سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

شرط لازم یک رابطه زناشویی رضایت‌بخش



 

 

شرط لازم یک رابطه زناشویی رضایت بخش

 

مطلب زیر توصیه های خانم لورا بلتران (Laura Beltran)، روان درمانگر مسا‍‌یل جنسی است.زوجهای جوان توصیه های ایشان را حتما مطالعه نمایند.

 

بسیاری از زوجهای جوان به دلیل عدم آشنایی و در پاره ای از موارد نبود آگاهی کا فی درباره نحوه برخورد با روابط عاطفی و زناشویی بین همسران ، با مشکلاتی مواجه هستند، که متاسفانه این مشکلات در برخی از موارد تبدیل به بحران های خانوادگی می گرد که آثار آن در معضلاتی همچون افزایش آمار طلاق در جامعه ، تنوع طلبی جنسی و.... قابل مشاهده می باشد . سیمرغ با هدف پیش گیری از ایجاد این گونه مشکلات و با احترام به حریم خانواده ، جهت افزایش دانایی زوجهای جوان و کمک به بهبود واستحکام روابط همسران اقدام به تهیه و ارائه مطلب زیر نموده است .

 

رابطه جنسی گاهی از اوقات می‌تواند نامطلوب و یا حتی دردناک باشد. با این حال اغلب به جای اینکه در مورد آن صحبت کنیم، سکوت می‌کنیم و چیزی نمی‌گوییم، چرا که نمی‌دانیم چگونه در مورد روابط جنسی‌مان باب گفتگو را باز کنیم.

 

ولی افرادی هستند که راه های برقراری گفتگو را در این رابطه با استفاده از کلمات مناسب پیدا کرده‌اند.

 

از مهمترین توصیه‌های خانم بلتران برای داشتن یک رابطه جنسی رضایت‌بخش، گفتگو در باره این رابطه است. به نظر او اگر افراد در مورد رابطه جنسی‌شان اصلاً صحبت نکنند و یا کم صحبت کنند، از داشتن یک رابطه خوب محروم می‌مانند.

 

به اعتقاد لورا بلتران حتماً باید به طرف مقابل گفت که ازچه چیزی خوشمان می‌آید و چه چیزهایی برای ما نامطلوب هستند.

 

مشکل اینجاست که در اغلب موارد جرات گفتگو در مورد رابطه جنسی را نداریم، چون قبل از هر چیز نمی‌خواهیم طرف مقابل را برنجانیم و از سوی دیگر اغلب خجالت می‌کشیم و به خودمان می‌گوییم که این چیزها قابل بیان نیستند.

 

گاهی هم چیزی نمی‌گوییم چون دوست داریم همه چیز خود بخود و بدون درخواست، آنطور که می‌خواهیم پیش برود.

 

به عقیده خانم بلتران، صرف دوستن داشتن و عاشق یکدیگر بودن لزوماً موجب سازگاری جنسی نمی‌شود. او همچنین تاکید می‌کند که سازگاری جنسی بین دو فرد، از پیش وجود ندارد و با هم به لذت جنسی رسیدن را می‌توان آموخت.

 

او می‌گوید، باوجود اینکه انقلاب جنسی موجب شد مسایل جنسی وارد عرصه جامعه شوند ولی در حوزه خصوصی صحبت در مورد این مسایل هنوز به راحتی امکان‌پذیر نیست.

 

خانم بلتران فکر می‌کند که با طرح بیش از حد مسایل جنسی در رسانه‌ها، الگوهای جنسی جدیدی به افراد تحمیل شده است. مثلاً تعیین تعداد روابط جنسی در هفته یا مدت زمانی که برای هر رابطه باید صرف شود و مواردی از این دست.

 

مشکل اینجاست که این الگوها افراد را نسبت به بی‌عیب و ایراد بودن خود نگران می‌کند. همین نگرانی ممکن است مانع گفتگوی آزاد بین دو نفر شده، رابطه را از حالت طبیعی آن خارج کند و به آن جنبه تصنعی و ساختگی بدهد.

 

به نظر لورا بلتران نباید فراموش کرد که گذشت زمان نقش بسیار مهمی در ایجاد سازگاری جنسی بین دو نفر ایفا می‌کند و باید طرفین به هم فرصت شناخت لازم برای رسیدن به همخوانی جنسی را بدهند. از سوی دیگر نباید این زمان را نامحدود تلقی کرد و تنها بعد از گذشت ماه‌ها، مسائل نامطلوب را یادآور شد. این امر می‌تواند بیش از اینکه به رابطه کمک کند، مساله‌ساز شود. به عنوان مثال شخص می‌تواند نتیجه‌گیری کند که طرف مقابل تظاهر می‌کرده و در واقع لذتی از رابطه جنسی نمی‌برده است.

 

خانم بلتران معتقد است که قانونمندی‌های جهانی و راه‌حل های معجزه‌آسا برای برخورداری از یک رابطه جنسی رضایت‌بخش وجود ندارد و هر زوج باید راه و روش خاص خود را برای رسیدن به لذت جنسی پیدا کند.

 

برای این متخصص روابط جنسی، مهمترین اصل برای داشتن یک رابطه رضایت بخش، گفتگو است، ولی نه هر گفتگویی. باید کلمات را سنجید و به دقت انتخاب کرد. او توصیه می‌کند که وقتی در مورد رابطه جنسی صحبت می‌کنیم به روشنی خواسته‌هایمان را بگوییم و از کنایه زدن و در لفافه صحبت کردن پرهیز کنیم.

 

چگونگی بیان کردن مسائل می‌توانند نقش مهمی در حل آنها داشته باشند. انتقاد باید سازنده باشد. به عنوان مثال به جای اینکه بگویید تو خشنی و من این کاری که می‌کنی را دوست ندارم، می‌توان گفت، وقتی با لطافت برخورد می‌کنی لذت می برم. باید به طرف مقابل راه‌های جدید نشان داد و او را راهنمایی کرد. به این ترتیب در دفعات بعدی او بهتر می‌تواند خود را با خواسته‌های شما تطبیق دهد.

 

خانم بلتران توصیه می‌کند که برای گفتگو در مورد مسائل جنسی، باید زمان مناسبی را نیز انتخاب کرد. برای مثال ایرادهای طرف مقابل را درست بعد از اتمام رابطه جنسی بر شمردن، ممکن است بیش از هر چیز موجب برانگیختن خشم او شده و یا او را بیازارد و رابطه بعدی را دشوارتر کند.

 

صحبت کردن در مورد مسائل جنسی به نظر خانم بلتران برای مردها به مراتب دشوارتر از خانم‌هاست چرا که اغلب مردها حرف زدن در مورد اینگونه مسائل را یا نیاموخته‌اند و یا تنها در قالب شوخی و فخر فروشی در جمع دوستانشان به اینگونه مسائل اشاره کرده‌اند.

 

او فکر می‌کند که مراجعه به مجلات امروزی هم هیچ کمکی در این زمینه نمی‌کند، چرا که استناد به مطالب آنها بیش از هر چیز، مردان را در مقابل فهرست بلندبالایی از کارهایی که باید تنها و تنها به یک شیوه انجام داد قرار می‌دهد. شرایطی که در آن دیگر به هیچ وجه نمی‌توان از میل و لذت شخصی صحبت کرد.

 

به نظر خانم بلتران افراد قبل از هر چیز باید بدانند چه چیزی موجب لذتشان می‌شود و دریابند چگونه می‌توانند لذت ببرند.اغلب، مشکل زمانی ایجاد می‌شود که فرد، لذت خود را فراموش می‌کند و تمام وقت خود را در طی رابطه، وقف لذت طرف مقابل می‌کند. به نظر این متخصص، در روابط جنسی کمی خودخواهی بد نیست و از طرف دیگر کلیشه‌ها را نیز باید کنار گذاشت.

 

به عنوان نمونه بسیاری از زن‌ها فکر می‌کنند که مرد به تنهایی تعیین کننده کیفیت رابطه جنسی است و بهتر است، نقش فعال را در این رابطه دونفری به او محول کرد. از طرف دیگر آنها دوست دارند با مردی طرف باشند که افکار مردسالارانه نداشته باشد. برخوردی دوگانه که موجب سردرگمی مردها می‌شود. برای پرهیز از این مشکل، خانم بلتران معتقد است، زنان نیز باید در رابطه جنسی و برای رسیدن به لذت، نقش فعالی ایفا کنند.

منبع: javoony.com


ویدیو مرتبط :
دکتر افروز - رضایت زناشویی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

12 رمز رابطه زناشویی اثر بخش



رمز رابطه زناشویی موفق

سعی کنید مهارت های برقراری ارتباط زناشویی موثر را بیاموزید

 

در دنیای امروز که همه چیز به سرعت در حال تغییر است، ادامه دادن رابطه صمیمانه، به کاری سخت و پر دردسر تبدیل شده است. تربیت فرزندان، کارهای منزل، معاشرت با دوستان و اقوام، فعالیت های اجتماعی، و ... وقت و انرژی زیادی از افراد می گیرد. حال آنکه در هر خانواده ای «رابطه والدین» در آرامش خانواده نقش اصلی را ایفا می کند. اگر می خواهید در رابطه تان یک گام به جلو بر دارید، می توانید با رعایت دوازده اصل مهم یک رابطه دو نفره اثربخش، محکم، رضایت بخش و پایدار داشته باشید.

اصل اول: برای رابطه خود اولویت قائل شوید!
وقتی زن و مرد، به ایام خوش گذشته فکر می کنند، از خود می پرسند که اوایل رابطه مان، چگونه بود؟ پاسخ این است که با بلوغ زندگی، مسائلی که در آن دوران، مکاشفات عاشقانه ای داشته است با ادامه زندگی و تحمیل مسائل روزمره به زندگی، کم کم رابطه دو نفره، در اولویت های پایین تری قرار می گیرد. تعجبی ندارد که این مسئله، شروع اختلاف هاست و زوجین با هم غریبه می شوند.
در فرهنگ اسلامی، اولویت و تقدم خانواده یه اصل به حساب می آید.چنانچه رسول اکرم صلی الله علیه و آله  فرمودند: «هرگاه خدا به یکی از شما خیری عطا کرد، ابتدا خود و خانواده اش را از آن بهره مند سازد.» 1 و نیز امام سجاد علیه السلام فرمودند: «اینکه وارد بازار شوم و پولی داشته باشم که برای خانواده ام گوشتی بخرم که بدان نیاز دارند، نزد من از آزادسازی برده ای محبوب تر است.»2
با شناخت زندگی و باورهای همسرتان می توانید درک و همدلی را جایگزین دلخوری و عصبانیت کنید
 
اصل دوم: مسئولیت خود را در رابطه بپذیرید!
یکی از روش های رایج و البته زیانبار در هنگام مشکلات زناشویی، تلاش برای تغییر دادن شخصیت یکدیگر است. نتیجه همیشگی چنین روشی، مقاومت، احساس بیگانگی و تشدید اختلافات است. توصیه مشاوران به زوجین این است که: «بدانید تغییر مثبتی در رابطه شما رخ نخواهد داد، مگر آنکه یک نفر از شما – و ترجیحاً هر دو نفرتان- به جای تغییر دادن رفتار طرف مقابل، خودتان را تغییر دهید.


اصل سوم: احترام متقابل را رعایت کنید!
یکی از اصول مهم صمیمیت واقعی، رعایت احترام همسر است. در واقع، وقتی روابط ماندگار خواهند بود که طرفین به یکدیگر احترام بگذارند. رعایت نکردن احترام متقابل، باعث می شود طرفین احساس عجز و بی ارزش بودن کنند و عصبانی شوند.
امام صادق علیه السلام  فرمودند: «خداوند عزوجل می فرماید: کسی که بنده مومن مرا احترام کند، حتماً از غضب من در امان است.»3
 
اصل چهارم: از فردیت خود و همسرتان حمایت کنید!
این اصل، در واقع، ضمیمه اصل سوم است یعنی احترام متقابل تلویحاً به این معناست که طرفین به رشد و کمال یکدیگر اهمیت دهند. بسیار پیش می آید که زن یا مرد تصور می کنند، اگر مثل هم فکر نکنند، معنایش این است درک متقابل ندارند. این طرز فکر، اساس بسیاری از اختلافات زوجین است. در حالیکه اگر زوجین بدانند هرکدام موجودات بی همتایی هستند می توانند با وجود اختلاف نظرهایشان در کنار هم زندگی کنند. این اختلاف نظرها و دیدگاه های مختلف مایه تحکیم رابطه است.
یکی از اصول مهم صمیمیت واقعی، رعایت احترام همسر است. رعایت نکردن احترام متقابل، باعث می شود طرفین احساس عجز و بی ارزش بودن کنند و عصبانی شوند
 
اصل پنجم: با هم خوش بگذرانید!
اکثر زوجین، دوران نامزدی را شادترین دوران زندگی مشترک خود می دانند. اما با پیش آمدن موضوعاتی مانند بچه داری، کار، خانه داری، مسائل مالی و ... صمیمیت در زندگی زوجین بسیار کمرنگ می شود و و زندگی استرس زا می شود. از رسول خدا صلی الله و علیه و آله  روایت شده که «نزدیکترین شما به جایگاه من در قیامت، نیکوترین شما از جهت اخلاق و سودمندترین شما نسبت به خانواده خویش است»4

اصول مهم در روابط زناشویی

برای رابطه زناشویی خود اولویت قائل شوید

 

اصل ششم: کارها را عادلانه و با توافق یکدیگر تقسیم کنید!
در یک رابطه محترمانه، تقسیم متعادل کار مهم است، تقسیم نامتعادل وظایف، احساس خستگی، ناکامی، استرس، آزردگی، بی اهمیت بودن، عجز و عصبانیت به دنبال دارد.
رسول رحمت صلی الله و علیه و آله فرمودند: «ای علی! به خانواده خود خدمت نمی کند مگر صدیق یا شهید یا مردی که خدا خیر دنیا و آخرت را برایش خواسته است.»5

اصل هفتم: به یکدیگر دلگرمی بدهید!
دلگرمی دادن، مهمترین مهارت اجتماعی و پادزهر عصابیت است. عدم دلگرمی همسر، به احساس ضعف، بی ارزش بودن، ناامیدی، استرس، اضطراب، آزردگی و احساس سهیم نبودن منتهی می شود. البته نکته مهم این است که مطمئن شویم چیزی که از نظر ما دلگرم کننده است، عملاً برای همسرمان نیز دلگرم کننده باشد.
 
اصل هشتم: ارتباط اثربخش برقرار کنید!
سعی کنید مهارت های برقراری ارتباط موثر را بیاموزید. به این منظور می توانید از کتابهای مختلفی با این موضوعات، استفاده کنید و یا از یک مشاور خانواده کمک بگیرید. ارتباط اثربخش، دارای مولفه هایی مهمی است که منجر به احساس ارزشمندی و اهمیت داشتن، محبوب بودن و در نتیجه صمیمیت بیشتر بین زوجین می شود.
 
اصل نهم: مشکلات را با هم حل کنید!
زوجین هنگام اختلاف، معمولاً به دنبال مقصر می گردند و یکدیگر را سرزنش می کنند، در حالیکه این روند نه تنها مشکل را حل نمی کند بلکه باعث کدورت بینشان می شود. لذا باید «با هم» نه «روبروی هم» به دنبال یافتن راه حل مناسب باشند.
اصل دهم: خود را بشناسید!
زن و شوهر وقتی می توانند رابطه باثباتی داشته باشند که خود را خوب بشناسند. در متون دینی اسلام نیز آمده است: «من عرف نفسه فقد عرف ربه». یعنی شناخت خود، منجر به شناخت پروردگار می شود.

اصل یازدهم: همسرتان را بشناسید!
یکی از اصول مهم در روابط زناشویی این است که با تجارب همسرتان در زندگی آشنا شوید و بفهمید چگونه صاحب چنین باورهایی شده است. ما انسانها عادت داریم اختلافات را شخصی کنیم. وقتی همسرتان واکنش غیر طبیعی نشان می دهد، نتیجه می گیرید منظورش شما هستید. اما واقعیت این است که شما به دنبال نتیجه گیریهای قبلی خود، چنین نتیجه ای گرفته اید. با شناخت زندگی و باورهای همسرتان می توانید درک و همدلی را جایگزین دلخوری و عصبانیت کنید.
 
اصل دوازدهم: محبت و صمیمیت تان را ابراز کنید!
انسانها به حس کردن فیزیکی و کلامی عشق نیاز دارند.  این نیاز را از طریق ازدواج رفع می کنند. محبت متقابل، محترمانه و ظریف فیزیکی و هیجانی، رأفتی بین زن و شوهر پدید می آورد. صمیمیت جنسی نیز یکی از صورتهای صمیمیت است. صورتهای دیگر صمیمیت فیزیکی عبارتند از لمس کردن، در آغوش کشیدن، نوازش و... که شاید از صمیمیت جنسی مهمتر هم باشند. صمیمیت فیزیکی، مبنای صمیمیت هیجانی، عشق، احترام متقابل، دلگرمی دادن و ارتباط است. رسول گرامی اسلام صلی الله و علیه و آله فرمودند: «هر عمل لهوی برای مومن، باطل است، مگر در سه چیز: .... ملاعبه با همسر.»6
یادمان باشد، دوازده اصلی که گفته شد، با یکدیگر رابطه دارند و از یکدیگر تأثیر می پذیرند.
منبع:تبیان