سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مقصر آفتاب است یا ژنتیك؟


اگر كك و مك دارید، بهتر از هركسی می‌دانید كك و مك‌های‌تان در تابستان بیشتر و پررنگ‌تر از فصل‌های دیگر است، بنابراین احتمالا به‌دنبال راه‌حلی موثر می‌گردید. معمولا افرادی كه كك ومك دارند در همه جا به‌دنبال یافتن راه‌هایی برای از بین بردن آن‌ها هستند




اگر كك و مك دارید، بهتر از هركسی می‌دانید كك و مك‌های‌تان در تابستان بیشتر و پررنگ‌تر از فصل‌های دیگر است، بنابراین احتمالا به‌دنبال راه‌حلی موثر می‌گردید. معمولا افرادی كه كك ومك دارند در همه جا به‌دنبال یافتن راه‌هایی برای از بین بردن آن‌ها هستند البته كك و مك‌هیچ‌گاه خطرناك نیست و حتی هستند افرادی كه عقید دارند كك ومكی‌ها صورت‌های بامزه‌ای دارند و همین، زیبایی متفاوتی به آن‌ها بخشیده است اما این امر كاملا سلیقه‌ای است و بستگی به شخص دارد. اگر شما هم جزو افرادی هستید كه چندان كك و مك‌های صورت‌تان را دوست ندارید اول از همه باید بدانید درمان قطعی برای این كك و مك‌ها وجود ندارد ولی می‌توان با ملاحظاتی خاص و به كار بردن راه‌حل‌هایی ویژه آن‌ها را تا حد زیادی كمرنگ كرد تا دیگر نخستین چیزی كه روی پوست شما خودنمایی می‌كند كك و مك نباشد.



   مجرم اصلی كیست؟

كك و مك بیشتر در افرادی شیوع پیدا می‌كند كه پوستی روشن و سفید موها و چشمانی رنگی دارند كه در واقع نتیجه طبیعی عمل سلول‌های رنگ‌ساز است. نقاطی از بدن كه در معرض تشعشع آفتاب قرار می‌گیرند، بیشتر دچار كك و مك می‌شوند و این بدان علت است كه در اثر تابش آفتاب و اشعه ماورای بنفش، ملانین كه از سلول‌های رنگ‌ساز پوست ترشح می‌شود، به‌طور ناهماهنگ در سطح پوست جمع و باعث به‌وجود آمدن كك و مك می‌شود.

به وجود آمدن كك و مك می‌تواند دو علت داشته‌ باشد یا ژنتیك است یا به دلیل قرار گرفتن زیاد در مقابل آفتاب. بعضی از افراد به‌طور ارثی مستعد كك و مك هستند و معمولا همین افراد بعد از قرار گرفتن در آفتاب به راحتی صورت‌شان پر از كك و مك می‌شود و این دقیقا همان دلیلی است كه همه جا، استفاده از ضدآفتاب تاكید می‌شود. كك و مك‌های ناشی از آفتاب معمولا روی كمر و ‌شانه‌های افرادی به‌وجود می‌آید كه بیشتر اهل آفتاب گرفتن هستند. هر چند درمان قطعی برای این عارضه وجود ندارد اما استفاده از ضد‌آفتاب، پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید و ایجاد پوشش مناسب پوست مثل از انواع حفاظ‌ها (كلاه و عینك) كرم ضد‌آفتاب و. . . می‌تواند در كاهش آن نقش داشته باشد.



   اگر به‌دنبال موثرترین راه هستید

اگر به‌دنبال این هستید كه كك و مك‌های‌تان را تا حد امكان كمرنگ كنید یا حتی از بین ببرید، باید از تكنولوژی‌های جدید مثل لیزر استفاده كنید. زیرا اولا لیزر مخصوص درمان كك و مك تقریبا بی‌عارضه است البته درصورت استفاده از دستگاه‌های خوب و معتبر و مهم‌تر مهارت و تجربه كافی پزشك و دوما هیچ درمان دارویی برای از بین بردن كك و مك آن هم برای مدت طولانی وجود ندارد و تمام لك‌بر‌هایی كه در بازار دارویی وجود دارند حتی بهترین آن‌ها فقط میتوانند باعث كم رنگ شدن كك ومك‌ها و گاها از بین رفتن موقت آن ها چند ماهه شوند. البته از آن جا كه لیزر سطح رویی پوست را می‌سوزاند احتمالا روزهای اول پوست ملتهب خواهد شد.



 آنچه باید درباره لیزر بدانید

كك و مك‌ها از ملانین هستند و ملانین از موادی است كه طیف‌های لیزر را جذب می‌كند و در نتیجه نور و اشعه لیزر می‌‌تواند كك و مك‌ها را تا حدی از بین ببرد. البته در بیشتر موارد از بین رفتن كك و مك به‌صورت موقتی است و این‌كه به‌طور دائمی از بین برود بستگی به نوع پوست و ژنتیك شخص مراجعه‌كننده دارد. البته انجام مراقبت‌های دیگر نیز در دائمی شدن بی‌تاثیر نیست. تا به حال لیزر‌های متعددی برای درمان كك و مك ساخته و به‌كار گرفته شده كه البته مكانیسم بسیاری از این لیزرها نسبتا شبیه به هم هستند.شما برای این كار باید به یك پزشك متخصص پوست و مو یا جراح زیبایی مراجعه كنید. نكته مهمی كه باید در مورد لیزر درمانی درنظر گرفته شود این است كه جلسه اول تست درمانی انجام شود بدین معنی كه یك منطقه از صورت كه دچار لك است با انرژی‌های متفاوت لیزر شود و درصورتی كه بعد از یك ماه نتیجه لیزر خوب بود سایر مناطق مبتلا هم لیزر شوند.



   كدام كرم‌ها مناسب هستند؟

 یكی دیگر از راه‌های درمان كك ومك كه باید حتما توسط پزشك انجام شود، استفاده از لایه‌بردارهای شیمیایی است. البته این لایه‌بردارها می‌توانند سبب به‌وجود آمدن عوارضی چون قرمزی، پوسته پوسته شدن و حتی تاول شوند اما بعد از چند روز سطح روی پوست شما را لایه‌ای جوان و تازه می‌پوشاند كه نه تنها صاف‌تر و نرم‌تر است بلكه لك‌های روی آن نیز كمرنگ شده و گاهی نیز محو شده است.  اما لایه‌بردارهای ساده‌تری نیز وجود دارد كه می‌توانید خودتان در خانه استفاده كنید وبسیار كمك كننده‌ هستند؛ رتینول یكی از این‌هاست، این ماده تقریبا یك لایه‌بردار شیمیایی است كه از ویتامین A تشكیل شده‌ و ماده‌ای ضد‌التهاب است كه می‌تواند در درمان كك و ‌مك‌هایی كه ناشی از التهابات سلول‌های پوستی هستند بسیار موثر باشد. بسیاری از كرم‌های موجود در بازار رتینول دارند، این ماده در پوست نفوذ می‌كند و ویتامین A موجود در آن، بازسازی سلول‌های پوستی را افزایش می‌دهد به عبارتی باعث پوست انداختن می‌شود و در نتیجه لایه‌رویی پوست كه كك و ‌مك‌ها روی آن هستند از بین می‌رود.





تمام راه‌های ارزان  نابودی كك و مك‌ها

راه‌حل‌های خانگی وجود دارد كه از قدیم برای از بین بردن كك و مك‌ها استفاده می‌شده، در این راه‌حل از موادی استفاده می‌شود كه در همه آشپزخانه‌ها وجود دارند و به‌طور حیرت‌آوری می‌توانند موثر باشند.
  1. شیر ترش شده ممكن است كك مك‌ها را كامل از بین نبرد ولی می‌تواند كمك كند رنگ آن‌ها كمی روشن شود و این به علت اسید لاكتیك موجود در آن است. میزان این اسید در شیر ترش شده بسیار بیشتر از شیر ترش نشده است. برای این كار كافی است صورت‌تان را با مخلوط شیر ترش شده و آب بشویید.
  2. روش دیگر، استفاده از ماسك خامه ترش است كه تقریبا مثل شیر ترش عمل می‌كند، شما باید لایه‌ای ضخیم از این خامه را به‌صورت‌تان بمالید و اجازه دهید حدود 10 تا 15 دقیقه روی پوست باقی بماند تا اسید لاكتیك جذب پوست شود. سپس صورت‌تان را با آب بشویید. بهتر است برای خشك نشدن پوست‌تان نیز بعد از شستن، از مرطوب‌كننده استفاده كنید.
  3. یك راه‌حل رایج دیگر، مالیدن آب لیموترش به كك و مك‌هاست. اسید سیتریك ماده فعال موجود در لیموترش است. این اسید در واقع نوعی روشن‌كننده (بلیچینگ) طبیعی است. در حقیقت معمولا آب و عصاره انواع مركبات در مراقبت‌های پوستی به كار می‌روند چون می‌توانند چربی‌های پوست را متعادل كنند و لك‌ها و رنگدانه‌های پوستی را كاهش دهند. 
  4. پس از تمیز كردن پوست، آن را با ورقه‌های نازك پوست گوجه فرنگی كاملا می‌پوشانید و می‌گذارید یك ساعت روی صورت بماند و بعد صورت را با آب گرم می‌شویید. این عمل را روزی 2بار تكراركنید. خواهید دید هر روز كه می‌گذرد ازكك و مك صورت شما كاسته می‌شود. در این روش اگر قبلا به پوست خود لیموترش تازه نیزبمالید بهتر است.
  5.   بعد از تمیز كردن پوست، آب آلبالو را گرفته وآن را روی پوست صورت خود بمالید، به‌مدت یك ساعت، این عمل را روزی دوبار تا زمانی ادامه دهید كه كك و مك شما از بین برود. بعد از استفاده از این ماسك صورت را با آب گرم بشویید.


ویدیو مرتبط :
تازه های علم ژنتیك

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ضد آفتاب چرب برای پوست‌ چرب



استفاده از ضدآفتاب چرب براي پوست‌هاي چرب موجب افزايش دانه‌هاي سرسياه مي شوداز آنجا که منافذ پوست چرب باز است، استفاده از ضد آفتاب چرب براي افرادي که داراي چنين پوست‌هايي هستند، موجب بروز جوش و افزايش دانه‌هاي سرسياه مي‌شود.

 

ضدآفتاب

 

دکتر« انصارين » متخصص پوست و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران، با بيان اين مطلب در گفت وگو با ایسنا، گفت: پوست افراد به سه نوع چرب، خشک و مخلوط چرب و خشک تقسيم مي‌شود.

 

افرادي که داراي پوست‌هاي چرب يا خشک هستند بايد از کرم‌هاي ضد آفتاب مناسب اين پوست‌ها استفاده کنند و افرادي که داراي پوست مخلوط چرب و خشک هستند ابتدا مقدار کمي از کرم مرطوب کننده را در قسمت خشک پوست خود استفاده کرده و سپس، از کرم ضد آفتاب مخصوص پوست‌هاي چرب موسوم به OIL FREE (بدون چربي) استفاده كنند.

 

وي همچنين سن و سال افراد را در انتخاب نوع ضد آفتاب آنان دخيل دانسته و گفت: کودکان به جهت لطافت بيشتر پوستشان بايد از کرم‌هاي مخصوص کودکان استفاده کنند که نوع ايراني آن نيز موجود و قابل قبول است.

 

دکتر انصارين رنگ پوست را در انتخاب نوع ضد آفتاب و همچنين رنگ آن بي تاثير خواند.وي با بيان اينکه عدد SPF ، بيانگر ميزان حساسيت پوست در برابر آفتاب است، افزود: افرادي که پوست‌هاي حساس تري در برابر آفتاب دارند بايد از کرم‌هاي با SPF بالاتر استفاده کنند.

 

ضدآفتاب

 

اين متخصص پوست حداقل ميزان SPF را 30 عنوان کرد و افزود: اين مطلب که گفته مي شود به علت تفاوت جغرافياي کشورها و همچنين زاويه تابش نور در آنها ، کرم ضد آفتاب توليد کشورهاي خارجي، مناسب مصرف در ايران نيست، چندان قابل قبول نمي‌باشد. کرم‌هاي ايراني که به تصويب وزارت بهداشت رسيده‌اند، مورد قبول هستند. همچنين هر کرم خارجي، با کيفيت‌تر از کرم‌هاي ايراني نيست، اما برخي از کرم‌هاي خارجي به دليل پيشرفته بودن لابراتوارهاي ساخت، احتمالا از کيفيت بالاتري برخوردارند و افراد با توجه به ميزان حساسيت‌هاي پوستشان و همچنين قدرت اقتصادي خود مي توانند کرم مناسب پوست خود را انتخاب كنند.

 

وي درادامه، نوع فيزيکي ضد آفتاب را بهتر از نوع شيميايي آن عنوان و تصريح کرد: در نوع شيميايي، کرم‌هاي ضد آفتاب، نورآفتاب جذب مي شود و لذا ممکن است حرارت ايجاد شده براي پوست مشکل ساز شود، اما در نوع فيزيکي اشعه آفتاب انعکاس مي‌يابد.

 

دکتر انصارين ادامه داد: کرم ضد آفتاب بايد از نيم ساعت قبل از ورود به آفتاب، استفاده شود و همچنين هر دو ساعت يک بار تجديد شود.وي ميزان کرم مصرفي در هر بار را به اندازه يک نوک انگشت يا حدود 2 گرم عنوان کرد و افزود: استفاده از کرم ضد آفتاب از ساعت 9 صبح تا 5 بعدازظهر که شدت آفتاب زياد است الزامي است.

 

دکترانصارين در خصوص عوارض استفاده نکردن از کرم ضد آفتاب گفت: اين امر مي تواند منجر به خشکي و چروک پوست، ايجاد کک و مک و يا حداقل افزايش لک‌هاي صورت شود. همچنين در افرادي که زياد در معرض آفتاب هستند مانند کارگران، چوپانان، کشاورزان و ملوانان ممکن است صدمات ناشي از قرار گرفتن در نور مستقيم آفتاب منجر به ايجاد سرطان پوست شود.

niksite.com