سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

حذف کردن وعده صبحانه چه عوارضی دارد؟


صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز است و قرن‌هاست شمار بسیاری از مادران در سراسر دنیا فرزندان‌شان را به خوردن صبحانه تشویق می‌کنند. تحقیقاتی که در سال های اخیر انجام شده است، تأثیرات منفی حذف کردن این وعده مهم را نشان می‌دهد.

وب‌سایت مجله علم ورزش: صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز است و قرن‌هاست شمار بسیاری از مادران در سراسر دنیا فرزندان‌شان را به خوردن صبحانه تشویق می‌کنند. تحقیقاتی که در سال های اخیر انجام شده است، تأثیرات منفی حذف کردن این وعده مهم را نشان می‌دهد. افزایش وزن، ناهماهنگی در ترشح هورمون‌ها، ضعف حافظه و خلق و خوی بد فقط تعدادی از عوارض آن هستند که در طول زمان مشکلات جدی ایجاد خواهند کرد. با ما همراه شوید تا بیشتر با عوارض حذف وعده صبحانه آشنا شوید.

حذف کردن وعده صبحانه چه عوارضی دارد؟

چاقی

چاقی و عوارض جانبی آن مثل دیابت، ناباروری و حمله قلبی از مهم‌ترین مشکلاتی است که امروزه تعداد بسیاری از انسان‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.حذف کردن صبحانه نه تنها چاقی و افزایش وزن را به دنبال دارد، بلکه کاهش وزن را بسیار سخت‌تر کرده و  باعث می‌شود در ادامه‌ی روز احساس گرسنگی کاذب داشته باشید و نیاز بیشتری به تغذیه پیدا کنید.

تحقیقات نشان داده است، اگر در زمان مناسب به اندازه‌ی کافی صبحانه میل کنید در ادامه‌ی روز پرخوری نخواهید کرد، زیرا صبحانه اولین وعده بعد از بیدار شدن از خواب است، بنابراین حذف صبحانه زمان گرسنگی از شب گذشته را افزایش می‌دهد، میزان قند خون پایین آمده و ترشح انسولین با مشکل مواجه می‌شود، زمانی که انسولین زیاد شود اسید‌های چرب بیشتری ذخیره بدن خواهد شد. در نتیجه احساس خستگی در نیمه روز به سراغ شما خواهد آمد.

خوردن صبحانه مناسب سطح انرژی را تا حد زیادی افزایش می‌دهد و در طول روز سرحال هستید. ولی عادات بد غذایی، روی آوردن به فست فودها و مواد فاقد ارزش غذایی، پایین آمدن راندمان کاری و فعالیت ذهنی از دیگر عوارض نخوردن صبحانه است.

بی نظمی در قاعدگی خانم‌ها

تحقیقات ثابت کرده‌اند خانم‌هایی که صبحانه را از وعده غذایی خود حذف کرده‌اند بیشتر دچار بی نظمی در قاعدگی می‌شوند. در نتیجه چند روز قبل از خونریزی احساس گرسنگی و ضعف شدیدی دارند. همچنین دردهای شکمی بیشتر و شدت خونریزی مشکلات دیگری برای آن‌ها ایجاد خواهد کرد. خوردن صبحانه ابتلا به یبوست را نیز کاهش خواهد داد.

کاهش گیرایی

حذف کردن وعده صبحانه چه عوارضی دارد؟

بسیار از مدارس در سراسر جهان صبح‌ها زودتر باز می‌شوند تا اگر دانش آموزان به هر دلیلی صبحانه نخورده‌اند در مدرسه صبحانه بخورند. با حذف صبحانه قدرت گیرایی و تیزهوشی دانش آموزان کاهش می‌یابد و توانایی آن‌ها برای حل مسائل کم می‌شود.

برای اینکه کودکان در سنین مدرسه، اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند، باید شام را در ساعات ابتدای شب صرف کرده و تا حد امکان کودکان در ساعت معین و ترجیحاً زود بخوابند. برای صبحانه از فرنی (آرد برنج یا آرد گندم سبوس‌دار همراه با شیر و شکر)، شیر برنج، حلیم و عدسی که اغلب مورد علاقه کودکان این سنین هستند و از ارزش غذایی بالایی نیز برخوردارند، نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ، نان، کره و مربا، نان و کره و خرما، همراه با یک لیوان شیر و فرآورده‌های غلات مثل شیرین گندمک همراه با شیر را نیز می‌توان استفاده کرد.

عوارض جسمانی

نخوردن وعده صبحانه خطر ابتلا به هیپوگلیسمی یا قند خون پایین را افزایش می‌دهد. این بیماری می‌تواند علائم جسمی مانند لرزش، سرگیجه، ضعف، سردرد، احساس سوزن سوزن شدن و سریع شدن ضربان قلب را به دنبال داشته باشد.

احساس گرسنگی کاذب

اگر صبحانه کافی و مناسب نخورید مغز اعلام گرسنگی می‌کند در نتیجه احساس خستگی زود هنگام  نیز به شما دست می‌دهد و  برای سیر شدن هر ماده غذایی نامناسب را مصرف خواهید کرد. این گرسنگی معمولاً ادامه پیدا خواهد کرد و چون بدن با ضعف روبرو شده است دیرتر احساس سیری می‌کنید. پس عادات غذایی و شکل زندگی خود و خانوادمان را تغییر دهیم تا گرفتار بیماری‌ها نشویم.


ویدیو مرتبط :
عوارضی مک دونالد صبحانه رایگان می دهد McDonalds

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حذف پنیرازسفره صبحانه عاقلانه نیست



 

 

حذف پنیرازسفره صبحانه عاقلانه نیست

 

یک متخصص تغذیه گفت:« با توجه به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور در حد ناچیز است پنیر به عنوان یک ماده لبنی متراکم می‌تواند تا حد زیادی کلسیم مورد نیاز بدن را تأمین کند.»

در جهان واقعی و مبنای اولیه تغذیه چیزی به معنای خوب یا بد مطلق وجود ندارد و هر ماده غذایی حتی به مقدار اندک نیز برای بدن لازم و ضروری است و نمی توان آن‌را از برنامه غذایی حذف کرد.

به منظور حفظ سلامت بدن باید تنوع و تعادل بین مواد غذایی رعایت شود تا نیاز بدن به مواد مختلف از جمله املاح ، ویتامین‌ها و مواد مغذی برطرف و تأمین گردد

این متخصص تغذیه با اشاره به فواید پنیر، حذف این ماده غذایی را از سفره صبحانه نادرست دانست و تصریح کرد:«پروتئین پنیر مرغوب و ترکیب اسید آمینه‌های آن نیاز بدن را برطرف می‌سازد و منبع مناسبی برای تأمین پروتئین محسوب می‌شود.»

از نظر فرهنگ ایرانی، پنیر خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد و دست کم تا 3 ساعت پس از صبحانه فرد احساس سیری می‌کند ولی به دلیل مقدار چربی و سدیم بالا نباید بیشتر از 30 گرم در روز مصرف شود.

در پنیرهای کهنه اسید آمینه طی فرایند تخمیر به آمینه فعال تبدیل می‌شود که خوردن آن می‌تواند سلامت شخص را به خطر اندازد ولی امروزه چنین مشکلی وجود ندارد.

پنیر بهترین صبحانه برای افراد دارای اضافه است و حذف این ماده غذایی از سفره صبحانه و جایگزین کردن غلات و ریز مغزها به دلیل دریافت انرژی و کالری بالا عاقلانه و به صلاح نیست.

البته بسیاری از مردم با حذف پنیر به خوردن کره، خامه و سرشیر همراه مربا روی می‌آورند که به دلیل چربی و انرژی بالاتر باعث چاقی و افزایش فشار خون می‌شوند.

افزایش وزن و میزان چربی خون از عوامل اصلی و افزایش دهنده سکته قلبی است و یک صبحانه نامتعادل و غیر اصولی می‌تواند خطرساز باشد، حتی با داشتن سابقه بیماری‌های قلبی فرد می‌تواند با یک رژیم غذایی مناسب وتصحیح شیوه زندگی پنیر مصرف کند.

همواره در کشور به دلیل شیوه نادرست زندگی و مصرف اندک شیر با مشکل میزان تراکم استخوان و پوکی استخوان مواجه بوده و هستیم و با توجه به اینکه لبنیات جز گروه اصلی مواد غذایی می‌باشند حذف یکی از محصولات آن نادرست و میزان کلسیم دریافتی بدن را کاهش می‌دهد.

با توجه به اینکه کمبود ویتامینA مهمترین عامل غیر عفونی کوری و نابینایی در دنیا محسوب می‌شود محصولات لبنی به ویژه پنیر می‌تواند بخش اعظم این ویتامین در بدن را تامین کند.


منبع :salamatnews.com