سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

قطع خودسرانه داروهای ضدصرع در بارداری



 

قطع خودسرانه داروهای ضدصرع, داروهای ضدصرع

  قطع خودسرانه داروهای ضدصرع در بارداران مصروع موجب شیوع اختلالات مادرزادی در نوزادان می‌شود.

هرگونه كاهش یا قطع خودسرانه دارو در طول بارداری نه تنها خطر بروز اختلالات مادرزادی را در نوزاد كم نكرده، بلكه موجب افزایش خطر تشنج در مادر و شیوع اختلالات مادرزادی ناشی از آن در نوزاد می‌شود.

دكتر جعفر بوالهری رییس انجمن صرع ایران در رابطه با صرع و بارداری معتقد است: تمام داروهای ضد صرع به نحوی به روی نوزاد اثر گذاشته و نتیجتا باعث ایجاد اختلالات مادرزادی در آنها می‌گردد اما در صورت قطع خودسرانه و كم‌كردن میزان مصرف دارو، مادر دچار تشنج شده و شیوع اختلالات مادرزادی در این افراد افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به لزوم مصرف داروهای ضد صرع در دوران حاملگی افزود: بهتر است كه قبل از آنكه فرد مبتلا به صرع باردار شود؛ تحت نظر پزشك متخصص داروی مصرفی را به دارویی كه كم‌خطر است تبدیل كند كه البته این كار بسیار حساس بوده و باید به آهستگی و با صبر و حوصله و زیر نظر پزشك متخصص انجام پذیرد.

وی در ادامه تاكید كرد: چنانچه به هر دلیلی دارو قبل از حاملگی تغییر نیافت، مصروع باید داروی قبلی را كماكان ادامه دهد.

متخصصان مغز و اعصاب انجمن صرع و بارداری در این باره معتقدند؛ تنها داروی "ترمتادیون" است كه نباید در حاملگی مصرف شود همچنین "اسیدوالپروتیك" نسبت به دیگر داروها اختلالات بیشتری ایجاد می‌كند و عوارض دیگر داروها نیز كم و بیش یكسان است بنابراین در هر صورت داروی تجویزشده قبل از بارداری باید طی این دوران و با هم نسبت، مصرف شود.

دكتر بوالهری با اشاره به این مطلب كه، «صرع بیماری ارثی نیست»؛ اضافه كرد: البته برخی از انواع كمیاب صرع ارثی است و اگر مادر مبتلا به صرع باشد كودك در خطر بیشتری نسبت به كودكان دیگر قرار می‌گیرد به خصوص اگر مادر در دوران بارداری دچار تشنج شده و داروی ضد صرع مصرف نكند.

به گفته متخصصان این انجمن نوزاد متولدشده از مادر مصروع، مشكل چندانی نخواهد داشت اما از آنجا كه مقدار كمی دارو از جفت رد می‌شود ممكن است كمی بی‌تحركی و خواب‌آلودگی برای كودك پیش آید كه این امر نگران‌كننده نیست و حالتی موقتی دارد.

همچنین مادرانی كه فنی‌توئین فنوباربیتال و پیریمیدون دریافت می‌كنند باید برای جلوگیری از خطر خونریزی نوزاد در ماه آخر بارداری ویتامین k (زیر نظر پزشك) تزریق نمایند.

دكتر بوالهری در پایان میزان حملات مصروعین را در دوران حاملگی 50 درصد بدون تغییر، 20 تا 30 درصد با تشدید و 10 تا 20 درصد نیز همراه با كاهش تعداد حملات ذكر كرد، و تاكید كرد: با این حال این مسئله چندان نگران‌كننده نبوده و با مشورت پزشك و تنظیم دارو، می‌توان از عوارض احتمالی زیانبار داروهای صرع بر روی جنین جلوگیری به عمل آورد.

منبع:bardary.blogfa.com


ویدیو مرتبط :
قطع خودسرانه 700 اصله درخت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ارتباط مصرف داروهای ضدافسردگی در بارداری و کودک مبتلا به اوتیسم



بارداری, داروهای ضدافسردگی, اوتیسم

سن مادر و افسردگی با توسعه اوتیسم در کودکان در ارتباط است

 

مصرف داروهای ضدافسردگی در بارداری و افزایش خطر ابتلای کودک به اوتیسم

محققان دانشگاه مونترال در پژوهش جدید خود دریافتند که استفاده از داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری، خطر ابتلای کودک به بیماری اوتیسم را افزایش می‌دهد.

پروفسور آنیک برارد از دانشگاه مونترال اظهار کرد: استفاده از داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری تا حد زیادی خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش می دهد. پروفسور برارد که کارشناس مشهور بین‌المللی در زمینه‌های ایمنی دارویی در دوران بارداری است، پس از بررسی داده‌های 145 هزار و 456 زن باردار به این نتیجه‌گیری رسید.

 

وی افزود: علل مختلف اوتیسم هنوز مشخص نیست، اما مطالعات نشان داده است که هم عوامل ژنتیکی و هم محیط زیست می‌توانند در این بیماری دخیل باشند. پژوهش جدید نشان داده است که مصرف داروهای ضد افسردگی در طول سه ماهه دوم یا سوم بارداری، خطر ابتلای کودک به اوتیسم تا سن 7 سالگی را تقریبا دوبرابر می‌کند، به خصوص اگر مادر از بازدارنده‌های بازجذب سروتونین که اغلب با مخفف SSRI شناخته شده‌اند، استفاده کند.


برارد و همکارانش با داده‌هایی از پژوهش گروه بارداری ایالت کبک کانادا و بررسی 145 هزار و 456 کودک بین زمان لقاح تا ده سالگی، شروع به کار کردند. علاوه بر اطلاعاتی که در مورد استفاده مادران از داروهای ضد افسردگی و تشخیص نهایی مبنی بر ابتلای کودک به اوتیسم وجود داشت، این داده‌ها شامل جزئیات زیادی بود که این گروه را قادر به درک تاثیر خاصی از داروهای ضد افسردگی می‌کرد.

 

برخی از مردم به صورت ژنتیکی مستعد اوتیسم هستند. همچنین سن مادر و افسردگی نیز با توسعه اوتیسم در کودکان در ارتباط است. لازم به ذکر است که عوامل اجتماعی و اقتصادی مانند فقر نیز در بروز این بیماری دخیل هستند.

 

این یافته‌ها بسیار مهم هستند؛ چرا که شش تا ده درصد از زنان باردار در حال درمان افسردگی با داروهای ضدافسردگی هستند. در پژوهش کنونی، 1054 کودک با میانگین سنی 4.5 سال (0.72 درصد) مبتلا به اوتیسم بودند. علاوه بر این، شیوع اوتیسم در میان کودکان از چهار مورد در 10 هزار کودک در سال 1966 به 100 مورد در 10 هزار کودک افزایش یافته بود.


سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که تا سال 2020، افسردگی دومین علت مرگ‌ومیر جهان خواهد شد. به همین دلیل محققان بر این باورند که تجویز داروهای ضد افسردگی‌، مخصوصا در دوران بارداری همچنان ادامه خواهد داشت. آنها معتقدند که با توجه به استفاده گسترده از این داروها، آشکارسازی نتایج آن‌ها یک اولویت بهداشت عمومی است.
یافته‌های این پژوهش در JAMA Pediatrics منتشر شد.
منبع : isna.ir