سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

دمنوش مناسب بیماران قلبی



 

 

دمنوش مناسب بیماران قلبی

 

گل صدتومانی، گیاهی از مناطق آسیایی، اروپای جنوبی و امریکای شمالی است. گل های این گیاه، در رنگ های سفید، صورتی و قرمز و درشت و بسیار زیباست.

 

گل صدتومانی در صنعت داروشناسی کاربرد فراوان داشته و در تهیه چای نیز از آن استفاده می کنند. گل صدتومانی حاوی ترکیبات بسیار مؤثری است که طبق تحقیقات گسترده بر میزان کلسترول خون اثرگذار بوده و به کاهش آن کمک می کند.

 

از آنجا که افزایش کلسترول در خون و رسوب آن در عروق، مخاطرات بسیاری را به همراه دارد، مصرف روزانه یک فنجان از چای گل صدتومانی برای مدتی کوتاه توصیه می شود اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. آخرین تحقیقات بیانگر آن است افزودن برگ های این گل هنگام تهیه چای به تعادل میزان گلوکز خون کمک کرده و باعث کاهش میزان قند خون در افراد دیابتی می شود. چای گل صدتومانی که از مخلوط یک تا دو قاشق گل خشک در یک فنجان تهیه می شود به سلامت قلب و عروق کمک کرده و با افزایش میزان خونرسانی و اکسیژن رسانی به بافت ها به تنظیم عملکرد قلب و تعادل بخشی به میزان فشار خون کمک می کند. پیشگیری از تجمع پلاکت ها و لخته شدن خون نیز از دیگر فوایدی است که بعد از نوشیدن چای گل صدتومانی حاصل می شود.

 

افزودن کمی برگ های خشک گیاه مریم گلی به فنجان چای گل صدتومانی از کبد در برابر عوامل آسیب رسان دفاع می کند. این چای خواص آنتی اکسیدان قوی داشته و توانایی بدن را در برابر رادیکال های آزاد افزایش می دهد.

 

منبع:روزنامه ایران


ویدیو مرتبط :
عواقب ورزش مچ اندازی !(نا مناسب برای بیماران قلبی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نوشیدنی مفید برای بیماران قلبی



 

 

خواص چای

 

چاي نوشيدني است که براي بيماران قلبي بسيار مفيد است ، در اين مقاله به فوايد چاي مي پردازيم.

مليحه زاهدي‌راد، كارشناس تغذيه مي‌گويد: چاي حاوي تركيبات مفيدي است كه خواص درماني آن را بوجود مي‌آورند. اين تركيبات شامل: كافئين، تئوفيلين، تانين، تيانين، كاتچين، ويتامين‌هايE وC و گروهB ، فلورايد، فلاونوئيدها، كلسيم، منيزيم، سديم و پتاسيم است.

 

وي در ادامه مي‌افزايد: اين تركيبات باعث افزايش انقباض‌پذيري و كارايي عضلات قلب، افزايش ضربان قلب و كاهش فشارخون مي‌شود و داراي آثار ضدالتهابي و آرام‌بخش سيستم عصبي است و خواص ضد سرطاني دارد.

 

تركيبات موجود در چاي باعث كاهش كلسترول خون شده و از افزايش فشارخون و افزايش قند خون جلوگيري مي‌كند.
زاهدي راد با بيان اين كه چاي يك آنتي‌بيوتيك و آنتي‌ويروس قوي است، فلورايد موجود در چاي را در استحكام دندان‌ها موثر ذكر كرده و خاطر نشان مي‌كند: فلاونوئيدهاي چاي از ايجاد بوي بد دهان پيشگيري مي‌كند.

 

خواص چای

 

بيماران قلبي چاي بنوشند


نوشيدن چاي به بيماران قلبي توصيه مي‌شود، چون چاي از ايجاد لخته‌هاي خطرناك خون كه به حملات قلبي و سكته منجر مي‌شود، پيشگيري مي‌كند.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به اين مطلب متذكر مي‌شود: سطح چربي خون و فشارخون برخي مصرف‌كنندگان چاي پايين‌تر از ديگران است. چاي، آثار نيرومندي براي به تاخير انداختن پيشرفت تصلب شرايين و تقويت عروق مويين و رقيق كردن خون و كاهش فشارخون دارد و افرادي كه چاي مي‌نوشند يك سوم كمتر از گروهي كه قهوه مصرف مي‌كنند، دچار آسيب‌هاي قلبي‌عروقي مي‌شوند.

چاي، مخصوصا چاي نه چندان پر‌رنگ، از تشكيل پلاك‌هاي انسداد عروقي در آئورت جلوگيري مي‌كند. فلاونوئيدهاي چاي سطح چربي خون به خصوص كلسترول بد را كاهش مي‌دهد. در افرادي كه به مدت يك سال بيش از يك فنجان چاي در روز مصرف مي‌كنند در مقايسه با كساني كه چاي نمي‌نوشند، خطر حمله قلبي 44 درصد كمتر است.

زاهدي راد مي‌افزايد: چاي با كاهش اكسيداسيون LDL منجر به كند شدن روند تصلب‌شرايين مي‌شود كه در واقع علت زير بنايي اثرات سودمند چاي بر عملكرد قلبي عروقي است.

 

بیماران قلبی

 

البته بايد توجه داشت كه نوشيدن چاي را به 2 ساعت بعد از غذا موكول كرد تا مانع جذب آهن موجود در غذا نشود.

چاي يك نوشيدني كم كالري است و يك فنجان آن حدود 4 كالري دارد. چاي متابوليسم را بيشتر مي‌كند و باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن مي‌شود، در نتيجه كالري بيشتري مصرف شده و چربي‌ها راحت‌تر و زودتر سوزانده مي‌شوند.

 

در همين راستا تحقيقات انجام شده در انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي كشور نشان مي‌دهد كه مصرف روزانه بيش از 3 فنجان چاي سياه مي‌تواند به پيشگيري از عوارض دراز مدت ديابت نوع 2 و احتمال بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي در افراد ديابتي كمك كند.