سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

وقتی كودكتان دندان در می آورد



 

 

   وقتی كودكتان دندان در می آورد

 

وقتی كودكتان دندان در می آورد چگونه به او كمك كنید؟

 

در این مقاله نكاتی برای كاهش درد دندان در آوردن كودك شما آورده شده است.

 

آیا كودكتان دندان در می آورد؟ آیا گریه های كودكتان شبها شما را بیدار می كند؟ برای اینكه متوجه شوید با لثه های دردناك كودكتان چكار كنید و چگونه از دندانهای تازه او مراقبت كنید این مطالب به شما كمك می كند.


آبریزش دهان ، بی قراری و گریه كه در اثر دندان در آوردن ایجاد می شوند آغاز امتحان سختی برای والدین و خود كودك است. اما آیا می توان درد و ناراحتی هر دو طرف را كاهش داد؟

 

 

دندان در آوردن طبیعی چگونه است؟


زمان دندان در آوردن خیلی متغیر است و در بچه های مختلف فرق می كند اما معمولا در حدود 6 ماهگی شروع می شود. معمولا اولین چیزی كه رشد می كند دو برامدگی كوچك دندانی در لثه پایین است و بعد دو دندان بالایی رشد می كنند.



علایم معمول دندان در آوردن شامل این موارد هستند:


افزایش بزاق و آبریزش از دهان ممكن است دو ماه قبل از پیدا شدن اولین دندان شروع شود.


بی قراری و تحریك پذیری


تورم لثه ها


سعی در گاز گرفتن و جویدن اجسام سفت


بسیاری از والدین اعتقاد دارند كه دندان در آوردن موجب ایجاد تب و اسهال می شود ، اما محققان میگویند كه این تصور درست نیست. دندان در آوردن می تواند علائمی را در دهان و لثه ها ایجاد كند اما در سایر نقاط بدن مشكلاتی ایجاد نمی كند.




بهترین راه برای تسكین لثه ها ی ملتهب چیست؟


اگر كودك شما ناراحت است این اقدامات ساده به شما كمك می كند.


1 - لثه كودك را به آرامی ماساژ دهید :

از نوك انگشت تمیز و شسته شده ، گاز مرطوب یا پارچه ی تمیز و مرطوبی برای ماساژ دادن آرام لثه كودك استفاده كنید. كمی فشار ملایم می تواند ناراحتی كودك را كاهش دهد.


2- یك دندان گیر تهیه كنید:

دندان گیر هایی كه از لاستیك نرم ساخته شده اند بهتر هستند. انواعی كه با مایع پر شده اند ممكن است در اثر فشار لثه كودك پاره شوند. اگر از شیشه كودك برای این منظور استفاده می كنید بهتر است آن را با آب پر كنید چون تماس مكرر با قند موجود در شیر و شیرخشك یا آبمیوه ممكن است منجر به پوسیدگی دندانها شود.



3- سرد كردن كمك می كند:

یك تكه پارچه سرد و مرطوب یا دندان گیر خنك می تواند تسكین دهنده باشد. مراقب باشید تا یخ زده نباشد كمی خنكی كفایت می كند چون سرمای زیاد هم می تواند بیش از اینكه مفید باشد آسیب زننده باشد. اگر كودك شما غذاهای جامد و سفت می خورد از غذاهای سرد استفاده كنید. ماست خنك پیشنهاد خوبی است.


4- آب دهان را خشك كنید:

افزایش بزاق و آبریزش دهان جزئی از فرایند دندان در آوردن است. یك دستمال تمیز در نظر بگیرید و دهان و چانه كودك را خشك نگه دارید تا از تحریك پوست پیشگیری كنید. هنگام خواب نیز پارچه مناسب و جاذبی زیر سر كودك قرار دهید.


5- از داروها كمك بگیرید:

اگر كودك شما خیلی بی قرار ، تحریك پذیر و بدخو شده با پزشك مشورت كنید تا در صورت لزوم استامینوفن یا ایبوپروفن را به میزان لازم تجویز كند. از دادن آسپیرین و داروهای خودسرانه به كودك خودداری كنید.


همچنین از استعمال داروهای موضعی و بی حس كننده بر روی لثه خودداری كنید زیرا این داروها به وسیله بزاق شسته شده و قبل از اینكه روی لثه تاثیر كنند موجب بی حسی گلوی كودك می شوند و در مكانیسمهای طبیعی بلع كودك تداخل ایجاد می كنند.




چه زمانی به پزشك مراجعه كنید؟


دندان در آوردن معمولا با اقدامات خانگی معمول كنترل می شود. اما اگر ناراحتی و بی قراری شدید یا نخوردن شیر و غذا در كودك شما روی داد یا تب و یا علائم بیماریهای دیگری مانند تب و اسهال ایجاد شد به پزشك مراجعه كنید.


چگونه از دندانهای تازه كودك مراقبت كنید؟هر روز با دستمال تمیز و مرطوب لثه ی كودك را تمیز كنید. این كار موجب پیشگیری از رشد باكتریها در دهان كودك می شود. بعد از اینكه دندان كودك بیرون آمد می توانید روزی یك بار از یك مسواك مرطوب كوچك با پرزهای نرم و ظریف استفاده كنید و نیاز به استفاده از خمیر دندان یا مواد دیگر نیست. تا حوالی 2سالگی و زمانی كه مطمئن شدید كودك قادر به بیرون ریختن آب از دهان شده است فقط باید از آب استفاده كنید.

 


باید به فكر معاینات دندانی كودك باشید:


انجمن دندانپزشكی آمریكا و آكادمی دندانپزشكی اطفال توصیه می كنند كه اولین ویزیت دندان پزشكی كودك شما قبل از یك سالگی و پس از بیرون آمدن اولین دندانها باشد. توجه داشته باشید كه كنترل سلامت دندانها و لثه ها در كودك شما بنیان سلامت دندانها و لثه ها برای تمام عمر اوست.







ویدیو مرتبط :
دکتر عبدالصمدی ، معرفی لمینت دندان ، بلیچینگ دندان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آبسه دندان،یکی از بیماری های شایع در کودکان



علائم :برآمدگي قرمز و متورم در يك طرف دندان در لثه - درد زق زق كننده - حساسيت و تورم در همانطرف صورت - ورم غده‌هاي گردن - درد زيرگوش در همانطرف پيله دندان، يا آبسه دندان، يك حفره پر از چرك است كه در ريشه دندان پوسيده بوجود مي‌آيد.

در دندانهاي شيري پيله دندان در صورتيكه درمان نشود ميتواند بر دندان دائمي كه بعداً بايد در بيايد. آسيب برساند. پيله دندان بسيار دردناك است زيرا در يك محيطي بسته و محصور قرار دارد و مسكن‌ها هم بر روي آن تأثير نمي‌گذارند.

پیله دندان

آيا خطرناك است؟

پيله دندان بايد فوراً درمان شود زيرا ناراحتي زيادي توليد مي‌كند و ميتواند منجر به از دست دادن دندان شود.


ابتدا چه كار بايد بكنيد؟


1- لثه اطراف دندان را بررسي كنيد و اگر متوجه يك برآمدگي قرمز شديد بآرامي آنرا با نوك انگشت خود لمس كنيد. چيزي نرم و اسفنجي را احساس خواهيد كرد كه در حقيقت انبوهي از چرك جمع شده است.

2- براي تسكين دادن درد به كودك خود آسپرين بچه يا شربت استامينوفن بدهيد. از بيحس كننده‌هاي موضعي مانند دانه ميخك استفاده نكنيد. زيرا ممكن است به حاشيه لثه لطمه بزند و مشكلات دنداني بيشتري بوجود آورد.

شربت استامینوفن

3- دهان كودك خود را با يك محلول آب نمك ضعيف شستشو دهيد تا دمل را زودتر بتركاند و هرگونه چرك را كه از آن خارج شده است بشويد.

4- از يك كيسه يا بطري آب گرم براي آرام كردن درد استفاده كنيد.

5-بلافاصله به دندانپزشك يا نزديكترين مركز اورژانس مراجعه نمائيد.

دكتر چه اقدامي انجام خواهد داد؟


دكتر ي دندانپزشك يا از طريق شكافتن لثه و يا كشيدن دندان (در صورتيكه راهي براي حفظ آن وجود نداشته باشد).چرك را خارج مي‌سازد. هر دو روش تحت بيحسي انجام ميشوند.

دندان درذ

براي ريشه كني عفونت، دكتر يا دندانپزشك يك دور آنتي بيوتيك را تجويز مي‌كند. ممكن است يك دهان شويه نيز براي مصرف سه يا چهار بار در روز تا بهبودي زخم توصيه نمايد.

شما چه كمكي مي‌توانيد بكنيد؟


براي به حداقل رساندن فساد دندان، مرتباً براي كودك مسواك بزنيد.

مسواک زدن

از سن سه سالگي به بعد، كودك خود را بطور مرتب نزد دندانپزشك ببريد.

شيريني جات و مواد قندي را از غذاهاي كودك خود كمتر كنيد.