سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
توصیه هایی برای گوارش بهتر مواد غذایی
توصیه هایی برای گوارش بهتر مواد غذایی
حتی اگر غذاهایی با بالاترین کیفیت روی کره زمین را هم بخورید، اگر گوارشتان ضعیف باشد و موادمغذی غذایتان را جذب نکنید، نمیتوانید از فواید آن غذاها بهرهمند شوید. تقویت دستگاه گوارش از این جهت اهمیت بسزایی پیدا میکند و به همین دلیل ۱۰ راه ساده به شما معرفی میکنیم تا بتوانید از طریق آنها بیشترین استفاده را از غذاهایی که میخورید، ببرید. این روشها بسیار ساده و عملی هستند که از علم سنتی شرق و دانش جدید غرب بهره گرفتهاند.
۱. به جای خوردن موادغذایی خام یا سرد، سعی کنید از غذاهای پخته استفاده کنید.
همانطور که پزشکی سنتی شرق میگوید، غذاها باید در «آتش» گوارش «سوخته» شوند. غذاهای سرد یا خام باید بیشتر از غذاهای پخته و گرم، گرم شوند . افرادیکه گوارش ضعیفی دارند بهتر است از غذاها و نوشیدنیهایی سرد یا نپخته استفاده نکنند. این یعنی سبزیجات و میوههای پخته برای آنها بسیار بهتر از انواع خام آن است. همچنین بهتر است آتش گوارش خود را با خوردن نوشیدنیهای سرد و آبیخ خاموش نکنند.
۲. غذاهایتان را خوب بجوید و با سرعت متوسط بخورید.
در ایدآلترین شرایط هر لقمهای را که در دهانتان میگذارید باید ۳۰ مرتبه بجوید، غذا را به ریزترین قطعات تقسیم کرده و بگذارید آنزیمهای بزاقی کارشان را برای هضم غذا شروع کنند. پیشنهاد ما این است که بعد از خوردن هر قاشق غذا، قاشق و چنگال را زمین بگذارید تا قبل از اینکه قاشق بعدی را در دهانتان بگذارید، فرصت کافی برای جویدن داشته باشید.
۳. غذایتان را در محیطی آرام و راحت صرف کنید.
اگر یک آزمایش مقایسهای کوچک انجام دهید، متوجه خواهید شد که وقتی در یک محیط آرام و راحت غذا میخورید، احساس بهتری پیدا کرده و گوارشتان نیز نرمتر عمل میکند. از تماشای تلویزیون، کتاب خواندن، کار کردن یا بحثکردن با دیگران موقع غذا خوردن پرهیز کنید. متوجه تفاوت آن خواهید شد.
۴. غذاهای ساده بخورید.
مخلوط کردن موادغذایی مختلف، سیستم گوارش بدن را سمی میکند. غذاهای ساده که از دو تا سه مادهغذایی مختلف درست شده باشد را امتحان کنید.
۵. بین غذاها میوه بخورید نه همراه آن، و البته میوههای پخته بهتر هستند.
میوه خام آتش گوارش ما را خاموش میکند، مخصوصاً در طول فصل زمستان که سردمان هم هست، به همین دلیل آنهایی که دستگاه گوارش ضعیفی دارند، با خوردن میوه خام همراه با غذا دچار نفخ و گاز معده میشوند. میوه پخته می تواند دسری مناسب باشد و از میوه خام هم میتوانید در میانوعدهها استفاده کنید.
۶.آب داغ و چایهای گیاهی داغ بنوشید، مخصوصاً آنهایی که به تقویت گوارش کمک میکنند.
آب داغ راهی فوقالعاده برای سمزدایی از بدن و تقویت گوارش است. انداختن چند برش ریشه زنجبیل در آب جوش، یک چای زنجبیلی عالی درست میکند که گوارش را بسیار تقویت میکند. وجود زنجبیل در غذاها هم همین تاثیر را دارد. سایر گیاهانی که سیستم گوارش بدن را تقویت میکند و برای چایهای گیاهی نیر عالی هستند عبارتند از: بابونه، نعناع کوهی و دارچین.
۷. غذاهای پخته تازه میل کنید.
غذاهای تازه پخته شده مغذیترین غذاها هستند و بسیار بهتر است که یک غذای ساده پخته شده را مصرف کنید تا غذای پیچیدهای که از باقیماندههای غذاهای قبل تشکیل شده باشد.
۸. از پرخوری خودداری کنید.
مصرف زیاد غذا فشار بسیار زیادی به دستگاه گوارش وارد میکند. پزشکی قدیم مصرف مقداری از غذا را در هر وعده غذایی توصیه میکند که به اندازه دو مشتتان باشد. سعی کنید وقتی هنوز کمی گرسنه هستید، از سر میز غذا بلند شوید.
۹. چند دقیقه بعد از صرف غذا، آرام و ریلکس بنشینید.
گوارش و هضم غذا فرایندی بسیار جالب است - استیک را به خون و سلولهای بافتی تبدیل میکند. استراحت کردن برای چند دقیقه بعد از خوردن شروعی عالی برای این فرایند بسیار پیچیده خواهد بود و به منابع بدنتان فرصت میدهد به طور کامل روی موتور هضم و گوارش تمرکز کند.
۱۰. اگر همه این روشها با شکست مواجه شد، به دنبال کمک متخصص باشید تا منبع مشکلتان را پیدا کنید.
اگر این روشهای ساده و عملی مشکل گوارشی شما را حل نکرد، میبایست با یک دکتر متخصص گوارش یا تغذیه در این رابطه مشورت کنید و کمک بگیرید. متخصص تغذیه میتواند به شما کمک کند بفهمید پروبیوتیکها و سایر کمکهای گوارشی دیگر میتواند برایتان فایده داشته باشد یا خیر. همچنین تشخیص میدهد که آیا یک مشکل جسمی دیگر موجب این ضعف گوارش شده است یا خیر.
منبع:mardoman.net
ویدیو مرتبط :
۱۰ ترفند روزمره در مورد مواد غذایی برای زندگی بهتر
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
توصیههایی برای تغییر عادت غذایی غلط
چاقی یک بیماری مزمن است که اضافه وزن غیر طبیعی بدن تعریف میشود که اثرات بسیار مخربی بر روی انسان دارد. به کسی چاق گفته میشود که شاخص توده بدن او از عدد 30 بالاتر باشد و به فردی دارای اضافه وزن میگویند که شاخص توده بدن او از 25 تا 30 باشد.
به گزارش ایسنا، خود چاقی بیماری کشندهای نیست، اما با بسیاری از بیماریها چه مستقیم و چه غیرمستقیم ارتباط دارد مانند افزایش فشار خون، آترواسکلروز (سختشدن جدار رگها)، بیماریهای کبدی و صفراوی بیشتر سنگ کیسه صفرا، آرتروز، اختلالات تنفسی، واریس، نازایی، مسمومیت حاملگی، پرمویی زنان، چربی بالای خون و از همه مهمتر احساس محرومیت اجتماعی و حقارت.
برخی از علل چاقی:
1- فشارهای درونی، استرسها و افسردگیها
2- اختلال تغذیهای مانند دریافت زیاد انرژی و کمی فعالیت
3- مصرف بعضی داروها مثل داروهای ضد بارداری، ضدافسردگی و ضداضطراب و کورتونها
4- عوامل ژنتیکی ، 30 درصد علت چاقیها را شامل میشود.
از تمامی این عوامل اختلال تغذیهای و یا اگر بهتر گفته شود عادات بد غذایی از همه مهمتر است، به طوری که اگر شخصی علاوه بر نیاز روزانهاش هر روز یک نان سوخاری (که بسیار کالری کمی دارد) اضافه بخورد، بعد از 20 سال پانزده کیلوگرم اضافهوزن پیدا خواهد کرد. ذخیره اصلى انرژى بدن، چربى است. اگر انرژى دریافتى بیش از انرژى اى باشد كه به مصرف مىرسد، افزایش بافت چربى، گریزناپذیر خواهد بود. بنابراین بر وزن بدن افزوده مىشود.
پیشگیری از چاقی:
- افزایش میزان تحرک و داشتن فعالیت فیزیکی منظم
- با افزایش سن به دلیل کاهش سوخت و ساز چربی های چاقی اتفاق می افتد بنابراین افراد باید در همه سنین ورزش کنند مخصوصا در سنین میانسالی داشتن یک برنامه ورزشی منظم به تناسب اندام و پیشگیری از چاق شدن کمک می کند
- داشتن عادات خوب غذایی از جمله آرام غذا خوردن و خوب جویدن غذا از عواملی است که در پیشگیری از چاقی موثر است
- استفاده از رژیم های غذای که از نظر میوه جات و سبزی جات تازه غنی هستند و همچنین نرمش های مکرر نه تنها از بروز چاقی جلوگیری می کنند، بلکه از ابتلا به بیماری هایی نظیر سرطان و بیماری های قلبی- عروقی نیز پیشگیری می کنند.
- پرهیز از خوردن غذاهاى چرب و پر نمک و غذاهای حاضرى و نوشابه های گاز دار
- حفظ آرامش و پیشگیری از تنش های روانی می تواند در کنترل وزن موثر باشد بسیارى از مردم در پاسخ به عواطف منفى مانند ملال، اندوه یا خشم، شروع به خوردن مى كنند
- کم کردن مصرف مواد غذایی نشاسته ای ، موادی مانند برنج، آرد برنج و غذاهایی که از آن تهیه می شود، ذرت، غلات بو داده، ماکارونی، باقلا، سیب زمینی، عدس، نخود، لپه، لوبیا، بیسکویت و کیک.
نکات مهم در کنترل وزن:
1- چاقی یک بیماری مزمن است و مثل هر بیماری مزمن دیگری نیاز به زمان دارد.
2- هرگز در درمان چاقی خود از دارو استفاده نکنید، چرا که دارو دارای عوارضی میباشند.
3- در درمان چاقی خود هیچگاه عجله نداشته باشید، یادتان باشد که رژیم غذایی با کاهش وزن تدریجی علاوه بر اینکه قابل تحملتر است، عوارضی نداشته، تقریباً غیر قابل بازگشت میباشد.
4 – مصرف داروهای ضد اشتها برای کوتاه مدت با نظر پزشک مشکل چندانی ندارد . اما این نوع داروها کمک به تغییر عادت غذایی نمی کند و داشتن عادات غذایی خوب برای داشتن وزن مناسب بسیار حائز اهمیت است .
چند توصیه برای تغییر عادت غذایی غلط:
1. روزانه 8 تا 6 لیوان آب بنوشید.
2. دربین غذا از نوشیدن آب بپرهیزید.
3. قبل ازصرف غذا سالاد میل کنید و از صرف نمک اضافه در غذا خودداری کنید.
4. سعی کنید وعده های اصلی غذا ( صبحانه – نهار – شام ) حذف نگردد، زیرا در اینصورت ناچار به ریزه خواری خواهید شد.
5. مصرف چای کمرنگ ولی بدون قند وشکر ، دو ساعت بعد از غذا مانعی ندارد.
6. برای صرف غذا ازبشقاب های کوچک استفاده کنید.
7. صرف غذا باید در کمال آرامش و صورت گیرد و از عجله خود داری کنید .
8. درحالت های اضطراب و استرس غذا نخورید.
9. وقت خود را بجای ریزه خواری با فعالیت پر کنید.
درمان چاقی:
درمانهای چاقی به چهار دستة دارویی، استفاده از وسایل و شیوههای مخصوص مانند سونا و ماساژ درمانی ، جراحی و رژیم درمانی تقسیم میشوند..../تحلیل:عصرایران