سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

راهنمای انتخاب و خرید شیر خشک برای نوزاد



خاصت شیر خشک,خواص شیر خشک,انتخاب شیر خشک

شیر خشک برای نوزاد نارس، برای نوزادانی که وزنی کمتر از ۲۵۰۰گرم دارند، مناسب است

 

 «لاک» پسوندی است که نام خیلی از شیرخشک‌های موجود در بازار به آن ختم می‌شود. «لاک» واژه‌ای لاتین به‌معنای «شیر» است که تولیدکنندگان شیرخشک از دیرباز از آن برای نامگذاری محصولاتشان استفاده می‌کرده‌اند. نیازی به توضیح نیست که شیر مادر برای کودک بهترین غذاست و هیچ شیرخشکی نمی‌تواند کاملا جایش را بگیرد. اما به دلایل گوناگون خیلی از بچه‌ها چه به‌عنوان کمک غذا و چه غذای اصلی نیاز به شیرخشک پیدا می‌کنند.

سری به بازار شیرخشک زده‌ایم، با این توضیح که هر چقدر هم که اطلاعات‌تان درباره شیرخشک کامل باشد، بازهم برای انتخاب نوع و برند مناسب کودکتان نیاز به مشورت پزشک دارید. یکسری ریزه‌کاری‌ها و تفاوت‌های جزئی هست که برای آدم غیرمتخصص قابل تشخیص نیست. در ضمن نوزاد ممکن است به انواع نادری از حساسیت یا بیماری خاص مبتلا باشد که به شیرخشک‌های خیلی ویژه نیاز پیدا کند

شیر خشک برای نوزاد نارس
این شیرخشک‌ها برای کودکانی که با وزنی کمتر از ۲۵۰۰گرم به دنیا می‌آیند مناسب هستند و به‌خاطر ملاحظات ویژه، قیمت‌شان به طرز محسوسی از قیمت شیرخشک‌های دیگر بیشتر است و معمولا بین۲۰تا ۳۰هزار تومان قیمت دارند.

شیرخشک برای بچه‌های حساس خوب وزن نگرفتن، دانه‌های قرمز رنگ روی پوست، اسهال، استفراغ، بی‌قراری و وجود خون در مدفوع، همه اینها می‌توانند نشانه‌های حساسیت به شیرخشک باشند. در این موارد، متخصص‌ها شیرخشک‌های خاصی را برای شیرخوار پیشنهاد می‌دهند.

شیرخشک بزرگانه یا کودکانه؟
۱- بدو تولد تا ۶ ماهگی، معمولا برندها، شیرخشک‌هایشان را براساس سن نوزاد با ۱ (از بدو تولد تا ۶ماهگی) و ۲ (از۶ماهگی تا یک سال) و ۳ (از یک سال به بعد) مشخص می‌کنند. همچنین، ممکن است روی قوطی‌های شیرخشک به عباراتی مثل Infant formula برای شیرهای قابل استفاده از بدو تولد و follow-upformula برای شیرهای مراحل بعدی بر بخورید.

قیمت شیرخشک‌های ۱، ۲و ۳ معمولا تفاوتی با هم ندارند ولی در بعضی برندها به‌خاطر پر و پیمان‌تر شدن شیرخشک با بالارفتن سن نوزاد، قیمت کمی (حدود ۲-۳هزار تومان) بیشتر می‌شود. شروع قیمت این شیرخشک‌ها در داروخانه‌ها از ۱۴هزار تومان است و معمولا از ۲۱-۲۰هزار تومان بالاتر نمی‌رود.

۲- برای ورزشکاران، آشپزها و…، بچه‌ها تنها مشتری‌های شیرخشک نیستند و صنف شیرخشک‌ها، مشتری‌های پروپا قرص دیگری هم دارند. شیر را در مواردی به‌صورت کامل و بدون شکستن پروتئین‌ها برای مصرف بزرگسالان خشک می‌کنند تا با اضافه کردن آب بتوان از آن استفاده کرد.

همچنین برای مصارف صنعتی،کارخانه‌های تولید شیر، بسته‌های بزرگ چندکیلویی (معمولا۲۰یا ۲۵کیلوگرم) تولید می‌کنند که برای مصارف بالا به‌صرفه‌تر هستند و استفاده و حمل‌ونقل آسان‌تری دارند و بر حسب کاربردهای گوناگون به انواع مختلفی مثل کم‌چرب ، پرچرب و… تقسیم می‌شوند.

شیرخشک در تهیه بعضی دسرها و شیرینی‌ها هم به‌کار می‌رود. ورزشکارها هم، به‌ویژه قدیم‌ترها که بازار مکمل‌های پروتئینی داغ نبود، از شیرخشک در رژیم غذایی‌شان استفاده می‌کردند؛ گرچه این روزها با توجه به‌وجود مکمل‌های رنگارنگ در بازار، کمتر کسی سراغ شیرخشک می‌رود.

جدای از اینها، بعضی‌ها هم هستند که طعم پودر شیرخشک را همینجوری دوست دارند. البته اگر جزو این دسته آخر هستید توجه داشته باشید که شیرخشک به‌خاطر غنی بودن از پروتئین و کربوهیدرات و… ممکن است باعث چاقی شود یا عوارض پوستی ایجاد کند. 

خاصت شیر خشک,خواص شیر خشک,انتخاب شیر خشک

 شیر خشک بدون لاکتوز برای کودکانی که به لاکتوز حساست دارند مناسب است

 
ویژگی‌ها:
شیرهای بدون لاکتوز (LF): در این شیرخشک‌ها لاکتوز شیر گاو برای کودکانی که به لاکتوز حساسیت دارند حذف می‌شود. قیمت این شیرخشک‌ها ممکن است یک تا ۲هزار تومان بیشتر از شیرخشک‌های معمولی باشد.

شیرخشک‌های سویا: همانطور که از اسمش پیداست این شیرها بر پایه سویا تهیه می‌شوند و برای شیرخوارهایی که با پروتئین شیر گاو کنار نمی‌آیند استفاده می‌شوند. حتما از مصرف این شیرها بدون تجویز پزشک خودداری کنید. استفاده از این شیرها معمولا به‌صورت موقت است و مصرف دائم‌شان، به‌خاطر عوارض احتمالی توصیه نمی‌شود.

شیرخشک‌های هایپوآلرژنیک یا (HA): در این شیرها پروتئین‌های موجود در شیر گاو را هیدرولیزکرده و کار هضم را برای شیرخوار راحت می‌کنند. این شیرها برای شیرخوارانی با دستگاه گوارش خیلی حساس مناسبند. باتوجه به اینکه درصد قابل توجهی از نوزادانی که به پروتئین شیر گاو حساسیت دارند، با شیرهای پایه سویا هم به مشکل می‌خورند، استفاده از این نوع شیرخشک‌ها رایج و عاقلانه است. اینها حدود۵-۴هزار تومان گران‌تر از نمونه‌های معمولی هستند.

شیرخشک‌های آنتی‌رفلاکس (AR): آنتی‌رفلاکس‌ها برای نوزادان مبتلا به رفلاکس مناسب هستند و قیمت‌شان معمولا کمی از شیرخشک‌های معمولی بالاتر است. AR‌ها هم ۵-۴هزار تومانی با شیرخشک‌های معمولی تفاوت قیمت دارند.

هشدار؛ خارجی نخرید؛ ایرانی ببرید!
شیرخشک‌های موجود در بازار (غیر از یکی‌دو مورد) در داخل کشور و توسط کارخانه‌های شرکت‌های فراملیتی فعال در زمینه شیرخشک تولید می‌شوند. این کارخانه‌ها با سرمایه‌گذاری خارجی یا سرمایه‌گذاری مشترک کار می‌کنند.

معمولا با راهنمایی گرفتن از یک متخصص، بالاخره یکی از شیرخشک‌های تولید داخل با احوال کودک شما سازگار است. اما اگر به هر دلیلی ترجیحتان بر استفاده از شیرخشک خارجی بود حتما حواستان را جمع کنید. شیرخشک‌هایی که از خارج وارد کشور می‌شوند باید برچسب فارسی وزارت بهداشت را داشته باشند. داشتن برچسب فارسی به این معناست که شیرخشک مربوطه توسط وزارت بهداشت آزمایش و تأیید شده و با خیال راحت می‌توانید از آن استفاده کنید.

گول قیمت پایین و ظاهر خوش آب و رنگ شیرخشک‌های خارجی بدون برچسب را نخورید. حواستان باشد که شیرخشک را فقط از داروخانه‌ها تهیه کنید. اگر احیانا شیرشخشک مورد نظرتان را نتوانستید در داروخانه‌های داخل کشور پیدا کنید خودتان شخصا برای خرید اقدام کنید یا از افراد مورد اعتمادتان بخواهید که محصول را از مراکز معتبر تهیه کرده، برایتان بفرستند. یادتان باشد که شیرخشک‌هایی که از خارج وارد کشور می‌شوند باید برچسب فارسی وزارت بهداشت را داشته باشند.

منبع:baelm.ir


ویدیو مرتبط :
بی نیازی کشور از واردات شیر خشک نوزاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راهنمای خرید لباس برای نوزاد


نی‌نی‌ها به دنیا می‌آیند و مثل یک آدم گنده به کلی وسیله نیاز دارند. از شیشه شیر و ظرف غذا و لوازم بهداشتی بگیرید تا کمد و رختخواب و کالسکه و صندلی و از همه مهم‌تر لباس.





 صبح بخیر: 

چقدر لباس؟

بچه که زبان ندارد که بگوید سردش است یا نه. همین سوال همیشه مادران جوان را گیج می‌کند. برای فهمیدن این‌که آیا لباس نوزاد کافی است یا نه، به جای استفاده از دماسنج و این جور راه‌های سخت، به خودتان نگاه کنید. پزشکان کودکان توصیه می‌کنند لباس نوزاد همیشه یک لایه از لباس پدر و مادر بیشتر داشته باشد. نگاه کنید ببینید چقدر لباس تن‌تان است و آیا در آن لباس راحت هستید یا نه. اگر راحتید، همان لباس را به اضافه یک لایه به نوزاد بپوشانید. مثلا اگر یک پیراهن تن‌تان است و گرمتان نیست، یک پیراهن به اضافه یک زیرپوش تن نوزاد کنید و اگر زیر پوش و پیراهن پوشیده‌اید، یک لباس آستین بلند به لباس نوزاد اضافه کنید.



چه رنگی؟

علاوه‌بر اینکه لباس نوزاد باید رنگ شاد داشته باشد اما بهتر است رنگ شاد روشن را انتخاب کنید تا آلودگی و کثیفی روی آن خوب معلوم شود. رنگ‌های تند نوزاد را کلافه خواهد کرد. رنگ‌هایی مثل سبزروشن، لیمویی، صورتی، آبی و سفید رنگ‌های مناسب برای لباس نوزاد هستند.



چند تا بخریم؟

شما به 3 یا 4 دست لباس برای نوزاد نیاز خواهید داشت. نوزاد به سرعت بزرگ می‌شود و تجربه نشان داده خیلی از مادرها حتی فرصت یک بار پوشاندن لباس‌هایی که خریده‌اند را به نوزاد پیدا نخواهند کرد. پس در خرید لباس هول نشوید و همان تعدادی را که نیاز دارید، بخرید. کوچولوی شما همیشه با شما هست و می‌توانید تا چند سال آینده هر چقدر می‌خواهید برایش لباس‌های بامزه بخرید. در دوره نوزادی راحتی لباس از زیبایی آن مهم‌تر است.



گول ظواهر را نخورید

فقط نخی: این دو کلمه را به یاد داشته باشید. لباس نوزاد باید حتما نخی باشد چون پوست لطیف تن او احتمال دارد به الیاف پلاستیکی یا مصنوعی دیگر حساسیت نشان دهد. به علاوه ممکن است در اثر تعرق پوست او عرق سوز شود. پس در انتخاب لباس مخصوصا لباس‌های زیر که مستقیم با تن نوزاد در ارتباط هستند صرفه جویی و سلیقه و رنگ را کنار بگذارید و فقط به انتخاب جنس خوب فکر کنید. نگران نباشید. برای لباس‌های رویی می‌توانید تا دلتان می‌خواهد لباس‌های بامزه و رنگی را انتخاب کنید. برچسبی روی لباس‌ها هست که مشخصات پارچه لباس روی آن نوشته شده. یکی از این مشخصات درصد کتان است. لباس نوزاد یا باید 100 درصد کتان باشد یا درصد بالایی از آن را داشته باشد. توجه کنید، حتما قبل از لباس پوشاندن به نوزاد، لباس را یک‌بار بشویید.



دکمه ممنوع

مدل لباس نوزاد هم از آن چیزهایی است که انتخاب نادرست آن برای‌تان دردسر درست خواهد کرد. برای انتخاب درست مدل لباس باید به هر بخش لباس دقت کنید.

یقه: سر نوزاد به نسبت تنش بزرگ است. در نتیجه  یقه لباس نوزاد باید آنقدر بزرگ باشد که راحت از سرش رد شود. یقه‌هایی که روی هم می‌آیند مناسب‌ترین یقه‌ها هستند. بهتر است از یقه‌هایی که دکمه یا چسب دارند استفاده نکنید چون گردن نوزاد را آزار خواهند داد. مگر اینکه لباس دکمه کوچکی روی شانه داشته باشد.

خشتک: لباس سرهمی بهترین لباس برای نوزاد است چون بغل کردن او راحت خواهد بود و با هر باز گذاشتن و برداشتن بلوز از شلوارش بیرون نخواهد آمد. اما چون مرتب نوزاد را عوض می‌کنید، بهتر است از سرهمی‌هایی استفاده کنید که در ناحیه فاق دکمه داشته باشند تا برای هر بار عوض کردن مجبور نشوید لباس نوزاد را از تنش درآورید.

دکمه یا زیپ: دکمه یا زیپ یا وسایل تزئینی روی لباس، نوزاد را آزار خواهد داد. مخصوصا اگر این دکمه یا زیپ در پشت لباس باشد. سعی کنید از این لباس‌ها تا آنجا که ممکن است استفاه نکنید و اگر لباس دکمه‌دار انتخاب می‌کنید، این دکمه در جلوی لباس باشد.



چقدر کوچولو؟

لباس تنگ به تن نوزاد می‌چسبد و او را اذیت خواهد کرد. لباس گشاد هم به او آویزان می‌شود و علاوه بر این‌که جلوی حرکت نوزاد را می‌گیرد، موقع در آغوش گرفتن شما را اذیت خواهد کرد. پس لباسی انتخاب کنید که درست اندازه نوزاد باشد. آستین لباس باید گشاد و راحت باشد. لباس‌هایی که آستین آن‌ها کشبافت‌های سفت دارد نوزاد را آزار خواهند داد. موقع خرید انگشت‌های‌تان را در آستین فرو ببرید و ببینید آستین به اندازه کافی قابلیت ارتجاع دارد یا نه. آستین باید به اندازه انگشت‌های شما که دست نوزاد را گرفته‌اید جا داشته باشد. یادتان باشد، اگر برای بچه‌ای که چهار دست و پا می‌رود لباس می‌خرید باید دقت کنید که پاچه شلوارش بلند باشد تا زانویش موقع حرکت کردن آسیب نبیند و خراش بر ندارد.



این تکه‌های دوست داشتنی

نوزاد شما به لباس‌های مختلفی نیاز دارد. لباس‌هایی مثل:

1. زیرپوش: زیر پوش هم نوزاد را گرم نگه می‌دارد و هم باعث محافظت او می‌شود. زیرپوش‌ها را از جنس نخی روشن و برای این فصل با آستین‌های رکابی انتخاب کنید.

2. لباس رو: لباس‌های رویی نوزاد بهتر است سرهمی باشند و رنگ‌های شاد داشته باشند.

3. کلاه: نوزاد در هر فصلی به کلاه نیاز دارد تا از سرش محافظت شود. کلاه‌های نخی خنک برای تابستان و کلاه‌های ضخیم‌تر برای زمستان مناسب هستند.

4. پیش‌بند: در ابتدای تولد پیش‌بند را موقع شیر خوردن و موقع بادگلو زدن به نوزاد بپوشانید تا شیر روی لباسش نریزد و برگرداندن شیر لباسش را کثیف نکند. وقتی  خواست دندان دربیاورد، برای جلوگیری از ریختن آب دهان روی لباس بهتر است به او پیش‌بند بپوشانید. پیش‌بندهای چسبی از گره‌ای‌ها ایمن‌تر هستند.

5. دستکش و جوراب: در روزهای اول تولد این دو بخش لباس برای گرم نگه داشتن نوزاد استفاده می‌شود. علاوه‌بر این چون ناخن‌های نوزاد بلند است، دستکش نمی‌گذارد صورت خودش را چنگ بزند. موقع خواب دستکش را حتما دستش کنید.