سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

خستگی چشم



دلایل خستگی چشم, قوزقرنیه

ما به چهار دلیل عمده می توانیم دچار خستگی چشم شویم: اختلال انکساری اصلاح نشده یا عینک قدیمی یا نادرست؛ اختلال در لایه اشکی چشم و خشکی آن؛ وقتی اختلالات بالانس عضلات چشم؛ اختلالات تطابقی و پیرچشمی.

 

یک چشم خوب چشمی ست که خوب ببیند اما احساس نشود، مانند تپیدن قلب و نفس کشیدن که حسن شان در حس نشدن آن ها است.
زندگی امروزی ما بسیار به بینایی وابسته است؛ ما برای دیدن تلویزیون، کار کردن با کامپیوتر و تلفن های همراه، رانندگی و مطالعه و تحصیل برای سال های طولانی که بخش گسترده ای از زندگی ما را به خود اختصاص می دهند نیاز به دید خوب و راحت داریم.


ما به چهار دلیل عمده می توانیم دچار خستگی چشم شویم:
1. اختلال انکساری اصلاح نشده یا عینک قدیمی یا نادرست؛ دیدن به قصد انجام کار چشمی، نیازمند وضعیت اپتیکی (انکساری) سالم دارد. بنابراین اگر فردی آستیگماتیسم، دوربینی یا آستیگماتیسم نامنظم (مانند قوزقرنیه) درمان نشده داشته باشد در هنگام انجام کار چشمی طولانی و جدی، دچار گرفتگی و خستگی چشم و نوسان دید می شود. در نظر داشته باشید که حتی ممکن است دید شما کامل باشد اصطلاحا «ده دهم» باشد اما نیاز به عینک داشته باشید.


2. اختلال در لایه اشکی چشم و خشکی آن؛ وقتی کار چشمی انجام می دهیم، دفعات پلک زدن پایه چشم ما متوسط به یک سوم تقلیل می یابد. این موضوع باعث تبخیر لایه اشکی روی سطح چشم می شود که هم موجب افت کیفیت دید می شود و هم خستگی چشم می دهد.


3. اختلالات بالانس عضلات چشم؛ از سوی دیگر در زمان کارهای چشمی، فعالیت گسترده و پویایی جهت هماهنگی حرکات دو چشم صورت می پذیرد و کوچک ترین اختلال بالانس، در کار چشمی طولانی مدت، موجب خستگی عضلات و گرفتگی چشم می شود.


4. اختلالات تطابقی و پیرچشمی؛ ما برای دیدن فاصله های مختلف، تطابق می کنیم: قدرت عدسی طبیعی داخل چشم خود را تغییر می دهیم (مانند تنظیم دوربین عکاسی برای وضوح فواصل مختلف). ضعف این عملکرد در سنین 40 تا 50 سالگی شروع می شود؛ به این وضعیت پیرچشمی گفته می شود که با تجویز عینک های مطالعه درمان می شود. اما صرف انجام کار چشمی طولانی مدت حتی در فرد جوان هم می تواند خستگی و یا حتی اسپاسم تطابقی ایجاد کند که به نوبه خود گرفتگی و خستگی چشم ایجاد می کند.


مراجعه به چشم پزشک و کارشناس یینایی سنجی جهت بررسی از نظر خطای انکساری، اختلال بالانس عضلات چشم و پیرچشمی ضروری ست. هرچند در صورتیکه دید خوبی برای دور دارید (به عنوان مثال دید واضح و راحت برای طولانی مدت برای خواندن زیرنویس تلویزیون دارید)، درباره پیرچشمی، می توانید با مراجعه به داروخانه، عینک مطالعه استاندارد را آزمایش و خریداری کنید.


کم کردن کارهای چشمی، دادن استراحت چشمی (بستن چشم ها، نگاه کردن به دور دست و برخاستن از صندلی و قدم زدن)، پلک زدن فعالانه و تهویه مناسب محل زندگی و کار (و افزایش نسبی رطوبت آن و قرار نگرفتن در معرض مستقیم باد) موجب کاهش علایم خستگی و خشکی چشم می شود.
منبع:7sib.ir


ویدیو مرتبط :
چگونه خستگی چشم را برطرف کنیم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چند ورزش ساده برای رفع خستگی چشم



 

چند ورزش ساده برای رفع خستگی چشم

 

امروز چند ساعت جلوی رایانه نشسته اید؟ دیروز چه طور؟ هفته ای چند بار از رایانه استفاده می کنید؟ با جواب دادن به این سوال ها متوجه می شوید که چه مدت زمانی جلوی رایانه نشسته اید و چه مقدار به چشم های خود فشار می آورید. هر قدر وقت بیشتری مقابل رایانه صرف کنید استرس بیشتری به چشم هایتان وارد می شود. بعضی وقت ها نیز ممکن است دچار سردرد، تاری دید و... شوید.در این مطلب به چند ورزش اشاره می کنیم که به چشم های شما استراحت می دهند.

ابتدا در حالت نشسته قرار بگیرید، چشم های خود را با کف دست های خود بپوشانید بدون این که به چشم های خود فشار وارد کنید. سعی کنید آرام باشید و به مدت ۳۰ ثانیه به تاریکی خیره شوید و به آرامی نفس عمیق بکشید.

در حالی که در همان حالت نشسته اید به مدت ۵ ثانیه به سقف نگاه کنید و سپس ۵ ثانیه به کف زمین نگاه کنید. این کار را ۵ بار تکرار کنید.

به مدت ۵ ثانیه به سمت چپ و سپس سمت راست خیره شوید. این عمل را ۵ بار تکرار کنید.

چشم های خود را محکم به مدت ۵ ثانیه ببندید و سپس کاملا باز کنید و برای ۵ ثانیه نگه دارید. این کار را ۵ بار تکرار کنید.

چشم ها را ۵ بار به سمت چپ بچرخانید و رها کنید و سپس به سمت راست بچرخانید. این کار را ۵ بار تکرار کنید.

به نوک بینی خود نگاه کنید و به مدت ۳ ثانیه نگه دارید و رها کنید. سپس بدون این که سر خود را تکان دهید مدت ۳ ثانیه به سقف خیره شوید این کار را ۵ بار تکرار کنید.

به مدت ۲ ثانیه به نزدیک ترین شیء اطراف خود خیره شوید و سپس برای ۲ ثانیه به یک مکان دور بیرون از پنجره نگاه کنید این کار را ۱۰ بار تکرار کنید.

برای یک دقیقه در حالت نشسته و یا ایستاده به وسایلی که دور از شما هستند نگاه کنید.

منبع :روزنامه خراسان