سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

علت درد دندان بعد از عصب کشی



دندان عصب‌کشی, دهان و دندان, عصب‌کشی دندان

عصب کشی دندان

 

برای ما دندان‌پزشکان، مواجه شدن با بیمارانی که به‌دلیل درد دندان پس از عصب‌کشی مراجعه می‌کنند، عادی است اما برخی بیماران کماکان تا چند روز بعد از عصب‌کشی، درد احساس می‌کنند و قانع شدن بیشتر آنها در مورد درد بعد از درمان عصب کشی، اغلب کار راحتی نیست چون بیماران به دلیل درد مراجعه می‌کنند و انتظار رفع درد بعد از درمان، کاملا طبیعی و به حق است...

 

درمان ریشه (عصب‌کشی) را بیشتر مراجعان دندان‌پزشکی در کشور ما، حداقل یک بار تجربه می‌کنند. بسیاری از افراد قبل از مراجعه برای عصب‌کشی بدبین هستند و به دلیل توصیف‌هایی که شنیده‌اند یا تجربه‌های ناگواری که احیانا قبلا داشته‌اند، آن را درمانی دردناک و حتی وحشتناک فرض می‌کنند!

 

دندان عصب‌کشی, دهان و دندان, عصب‌کشی دندان

مراحل عصب کشی دندان

 

همچنین در ذهن بیشتر بیماران در مورد احتمال درد بعد از عصب‌کشی سوال‌های زیادی مطرح است. معمولا مهم‌ترین سوال بیماران این است که مگر «عصب» دندان کشیده نشده است؟ پس چطور ممکن است دندانی که عصب ندارد، درد بگیرد؟ حقیقت این است درمانی که دندان‌پزشکان آن را با عنوان «درمان کانال ریشه» می‌شناسند (در خیلی از کشورهای خارجی هم به همین نام نامیده می‌شود) و بیماران ما آن را عصب‌کِشی یا عصب‌کُشی می‌نامند، محدود به خارج کردن عصب از داخل دندان نیست.

 

درمان عصب کشی در اصل شامل پاکسازی و شک دادن داخل کانال‌های ریشه در طول مناسب و مسدود کردن مسیر کانال‌ها با مواد صناعی است به طوری که میکروارگانیسم‌ها و میکروب‌های داخل کانال ریشه پاکسازی شوند و امکان رشد میکروب‌ها هم در آینده غیرممکن شود. تمام این کارها برای یک دندان ممکن است مستلزم حداقل ۱ تا ۳ جلسه درمانی باشد و کاری دقیق و زمانبر است. بعد از عصب‌کشی شما ممکن است درد داشته باشید. اگر قبل از عصب‌کشی درد داشته‌اید، احتمال وجود درد بعد از عصب‌کشی هم بیشتر است.

 

دندان عصب‌کشی, دهان و دندان, عصب‌کشی دندان

قسمتهای مختلف دندان در شکل نشان داده شده است

 

این درد بیشتر وقت‌ها به کامل نبودن عصب‌ کشی یا وجود اشکال در درمان ربطی ندارد. مکانیسم‌های درد بدن انسان مخصوصا در سر و گردن بسیار پیچیده هستند. گاهی حتی باوجود رفع علت اصلی درد، سیستم اعصاب محیطی و مرکزی همچنان تحریک درد را ادامه می‌دهند و گاهی یک واکنش التهابی در بعضی موارد علت درد شدید و تورم بعد از عصب‌کشی است، بنابراین وجود درد بعد از عصب‌کشی مخصوصا در ۲۴ ساعت اول، طبیعی است و جای نگرانی ندارد چون در بیشتر موارد با دارو قابل کنترل است.

 

حتی تا چند روز بعد از عصب‌کشی، درد حین غذا خوردن و موقع فشار روی دندان عادی است. برای اینکه بعد از عصب‌کشی کمترین درد را داشته باشید، داروهای تجویزی یا توصیه شده به‌وسیله دندان‌پزشک را در اولین فرصت بعد از تمام شدن کار درمان شروع کنید. معمولا مسکن‌ها اگر قبل از رفع بی‌حسی مصرف شوند، اثر بهتری خواهند داشت.

 

به ترتیب مصرف دارو‌ها دقت و سر موقع دارو‌ها را استفاده کنید. اگر درد شدید یا تورم داشتید، خونسردی‌تان راحفظ کنید و با دندان‌پزشک تماس بگیرید. عصب‌کشی ذاتا درمان دردناکی نیست ولی در برخی بیماران و در بعضی شرایط، مقداری درد بعد از درمان که با کمک دارو‌ها قابل‌کنترل است، انتظار می‌رود.

منبع:aftabir.com


ویدیو مرتبط :
عصب کشی دندان واقعا درد داره

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عصب‌‌کشی دندان موجب مرگ بیمار ۱۸ ساله در آلمان شد



بیماری که در مطب دندانپزشکی در هامبورگ جراحی شده، خواستار بیهوشی کامل برای عمل شده بود اما به هوش نیامده و جان باخت. دادستانی برای روشن شدن پرونده دستور کالبدشکافی صادر کرده و تحقیقات علیه دکتر بیهوشی به جریان افتاده‌اند.

به گزارش جام جم آنلاین ، کارستن رینیو، دادستان در مورد این پرونده به سایت "اشپیگل" گفته است که این بیمار خواستار بیهوشی کامل در جریان عمل شده بود. وی پس از پایان عمل عصب‌کشی که در مطب دندانپزشک انجام شده بود، بهوش نیامده و جان باخت.

به گفته دادستانی، پزشکی قانونی کالبدشکافی را آغاز کرده تا دلیل اصلی مرگ این جوان روشن شود. ابزار پزشکی مورد استفاده در جریان این عمل جراحی نیز توسط پلیس برای تحقیقات بیشتر در مورد پرونده ضبط شده‌اند.

در حال حاضر دکتر بیهوشی مظنون شماره یک این پرونده به شمار می‌رود و به گفته دادستانی پرونده‌ای علیه دکتر دندانپزشک تشکیل نشده است.

عمل جراحی صبح روز جمعه ۷ خرداد انجام شد و قرار بود در کنار عصب‌کشی، چندین دندان بیمار نیز پر شوند. این عمل ۸ ساعت به طول انجامید.

طبق اطلاعات مندرج در این پرونده فشار خون بیمار پس از بروز اختلالاتی در جریان جراحی به شدت کاهش یافته و از همین رو یک پزشک امداد در بعدازظهر روز جمعه به مطب فراخوانده شده بود.

دکتر دندانپزشک در مصاحبه‌ای به روزنامه "هامبورگر آبندبلات" گفته است که مرگ بیمار "قطعا ارتباطی با جراحی دندان نداشته، بلکه به بیهوشی مرتبط بوده است."

او اضافه کرده که این مرد جوان احتمالا دارای مشکلات جسمی بوده و پیش از عمل پزشکان را در جریان قرار نداده است و همین امر موجب بروز اختلالاتی در جراحی شده است.

در مقابل پزشک امداد به رسانه‌ها گفته که وی بسیار دیر به مطب فراخوانده شده است. تلاش‌های پزشک امداد برای احیای قلب مرد جوان ناکام مانده و وی در نهایت در بیمارستان جان باخت.