سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
رابطه فعالیت جنسی و بیماری قلبی
یکی از مشکلات بحث انگیز در میان بسیاری از افراد جامعه و کادر پزشکی، مساله فعالیت جنسی در مبتلایان به بیماریهای قلبیعروقی است. زمان شروع و از سرگیری فعالیت جنسی در کسانی که به حمله حاد قلبی دچار شده اند، از ابهامات اساسی در اذهان پزشکان و بیماران آنهاست.
از طرف دیگر ارتباط ناتوانی جنسی با انواع بیماریهای قلبی قابل طرح و بررسی میباشد. شایعترین مشکل در خصوص مردانی است که تحت درمان جراحی بایپس عروقی قلبی، تعویض دریچه و باز کردن عروق کرونر با بالون قرار گرفته و یا دچار حمله حاد انفارکتوس قلب (MI) شدهاند. بیشتر بیماران نگران فعالیت جنسی و یا تمایل جنسی یا ناتوانی جنسی هستند. ترس و نگرانی از ناتوانی جنسی و ترس از بروز یک حمله حاد سکته قلبی (MI) متعاقب فعالیت جنسی باعث ایجاد اضطراب در بیماران میگردد و این امر موجب خودداری آنها از فعالیت جنسی میشود که میتواند عمیقا کیفیت زندگی را متأثر نماید.
به طور کلی بیماران قلبیعروقی از نظر ارایه یک راهکار علمی برای شروع فعالیت جنسی به سه دسته با ریسک پایین، متوسط و بالا تقسیم میشوند. خوشبختانه بیشتر بیماران جزو گروه اول بوده و با ایمنی بالا میتوانند به شروع فعالیت جنسی ترغیب شوند و یا درمانهای دارویی لازم را برای ناتوانی جنسی دریافت نمایند.
در هر سه دسته این بیماران احتمال بروز عوارض خطرناک در حین فعالیت جنسی پایینتر از میزانی است که بیماران یا سایر پزشکان تصور میکنند. در برخی بررسیها فقط در 19 درصد از بیماران مبتلا به سکته قلبی، فعالیت جنسی به عنوان عامل برای شروع سکته قلبی موثر بوده است. در ضمن بررسیها نشان داده است که ارایه مشاورههای لازم در مورد فعالیت جنسی بهطور قابلملاحظهای در بهبود عملکرد جنسی بیماران تاثیر گذاشته و دریافت اطلاعات کافی در خصوص شروع دوباره فعالیت جنسی از نگرانیهای بیماران در دوره پس از سکته قلبی کاسته است.
از آنجایی که فعالیت جنسی یک نیاز برای افراد و راهی جهت رهایی از استرسهای روانی و کاهش احساس تنهایی است اما بیماران قلبی، اغلب این فعالیت را برای سلامتی خود تهدیدکننده میدانند و از شرکت در این فعالیت پرهیز میکنند. به دلیل اهمیت ارتباط جنسی به عنوان یک عامل ایجاد و حفظ ارتباط صمیمانه در زندگی زناشویی، بیماران میتوانند تحت مشاوره با یک متخصص قلب و دریافت آموزشها و تکنیکهای لازم مثل نزدیکی بعد از یک دوره استراحت (هنگام صبح یا یک و نیم ساعت پس از صرف غذا)، استفاده از داروی نیتروگلیسیرین به عنوان پیشگیری و یا وضعیتی که هر دو طرف در حالت راحت باشند، به فعالیت جنسی خود ادامه دهند. علایمی که در صورت بروز آنها در طی یا پس از مقاربت، نیاز به اطلاع دادن به پزشک دارد عبارتاند از:
تنگینفس یا افزایش ضربان قلب برای 15 دقیقه پس از مقاربت، خستگی بیش از حد، درد قفسه سینه و بیخوابی پس از مقاربت. در مورد داروها نیز میتوان با متخصص قلب مربوطه مشورت نمود تا داروهایی تجویز شود که حتیالامکان، عارضه ثانوی جنسی کمتری داشته باشند.
منبع:سلامت
ویدیو مرتبط :
بیماری آسم و رابطه جنسی
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
رابطه تحصیلات كم با خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
در این مدت پزشكان آزمایشات جسمی را روی تمام شركت كنندگان انجام دادند و در دورههای منظم وضعیت دیابت، كلسترول، فشار خون، قند خون و سایر فاكتورهای مهم پزشكی را در این افراد كنترل و بازبینی كردند.
یك بررسی آماری گسترده در اروپا نشان میدهد: افرادی كه سطح تحصیلات پایینتری دارند بیشتر با خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مزمن مواجه هستند.
به گزارش ایسنا، در این بررسی حتی فاكتور تغییرات در الگوی زندگی هم در نظر گرفته شده است.
متخصصان دریافتهاند كه به طور متوسط نرخ بستری شدن افراد تحصیلكرده در بیمارستانها بر اثر ابتلا به امراض قلبی مزمن به مراتب كمتر از افرادی است كه خیلی كم تحصیلكرده و زودتر مدرسه و دانشگاه را رها كردهاند.
به گزارش سایت اخبار بینالمللی آسیا، در این مطالعه، متخصصان 18 هزار و 616 شركت كننده را مدت 31 سال تحت نظر داشتهاند. در این مدت پزشكان آزمایشات جسمی را روی تمام شركت كنندگان انجام دادند و در دورههای منظم وضعیت دیابت، كلسترول، فشار خون، قند خون و سایر فاكتورهای مهم پزشكی را در این افراد كنترل و بازبینی كردند.
آنها حتی با استفاده از چندین پرسشنامه فاكتورهای خطرزا را كه نقش كلیدی در بروز نارسایی و بیماریهای قلبی دارند، بررسی كردند. این فاكتورهای خطرزا شامل سیگار، الكل، ورزش و یا سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی هستند.
در پایان معلوم شد هر چه میزان سطح تحصیلات افراد بالاتر باشد، احتمال ابتلای آنها به بیماری قلبی كمتر است و این افراد از عملكرد قلبی مطلوبتری برخوردارند..../تحلیل:ایسنا