت را از اول شروع کنيد اين حرکت را 3 بار تکرار کنيد( انجام اين حرکت باعث تقويت عضلات شکم و پاها مي شود و انجام آن در زمان کمر درد ، بدون اشکال است)