سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

عوارض خمیردندان سفید‌كننده‌ و جرم‌گیر


بالاخره یک خمیردندان خوب باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد و انواع متنوع خمیردندان برای چه مواردی تجویز می‌شوند.



مجله سیب سبز: خمیر دندان در کنار مسواک و نخ دندان یکی از اصلی‌ترین موارد در بهداشت دهان و دندان است. ماده‌ای که استفاده از آن به قرن‌ها پیش باز‌می‌گردد. در دهه‌های اخیر با پیشرفت تکنولوژی، خمیردندان‌هایی متنوع و با قابلیت‌های مختلفی به بازار عرضه شده در حدی که بسیاری از مردم برای خرید یک خمیردندان خوب دچار سردرگمی می‌شوند؛ اینکه بالاخره یک خمیردندان خوب باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد و انواع متنوع خمیردندان برای چه مواردی تجویز می‌شوند.



ایرانی‌ها اختراع كردند

خمیردندان عمری طولانی دارد که به دوران یونان و روم باستان بازمی‌گردد. این اقوام از خرده استخوان یا صدف برای تمیزکردن دندان‌های خود استفاده می‌کردند. ساخت نخستین خمیردندان واقعی را به ابوالحسن علی بن نافع معروف به زریاب دانشمند، شاعر و نوازنده ایرانی نسبت می‌دهند که در قرن 9 بعد از میلاد زندگی می‌کرد و بیشتر به واسطه دانش خودش در عرصه موسیقی شناخته شده است اما ترکیب خمیردندان ابداعی او به‌درستی مشخص نیست. آن چیزی که به‌عنوان خمیردندان امروزی شناخته می‌شود از قرن 19 میلادی و در بریتانیا رواج یافت. در آن زمان مردم در خانه با گچ، پودر آجر و نمک خمیردندان می‌ساختند اما از اواخر قرن 19 کم کم خمیردندان به فرم مدرن در بریتانیا تولید و روانه بازار شد.

خمیردندان ضدحساسیت

حساسیت دندانی مشکلی نسبتا رایج بین بیماران محسوب می‌شده است اما رواج فراوان استفاده از خمیردندان‌های ساینده و سفیدکننده و همچنین درمان‌های غیراصولی بلیچینگ بر تعداد بیماران با دندان‌های حساس افزوده است. در نتیجه برای حل این مشکلات خمیردندان‌های ضدحساسیت بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته‌اند. این خمیردندان‌ها حاوی موادی نظیر نیترات پتاسیم، استرانتیم استات، کلسیم سدیم فسفوسیلیکات،کربنات کلسیم یا حتی ترکیبات فلوراید هستند که یا به‌طور مستقیم باعث کاهش حساسیت اعصاب حسی دندان می‌شوند یا با تسریع بازسازی ساختار معدنی دندان، شدت تحریکات وارد بر اعصاب دندان را کاهش می‌دهند. اغلب دندانپزشکان به‌جای خمیردندان‌های سفیدکننده یا ساینده استفاده از این خمیردندان‌ها را پیشنهاد می‌کنند.

خمیردندان چقدر مهم است؟

برخلاف تصور بسیاری از مردم خمیردندان در بهداشت دهان و دندان نقشی مکمل برعهده دارد و وظیفه اصلی برعهده مسواک و نخ دندان است. در واقع اگر کسی بدون خمیردندان هم مسواک بزند اما این کار را به‌درستی انجام بدهد تفاوت فاحشی در نتیجه آن اتفاق نخواهد افتاد. امروزه آنچه از خمیردندان انتظار می‌رود بیشتر به ترکیب مواد دارویی و کیفیت و مقدار مواد ساینده آن باز‌می‌گردد. غیر از اینها، خمیردندان کاری مهم‌تر از یک صابون و خوشبوکننده انجام نمی‌دهد.

فلوراید چه كار می‌كند؟

مهم‌ترین ماده دارویی که از قدیم در خمیردندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفته فلوراید است که ترکیبات آن  از دهه 1890 وارد ترکیب خمیردندان شده است. فلوراید ماده‌ای است که نقش آن در پیشگیری از پوسیدگی اثبات شده است. فلوراید ساختار مینای دندان را  در برابر مواد اسیدی که توسط باکتری‌ها تولید می‌شوند تقویت کرده و کمک می‌کند تا سطوحی از دندان که مواد معدنی خود را از دست داده‌اند، بتوانند مجددا خود را بازسازی کنند. بنابراین عملا خمیردندانی را پیدا نمی‌کنید که در آن ترکیبات فلوراید به‌کار نرفته باشد.



اطفال بدون فلوراید

برخلاف خمیردندان‌های بزرگسالان، خمیردندان‌های مخصوص کودکان زیر 3 سال باید فاقد فلوراید باشد چون کودکانی در آن سنین ممکن است مقدار زیادی خمیر دندان را ببلعند و وجود فلوراید می‌تواند برای بدن آنها مضر باشد. بنابراین برای کودکان زیر 3سال باید از خمیردندان بدون فلوراید استفاده کرد. جدا از این معمولا خمیردندان‌های کودکان نسبت به انواع بزرگسال، مواد ساینده کمتری دارند.

محدودیت‌های سفید‌کننده‌ها

یکی دیگر از مسائل روز عرصه بهداشت دهان و دندان به خمیردندان‌های سفیدکننده مربوط می‌شود. در این خمیردندان‌ها موادی از قبیل دی‌اکسید تیتانیوم یا ترکیبات پراکسید هستند. در این خمیردندان‌ها مواد سفیدکننده روی سطح دندان‌ها رسوب کرده و باعث سفیدشدن موقتی دندان می‌شوند. باید توجه داشت  این خمیردندان‌ها نمی‌توانند بد رنگی‌های شدید یا بد رنگی ناشی از پوسیدگی یا جرم را از بین ببرند.

خمیردندان‌های ضد‌جرم

اصولا یک خمیردندان باید در حدی حاوی مواد ساینده باشد تا بتواند عملکرد مسواک را در تمیز‌کردن دندان‌ها بهبود بخشد. ولی مقدار بیش از حد مواد ساینده باعث سایش مینا و عاج دندان شده و بیمار را با مشکلات متعددی روبه‌رو می‌کند. یکی از انواع خمیردندان‌هایی که در بازار به وفور یافت می‌شود خمیردندان‌های ضدجرم است که به نام خمیردندان سیگاری‌ها شناخته می‌شود. شرکت‌های سازنده خمیردندان‌های ضدجرم مدعی تاثیرگذاری بیشتر و بهتر محصول خود هستند و برای هرچه سفیدتر شدن دندان‌ها به‌طور مداوم بر مقدار و ابعاد ذرات ساینده موجود در خمیردندان می‌افزایند؛ مسئله‌ای که مورد تایید بسیاری از کارشناسان علوم دندانپزشکی نیست.

دندان‌های‌تان را سمباده نزنید

متاسفانه به‌دلیل اطلاع‌رسانی ناکافی و نادرست از یک سو و حجم باورنکردنی تبلیغات در مورد این قبیل خمیردندان‌ها، عوارض استفاده از خمیردندان‌های سفیدکننده و ضدجرم روز‌به‌روز در حال افزایش است. به‌دلیل اطلاع‌رسانی نادرست بیماران تصور می‌کنند هرچه بیشتر و محکم‌تر با این قبیل خمیردندان‌ها مسواک بزنند دندان‌های سفیدتری خواهند داشت. بنابراین در دفعات زیاد با قدرت زیاد و با مسواک‌های سفت مسواک می‌زنند. چنین کاری دقیقا مثل این است که کسی با یک سمباده بخواهد دندان‌هایش را تمیز کند! با این کار به مرور زمان لثه نازک روی طوق دندان‌ها تحلیل رفته و طوق دندان‌ها ساییده می‌شوند و به نظر می‌رسد ارتفاع دندان اضافه شده است. در عین حال طوق دندان‌ها بر اثر شدت مسواک‌زدن از بین رفته و حالتی گود‌افتاده شبیه کاسه ایجاد می‌شود.  در عین حال چون عامل اصلی رنگ سفید دندان ضخامت میناست با ساییده‌شدن زیاد ضخامت مینا هم کم شده یا اینکه کاملا از بین می‌رود و به این ترتیب دندان نه تنها سفیدتر نشده بلکه زردتر هم می‌شود چون رنگ عاج که در زیر مینا قرار دارد زرد است و با کم‌شدن ضخامت مینا رنگ آن واضح‌تر دیده می‌شود و بیمار ناچار است درمان‌هایی پرهزینه و بعضا پیچیده را برای حل این مشکلات تحمل کند.


ویدیو مرتبط :
تاثیر جرم گیر ماشین ظرفشویی و الماس خش گیر فینیش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راز قتل مرد كشتی گیر در چادر سفید



اخبار,اخبار حوادث ,قتل عمد

 

اخبار حوادث - راز قتل مرد كشتی گیر در چادر سفید

ردیابی چادر سفید كه جسد مرد كشتی‌گیر در میان آن قرار داشت، راز جنایت مرد رستوران‌دار را فاش كرد.

رسیدگی به این پرونده از صبح نوزدهم شهریور امسال همزمان با كشف جسد مرد كشتی‌گیر در جاده گاز مشهد در دستور كار پلیس قرار گرفت. ماموران كلانتری فردوسی پس از اطلاع از این ماجرا خود را به محل حادثه رساندند.

مردی كه موضوع را به پلیس اطلاع داده بود در تحقیقات اولیه گفت: امروز در حال رفتن به محل كارم بودم كه با كیسه‌یی پلاستیكی در كنار خیابان روبه رو شدم. به همین خاطر به بررسی كیسه پرداخته و با جسد مردی در داخل آن روبه‌رو شدم.

 

ماموران با مشاهده جسد موضوع را به قاضی جواد حسینی، بازپرس ویژه قتل اطلاع دادند و با حضور او و كارآگاهان جنایی تحقیقات برای افشای راز قتل آغاز شد. در بررسی‌های مقدماتی مشخص شد جسد متعلق به مردی حدود 38 ساله است كه بر اثر اصابت ضربه‌های سنگین به سرش به قتل رسیده است. مقتول اندامی ورزشكار و گوش‌هایی شكسته داشت كه كارآگاهان احتمال دادند او كشتی‌گیر بوده است.

 

بررسی محل كشف جسد نشان می‌داد مقتول در محل دیگری به قتل رسیده و جسدش پس از پیچیده شدن در چادر سفید رنگی در كیسه پلاستیكی قرار داده شده و به آنجا انتقال یافته است.

تحقیقات مقدماتی كه در محل جنایت به پایان رسید، كارآگاهان با دستور بازپرس جنایی جسد را به پزشكی قانونی انتقال دادند و تحقیقات برای كشف راز این جنایت آغاز شد. در حالی كه تحقیقات كارآگاهان برای افشای راز جنایت آغاز شده بود خانواده مرد جوانی با مراجعه به پلیس آگاهی از ناپدید شدن وی خبر دادند.

 

آنها در جریان تحقیقات گفتند حسین دو روز قبل از خانه خارج و پس از آن به طرز مرموزی ناپدید شد. با بررسی این شكایت مشخص شد جسد كشف شده در جاده گاز متعلق به حسین است. مقتول صاحب یك مركز پرورش شتر مرغ بود و پس از قتل خودروی مزدای وی ناپدید شده بود. با كشف این سرنخ احتمال قتل با انگیزه سرقت مطرح شد و كارآگاهان موفق شدند رد پای دو مظنون را در این جنایت كشف كنند. در حالی كه تحقیقات بر روی مظنونان آغاز شده بود، خودروی مقتول در خیابان قاسم آباد كشف شد. عامل جنایت پس از كشتن حسین، خودرو را در محلی خلوت رها كرده بود.

یكی از مظنونان صاحب رستورانی در مشهد بود و با مقتول اختلافات مالی داشت. ماموران برای كشف سرنخی از جنایت راهی رستوران شده و در داخل آن با كیسه‌های پلاستیكی بزرگی رو به رو شدند كه شباهت زیادی به كیسه‌یی كه جسد در آن قرار داده شده بود، داشت.

از سوی دیگر كارگران رستوران نیز با مشاهده چادر سفید اعلام كردند از این چادر، كارگران زن رستوران استفاده می‌كنند.

بازپرس پرونده كه اطمینان داشت صاحب رستوران به نام امیر در قتل نقش داشته، دستور بازداشت او را صادر كرد. امیر در تحقیقات مقدماتی منكر قتل شد اما در ادامه لب به اعتراف گشود و گفت: روز حادثه با مقتول در رستوران درگیر شده و او را كشتم. بعد هم جسدش را در میان چادر كارگران پیچیده و داخل كیسه زباله قرار دادم. جسد را به سختی به داخل خودروی حسین برده و در محلی خلوت رها كردم.

وی ادامه داد: خودرو را در منطقه قاسم آباد پارك كرده و به خانه بازگشتم. تصور نمی‌كردم به این زودی دستگیر شوم. قاضی حسینی، بازپرس جنایی مشهد در این زمینه به «اعتماد» گفت: متهم در حال حاضر در بازداشت به سر می‌برد و تحقیقات برای شناسایی انگیزه اصلی او از قتل ادامه دارد. وی افزود: پس از بازسازی صحنه قتل و مجرمیت او، پرونده برای محاكمه به دادگاه فرستاده می‌شود

اخبار حوادث - اعتماد