سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
عواقب ناراحتی روحی مادران باردار
ناراحتی روحی مادران باردار ، موجب مشکلات رفتاری فرزندان می شود. بر اساس تحقیقی تازه کارکرد ژنتیکی نوجوانانی که مادرانشان در زمان بارداری مورد خشونت خانگی قرار بگیرند، تغییر مییابد؛ به این معنا که تهدیدی که نوزاد در حالت جنینی تجربه میکند، میتواند در کل زندگی او تاثیرگذار باشد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ، آیا مادرهای باردار احساسات خود را به جنین منتقل میکنند؟ این سوالی است که اخیرا دانشمندان پیگیری کردند. محققان دانشگاه کنستانس (Konstanz) آلمان به این نتیجه رسیدند که زنان بارداری که زیر فشار روحی هستند، این ناراحتی را به جنین خود منتقل میکنند. این انتقال در فعل و انفعالات ژنتیکی و همچنین در رفتار بعدی این کودکان تاثیر میگذارد. دانشمندان برای انجام این تحقیق، ساختار ژنی کودکانی را زیر ذرهبین بردند که مادرانشان در زمان بارداری قربانی خشونت در خانه بودند.
تغییر در فعل و انفعالات ژنتیکی نه در ساختار ژن
دانشمندان تا کنون احتمال میدادند که بین ناراحتی روحی مادران باردارو رفتار فرزندان آنها رابطهای وجود دارد. اما یافتهی علمی جدید در این رابطه آن است که در ساختار ژن فرزندان این مادران تغییری ایجاد نمیشود، بلکه فعل و انفعالات ژنتیکی آنها دگرگون میشود. این دانشمندان نتایج تحقیق خود را در نشریهی علمی Translational Psychiatry منتشر کردند.
یکی از این محققان میگوید: «این کودکان در زندگی آیندهشان آسیبپذیری بیشتری در رابطه با استرس و بیماریهای روحی پیدا میکنند». به گفتهی آنان، این فرزندان معمولا ترسوتر و از کنجکاوی کمی برخوردار هستند.
آمادگی سریعتر برای فرار یا نبرد
یکی از دانشمندان دانشگاه کنستانس میگوید: «بدن مادر به جنین خود خبر میدهد که او در یک محیط خطرناک و تهدیدآمیز بزرگ خواهد شد. به همین دلیل این کودکان در شرایط سخت سریعتر فرار میکنند یا اینکه سریعتر دست به نبرد میزنند. در حالی که کودکان دیگر در همین شرایط ممکن است آرام بمانند و در وحلهی اول شرایط را وارسی کنند و بسنجند».
دانشمندان این تغییرات ژنتیکی را در کودکانی در سنین بین ۱۰ تا ۱۹ سال یافتند که مادرانشان در زمان بارداری مورد خشونت قرار گرفته بودند. محققان برای انجام این تحقیق دادههای ۲۵ مادر با فرزندانشان را بررسی کردند. از این ۲۵ مادر، ۸ مادر ذکر کردند که در زمان بارداری از طرف شریک زندگی خود از لحاظ روحی و جسمی مورد خشونت قرار گرفته بودند.
اعلام پژوهشهای بیشتر در این زمینه
اما در این مسئله همچنان چند پرسش بی جواب مانده است. یکی اینکه شرایط مادر از چه زمانی به بعد قادر به تاثیرگذاری روی ژنهای کودک است؟ همچنین اینکه استرس مادر از چه حدی میتواند روی جنین تاثیرگذار باشد؟ دانشمندان توضیح میدهند که نتایج این پژوهش هنوز نهایی نیست و تاکید میکنند که در آینده تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام خواهند داد.
منبع:topforum.ir
ویدیو مرتبط :
ارزش زن باردار و مادران در نزد خداوند
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
مادر باردار و ناراحتی های اعصاب
تحقيقات نشان مي دهد: كودكاني كه مادرشان در هنگام بارداري تحت فشار عصبي بودند مستعد مشكلات رفتار و ذهني مانند بيش فعالي هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پايگاه خبري بي بي سي؛ آخرين پژوهش ها در "امپرايال كالج لندن" نشان مي دهد: اختلافات خانوادگي و برخوردهاي تنش زا به خصوص در آسيب زدن به مغر جنين در دوران بارداري نقش به سزايي دارد.
بنابراين گزارش؛ دانشمندان علت اين امر را برخورد هورمون استرس كورتيزول با جفت مي دانند.
همچنين نوزاداني كه بيش از همه در دوران جنيني در معرض كورتيزول قرار مي گيرند در 18 ماهگي هوش پاييني دارند و همچنين مضطرب و وحشت زده هستند.
بر اساس نتايج اين تحقيق مهمترين عامل استرس زا براي مادران اختلافات خانوادگي و خشونت همسر است.
يادآور مي شود: با اينكه عوامل ژنتيكي و جو خانه پس از تولد نيز بر رشد نوزاد تاثير دارد اما نقش استرس مادران نيز در اين ميان حائز اهميت است.