سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

توصیه های ضروری برای سفرهای نوروزی



مسافرت نوروزی,مسافرت

در سفرهای نوروزی مکانی را برای استراحت انتخاب نمایید که همواره امکانات بهداشتی را دارا باشد

توصیه های سفرهای نوروزی

تکاپوی روزهای آخر سال نوید تغییر و نو شدن می‌دهد. همه در حال خرید هستند و تدارک برای روز‌های تعطیل. عده‌ای در خانه می‌مانند و به دید و بازدید و بجا آوردن سنت‌های قدیمی می‌پردازند و عده‌ای دیگر هم ترجیح می‌دهند راه سفر پیش گیرند و به نقطه‌ای نزدیک یا دور دست بروند، اما سفرهای نوروزی به برنامه‌ریزی نیاز دارد. مسافران دور از شهر هستند و امکانات نیز کمتر است و اگر حادثه یا بیماری رخ دهد، بسختی می‌توانند خود را به یک مرکز درمانی برسانند. بنابراین باید مجهز و آگاه‌تر از همیشه سفر نوروزی خود را آغاز کنند تا بتوانند نهایت لذت را از آن ببرند.

 

چه خطراتی در سفرهای نوروزی مسافران را تهدید می‌کند؟
خطری که مسافران را در سفرهای نوروزی تهدید می‌کند یکی در طول سفر و دیگری وقتی است که افراد در مکانی مستقر می‌شوند، بخصوص در مواردی که مسافران از شهر دور هستند و به امکانات رفاهی دسترسی ندارند. این موضوع وقتی مشکل‌تر می‌شود که کودک یا فرد بیمار و میانسالی هم همراه خانواده است.

 

بعضی از خانواده‌ها چادر تهیه می‌کنند و در یک نقطه دور از شهر شب را سپری می‌کنند. چادر مکان امنی نیست و ممکن است حیوانات ریز یا جانوری در اطراف آن وجود داشته باشد. به علاوه مسافران به آب شرب دسترسی ندارند و از نظر بهداشت هم در تنگنا قرار می‌گیرند یا احتمال دارد با کاهش ناگهانی دما روبه‌رو شوند. تحمل این شرایط برای جوانان شاید امکان‌پذیر باشد، ولی کودکان، شیرخواران و افراد میانسال و بیمار ممکن است نتوانند شرایط را تحمل کنند. این نحوه مسافرت مشکلات خاصی به همراه دارد.

 

چه نوع مشکلاتی؟
افراد بیمار یا سالمند نمی‌توانند در چنین مکانی استراحت کنند یا به‌موقع غذا بخورند. دارو برای آنها باید به اندازه کافی برداشته شود. مصرف دارو برای بعضی از بیماران ضروری است و اگر در دسترس نباشد، سلامتشان به مخاطره می‌افتد. بیماران قلبی، ریوی و دیابتی نباید زیاد از شهر دور بمانند. بیماران مبتلا به دیابت باید دقت کنند در طول سفر نوروزی مانند روز‌های معمولی به‌موقع داروی خود را مصرف کرده و انسولین‌شان را تزریق کنند. همراه داشتن وعده‌های غذا در طول سفر نوروزی و اجتناب از پرخوری ضروری است. جوان‌تر‌ها باید از افراد در معرض خطر محافظت کنند و همه شرایط را بسنجند.

 

سفرهای جاده‌ای اگر با آگاهی انجام نشود می‌تواند برای مسافران مشکل بیافریند. بسیاری از مردم به امید این که در طول راه می‌توانند آب و غذای کافی خریداری کنند از همراه داشتن غذا اجتناب می‌کنند، اما غذای بین راهی که از رستوران‌ها یا فروشنده‌های دوره گرد تهیه می‌شود، ممکن است بهداشتی نباشد و باعث بیماری شود.

 

چه بیماری‌هایی در طول سفرهای نوروزی شایع‌تر است؟
بیماری‌های مربوط به سفرهای نوروزی عموما از نوع گوارشی هستند و در اثر ورود یک عامل میکروبی به دستگاه گوارش ایجاد می‌شود. اسهال و استفراغ مهم‌ترین بیماری‌های بین راهی است. این بیماری اغلب موقتی است و با کمی رعایت برطرف می‌شود.

 

خوردن برنج ساده همراه با ماست به بهبود کمک می‌کند، ولی همیشه چنین نیست و احتمال بروز بیماری عفونی جدی هم وجود دارد. اسهال و استفراغ غیرعادی یا خونی توام با تب یا اسهال و استفراغی که ادامه ‌یابد و قطع نمی‌شود، حتما نیاز به معاینه پزشک دارد. در اسهال و استفراغ شدید به‌سرعت آب بدن کاهش پیدا کرده و بیمار دچار کم آبی می‌شود. کم آبی بدن خطرناک است و هر چه سریع‌تر آب بدن با تزریق سرم باید جایگزین شود.

 

ترافیک,شلوغ بودن جاده

ترافیک در طول مسافرت های نوروزی و شلوغ بودن جاده ها

 چه غذاهایی را برای سفرهای نوروزی توصیه می‌کنید؟
غذاهای سرخ شده و سنگین، مواد گوشتی، ماهی و تخم‌مرغ به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. غذاها باید جامد بوده و بهتر است در خانه تهیه شوند. متاسفانه بسیاری از ایرانی‌ها هنگام سفر مقدار زیادی تنقلات مانند شیرینی، آجیل، چیپس و پفک خریداری کرده و در طول سفر میل می‌کنند. این کار پرخوری محسوب می‌شود و باعث دل درد و دل‌پیچه خواهد شد.

 

لبنیات، میوه و سبزیجات تازه که در خانه بخوبی شسته شده‌اند مواد خوراکی خوبی هستند. آب مصرفی را هم باید از خانه تهیه کرد یا از آب‌های بسته‌بندی شده و پلمب‌شده استفاده شود. خوردن آب چشمه یا رودخانه در طول سفرهای نوروزی بسیار خطرناک است. اگر می‌خواهیم به رستورانی برویم، رستوران شناخته‌شده‌ای را انتخاب کنیم که از نظر بهداشتی مورد قبول است. از خوردن فست فود‌ها به دلیل این که آسان تهیه می‌شود نیز خودداری کنید.

 

همراه داشتن آب و صابون از ضروریات مهم سفرهای نورزی است. سرویس‌های بهداشتی بین راهی منبع آلودگی است. برای استفاده از آن می‌توانیم دستکش‌های یکبار مصرف همراه داشته باشیم و صابونی که با خود می‌بریم حتما باید مایع باشد، زیرا صابون‌های جامد آلودگی را روی سطح خود نگه می‌دارند.

 

چه توصیه‌ای به رانندگان در طول سفرهای نوروزی دارید؟
رانندگی در طول سفر کار دشواری است. رانندگان هر یک تا دو ساعت باید از ماشین پیاده‌شده و کمی قدم بزنند و چای بنوشند تا احساس خواب آلودگی از بین برود. اگر حادثه‌ای رخ داد، خونسردی خود را حفظ کرده و دیگران را هم به آرامش دعوت کنند. استراحت چه در طول سفر و چه وقتی به مقصد می‌رسیم بسیار مهم است زیرا خستگی باعث بی‌حوصلگی و کسالت و پرخاشگری می‌شود.

 

هواپیما,عوارض سفر هوایی

موضوع مهم در سفرهای هوایی، ساکن بودن مسافر به مدت طولانی است

 

افرادی که با هواپیما سفر می‌کنند چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
غذاهای هواپیما بهداشتی است و مشکلی ایجاد نمی‌کند. موضوع مهم در سفرهای هوایی، ساکن بودن مسافر به مدت طولانی است. وقتی پا‌ها به مدت طولانی بی‌حرکت می‌مانند، احتمال ترومبوز یا لخته‌شدن خون در عروق پا وجود دارد. این اختلال در عروق بسیار خطرناک است و اگر لخته جدا شود و به داخل خون راه پیدا کند، احتمال مرگ وجود دارد. بنابراین بعد از بلندشدن هواپیما وباز کردن کمربندها بهتر است مسافران هر ساعت حدود پنج تا ده دقیقه قدم بزنند.

 

بیمارانی که دچار انفارکتوس قلبی شده‌اند، بیماران قلبی وریوی پیشرفته، سکته مغزی، بیمارانی که دچار مشکلات انعقادی هستند و باید دارو مصرف کنند. کسانی که دچار خونریزی معده شده‌اند و به طور کلی همه بیمارانی که هر لحظه ممکن است نیاز به مراقبت‌های پزشکی تخصصی داشته باشند به‌هیچ‌وجه نباید به سفر بروند. زیرا هم جان خود را به خطر می‌اندازند و هم سفر دیگران را به هم می‌زنند. همچنین بردن نوزادان به سفر صحیح نیست، مگر این که همه شرایط بخوبی سنجیده شود.
منبع:jamejamonline.ir


ویدیو مرتبط :
سفرهای نوروزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه های ‌مهم برای سفرهای نوروزی



گردشگری,تور گردشگری,تعطیلات نوروزی

پیش از سفر از درست کارکردن تمام وسایل از خودرو گرفته تا چای‌ساز و... مطمئن شوید

 

تعطیلات شیرین و مفرح نوروزی در راه است و هر خانواده‌ای به نحوی متفاوت برای لذت بردن از این دوران برنامه‌ریزی می‌کند. بعد از تحویل سال و نشستن پای سفره هفت سین و انجام مراسم ویژه و دعا و مناجات با خدای مهربان، دید و بازدیدها شروع می‌شود و ایامی متفاوت از روزهای عادی سال یکی پس از دیگری مهمان خانه‌ها می‌شود. ‌


 در این میان بسیاری از خانواده‌ها برنامه یک سفر شاد و لذتبخش را طرح می‌کنند تا به این ترتیب از فرصت تعطیلاتی که در سال فقط یکبار برایشان پیش می‌آید نهایت بهره را ببرند و از این ایام خاص خاطراتی به یادماندنی بر جای بگذارند. ‌

با این حال مسافرت هم هزینه‌های خود را دارد و فشار این مساله هنگام عید که خانواده‌ها مخارج هنگفتی را متقبل می‌شوند، سنگین‌تر خواهد بود. بنابراین هر خانواده‌ای باید به یکسری اصول اقتصادی توجه داشته باشد تا این نوع سفر برای آنها قابل تکرار شود. اگر می‌خواهید سفری ارزان داشته باشید و آخر تعطیلات پول‌هایتان ته نکشد، به این نکات توجه داشته باشید:

1- سفر دسته‌جمعی: یک خانواده سه نفره را درنظر بگیرید که از تهران به شیراز می‌روند و در آنجا خانه‌ای برای یک هفته اجاره می‌کنند. اگر آنها دو خانواده بودند بازهم هزینه اجاره آن خانه به همان مقدار بود یعنی چیزی حدود نصف هزینه اجاره به خانواده‌ها تحمیل می‌شد. پس اگر قصد دارید به شهری سفر کرده و در آنجا خانه‌ای اجاره کنید حتماً در فکر بردن چند همسفر که خلق و خویشان با شما سازگار است باشید. هم بیشتر خوش می‌گذرد و هم هزینه سنگینی نپرداخته‌اید.

2- استفاده از امکانات و مزایای کارمندی: بیشتر اداره‌ها برای کارمندان رسمی خود مزایای مسافرتی قائل‌ هستند. آموزش و پرورش، ارتش و سایر اداره‌ها امکاناتی مانند تخفیف 50 درصدی، ارائه هتل‌های مناسب، کاهش هزینه حمل و نقل و مانند اینها را به کارمندان خویش ارائه می‌دهند. اگر کارمند هستید حتماً اطلاعاتتان را در این زمینه تکمیل کنید و از این امکانات بهره ببرید.

3- تهیه برخی مواد غذایی: تا حدامکان مواد اولیه غذایی مانند برنج، حبوبات، بیسکویت، کیک، رب، روغن و سایر مواد ماندگار را از داشته‌های خود در منزل به همراه ببرید تا مجبور به غذاخوردن در رستوران‌های گرانقیمت و گه‌گاه بی‌کیفیت میان راه و داخل شهر و روستای مقصدتان نباشید. خوردن یک وعده غذای ساده مثل املت و نیمرو یا حتی نان و پنیر و خیار در سفر بازهم لطف و لذت خود را خواهدداشت و نیازی به خوردن گرانترین غذاها در لوکس‌ترین رستوران‌ها نیست.

4- به همراه داشتن وسایل ضروری: تنها چیزی که در مسافرت احتیاج دارید خوراکی نیست. مواد بهداشتی مانند شامپو، صابون، دستمال کاغذی و سایر وسایل مثل دارو یا حتی چادر مسافرتی را همراه خود ببرید تا مجبور نباشید در سفر بابت چیزی که در منزل دارید دوباره هزینه کنید.

گردشگری,تور گردشگری,تعطیلات نوروزی

هنگام سفر وسایل ضروری را همراه خود ببرید تا مجبور نباشید برای تهیه آنها هزینه پرداخت کنید

 

5- کارت شناسایی: کارت دانشجویی، کارمندی یا بازنشستگی همواره کارت‌هایی طلایی محسوب می‌شود، زیرا شما را برای رفتن به سینما، موزه یا بسیاری از دیگر اماکن شامل تخفیفات ویژه می‌کند. احتمالاً شما در سفر قصد بازدید از این مناطق را هم دارید. بنابراین حتماً کارت شناسایی‌تان را همراه داشته باشید.

6- مدیریت خرید سوغاتی: آوردن سوغات برای خیلی‌ها به هیولایی تبدیل شده است. سوغاتی هم باید مانند هرچیز دیگر در زندگی معقول باشد و افراط در آن کاری صددرصد اشتباه است. فقط برای نزدیکانتان آن هم درصورت لزوم ره آورد تهیه کنید. از این گذشته هرگز سراغ سوغاتی‌های گران نروید. هر شهری سوغاتی‌های ارزان و گران دارد. ارزانقیمت‌ها را شناسایی کنید تا تهیه آنها فشار خاصی به شما وارد نیاورد. به قول معروف: «دوست مرا یاد کند، حتی به یک هل پوک». مهم این است که شما با خرید یک سوغاتی ارزان به عزیزانتان یادآوری کرده‌اید به یادشان بوده‌اید و دوستشان دارید.

7- تعمیر وسایل: پیش از شروع سفر از درست کارکردن تمام وسایل از خودرو گرفته تا چای‌ساز و... مطمئن شوید. اگر وسیله‌ای میان راه خراب شود هزینه تعمیر آن درمیان مسافرت بودجه‌بندی شما را به هم می‌ریزد. با وسایل سالم سفرکنید تا مشکلی نداشته باشید.

8 - سفر کوتاه: طبیعی است هرچه مسافرت طولانی‌تر باشد هزینه آن هم بیشتر خواهد بود. هدف شما از سفر تنوع دادن به حال و هوای درونی‌تان است و این که بتوانید با جانی دوباره در سال جدید مشغول به کارشوید. پس همان مسافرت کوتاه هم می‌تواند جوابگوی نیازهای روحی شما باشد.

9- تورهای ارزان: این تصور برای بسیاری ایجاد شده که تورهای مسافرتی، گران و تجملاتی‌ هستند. این طرزفکر درست نیست و تورها به دلیل حرفه‌ای بودن درمورد مقوله سفر براحتی می‌توانند هزینه سفر را تا حد چشمگیری کاهش بدهند. شما با کمی تحقیق می‌توانید تورهای ارزانقیمت را پیداکنید بخصوص اگر همیشه چمدانی بسته برای تورهای لحظه آخری داشته باشید.

10- دفترچه بیمه: جزو‌لاینفک مسافرت خانواده است‌. واقعیت آن است که بیماری خبر نمی‌کند و ممکن است شما یا سایر اعضای خانواده به دلیل شهربه شهر شدن احتیاج به دکتر پیداکنید. پس دفترچه بیمه را همراه داشته باشید تا اگر خدای نکرده سرما خوردید یا بیمار شدید، هزینه‌ها به حداقل برسد.

منبع:جام جم