سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

روش های بین ‌المللی كاهش وزن



 

روش های بین ‌المللی كاهش وزن

 

همه آن هایی كه اضافه وزن دارند و به سلامت خودشان اهمیت می ‌دهند؛ احتمالا با یك قصه پُرغصه دست به ‌گریبان هستند: رژیمی برای كاهش وزن! اگر این قصه، غصه شما هم هست؛ بد نیست با این مطلب، همراه شوید و سری بزنید به گوشه و كنار دنیا تا ببینید در كشورهای 10 گانه ‌ای كه در این ایمیل به آنها اشاره شده، استفاده از چه روشهایی برای كاهش وزن، شایع ‌تر است.

 

1. آفریقایی‌ ها چای و دم‌ كرده گیاهان را می ‌نوشند

اهالی آفریقای جنوبی علاقه فراوانی به نوشیدن چای، چای سبز، دم‌ كرده انواع گیاهان و نوعی چای به نام "روی ‌باس" دارند. آنها این نوشیدنی ‌ها را معمولا بدون شیرین ‌كننده ‌های مصنوعی می ‌نوشند و با این كار كمترین كالری را نسبت به نوشیدن قهوه شیرین یا چای همراه با قند و شكر دریافت می ‌كنند. آفریقایی ‌ها به خوبی می ‌دانند كه در مواجهه با استرس باید یك دم‌ كرده گیاهی بخورند، نه مقدار زیادی خوراكی پُركالری. آن ها همچنین همیشه به پیام گرسنگی مغزشان توجه نمی ‌كنند و اعتقاد دارند كه اكثر اوقات پیام گرسنگی در اثر كمبود آب بدن از سوی مغز صادر می ‌شود؛ بنابراین به جای غذا خوردن، یك لیوان چای یا دم ‌كرده گیاهان را می‌ نوشند.

 

2. فرانسوی ‌ها پشت میز شام می ‌نشینند و با هم گپ می ‌زنند

فرانسوی ‌ها به دور هم بودن اعضای خانواده برای صرف شام، اهمیت زیادی می ‌دهند. 92 درصد از خانواده ‌های فرانسوی در كنار هم شام می‌ خورند و این آمار در مقابل 28 درصد خانواده‌ های آمریكایی كه هنگام صرف غذا دور هم جمع می ‌شوند، بسیار چشم‌ گیر است. فرد پسكاتور، متخصص تغذیه می ‌گوید: "دور هم غذا خوردن یكی از مهم‌ ترین اتفاق ‌های روزانه در فرانسه است كه سبب می‌ شود افراد هنگام صرف غذا حوادثی را كه طی روز برای ‌شان رخ داده تعریف كنند و منحرف شدن ذهن از غذا خوردن باعث ایجاد وقفه در صرف غذا شده و آهسته ‌تر غذا خوردن سبب كاهش حجم غذا و زودتر سیر شدن می ‌شود."

 

3. مكزیكی‌ ها یك عصرانه مفصل‌ می‌ خورند و یك شام سبك

معمولا در همه جای دنیا، سه وعده اصلی غذا شامل صبحانه، ناهار و شام است اما مكزیكی ‌ها به جای شام، یك عصرانه مفصل حدود ساعت 4 بعدازظهر می‌ خورند. آنها اعتقاد دارند كه خوردن عصرانه كامل باعث اجتناب آنها از صرف وعده شام می‌ شود یا شام آنها را بسیار سبك می ‌كند و در نتیجه، گرسنگی هنگام صبح به سراغ ‌شان می ‌آید و آنها را مجبور به خوردن یك صبحانه كامل و مغذی می‌ كند. مكزیكی ‌ها می‌ گویند كالری روزانه كسب شده از طریق صبحانه، ناهار و عصرانه تا شب هنگام و وقت خواب می ‌سوزد و این طوری آنها دیگر با مشكلات چاقی و اضافه وزن روبه ‌رو نمی ‌شوند.

 

4. سوئیسی ‌ها روزانه یك ظرف میوزلی می ‌خورند

میوزلی تركیبی از جوی دوسر بوداده و یك نوع میوه(معمولا سیب) است، به علاوه كمی از انواع مغزها و كشمش. سوئیسی ‌ها یك ظرف از این معجون را هر روز به عنوان صبحانه صرف می ‌كنند تا به سالم ‌تر ماندن و كنترل وزن ‌شان كمك كنند. فیبر موجود در میوزلی باعث می ‌شود كه این غذا به آهستگی در بدن هضم شود و در نتیجه فرد برای مدت طولانی ‌تری سیر بماند. اگر قصد دارید كه شما هم این صبحانه مغذی و خوشمزه را در منزل تهیه و صرف كنید، هرگز بیشتر از 14 گرم شكر به آن اضافه نكنید.

 

5. آلمانی‌ ها صبحانه را جدی می ‌گیرند

75 درصد از آلمانی ‌ها بدون خوردن صبحانه از خانه خارج نمی‌ شوند. اینطور هم نیست كه هر روز تخم‌ مرغ نیمرو بخورند و كلی چربی و كالری به درون رگ ‌هایشان بفرستند. آن ها كمی زودتر از خواب برمی‌ خیزند، یك لیوان آب میوه طبیعی و تازه می ‌گیرند و به همراه مقداری نان سبوسدار آنرا میل می ‌كنند. شاید تصور خیلی از افراد باشد كه با حذف یك وعده غذایی مانند صبحانه می ‌توانند سریع ‌تر و راحت ‌تر لاغر شوند اما اعتقاد پژوهشگران انگلیسی این است كه نخوردن صبحانه و گرسنه ماندن سبب تحریك افراد نسبت به خوردن خوراكی ‌های پُركالری قبل از وعده ناهار می‌ شود. حذف این وعده غذایی مساوی با نخوردن مواد غذایی مفید و مصرف خوراكی ‌های پُركالری و چاق‌ كننده است.

 

6. لهستانی‌ ها غذاهای خانگی را جایگزین غذاهای رستورانی می ‌كنند

تنها 5 درصد از لهستانی ‌ها وقت خود را صرف غذا خوردن در بیرون از منزل می‌ كنند. مردم لهستان به خوبی دریافته‌ اند كه مصرف نكردن غذاهای خانگی یعنی خوردن هر چه كمتر از مواد غذایی سالم و استفاده هر چه بیشتر از غذاهای چرب و پُركالری رستوران‌ ها و در نتیجه، چاقی های بیش از اندازه. اعتقاد لهستانی‌ ها این است كه با تهیه غذاهای خانگی علاوه بر سلامت، می ‌توان پول بیشتری هم ذخیره كرد.

 

7. تایلندی‌ ها غذاهای تند و پرادویه می ‌خورند

غذاهای تایلندی مانند غذاهای هندی از جمله تندترین و پرادویه ترین غذاهای دنیا هستند و همین موضوع را می ‌توان علتی برای چاق نشدن مردم تایلند دانست. فلفل باعث افزایش سوخت و ساز در بدن می‌ شود و غذاهای پُرادویه سبب می ‌شوند تا فرد آهسته ‌تر غذا بخورد و در نتیجه زودتر احساس سیری كند، بنابراین درست كردن غذاهای پرادویه می ‌تواند راهكار مناسبی برای لاغر شدن به حساب آید.

 

8. برزیلی‌ ها نان و حبوبات می ‌خورند

یكی از عادات مردم برزیل این است كه به همراه تمام وعده‌ های غذایی ‌شان مقداری نان میل كنند. نان جزو منابع غذایی كربوهیدرات ‌ها بوده و به علت دیر هضم شدن سبب می ‌شود كه فرد به مدت طولانی‌ تری سیر بماند. همچنین مصرف مقدار كمی از این ماده غذایی سبب زودتر سیر شدن افراد هم می ‌شود و تحقیقات جدید هم ثابت كرده ‌اند كه 14 درصد از افرادی كه همراه غذای‌ شان مقداری نان یا حبوبات می ‌خورند در مقایسه با سایرین كمتر به چاقی و اضافه وزن مبتلا می ‌شوند.

 

9. انگلیسی ‌ها ساندویچ‌ های كوچك می‌ خورند

یكی از رازهای لاغر بودن اغلب انگلیسی‌ ها این است كه آن ها همیشه وقتی به رستوران می ‌روند، كوچك ‌ترین و كم‌ كالری ‌ترین ساندویچ را سفارش می ‌دهند. ساندویچ ‌های چندلایه به همراه پنیر و سس اضافه، جایی در فهرست خوراكی اغلب انگلیسی‌ها ندارد.

 

10. نروژی‌ ها در تعطیلات ورزش می ‌كنند

این یك سنت ریشه ‌دار و عادت قدیمی در بین نروژی ‌ها است كه تمام روزهای تعطیل كل اعضای خانواده از پیر و جوان در كنار یكدیگر جمع می ‌شوند و با هم از خانه بیرون می ‌زنند و تمام روزشان را با فعالیت‌ های ورزشی مختلف از پیاده ‌روی گرفته تا فوتبال، هاكی و اسكی پُر می‌ كنند. درست برعكس آمریكایی ‌ها كه ترجیح می ‌دهند روزهای تعطیل جلوی تلویزیون لم بدهند و فوتبال تماشا كنند و هله‌ هوله بخورند.

منبع:عصرایران


ویدیو مرتبط :
كاهش وزن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تنش در نشست كاهش آلودگی هوا



 

 

۲ هفته مانده به فرارسیدن روز هوای پاك، اعضای كارگروه كاهش آلودگی هوای تهران در بلندای ساختمان اداری پارك پردیسان گرد هم آمدند تا با مرور آنچه كرده‌‌اند و باید بكنند، چاره‌ای تازه برای هوای همیشه آلوده پایتخت بیندیشند.

دیروز حاضران در نشست، فرصت ۲ ساعته خود را غنیمت شمردند تا در همان حالی كه مشكلات را می‌گویند، زبان تیز كنند و به دستگاهی كه به‌زعم آنها بیشترین كم‌كاری را كرده است بتازند، هرچند برخی اعضای محتاط‌تر كارگروه حضور خبرنگاران را در جلسه مانعی برای بی‌پرده سخن گفتن دانستند.

مرتضی تمدن، استاندار تهران یكی از همین اعضای میاندار بود كه حتی وقتی می‌گفت، مردم با برنامه‌های كاهش آلودگی هوای تهران بیگانه‌اند و مدیریت واحدی برای اجرای برنامه‌ها وجود ندارد نیز اعتدال در گفتارش را رعایت می‌كرد.

تمدن روز گذشته در حالی از ورود همزمان مجموعه دولت، شورای شهر و شهرداری به بحث آلودگی هوای تهران به عنوان یكی از ۲ مشكل اساسی موجود یاد می‌كرد كه چندی پیش هادی حیدرزاده، مشاور زیست‌ محیطی شهرداری تهران از این مشكل با عنوان مدیریت پینگ‌پنگی یاد كرده بود.

حیدرزاده البته در جلسه دیروز كلامی به زبان نیاورد، اما وی همان مسوولی است كه بتازگی تاكید كرده علت این كه مدیریت واحد شهری تاكنون محقق نشده، ورود آن به تعاملات سیاسی بوده است. روز گذشته سرپرست اداره كل محیط زیست استان تهران نیز آماری را ارائه كرد تا به زبان اعداد و ارقام به حضار نشان دهد كه وضعیت هوای پایتخت در سال ۸۸ اگرچه نسبت به سال پیش از آن بهبود چشمگیری را نشان نمی‌دهد، اما گویای تلاش مسوولان برای ثابت نگه داشتن اوضاع است.

آن‌گونه كه گل‌علیزاده اعلام كرد، امسال (تا ماه مهر)‌ پایتخت‌نشینان تنها ۴۰ روز پاك و ۶۳ روز سالم از نظر شاخصPM و ۲۰ روز پاك و ۸۱ روز سالم را از نظر شاخص CO تجربه كرده‌اند، یعنی وضعیتی كه وی را واداشت تا بصراحت نتیجه بگیرد كه اهداف مورد نظر محقق نشده است.

گل‌علیزاده البته حرفی از تعداد روزهای بحرانی به میان نیاورد، همان اتفاقی كه سرهنگ هادی هاشمی، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ را به واكنش واداشت، هرچند مسوول محیط زیست استان تهران كه منظور هاشمی را بخوبی متوجه شده بود به این جمله بسنده كرد كه ورود ریزگردها به كشور از اراده دستگاه‌های اجرایی خارج بوده است.

امیر فاتح وحدتی، مدیر مركز پایش كاهش آلودگی هوای تهران نیز حرف‌هایی را در نشست دیروز مطرح كرد كه كمتر بوی احتیاط كاری می‌داد؛ او روال معاینه فنی خودروها را موفق نمی‌دانست و معتقد بود بعضی برنامه‌ها اصلا اجرا نشده و بعضی الزامات نیز اصلا در برنامه‌ها لحاظ نشده‌اند.

اما سرهنگ هاشمی تنها حاضر جلسه بود كه بی‌آن‌كه حتی در چالشی‌ترین لحظات نشست عنان از كف بدهد و عصبانی شود، خطاب به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جملاتی را بیان و در ابتدای سخنانش نیز آرزو كرد كاش خبرنگاران حضور نداشتند تا او می‌توانست راحت سخن بگوید.

او گفت: ما آزمایش جدیدی را روی نیروهای پلیس مستقر در تقاطع‌ها انجام داده‌ایم كه نتایج آن نشان می‌دهد، میزان الیاف آزبست در ریه آنها ۴‌برابر میزان آزبست در هوای شهر تهران است.

هاشمی سخنانش را این گونه پی گرفت: ما در كشور نقص ساختاری داریم یعنی در صنعت خودروسازی‌مان سیاستگذار، تولیدكننده و ناظر یك مرجع است و استانداردهای ایمنی و زیست محیطی را وزارت صنایع تایید می‌كند. این در حالی است كه در تهران، حدود ۲۸۰ هزار خودرو پلاك شده اما تنها ۱۳ هزار خودروی فرسوده از دور خارج شده است. این در شرایطی است كه خودروهای فرسوده ۳۰ برابر خودروهای استاندارد هوا را آلوده می‌كنند.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ، كیفیت سوخت و انرژی در كشور را نیز از عوامل اصلی آلودگی هوا معرفی كرد و گفت، گاز بنزن موجود در هوای تهران ۵۰ تا ۱۵۰ برابر استاندارد جهانی است، هر چند از انتقاد به خودروسازان برای امتناع از نصب ترمز ABS و كنیستر نیز ابایی نكرد.

البته سخنان بدون تعارف هاشمی سبب شد نماینده وزارت صنایع در جلسه خشمگین شود و در حالی كه مرتبا با جملاتی تند از مواضع هاشمی انتقاد می‌كرد، قصد داشت جلسه را به اعتراض ترك كند كه میانداری استاندار تهران به این لحظات پرتنش خاتمه داد.

جلسه كه دوباره به آرامش رسید، محمدی‌زاده رئیس سازمان حفاظت محیط زیست كه حضار به عملكرد سازمان متبوعش در كاهش آلودگی هوا بسیار خرده گرفته بودند بوضوح سعی داشت مانع تنش‌زایی در جلسه شود، ولی در نهایت او نیز مانند دیگر حضار از عملكرد سازمانش دفاع كرد.

او گفت: چه در تهران و چه در سایر نقاط كشور مجموعه‌ای از غفلت‌ها دست به دست هم داده و وضعیت فعلی را به وجود آورده است. ما باید بپذیریم كه نقص‌ها، سستی‌ها و اشكالات موجود ریشه در تاریخ دارد و ربطی به این دوران ندارد اما ما باید آن را جبران كنیم.

محمدی‌زاده در عین حال بدون آن كه در سخنانش آثاری از ناهماهنگی سازمان متبوعش با سازمان‌ها و وزارتخانه‌های درگیر در آلودگی هوا پیدا باشد، از تعامل موجود میان دستگاه‌ها ابراز رضایت كرد و تنها تاكید كرد كه این توافق‌ها نیاز به ساز و كار عملیاتی دارد.

اما سخنان محمدی‌زاده در حالی به پایان رسید كه اعضای كارگروه كاهش آلودگی هوای تهران تشكیل كمیته ملی كاهش آلودگی هوا، بررسی وظایف دستگاه‌های مسوول و شمارش ‌اقدامات انجام شده یا نشده، تقویت جایگاه كارگروه كاهش آلودگی هوا و تهیه بسته آموزشی و اطلاع‌رسانی با كاركرد ملی را تصویب كردند هرچند میزان موفقیت این مصوبات همچون بسیاری از مصوبات دیگری كه به گفته حاضران در جلسه هنوز اجرا نشده است، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.