سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

علت و درمان ورم پا در بارداری



ورم پا در بارداری,درمان ورم پا بارداری

 

ورم پا در بارداری
ورم پاها در بارداری یکی از مشکلات شایعی است که بسیاری از خانم‌ها را نسبت به سلامت و زیبایی‌شان نگران می‌کند. به خاطر داشته باشید گرچه ورم در طی بارداری دیگر به عنوان نشانه پره اکلامپسی شناخته نمی‌شود ولی می‌تواند در صورت همراهی با افزایش فشار خون، نشانه‌ای از مشکلات شدیدتر و نیز اختلالات کلیوی باشد. بنابراین در صورت تشدید ورم و درگیر شدن دست‌ها و صورت حتما به پزشک یا مامای‌تان مراجعه کنید. از آنجا ­که رحم در داخل لگن است و سیاهرگ و رگ‌هایی که خون را از پا به قلب هدایت می­کند، از رحم به سمت بالا در حرکت هستند، از هفته 20 باردرای فشار فیزیکی زیاد می­شود و فشار مکانیکی رحم روی عروق است.

در بارداری به دلیل این‌که عروق 2 لیتر خون اضافه در خود جای می­دهند معمولا گشادتر از حالت معمول هستند و روی عروقی که از قبل گشاد هستند هم فشار وارد می­کنند. این حالت در فرد باردار سبب ورم پا می­شود. معمولا در این حالت عروق به طرف بیرون تراوش می­کنند، یعنی ادم بین بافتی از هفته 20 تا 26 نمایان می­شود. افرادی که سابقه واریس دارند، افرادی که وزن‌شان در بارداری زیاد بالا رفته و افرادی که در سنین بالا باردار می­شوند خطر نارسایی عروق و سیاهرگ‌های برگرداننده خون به قلب را دارند. واریس تشدید می­شود یعنی نفوذ مایع از جداره سیاهرگ‌ها را باعث می­شود.
رعایت موارد زیر برای فرد باردار موثر است:
- مصرف نمک را کم کنند.
- در طول باردرای از جوراب واریس استفاده کنند.
- حتما پیاده­روی داشته باشند.
- سعی کنند وزن زیاد نگیرند چون وزن زیاد برای‌شان مشکل به وجود می­آورد.
- خانم‌های کارمند یا خانه‌دار نباید بیش از 45 دقیقه به حالت نشسته باشند. روی انگشتان پای خود را بروند.
-کفشی با پاشنه 3 سانتی‌متر بپوشند.
- مصرف مایعات را محدود نکنند و تا جایی که می­توانند مایعات مصرف کنند.
- از آویزان نگه داشتن پاها به مدت طولانی در طی روز خودداری کنند.
- در هنگام استراحت پاها بالاتر از سطح زمین قرار گیرد.
- از پوشیدن جوراب‌های تنگ و غیرنخی خودداری کنند.

منبع:shahrzadpress.com

 

 

 


ویدیو مرتبط :
طب فشاری ؛ درمان ورم پا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورزش‌های مناسب برای درمان ورم پا



 

 

 

ورزش‌های مناسب برای درمان ورم پا


آیا وقتی برای مدتی روی مبل یا پشت میز کارتان می‌نشینید، احساس می‌کنید پاهایتان سنگین شده و ورم کرده است ممکن است آن را چندان جدی نگیرید اما در نهایت این مشکل شما را مجبور می‌کند با پزشک مشورت کنید.

پزشکان مختلف ممکن است نظرات مختلفی در این خصوص داشته باشند و در رابطه با سمنودم یا لیپودم یا حتی نارسایی عروق لمفتیک با شما صحبت کنند. با این حال آنچه خانم‌ها را آزار می‌دهد، در واقع حبس آب است که در نهایت ورم پا ایجاد می‌کند. بدن ما از 60 درصد آب تشکیل شده است و این آب قسمتی از فواصل داخل سلولی و خارج سلولی را فرا گرفته است. به عبارتی خانمی که 55 کیلوگرم وزن دارد در بدن‌اش 30 لیتر آب جمع شده که 8 تا 10 لیتر آن خارج سلولی و متحرک است. وقتی که عروق بیش از اندازه آب را به سمت خود بکشند، این امر در ابتدا سبب حبس آب در عروق و بعد از آن ورم می‌شود. یکی از نشانه‌های ابتلا به ورم باقی‌ماندن جای فرورفتگی با فشار دادن انگشت روی موضع یا بزرگ شدن پا در روزهای گرم یا ساعات پایانی روز است.
ورم ناراحتی خیلی حادی نیست اما می‌تواند هراز چندگاهی مشکل‌ساز شود. دلیل آن هر چه باشد در نهایت درمان مشخص است. یا باید از جوراب‌های مخصوص کمک گرفت یا به کمک درمان‌های دارویی یا کینزیتراپی آب را خشکاند. در این میان نوع تغذیه و فعالیت بدنی هم اهمیت ویژه‌ای دارد.
جالب است بدانید راه رفتن با پای برهنه روی شن‌های خشک ساحل، ماساژ دادن و کشیدن آرام ماهیچه‌های داخلی، ریختن آب خنک و پوشیدن جوراب‌های کشی فشرده در صورتی که کارتان ایستاده است، می‌تواند سبب کاهش میزان ورم شود، در حالی که زندگی در نواحی خیلی گرم، استفاده از سیستم‌های گرمایشی از کف، پوشیدن کفش‌های تنگ یا پاشنه بلند، داشتن اضافه وزن و مصرف برخی داروها مانند استروژن، کورتیکویید و... می‌تواند این مشکل را شدیدتر کند.

 

ورزش‌های مناسب برای درمان ورم پا

 

5 ورزش مناسب برای ورم پا :

هر روز این تمرین‌ها را باید مرتب و پشت هم انجام دهید
1- روی یک صندلی بنشینید و یک توپ تنیس را زیر کف پا گذاشته و بدون آنکه به آن فشار بیاورید آن را حرکت دهید و بچرخانید. این حرکت را برای هر پا به مدت یک دقیقه در روز انجام دهید.


2- سرپا جلوی یک پنجره یا هوای آزاد بایستید و در حالی که به دوردست نگاه می‌کنید، دست‌ها را به عقب برده تا قفسه سینه باز شود و برای یک دقیقه نفس عمیق بکشید.


3- سرپا بایستید. یک پا را لبه پله قرار دهید، به طوری که فقط پنجه روی پله باشد و پاشنه بالاتر قرار گیرد. پای دیگر را پشت پایی که روی پله است قفل کنید و خود را تا جای ممکن بالا بکشید. بعد به حالت طبیعی اول برگشته و این بار پاشنه را که زیر آن چیزی نیست پایین‌تر از بلندی پله بیاورید. این کار را روی هر پا 20 مرتبه تکرار کنید.


4- سرپا بایستید. دست ها را از هم باز کنید. یکی از زانوها را تا جایی که می‌توانید بالا آورده و به سینه نزدیک کنید و یک دقیقه در این حالت بمانید. برای پای دیگر هم همین کار را تکرار کنید.


5- روی زمین بنشینید. پاها را بکشید. دست‌ها را دو طرف خود روی زمین بگذارید. بعد به مدت یک دقیقه سرپنجه‌ها را تا جای ممکن به سمت خود بکشید. این تمرین را برای یک دقیقه در روز انجام دهید.