سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

خوردن چه غذاهایی در سحر بوی بد دهان را افزایش یا کاهش می‌دهد؟



 بوی دهان روزه‌داران, تغذیه سحری

خوردن چه غذاهایی در سحر بوی بد دهان را افزایش یا کاهش می‌دهد؟

یک کارشناس تغذیه می‌گوید: خوردن سیب و طالبی در سحر در کاهش بوی بد دهان روزه‌داران موثر است در حالی که مصرف غذاهای ترش و پر پروتئین در وعده سحر باعث افزایش بوی بد دهان می‌شود.

 

با توجه به اینکه در روزهای ماه رمضان، معده ساعت‌های طولانی خالی می‌ماند بوی بد دهان افراد تا حدودی طبیعی است.

 

وی با اشاره به نقش نوع غذا در تشدید بوی بد دهان در ایام ماه رمضان، افزود: مصرف غذاهای حاوی پروتئین از جمله مرغ، گوشت، تن ماهی، تخم مرغ، ماهی و ... در وعده سحر باعث افزایش اسید اوریک بدن و به دنبال آن تشدید بوی بد دهان در طی روز می شود.

 

باید در وعده سحر به مقدار متعادل از غذاهای پروتئینی استفاده کرد و بیشتر سبزیجات پخته و انواع آش را مورد مصرف قرار داد.

 

مصرف ماست و خیار در وعده سحر می‌تواند خالی شدن معده را به تاخیر بیندازد و باعث کاهش بوی بدن دهان شود.

 

سیب، طالبی، گوجه، کاهو و ... از دیگر میوه‌ها و سبریجاتی است که وی مصرف آن‌ها را در وعده سحر برای کاهش بوی بد دهان توصیه کرد.

 

به گفته این کارشناس تغذیه، مصرف غذاهای ادویه‌دار، ترشی و آب لیمو و سایر ترشیجات باعث زود هضم شدن غذا، خالی شدن معده و به دنبال آن بوی بد دهان می‌شود.

 

مصرف یک قاشق روغن زیتون به همراه سحری می‌تواند هضم غذا را به تاخیر بیندازد و بوی بد دهان فرد را در طی روز کاهش دهد.

منبع:aftabir.com


ویدیو مرتبط :
دلیل بوی بد دهان بعد از خوردن سیر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تمام خواص نور آبی/ از افزایش هوشیاری تا رفع بوی بد دهان



خواص نور آبی,اثر نور آبی بر مغز ,تاثیرات نور آبی بر بدن

تمام خواص نور آبی/ از افزایش هوشیاری تا رفع بوی بد دهان
پژوهشگران دریافته اند اثر نور آبی در هوشیار سازی مغز بیش از کافئین است.
گفته می شود نور آبی شهرت بدی در مختل کردن خواب دارد. افرادی که پیش از خواب از تلفن هوشمند و دیگر گجت ها استفاده می کنند در طول شب دچار بی قراری خواب می شوند چرا که نور این دستگاه ها موجب سرکوب ملاتونین – ماده شیمیایی کنترل کننده ساعت بدن- می شود.


تحقیقات اخیر از برخی نکات مثبت این نور آبی پرده برداشته است که نشان می دهد چگونه نور آبی اگر در زمان مناسبی از آن استفاده شود می تواند مغز را هوشیار نگه دارد.
پژوهشگران دانشگاه مید در سوئد تاثیرات کافئین و نور آبی را بر مغز مقایسه کرده و دریافته اند هر دوی این موارد تاثیرات مثبتی بر مغز دارند.


نکته جالب اینجاست که افرادی که در معرض نور آبی قرار داشتند در آزمون های عملکرد مغز که شامل حواس پرتی می شوند، عملکرد بهتری داشته اند.دانش پژوهان نشان دادند مصرف کنندگان کافئین بیشتر دچار حواس پرتی شده و عملکرد ضعیف تری داشتند.مطالعات حاکی از آن بود که نور آبی و کافئین تاثیرات مجزایی بر روی جنبه های عملکرد عضلانی ناشی از فعالیت مغزی داشتند.


به گفته محققان نور آبی قابلیت تاثیر مثبت بر گستره ای از مجموعه ها را دارد که در عملکرد شناختی و هوشیاری مهم هستند.این مطالعه بر اساس تحقیقاتی صورت گرفته که نشان می دهد نور آبی توانایی های شناختی مانند حافظه هوشیاری و زمان واکنش را بهبود می بخشد.
اگرچه نور آبی برای بافت بدن ضرری ندارد اما این نور آن قدر قدرتمند است که تاثیرات زیستی را در بدن هدف قرار دهد و به طور فزاینده ای برای گستره ای از درمانهای پزشکی استفاده می شود.مثلا پزشکان در بیمارستان دانشگاه هیدلبرگ برچسبی را ساخته اند که نور آبی متساطع  و درد را درمان می کند.
نور آبی همچنین می تواند با بوی بد دهان مبارزه کند. قرار گرفتن تنها دو دقیقه در معرض نور آبی لامپ های سفید کننده دندانها می تواند باکتری های موجود در بزاق را که موجب بد بویی دهان می شوند از بین ببرد.


بر اساس یافته های این پژوهش حتی افراد نابینا قادر به استفاده از فواید شناختی قرار گرفتن در معرض نور آبی هستند.پژوهشگران دانشگاه مونترال دریافته اند که حتی وقتی دید معیوب است و اجسام دیده نمی شوند، هنوز تغییرات نور در مغز ثبت می شود و افراد می توانند بگویند چه زمانی نور خاموش و روشن می شود.
این تحقیقات می تواند تاثیرات مطلوبی در درمان افراد نابینا و همچنین دیگر اختلالات شناختی داشته باشد و پزشکان می توانند به طور بالقوه ای از نور برای فعال سازی بخش های خاصی از مغز استفاده کنند.

دانش پژوهان می گویند 50 ثانیه قرار گرفتن در معرض نور آبی می تواند تغییراتی بر مغز ایجاد کند.
منبع:mehrnews.com