سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
درمان مسمومیت غذایی با طب سنتی
مصرف ریحان در ماست برای درمان مسمومیت مفید است
متخصص طب سنتی گفت: هنگام مسمومیت غذایی توصیه میشود که سیر، دارچین، سیب، موز و لیمو مصرف شود.
حسینی، متخصص طب سنتی گفت: مسمومیت غذایی معمولاً در فصل گرما به دلیل فاسد شدن سریعتر مواد غذایی شایع است و دارای علائمی مثل استفراغ، اسهال، تهوع، سردرد و دردهای شکمی است.
وی تأکید کرد: در چنین شرایطی ابتدا توصیه میشود که میزان آب از دست رفته بدن جبران شود به همین دلیل خوردن مایعات مثل آب، چای و آبمیوه مناسب است.
این متخصص طب سنتی گفت: از دیدگاه طب سنتی برخی خوراکیها خواص ضدقارچی داشته و پس از مسمومیت کاربرد دارند مثلاً سیر، به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و به هنگام مسمومیت خوردن آن توصیه میشود.
حسینی همچنین افزود: به هنگام مسمومیت، پتاسیم بدن افت میکند به همین دلیل جبران آن با خوردن موز و سیب توصیه میشود.
وی ادامه داد: خوردن لیمو مفید است و مصرف ریحان در ماست نیز توصیه شده است.
حسینی گفت: استراحت کردن، عدم استعمال دخانیات، نخوردن کافئین مثل قهوه و نخوردن خودسرانه دارو از نکاتی است که باید رعایت شود.
این متخصص طب سنتی افزود: مصرف جوشانده شیرینبیان، ریشه زنجبیل و گون و همچنین دارچین نیز به رفع مسمومیت غذایی کمک میکند.
ریشه زنجبیل به رفع مسمومیت غذایی کمک می کند
نسخه گیاهی مسمومیت
علائم ناشی از مسمومیت غذا یا به دلیل آلودگیهای انگلی است یا باکتریایی. البته در نهایت سوءهاضمه مشکلاتی را برای فرد به دنبال دارد.
برای درمان، معمولاً مصرف گیاهان و عرقیات بین مردم رواج دارد که اشتباه هم نیست. مثلاً توصیه میشود از زنجبیل استفاده کنید. در طب سنتی مصرف زنجبیل بعد از مسمومیت ناشی از خوردن میوههای تازه اما آلوده توصیه شده است. آثار ضدباکتری و ضدانگلی آن نیز در طب رایج به اثبات رسیده است.
برای کاهش تهوع ناشی از مسمومیت میتوان روزی 3 بار و هر بار حدود 250 میلیگرم عصاره زنجبیل را که در داروخانهها به فروش میرسد، مصرف کرد. اگر قرار است گیاه زنجبیل تازه یا خشک مصرف شود، باید به این نکته هم توجه کرد که به دلیل ساختار ریشهای آن تا 70 درصد حاوی پلی ساکارید است که اثر درمانی ضدتهوع ناشی از آن نیست پس برای مصرف دوز 250 میلیگرم ماده موثره، لازم است به مقدار بیشتری زنجبیل مصرف کنید.
البته غیر از زنجبیل، برخی عرقیات گیاهی مثل عرق نعناع و آویشن نیز برای درمان سوءهاضمه و رفع مشکلات بعد از ابتلا به مسمومیت غذایی کاربرد دارد؛ به طوری که اگر دچار معده درد شدید بهتر است نصف قاشق غذاخوری آویشن را با مقداری آب بجوشانید و پس از آن که جوشانده را از صافی عبور دادید، میل کنید. همچنین میتوان نصف قاشق غذاخوری دارچین را نیز دم کرد و خورد.
از دیگر گیاهانی که در درمان این مشکل موثر هستند میتوان به زیره سبز و سیاه و مرزنجوش اشاره کرد. البته استفاده از زیره سبز و سیاه، در کاهش نفخ شکم نیز بسیار موثر است. برای این منظور میتوان حدود نیم گرم زیره سیاه را با مقداری نبات سایید و پس از صرف غذا میل کرد.
منابع:
farsnews.com
salamatiran.com
ویدیو مرتبط :
طب سنتی - بهترین درمان، درمان غذایی
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
درمان استمناء به روش طب سنتی
خود ارضایی متاسفانه به دلیل برخی از عوامل امروز جامعه ما ، گریبانگیر بسیاری از جوانان است.بعضی ها خجالت می کشند یا خلاف حیا می دانند که از درمان این بیماری صحبت کنند ؛ البته این نظرات اگر قالب شود پیامد های وحشتناکی از جمله بی دفاع ماندن جوانان نسبت به این بیماری که روانی هم هست و ندانستن خلاف شرع بودن آن خواهد داشت.
ما این جا به بررسی درمان آن از نظر طب سنتی خواهیم پرداخت.
ذکر این نکته ضروری است که اصل در درمان این بیماری ، شناخت کافی از آن و پیامدهای آن است و نیاز به کار روان شناسی دارد.
ریشه اصلی استمناء یا خود ارضایی، ریشه ذهنی است و به اعصاب و روان فرد بیمار مربوط می باشد. با توجه به این که تعدادی زیادی از افراد سایت ها، درخواست ارایه روشی جهت ترک عادت استمناء و درمان عوارض آن از جمله زود انزالی را داشتند، در ذیل نسخه ای از منابع طب سنتی در این خصوص ارایه می گردد تا ان شاء الله جهت جلوگیری از انجام این عمل و همچنین رفع علایم و عوارض حاصله، دستورات ذیل موثر واقع گردد:
دم کرده شماره 1) مرزنجوش، سنبل الطیب، گل گاوزبان و بادرنج بویه به نسبت مساوی در قوری ریخته و آب جوش روی آن بریزید و بگذارید تا کامل دم بکشد.
دم کرده شماره 2) افتیمون را در قوری ریخته و آب جوش روی آن بریزید و بگذارید تا به آرامی و خیلی آهسته به طور کامل دم بکشد.
دم کرده شماره 3) استخدوس را در قوری ریخته و آب جوش روی آن بریزید و بگذارید تا به طور کامل دم بکشد.
طرز مصرف:
الف) سه هفته اول: صبح و عصر یک استکان، دم کرده شماره (1)
ب) هفته چهارم و پنجم:
- صبح و عصر یک استکان، دم کرده شماره (1)
- روزی یک فنجان نیز دم کرده شماره (2)
ج) هفته ششم به بعد:
- صبح و عصر یک استکان، دم کرده شماره (1)
- روزی یک فنجان دم کرده شماره (2)
- روزی یک فنجان نیز دم کرده شماره (3)
با انجام دستور بند (ج) و مصرف سه دم کرده مربوطه، بعد از این که علایم بیماری کمتر شد، می توانید مصرف دم کرده ها را کمتر نمایید، ولی حداقل برای سه ماه این نسخه را انجام دهید.
منبع: ravazadeh.com