سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

نکات بهداشتی و تغذیه ای برای پیشگیری از بیماریها در سفرهای نوروزی



نکات بهداشتی,نکات تغذی ای,پیشگیری از بیماریها در سفر

برای پیشگیری از بیماری در سفر، از غذا خوردن در رستورانهای بی کیفیت پرهیز کنید

 

توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از بیماریها در سفرهای نوروزی

برخلاف کشور ما که معمولا توصیه می‌شود افراد غذاهای بین راهی و رستوران‌های شهرهای دیگر را نخورند، در همه جای دنیا غذا خوردن یکی از مهم‌ترین جذابیت‌ها و لذت‌های سفر است. البته نگاهی به کیفیت خدمات رستوران‌های بین راهی و جاده‌ای در کشور ما نشان می‌دهد که ذهنیت عمومی درباره آنها چندان بیراه نیست. با این حال در سال‌های اخیر با شدت گرفتن نظارت‌ها و رقابتی‌تر شدن فضا در اغلب جاده‌ها و شهرهای کشور، شاهد افزایش کیفیت غذاها هستیم. خصوصا در رستوران‌های شهری که اغلب‌شان به نقش کیفیت در جذب گردشگر پی برده‌اند.

 

با تمام این اوصاف ولی از آنجا که ما به عنوان گردشگر در طول سفر، دسترسی‌‌مان به امکانات بهداشتی و درمانی محدود است، حتما باید نکاتی را در زمینه تغذیه رعایت کنیم. بخشی از این نکات را در ادامه می‌خوانید:

 

میان‌وعده ممنوع!
لواشک، باقلا، لبو، پیراشکی، سمبوسه و چیزهایی از این قبیل را حتی در شهر خودتان هم نباید بخرید، مگر این‌که از سلامت و کیفیت تهیه‌اش اطمینان صد درصد داشته باشید. حتی اگر حین تهیه این‌گونه موارد از روش‌های بهداشتی و سلامت استفاده شود، به دلیل نگهداری در فضای آزاد برای مدت‌های طولانی، امکان آلودگی و ناسالم شدن آنها وجود دارد. از همین رو در طول سفر از خرید این‌طور میان‌ وعده‌ها مطلقا خودداری کنید.

 

لبنیات و مواد پروتئینی تازه بخرید!
هنگامی که در سفر هستید برای خرید لبنیات و مواد پروتئینی از قبیل گوشت، حساسیت بالایی داشته باشید. اگر امکانات خنک‌کننده دارید، این مواد را از مبدا با خودتان بردارید، اما اگر ندارید، حتما سعی کنید موادی که می‌خرید تازه و استاندارد باشد. تازه بودن این مواد مستلزم این است که، شما نسبت به کیفیت فروشگاهی که از آن خرید می‌کنید، اطمینان داشته باشید. خلاصه کلام این‌که از خرید چیزهایی که نمی‌توانید از کیفیت‌شان اطمینان حاصل کنید، جدا خودداری کنید.

 

نکات تغذی ای,نکات بهداشتی,پیشگیری از بیماریها در سفر

هنگامی که در سفر هستید حتما از لبنیات تازه استفاده کنید

 

به تاریخ انقضا مواد غذایی دقت کنید
این توصیه البته صرفا برای سفر نیست، در محل زندگی خودتان هم حین خرید مواد غذایی بسته‌بندی شده حتما باید به تاریخ انقضای آن دقت کنید. با این تفاوت که در طول سفر، خصوصا در اماکن جاده‌ای، به دلیل این‌که حمل و نقل و دسترسی بعضا دشوار است، احتمال منقضی شدن مواد بیشتر از فروشگاه‌های شهری است، لذا حساسیت تان در خصوص تاریخ انقضای مواد خوراکی را در طول سفر تقویت کنید.

 

آب را از منبع کاملا مطمئن تهیه کنید
یکی از مهم‌ترین منشأ مسمومیت در طول سفر و مکان‌های ناآشنا، مصرف آب آلوده است. نسبت به آبی که می‌خورید، دقت فراوان داشته باشید. یا آب را از منبع کاملا مطمئن تهیه کنید یا اگر نمی‌توانید، حتی‌الامکان از بطری‌های آماده آب معدنی استفاده کنید. در خرید آب معدنی هم حتما دقت کنید، بطری پلمپ بوده و علائم استاندارد داشته باشد. در مورد برند هم سعی کنید، آب معدنی ناشناخته نباشد.

 

نکات تغذی ای,نکات بهداشتی,پیشگیری از بیماریها در سفر

یکی از مهم‌ترین منشأ مسمومیت در طول سفر و مکان‌های ناآشنا، مصرف آب آلوده است

 

در سفر سعی کنید خودتان غذا درست کنید
پیش از این هم گفته شد، اگر امکانش را دارید خودتان مواد غذایی را از مبدا بردارید. برای جاده هم اگر از وجود رستوران صد درصد استاندارد مطمئن نیستید، سعی کنید خودتان غذا درست کنید. البته در طول سال‌های اخیر، مجتمع‌های خدماتی رفاهی که در بعضی جاده‌های کشور تاسیس شده‌اند، تحت نظارت مراجع بهداشتی هستند و معمولا از کیفیت غذایی بالایی برخوردارند. رستوران‌های معروف دیگری هم در بعضی جاده‌هاست که می‌شود به کیفیت غذاشان اطمینان داشت. طبعا اگر کیفیت رستوران بر شما محرز شده و قبلا آنجا غذا خورده اید، مشکلی نیست. در غیر این صورت اگر خودتان غذای خانگی درست کنید بهتر است.

 

نکات بهداشتی,پیشگیری از بیماریها در سفرهای نوروزی,نکات تغذیه ای

در سفر اگر از وجود رستوران صد درصد استاندارد مطمئن نیستید، سعی کنید خودتان غذا درست کنید

 

در صورت درست کردن غذا هم حتما باید حواستان باشد، تا زمان استفاده آن را در شرایط خنک نگه دارید. ضمنا نوع غذا در طول سفر مهم است. چون رطوبت زیاد محل مناسبی برای تکثیر میکروب است، بهتر است غذاهای نیمه مرطوب مانند عدس پلو، لوبیا پلو و ماکارونی را انتخاب کنید. علاوه‌ بر آن هنگام توقف برای صرف غذا، غذا را به طور کامل حرارت دهید، زیرا در زمان نگهداری غذا در سفر (فاصله بین خوردن و صرف غذا) میکروب‌ها در موادغذایی رشد می‌کنند. پس غذا را در حد داغ شدن حرارت دهید، تا کاملا میکروب‌های آن از بین بروند.


در صورتی که در طول سفر مشغول پختن غذا هستید، سعی کنید زمان پخت همه غذاها کامل شود. غذاهای نیمه‌پز خصوصا تخم مرغ عسلی در طول سفر ممکن است خطرناک باشد. در ضمن از مصرف سالاد و سبزیجات در رستوران‌های بین راهی پرهیز کنید.

 

بهداشت را رعایت کنید
قبل از خوردن غذا حتما دست‌های خود را بشویید. ظروف و وسایل پخت و پز را درون نایلون‌های تمیز و دربسته نگهداری کنید، تا در طول سفر آلوده نشوند. ضمنا موقع ظرف شستن هم مطلقا ظروف خود را در آب رودخانه یا جوی‌های آب کنار جاده تمیز نکنید، این آب‌ها معمولا آلودگی را تشدید می‌کنند.
منبع: jamejamonline.ir


ویدیو مرتبط :
پیشگیری از وبــــــــــــــــا با رعایت نکات بهداشتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نکات مهم برای عاقبت بخیری سفرهای نوروزی !



سفر با خودروی شخصی,سفر با قطار

سفر های نوروزی با خودروی شخصی

 

سفر با خودروی شخصی، علاوه بر به کار بستن قوانین راهنمایی و رانندگی، رعایت موارد دیگری را هم می طلبد.

«ای بخشکی شانس! بعد از نود و بوقی به صرافت سفر افتادیم. آخر خوردیم به پُست جاده های گلی و شُرشُر باران. تا کی باید این غربیلک را دودستی بچسبیم شاید یک ماشین سنگین پیدا شود و این چهار تا چرخ معطل را از گِل بکشید بیرون؟ آخر یکی توکِ پا رفتن تا همین شهرِ بغل گوشِ آدم که این حرف ها را ندارد؛ همه اش چهار انگشت فاصله است روی نقشه.


پیشواز قشون سلم و تور نمی خواهی بروی که هی می گویند چه بپوش، چه بردار با خودت، ماشین را هم مجهز کن. این حرفها که نیست؛ اصلا بد آوردیم این بار. گفته بودند؛ هر چه سنگ است نصیب پای لنگ است.» اما سفر کجا و حکایت بدشانسی پای لنگ کجا؟ یک طرف، آینده نگری محض است و طرف دیگر اقبال تام و تمام. حالاکه روزهای سال 93 دارند نفس های آخر را می کشند بازار برنامه ریزی برای سفرهای نوروزی حتما داغ است.

«علیرضا مقدم نیا»؛ «راهنمای گردشگری» زیر و بم سفر به نقاط مختلف کشور  را برای ما دوره می کند. امتحان کردن این راهکارها مجانی است اما روی دیگر سکه، سراسر سود است. بخوانید و «سفر بخیر» را از حرف به حرف واژه تا دنیای واقعیت همراه خود بکشانید.

جاده های تمام نشدنی
تجربه سفر با خودروی شخصی وقتی شیرین می شود که مسافر بداند دنباله جاده ای که در پیش گرفته، بین شهر تا شهر و روستا به روستای کشور کشیده شده. خوبی اش این است که این روزها کار سفرهای جاده ای لنگ بنزین گالنی صندوق عقب نمی ماند چون آنقدر پمپ بنزین میان راه ها قد علم کرده که باک بنزین خودروهای نوروزی خالی نماند. حالا اگر خودرو دوگانه سوز باشد که دیگر نور علی نور است؛ جاده تا بی نهایت، جایگاه های سوخت خلوت و مسافران نوروزی هم پای به راه اما این دلیل نمی شود که باک خودرو را خالی بگذارید.

خطر یک باک نیم پُر در  سفر جاده ای
سفر با خودروی شخصی، علاوه بر به کار بستن قوانین راهنمایی و رانندگی، رعایت موارد دیگری را هم می طلبد. مثلا این مورد که هر زمان نشانگر سوخت به میانه راه رسید، مجدد انجام شود. این کار به زمانی موکول نشود که نشانگر بنزین روی یک سوم انتهایی اش می لغزد. کار است دیگر؛ ممکن است نازل های بنزین جایگاه های بعدی جاده از کار افتاده باشند.

شاید هم دستگاه ها خراب باشند یا قطره های آخر بنزین شان نصیب باک آخرین خودروی گذری قبل از ما شده باشد به ویژه در جاده هایی که آن قدرها شهرت ندارند و زیاد هم روی مسافر و توریست به خود نمی بینند وقتی باران راه را بر سفر می بندد خیال سفر به محل های کمتر شناخته شده که به سر آدم بزند باید از پیش فکر خیلی جاها را بکند. پیدا کردن راه، یک طرف و کم آبی یا بی غذا ماندن یک طرف دیگر. برای همین هم لازم است در مسیرهای کمتر شناخته شده یک جعبه آب معدنی و بسته ای نان خشک محلی همراه مسافران باشد. بهار که باشد، باید برای رویارویی با رگبار هم آمادگی داشت.

سفر با خودروی شخصی,سفر با قطار

 در سفر های جاده ای حواستان با باک بنزین خودروتان باشد

 
سفرهای آبی داخل کشور
وسایل سفرهای داخلی کشور به خودروهای سواری که در جاده ها سرازیر می شوند، خلاصه نمی شود و همین طور به اتوبوس هایی که روانه پیچ راه های کشور می شوند تا مسافران را از این سر تا آن سر ایران جا به جا کنند. کار، حتی به قطار و هواپیما هم ختمی نمی شود چون می توان در بعضی ازشهرهای کشور سوار اتوبوس دریایی شد و آب های این سرزمین را به بهانه یک سفر نوروزی پیمود، آن هم با درنظر گرفتن وضعیت جوی و نبود طوفان دریایی که می تواند اتوبوس دریایی را ساحل نشین کند.

یکی از راه های تجربه این سفر می تواند رانندگی تا جنوب کشور باشد و بعد توقف خودروی شخصی در پارکینگ بندر «چارک»؛ آن هم پارکینگی که با نصب دوربین و خدمات امنیتی فوق العاده، شرایط مناسبی برای نگهداری از خودروها فراهم کرده، البته اگر مقصد، جزیره کیش باشد و مسافر نوروزی قصد کرده باشد از مبدا حرکت تا بندر چارک را با خودروی شخصی طی کرده و از جاذبه های مسیر استفاده کند. با این وصف، می توان با خیال راحت خودرو را در یک پارکینگ مطمئن گذاشت و با پرداخت مبلغ نسبتا کمی سوار اتوبوس دریایی ای شد که تا مقصد برای مسافر فیلم هم پخش می کند. البته اگر زیبایی های نیلی آب های جنوب بگذارد سر مسافر به فیلم های اتوبوس دریایی گرم شود.

سفرهای نوروزی در دل آسمان
کسی که از میان تمام راه های سفر داخل کشور، سفر هوایی را برگزیده لابد دلایلی چون کمبود وقت یا راحتی در سفر داشته که دست آخر، او را به سمت این وسیله هدایت کرده اند. بنابراین طبیعی است که برنامه ریزی برای هماهنگی کارهای ریز و درشت سفر را هم از یاد نبرد، مثلا مسافر سفرهای هوایی فراموش نمی کند طوری برنامه های قبل از سفرش را طرح ریزی کند که در ترافیک خیابان های مبدأ تا فرودگاه گیر نکند.

کار است دیگر؛ یک وقت تمام برنامه ریزی ها با چند دقیقه تاخیر، نقش بر آب می شود. علاوه بر این، از آنجا که در میان چمدان ها و ساک های سفر مدل های مشابه، زیاد پیدا می شود بهتر است ساک را نشانه گذاری کند تا بعد از پیاده شدن از هواپیما بتواند در کوتاه ترین زمان ممکن آن را شناسایی کند. 

سفر با خودروی شخصی,سفر با قطار

 وسایل سفرهای داخلی کشور فقط به خودروهای سواری خلاصه نمی شود

 

بایدِ سفر با اتوبوس
خوبی سفر با اتوبوس علاوه بر پایین بودن هزینه، این است که ترمینال های تمام شهرهای کشور در محل های مشخص و شناخته شده ای واقع شده اند و بلیت سفر را هم می توان از آژانس های سراسر کشور تهیه کرد. هرچند پیدا کردن بلیت اتوبوس در ایام نوروز کار ساده ای نیست اما اگر بخت با مسافر یار باشد از مبدا تا مقصد، سفر ایمنی انتظار او را خواهدکشید. البته این سهولت در انتظار مسافرانی است که مبدا و مقصد سفرشان در میانه مسیر حرکت اتوبوس ها واقع نشود. البته اگر این طور باشد باید ساعت حرکت اتوبوس های مسیر را از قبل دانست. در غیر این صورت ممکن است ساعت ها در جاده ای انتظار اتوبوسی را بکشید تا شما را به مقصد بعدی تان برساند. هرچند در این موارد خاص هم راه حلی برای مسافر در راه مانده وجود دارد.

با خودرو در دل آب های خلیج فارس
آنهایی که با خودروی شخصی به جزیره کیش سفر کرده اند لابد می دانند هزینه سفر با خودرو به این جزیره آن قدرها ارزان در نمی آید. علاوه بر آنکه گشت و گذار در جزیره کیش به خاطر وسعت کم آن، بدون وجود خودروی شخصی هم امکان پذیر است.

بنابراین اگر مقصد سفر نوروزی امسال، جزیره کیش باشد می شود از خیر سفر با خودرو گذشت اما جزیره قشم آنقدر وسعت دارد که همراه بردن خودرو به سختی هایش بیرزد. اگر هم مشکل، رساندن خودروی شخصی از بندرعباس تا جزیره قشم است جای هیچ نگرانی وجود ندارد چون می توان از خدمات «لندیگراف» استفاده کرد و خودروی شخصی را از بندرعباس یا بندر پُهل تا جزیره قشم به عرشه مطمئن لندیگراف سپرد.

سفر با خودروی شخصی,سفر با قطار

اگر مقصد سفر نوروزی، جزیره کیش باشد می شود از خیر سفر با خودرو گذشت


فقط از همین ابتدای کار باید بدانید برای استفاده از خدمات لندیگراف، مدارک خودرو تمام و کمال همراه تان باشد. خوبی اش این است وقتی پا در جزیره قشم بگذارید هم خودرو زیر پای تان است و هم امکان  چادرزدن در جزیره برای شما فراهم است و این یعنی کاهش هزینه سفر تا حد ممکن.

سبکبار در واگن های قطار
مزیت سفر با قطار فقط به منظره هایی که آرام آرام از پشت شیشه های قطور پنجره های می گذرند خلاصه نمی شود چون سفر با واگن هایی که فضای امنی برای مسافر قطار می سازند، کاهش هزینه ها را هم هدف می گیرد؛ البته اگر برنامه سفر طوری طرح ریزی شده باشد که یکی از شب های رفت و یکی از شب های برگشت در قطار سپری شود. با این وصف، تیری که به نشان نشسته، هزینه دو شب از شب های اقامت در هتل یا مسافرخانه را کسر می کند، چفت و بست کارها وقتی جور در می آید که بار اضافی همراه مسافر نباشد و سفر سبکی در واگن های قطار تدارک دیده شده باشد.

شیفته خلیج فارس می شوید
ژئوپارک قشم، جزیره هنگام، دلفین ها، قایق های موتوری، ورزش های دریایی، غواصی و ماهی هایی که وقتی از بالای دماغه برای شان غذا می ریزید با ده ها رنگ مختلف سر از آب بیرون می آورند و رد تکه های غذا را بر لرزش آب می گیرند.

همه اینها و تجربه های نابی که لحظاتی منحصر به فرد در جزیره های جنوبی کشور خلق می کند، گوشه ای از تعلق خاطر ایرانی ها به نام خلیج فارس را رقم می زند. شاید برای این است که راهنماهای گردشگری به آنهایی که هنوز تجربه دیدن این جزایر را نداشته اند، توصیه می کنند برای یک بار هم شده زیبایی های خلیج فارس را از نزدیک نظاره گر باشند آن وقت معلوم می شود چرا یک ایرانی تمام عیار، خلیج فارس را با بندبند وجودش از آنِ خود می داند.  

سفر با خودروی شخصی,سفر با قطار

خوبی سفر با اتوبوس پایین بودن هزینه نسبت به وسایل دیگر است

 

 توصیه های سفر

- برای ریز به ریز هزینه ها باید برنامه ریخت
هزینه سفر گاهی به نوع رانندگی مسافران نوروزی هم قلاب می شود؛ خیلی راحت، با مصرف سوخت بیشتر. درست وقتی سبقت های جاده ای با افزایش و کاهش سرعت مثل منحنی های سینوسی بالا و پایین می شوند راننده باید پیه سوختگیری مجدد را خیلی زود به تن بمالد. حالا اگر موتور خودرو هم تنظیم نباشد یا باد لاستیک ها را میزان نکرده باشند یک هزینه اضافه دیگر بابت تهیه سوخت روی دست مسافر نوروزی می ماند و این، نقطه مقابل رانندگی متعادل، بدون شتابگیری سریع و مصرف پایین سوخت در مسافرت های جاده ای است. مقصد هم از راه کوتاه تر و سریع تر.

- کجاها چادر بزنیم؟
چادرزدن هنر می خواهد نه فقط بلدی، به ویژه وقتی قرار است همراهی با خانواده در سفر نوروزی، یک خاطره خوش بسازد و از طرفی هزینه های اقامت را به طور محسوسی کاهش دهد. این جور وقت ها بهتر است از راهنمایی نیروی انتظامی و نیروهای هلال احمر نهایت استفاده را برد. اطلاعات این نیروها نقاط امن برای چادرزدن را مشخص می کند اگر هم چادر در نزدیکی محل استقرار این نیروها برپا شود که چه بهتر.

قبل از برپایی چادر حتی می شود آگاهی های لازم در مورد فاصله نمازخانه، سرویس بهداشتی و محل مناسب برای پارک خودرو را با راهنمایی این نیروها به دست آورد. یکی از مزایای این کار یافتن محلی برای چادرزدن است که خودروی شخصی را در دید صاحب آن قرار می دهد هرچند در این شرایط هم باید مدارک خودرو را در چادر داشت.  

سفر با خودروی شخصی,سفر با قطار

چادر زدن در سفر, هزینه های اقامت را به طور محسوس کاهش می دهد

 
- طلا و جواهر، خیر، کارت بانکی چرا!
هرچند می توان به امنیت سفر با وسایل نقلیه عمومی به خصوص قطار تا حد زیادی دل خوش کرد اما هیچ جا کار از محکم کاری عیب نمی کند. به ویژه که تجربه ناخوشایند سرقت از اطرافیان و آشنایان در ایستگاه های قطار از قبل به آدم هشدار بدهد وسایل ارزشمند را در سفر همراه خود نکند. البته همراه داشتن کارت بانکی آن هم بیشتر از یک عدد در سفر الزامی است. کسی چه می داند شاید یکی از کارت ها بسوزد یا سرقت شود و شاید هم توسط دستگاه عابربانک به هر دلیل، ضبط شود. همراه داشتن یک کارت بانکی اضافه در این مواقع امکان نقل و انتقال پول را فراهم می کند.

- آچار فرانسه سفر
فرقی نمی کند با قطار سفر کرده باشید یا اتوبوس و هواپیما. اگر قرار باشد شبی را در مسافرخانه یا اقامتگاه بومی سپری کنید، شاید علاقمند نباشید از همان تشک و پتویی استفاده کنید که بقیه مسافرها شب های زیادی را پیچیده در لفاف آن صبح کرده اند.

این مساله با همراه داشتن یک ملحفه نخی، روبالشی و پارچه ای مشابه چفیه نخی قابل حل است. به ویژه که این پارچه نخی، کار حوله را هم به راحتی انجام می دهد و مدت زمان ک می بعد از شست و شو به سرعت خشک می شود. ملحفه و روبالشی هم باعث می شود بدن هنگام استراحت با پتوی اقامتگاه تماس نداشته باشد.

- وقتی شارژر موبایل همپای نان شب واجب می شود
شاید بتوان همراه نبردن شارژر گوشی همراه را جزو فراموشی های دردسرساز سفر دسته بندی کرد، به ویژه اگر یک عضو خانواده یا گروه در سفر از بقیه جداافتاده یا راه گم کرده باشد. برای همین اگر به امید دیدن یک ییلاق پرگل یا تکه هایی از جنگل و دشت های کشور با خودروی شخصی راهی سفر می شوید باید از قبل فکر چگونه شارژ کردن تلفن همراه را هم کرده باشید.

 برای این کار همیشه باید یک شارژر فندکی همراه داشت تا موبایل را به وسیله آن در خودرو شارژ کرد اما مسافرانی که قید سفر با خودروی شخصی را زده اند باید در ایستگاه های قطار، ترمینال های اتوبوس و فرودگاه در جست و جوی پریزهایی برای شارژ گشوی شان باشند اما آنچه لازم است در تمام این موقعیت ها رعایت شود مراقبت از گوشی تلفن و تبلت در حال شارژ است چون سارقان گاهی با راه انداختن درگیری های صوری و گمراه کردن مسافران، وسیله مورد نظر را به سرقت می برند.<

 

منبع:hamshahrionline.ir