سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بیماری ماشین گرفتگی



 

 

بیماری ماشین گرفتگی

 

سفر لذتبخش و مفرح است، اما نه همیشه. برای بعضی از مردم مسافرت در كنار همه خوبی‌ها و لذت‌هایش یك عذاب بی‌پایان است و شاید شما هم این نشانه‌های ناخوشایند گیجی، تهوع، رنگ‌پریدگی، استفراغ، عرق سرد، خستگی، ترشح بزاق بیش از حد، خمیازه‌، سردرد، احساس عمومی ناراحتی و ناخوشی را در حین مسافرت با اتوبوس یا وسیله نقلیه شخصی‌تان تجربه كرده باشید.

به گفته متخصصان بیماری مسافرت یا ماشین گرفتگی به علت حرکت مداوم و تکراری مناظر اطراف هنگامی که فرد سوار ماشین می‌شود، پدید می‌آید.

سرگیجه و حالت تهوع را از جمله علائم این بیماری است، این نوع بیماری نه‌تنها در سفر بلكه در هر مكانی مانند وسایل شهربازی از قبیل تاب كه حركت مداوم و ثابت دارد، به وجود می‌آید.

موارد ایمنی و پیشگیری این بیماری با رعایت مواردی از قبیل عدم مطالعه هنگام سفر در وسیله نقلیه و خالی نگه داشتن معده می‌توان از وجود این بیماری جلوگیری كرد.

یكی از عوامل مفید علاوه بر استفاده از قرص‌های ضد تهوع و سرگیجه ‌ هنگام سفر، استفاده از زنجبیل دم‌‌كرده است.

 

 

داروهای كمك‌كننده

داروهایی برای پیشگیری و نیز درمان بیماری سفر وجود دارند كه اگر عموما در طی مسافرت‌هایتان دچار این مشكل می‌شوید، می‌توانید از آنها استفاده كنید. تعدادی از این داروها را می‌توانید بدون نسخه پزشك از داروخانه تهیه كنید، ولی اگر بیماری زمینه‌ای و سیستمیك دارید، بهتر است قبل از مصرف آنها با پزشك داروساز مشورت كنید.

دیمن هیدرینات دارویی است كه می‌توان در اشكال خفیف بیماری با دوز كم از آن استفاده كرد. از این دارو كه به نام «قرص سفر» هم معروف است می‌توانید چند ساعت قبل از شروع حركت استفاده كنید.

 


درمان‌های غیر دارویی

یافته‌های محققان نشان می‌دهد استفاده از ریشه زنجبیل اثری كاملا قابل مقایسه با داروهای گفته شده را دارد، ضمن این‌كه عوارضی هم ندارد. بنابراین اگر واقعا در این‌باره مشكل دارید و دسترسی به دارو ندارید، می‌توانید این پیشنهاد را هم امتحان كنید.

كمپرس آب سرد هم برای رفع مشكل كمك می‌كند. كمپرس آب سرد ـ البته نه خیلی یخ ـ را روی چشم‌ها و همین طور روی گردن بگذارید.

 


این توصیه‌ها را به كار گیرید

اگر شما هم به حرکت حساس هستید و به بیماری مسافرت دچار می‌شوید، برای لذت بردن بیشتر از سفرتان این نكات را رعایت كنید:

سعی کنید در طول مسیر کاملا به صندلی خودرو تکیه دهید و صندلی را به حال نیمه خوابیده قرار دهید.

 

روی صندلی به سمت پشت ننشینید.

 

از مطالعه‌ کردن‌ خودداری‌ کنید.

 

بهتر است در قسمتی از وسیله نقلیه قرار بگیرید که کمترین تکان را دارد مثلا در میانه اتوبوس، صندلی جلوی خودرو و کنار بال هواپیما.

 

نفس‌های عمیق و آهسته بكشید.

 

اگر به بیماری مسافرت مبتلا هستید، از درون خودرو به مناظر نگاه نکنید یا اگر در قایق یا کشتی هستید به موج‌ها ننگرید و حرکت افق را تماشا کنید.

 

بهتر است از بوهای تحریک‌‌کننده مانند سیگار دوری کنید. در هواپیما یا اتوبوس‌ دستگاه‌ تهویه‌ بالای‌ سر را روشن‌ کنید تا هوا بهتر جریان‌ پیدا کند.

 

همچنین سعی کنید از شب قبل از مسافرت، کمتر غذا و نوشیدنی بخورید و در طول راه نیز شکم خود را نسبتا خالی نگه دارید.

 

منبع:salamatnews.com


ویدیو مرتبط :
تصادف یک ماشین باتریلی_کسانی ک بیماری قلبی دارن نگانکنن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشگیری از ماشین‌گرفتگی کودکان در سفر



درمان ماشین‌گرفتگی,پیشگیری از ماشین‌گرفتگی

بیماری ماشین گرفتگی،  یکی از بیماری های حرکتی است

 

 برای غذاهای پیش از مسافرت برنامه ریزی دقیق داشته باشید. پیش از مسافرت یا حین آن، به کودک تان غذای تند یا چرب ندهید و یک وعده غذایی کامل و سنگین برایش در نظر نگیرید.

 

«بیماری ماشین گرفتگی» یا به اصطلاح خودمانی «بد ماشین بودن»، یکی از بیماری های حرکتی است. این بیماری زمانی خودش را نشان می دهد که مغز شما اطلاعات ضدونقیضی از قسمت های حساس حرکتی مثل گوش داخلی، چشم ها و در نهایت اعصاب دریافت می کند.
 
کافی است کودک خردسالی را تصور کنید که در صندلی عقب ماشین فرو رفته و نمی تواند از پنجره به بیرون نگاه کند، یا کودکی دیگر را در نظر بگیرید که در حال خواندن کتاب در ماشین است.
 
گوش داخلی این بچه ها احساس حرکت می کند، اما چشم هایشان چنین احساسی ندارند. نتیجه اش دل درد، عرق سرد، خستگی، سرگیجه، بی اشتهایی و حالت تهوع خواهد بود.
 
البته هنوز مشخص نیست چرا بیماری ماشین‌گرفتگی روی برخی کودکان، بیشتر از دیگران تاثیر می گذارد، اما مشخص شده کودکان بین 2 تا 12 سال، بیشتر از بقیه در معرض این بیماری قرار دارند.

 

این نوع بیماری نه‌تنها در سفر، بلکه در هر مکانی مانند وسایل شهربازی از قبیل تاب که حرکت مداوم و ثابت دارد، به وجود می‌آید.
 
علائم این بیماری معمولا شامل سرگیجه، حالت تهوع و گاهی استفراغ است. اضطراب ممکن است این علائم را بدتر کند.  


راهکار‌هایی را برای جلوگیری از ماشین گرفتگی کودکان

دکتر ضیغمی، حالت تهوع و استفراغ در کودکان را در هنگام مسافرت بیماری شایعی می‌داند و درباره آن می‌گوید:« در علم پزشکی به حالت تهوع و استفراغ کودکان در مسافرت، «بیماری ناشی از حرکت» می‌گویند. این بیماری اغلب در بین کودکان 2 تا 5 سال شایع است و این حالت به دلیل عدم هماهنگی سیستم وستیبولار کودک پیش می‌آید. به زبان ساده‌تر، در حالت حرکت، زمانی که چشم اشیا و اجسام را بیند و سیستم عصبی نتواند خود را با آن هماهنگ کند احساس سرگیجه و تهوع پیش می‌آید که برای بچه‌ها آزار‌دهنده است.»


در گوش داخلی ساختمانی به نام دستگاه وستیبولار (دهلیزی) وجود دارد که به آن سیستم تعادلی هم گفته می شود. این سیستم معمولا اطلاعاتی را از محیط حرکتی و موقعیت در فضا فراهم می‌کند و به مغز می فرستد. شناخته‌ترین عملکرد این سیستم در بدن، حفظ تعادل است و به دلیل ارتباطات عصبی، نقش‌مهمی در هماهنگی حرکتی و بینایی دارد.

درمان ماشین‌گرفتگی,پیشگیری از ماشین‌گرفتگی

برای جلوگیری و درمان ماشین گرفتگی, نیم ساعت قبل از سفر به کودک دارو بدهید

 
«بیماری ناشی از حرکت» بیشتر به دلیل حرکت مایع پشت گوش میانی رخ می‌دهد. این اتفاق در بزرگ‌تر‌ها هم بار‌ها پیش می‌آید و اگر آنها در حال حرکت باشند و به اشیاء و مناظر ثابت نگاه کنند یا موقعیت‌شان ثابت باشند و به اشیاء متحرک نگاه کنند حالت تهوع پیدا می‌کنند.


دکتر ضیغمی کنترل این بیماری را مشکل می داند و توضیح می‌دهد:« از این بیماری تنها می‌توان جلوگیری کرد. اما برای بچه‌های کمتر از یک سال آنتی‌هیستامین «دیمن هیدرینات» و برای بچه‌های بزرگتر  بسته به وزن‌شان، دیفن هیدرامین تجویز می‌شود. چون این دارو آرام‌بخش است و به کودک حالت خواب آلودگی می‌دهد.» 

 

درمان ماشین گرفتگی کودکان

دکتر ضیغمی درباره درمان این بیماری می‌گوید:« برای جلوگیری و درمان ماشین گرفتگی, نیم ساعت قبل از سفر به کودک دارو بدهید، در زمان سفر با چشم‌بند چشمان او را ببندید تا نتواند به بیرون نگاه کند و حالت استفراغ به سراغش بیاید. حالت درازکش بهترین حالت برای رفع حالت تهوع است اما اگر کودکتان هیچ طوری راضی نمی‌شود که دراز بکشد، در همان حالت نشسته سرش را به سمت عقب ببرید.»


این متخصص کودکان و نوزادان در موارد حاد این بیماری توصیه می‌کند: «اگر کودک دچار استفراغ‌های شدید شود و حالت‌های این بیماری در او حاد باشند، برای درمان او از داروهای مسکن و یا سرم ORS خوراکی استفاده می‌کنند. همچنین برای کودکان بالای 4 سال دی نیترون و برای کودکان کوچکتر از این سن، متوکلوپرامید تجویز می‌شود.»


پدر و مادر‌ها باید بدانند که ضعف یا تشنج اعصاب، میگرن و بیماری‌هایی از این قبیل، بیماری ناشی از حرکت را تشدید می‌کند. بر همین اساس دکتر ضیغمی بر تغذیه این بچه‌ها تأکید می‌کند و می‌گوید:« برای اینکه بچه‌ها در سفر، ماشین، اتوبوس و یا قطار را کثیف نکنند، باید هوشیار باشید و قبل از سفر به آنها غذا‌های چرب و نفاخ و پر ادویه ندهند. به نظرم در این مواقع دوغ شور می‌تواند در رفع حالت تهوع موثر باشد. همچنین مادران باید وضعیت بچه را ثابت نگه دارند تا حرکت مداوم باعث استفراغ او نشود.»


در کودکان 2 یا 3 سال ممکن است این بیماری باعث شود آنها از سفر رفتن بترسند و به این موضوع فوبیا پیدا کنند. اما روانپزشکان و روانشناسان می‌توانند «بیماری حرکت»  این کودکان را با بازی‌ درمانی و تمریناتی که به هماهنگی سیستم وستیکولار آنها کمک کند، بهبود ببخشند و فوبیای آنها را درمان کنند.

 

گردآوری:بخش کودکان صبح بخیر


منبع:

tebyan.net

ninisite.com