سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تبِ بعد از واکسیناسیون را جدی بگیریم با نه؟



واکسیناسیون,تبِ بعد از واکسیناسیون

به‌طور کلی تزریق واکسن باید به موقع انجام شود ولی اگر کودک دچار بیماری بود بعد از بهبود باید برنامه واکسیناسیون را ادامه داد.
 
 در اثر تزریق واکسن ممکن است کودک دچار تب بالای ۴۰ درجه یا تشنج شود که در این‌صورت در نوبت‌های بعدی از واکسن دوگانه استفاده شود.
 
همچنین ممکن است کودک بعد از خوردن قطره فلج کمی استفراغ نماید که مسئله‌ای نیست و احتیاج به تجدید واکسن نخواهد داشت.
 
داشتن حساسیت به تخم‌مرغ و یا میزان نبودن طبیعی اجابت مزاج نباید مانع از انجام واکسیناسیون شود.
 
در صورت وجود تب خفیف و سرماخوردگی خفیف منعی برای واکسیناسیون وجود ندارد.
 
در بیماری‌های لوسمی (سرطان خون) نباید واکسن تجویز شود.
 
در مادران باردار به‌علت اینکه رابطه خونی بین مادر و جنین برقرار است اهمیت واکسینه شدن زنان باردار در تأمین سلامتی مادر و کودک بسیار مهم است و مادران باردار نیز باید واکسینه شوند.
 
اگر واکسیناسیون به موقع انجام نشود باعث بیماری می‌گردد و درمان آن بسیار مشکل خواهد بود چه بسا ممکن است عوارض نامطلوبی به‌جا گذارد ایجاد مصونیت توسط واکسن همیشه به‌طور صددرصد نیست بلکه به‌ندرت امکان دارد کودک به بیماری مبتلا شود، با این حال باید از تزریق واکسن غافل نباشید و فرزند بی‌گناه خود را در معرض آسیب قرار ندهید.


منبع:aftabnews.ir


ویدیو مرتبط :
جدی بگیریم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لرزش دست را جدی بگیریم



 

لرزش دست

 

لرزش دست در انسان از جمله مشكلاتي است كه ممكن است انسان را در هر سني گرفتار كند، لرزش دست‌ها هنگام عصبانيت ، اضطراب و خستگي بيش از حد، ورزش‌هاي پراسترس و كار زياد روزمره از موارد شايعي است كه در اكثر بيماران مراجعه‌كننده به پزشكان به چشم مي‌خورد.


لرزش دست مي‌تواند در اثر بيماري‌هاي عمومي مثل سوءتغذيه يا ضعف عمومي باشد يا در اثر مشكلات غددي مثل پركاري تيروئيد رخ دهد كه لرزش و تعريق دست‌ها از علائم آن است.

همچنين لرزش دست مي‌تواند جنبه خانوادگي داشته باشد كه اين نوع لرزش در سنين پايين‌تر شروع شده و در شرايط خستگي و استرس بيشتر مي‌شود و با دارودرماني مناسب قابل كنترل است.


لرزش دست

چه موقعي لرزش دست بايد جدي گرفته شود؟

در مواردي كه لرزش دست در سنين پايين‌تر شروع شود يا با علائم ديگري همراه باشد، يا در طول زمان بيشتر شده و در واقع پيشرفت كند، بايد جدي گرفته شود.
در بيماري‌هاي ارثي يا اكتسابي مانند بيماري‌هاي تحليل برنده مغز مثل MS يا بيماري‌هاي مخچه‌اي يا پاركينسون اين نوع لرزش‌ها ديده مي‌شود. نوعي از لرزش دست كه هم درميانسالي و هم كهنسالي ديده مي‌شود انواع بيماري پاركينسون است كه اين بيماري به علت كم شدن رنگدانه‌هاي غدد قاعده‌اي مغز مي‌باشد و همراه با كندي حركات بدن، سفتي و خشكي اندام‌ها بوده و به لحاظ ماهيت پيشرونده آن بايد تحت درمان متخصص مربوط قرار بگيرد.

 

لرزش دست

 

 

بيماري MS و انواع تعادلي آن نيز مي‌تواند با علامت لرزش دست و عدم تعادل خود را نشان دهد كه اين جزو علائم هشداردهنده يك بيماري جدي است. آلودگي هوا، مسموميت با فلزات سنگين از جمله سرب و كبالت نيز مي‌تواند موجب لرزش دست در سنين پايين‌تر شود.

مصرف موادمخدر و تركيبات آمفتامين و داروهاي روان‌گردان و استفاده بي‌رويه داروهاي اعصاب كه به طور خوددرماني صورت مي‌گيرد هم مي‌تواند عامل لرزش دست شود.

لرزش دست گاه مي‌تواند عارضه مصرف داروهايي باشد كه براي درمان استفاده شده است، مثلا سالبوتامول كه در درمان تنگي نفس استفاده مي‌شود، باعث اين عارضه نيز مي‌شود.

مصرف بي‌رويه الكل در جوامع غربي و بي‌خوابي و شب زنده‌داري نيز يكي از علل ايجادكننده لرزش دست است.

بنابراين براي پيشگيري از اين عارضه بايد از نظر تغذيه، به مصرف سبزي، ميوه‌ها و پروتئين به طور مناسب توجه كرده و از مصرف قهوه و چاي بي‌رويه و محرك‌هاي مغزي، داروهاي روان‌گردان و خواب‌آور به صورت خوددرماني پرهيز كرد. همچنين در زمان آلودگي هوا بايد از خروج غيرضروري از منزل اجتناب ورزيد.