سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

علل گزگز و درد کف پا چیست



علل ایجاد سندرم تارسال تانل, آرتریت روماتوئید

MRI یکی از مهمترین روش های تشخیص سندرم تارسال تانل است

 

سندرم 'تارسال تانل' یا 'تونل تارسال' یکی از مهمترین دلایل گزگز، درد و کرختی کف پا است که اغلب افراد از آن بی اطلاع هستند.

تونل تارسال کانالی است که در قسمت داخلی مچ پا و زیر قوزک داخلی قرار گرفته است. این کانال محل عبور انواع شریان و ورید، اعصاب و تاندون است. یکی از مهمترین اعصابی که از این کانال عبور می کند، عصبی به نام تیبیال خلفی است. زمانی که این عصب به هر دلیل تحت فشار قرار می گیرد دردناک می شود. این عارضه یکی از مهمترین دلایل گزگز و درد کف پا، پاشنه و انگشتان است.

 

مهمترین علل ایجاد سندرم تارسال تانل
-کف پای صاف و بدون قوس
کف پای صاف و بدون قوس سبب می شود مچ پا به سمت خارج انحراف پیدا کند و مجرای تونل تنگ شود. بسته شدن مجرای تونل سبب فشار به اعصاب و ایجاد درد می شود. به طور کلی هر عارضه ای که منجر به تنگ شدن کانال شود، در این بیماری نقش دارد.

- آرتریت روماتوئید
- شکستگی مچ پا
- پیچ خوردن مچ پا
- متورم شدن تاندونها
- ورید واریسی
- خار استخوان مفاصل
- دیابت

 

چه افرادی بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند
زنان و مردان به یک اندازه در معرض این سندرم قرار دارند. علایم سندرم تارسال تانل مشابه علایم دیده شده در افراد مبتلا به اختلالات تیرویید است.

 

مهمترین نشانه های بیماری کدامند
احساس گزگز، درد، سوزش و بی حسی در مچ، پاشنه، قوس و انگشتان از مهمترین نشانه های این عارضه است. علایم می توانند دایمی باشند یا بر اثر ایستادن زیاد، پیاده روی طولانی یا ورزش شدید تشدید شوند.

 

روش های درمان سندرم تارسال تانل
سندرم تارسال تانل یکی از عوارضی است که سرعت در تشخیص، نقش مهمی در پیشرفت درمان دارد؛ چرا که تشخیص زودهنگام سبب کمترین آسیب به اعصاب می شود. عکسبرداری به روش MRI یکی از مهمترین روش های تشخیص است.

 

معمولا پزشکان پس از اطمینان از وجود این عارضه، استراحت، کاهش وزن، اجتناب از فعالیت بدنی شدید و استفاده از کفش مناسب را توصیه می کنند. سپس از داروهای ضد التهابی غیر استروییدی یا تزریق بی حس کننده به عصب استفاده می شود. استفاده از کفی های طبی برای افراد مبتلا به کف پای صاف نیز یکی از راهکار دیگر است. فیزیوتراپی نیز در برخی موارد توصیه می شود. در حالت های خاص، تنها راه علاج عمل جراحی برای بازکردن کانال است.
منبع:irna.ir


ویدیو مرتبط :
‫درمان سوزش و گزگز کف پا‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا درد شدیدی در کف پا دارید؟



 

آیا درد شدیدی در کف پا دارید؟

 


سندروم مورتون:
سندروم مورتون بیماریی است که به شکل درد شدید و اغلب غیر قابل تحمل هنگام پیاده روی خود را نشان می‌دهد.

هالوکس والگوس که «پینۀ پا» نیز نامیده می‌شود، به علت انحراف بیش از حد انگشت بزرگ پا به سمت خارج ایجاد می‌شود، و همراه با تورم و التهاب در آن ناحیه است. مسئول دردها، کف پوشیدن نامناسب و انحراف ها هستند، عمدتاً زنان دچار این عارضه می‌شوند. سندروم مورتون نیز عموماً آسیبی است که در کف پا بروز پیدا می‌کند، اما از توموری خوش خیم و کوچک بر روی یک رشتۀ عصبی در کف پا ناشی می‌شود.

این تومور اغلب بین انگشتان سوم و چهارم به وجود می‌آید. ضمناً باعث ایجاد درد بر کف پا حین تکیه بر آن می‌گردد. این درد هنگام راه رفتن شدید و حتی غیر قابل تحمل است و گاهی اوقات تا سطح انگشتان پا نیز انتشار می‌یابد. و فرد را مجبور به توقف و درآوردن کفش ها می‌کند.

 

توجه به کفش ها
این سندروم یا متتارسالژیای مورتون اغلب ارتباط نزدیکی با کفش دارد. ضمناً این عارضه بر اثر پوشیدن کفش های بسیار تنگ، فشرده شدن شدید قسمت های جلوی پا و ارتفاع پاشنۀ کفش که فشار بسیار زیادی را بر کف پا وارد می‌کند، به وجود می‌آید. اما وجود یک نوع شکل خاص از کف پا نیز عامل به وجود آورندۀ این ناراحتی است.

 

تشخیص و درمان
درد بسیار شدید و کوتاه هنگام راه رفتن، و همچنین موضع ایجاد آن، تشخیص را آسان می‌کنند، ضمناً فشاری که پزشک بر کف پا وارد می‌کند نیز روشی دیگر برای نزدیک تر شدن به تشخیص درست است. انجام MRI یا اسکن نیز باعث مشاهدۀ تومور می‌گردند و می‌توانند به تشخیص بهتر کمک کنند. اولین درمان بر پایۀ پوشیدن کفش های کم فشارتر قرار دارد، قسمت جلوی این نوع کفش ها گشادتر، پاشنه های شان کوتاه تر و کف های شان تسکین دهندۀ درد هستند. تزریق موضعی کورتیکوزتروئید نیز ممکن است تجویز شود. اما اگر درد همچنان باقی بماند، باید به خارج کردن تومور از راه جراحی و برش رباط های کف پا متوسل شد.

منبع:seemorgh.com