سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

عوارض مصرف دهان شویه


بسیاری از مردم هر روز از دهان‌شویه استفاده می‌كنند تا دهان خوش‌بویی داشته باشند و از تشكیل پلاك‌های دندانی پیشگیری كنند. اما در حقیقت با این كار ممكن است به سلامت دندان‌ها آسیب وارد شود.




تحقیقات نشان می‌دهد بسیاری از دهان‌شویه‌ها یعنی تقریبا 26 درصد از آنها حاوی الكل هستند كه برای نفوذ به داخل پلاك‌های دندانی و از بین بردن آنها، به دهان‌شویه‌ها اضافه شده است. اما الكل می‌تواند باعث خشكی داخل دهان شده و در نهایت دهان را بدبو كند. دهان‌شویه‌های حاوی الكل همچنین ممكن است خطر ابتلا به سرطان‌های دهان را افزایش دهد. بعضی از تركیبات موجود در خمیردندان نیز ممكن است با فلوراید به كار رفته در دهان‌شویه‌ها واكنش نشان داده و آن را بی‌اثر كنند. به همین دلیل بهتر است حداقل بین مسواك زدن و استفاده از دهان‌شویه نیم ساعت فاصله بیندازید. تحقیقات نشان داده برخی دهان‌شویه‌ها حتی می‌توانند باعث لك شدن دندان‌ها شوند. این موضوع به‌دلیل وجود یك تركیب شیمیایی خاص در دهان‌شویه‌هاست كه برای كاهش تعداد باكتری‌ها و حذف پلاك‌ها از روی دندان به كار می‌رود.
استفاده زیاد از دهان‌شویه‌ها می‌تواند باعث بروز واكنش‌های شیمیایی روی مینای دندان شده و قسمت‌هایی از آن را زرد كند. زرد شدن دندان‌ها حتی ممكن است 10 روز بعد از شروع استفاده از دهان‌شویه‌ها آغاز شود. مواد شیمیایی موجود در دهان‌شویه‌ها همچنین ممكن است با برخی افزودنی‌های غذایی كه روی دندان‌ها باقی مانده‌اند نیز واكنش دهند كه آن نیز به نوبه‌خود باعث لك شدن دندان‌ها می‌شود.

باز نشر اختصاصی: Bartarinha.ir



ویدیو مرتبط :
چگونه از دهان شویه استفاده کنیم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عوارض مصرف نوشابه گازدار




 

عوارض مصرف نوشابه گازدار


نوشابه گازدار یکی از پرطرف دارترین نوشیدنی هایی است که امروز مردم مصرف می کنند.این نوشیدنی که در قوطی های زیبا به بازار عرضه می شود، جای خود را در بین نوشیدنی ها پیدا کرده است.در این مطلب درباره خطرات مصرف این نوشیدنی می پردازیم.

 

▪ تاثیر مصرف آنی کوکاکولا:

۱۰ دقیقه بعد از مصرف؛ ۱۰ قاشق مرباخوری شکر وارد سیستم بدن می شود. اما به علت اسید فسفریک موجود در آن که طعم شیرینی آن کاهش می یابد.

 

۲۰ دقیقه بعد: میزان قند بالا می رود و باعث افزایش انسولین می شود. کبد واکنش نشان می دهد.

 

۴۰ دقیقه بعد: جذب شدن کافئین توسط بدن به پایان می رسد.مردمک چشم گشاد می شود، فشار خون بالا می رود و در نتیجه کبد قند بیشتری وارد جریان خون می کند. در این زمان گیرنده های آدنوزین موجود در مغز مسدود می شود و مانع خواب آلودگی فرد می شود.

 

۴۵ دقیقه بعد: بدن با تولید بیشتر دوپامین، مرکز مغز را تحریک می کند.

 

۶۰ دقیقه بعد: اسید فسفریک، کلسیم،منیزیم و روی را در روده به هم می چسباند تا سوخت و ساز را افزایش دهد. در این حالت دفع کلسیم از طریق ادرار افزایش می یابد.

 

۶۰ دقیقه بعد: فرد با افت قند مواجه می شود و این افت باعث بی قراری و بی حالی وی می شود. در این زمان علاوه بر دفع تمامی آب موجود در نوشابه، مواد مغذی با ارزش بدن نیز از بدن خارج می شود.

 

▪ تاثیر درازمدت مصرف روزی یک قوطی کوکاکولا:

با افزایش وزن مواجه می شوید.بررسی ۸ ساله روی ۹۰ هزار زن که روزی یک قوطی نوشابه مصرف می کردند، نشان داد طی ۴ سال با ۵ کیلوگرم افزایش وزن رو به رو شدند.

به احتمال زیاد دچار دیابت خواهید شد:نتایج تحقیقات نشان می دهد افرادی که روزی یک یا بیش از یک وعده نوشیدنی گازدار یا آب میوه مصرف می کنند نسبت به افرادی که به ندرت این نوع نوشیدنی مصرف می کنند، دچار دیابت نوع ۲ می شوند.

احتمالا دچار بیماری قلبی می شوید:طبق بررسی که در مجله موسسه قلب آمریکا چاپ شد، افرادی که به مدت ۴ سال هر روز یک قوطی نوشابه مصرف می کردند با ۲۵ درصد خطر افزایش میزان قند خون مفید رو به رو بودند. هم چنین افرادی که روزی ۲ نوشیدنی با شیرینی مصنوعی مصرف می کردند نسبت به افرادی که به ندرت نوشیدنی شیرین مصرف می کردند ۴۰ درصد بیشتردر معرض حمله قلبی و مرگ بر اثر بیماری قلبی قرار داشتند.


روزنامه خراسان