سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بیماری‌های خود ایمنی



درمان بیماری, ام اس, بیماری هاشیموتو

امروزه بسیاری از بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج در گروه بیماری‌های خودایمنی طبقه‌بندی می‌شود. این بیماری‌ها بر اثر حمله سلول‌های ایمنی یک فرد به اعضا و جوارح خودش ایجاد می‌شود.

 

سلول های ایمنی وظیفه دفاع از سلول های بدن را به عهده دارد و با حمله به مهاجمان آنها را نابود می کند، اما در شرایط خاصی سلول های ایمنی به دلایلی که هنوز کاملا شناخته شده نیست به جای سلول های خارجی، سلول های خود بدن را مورد تهاجم قرار می دهد. به این ترتیب یکی از اندام ها یا گروهی از سلول های بدن مورد تخریب قرار می گیرد.

 

از میان بیماری ها امروزه بیماری های مهمی در گروه بیماری های خودایمنی قرار می گیرد.

 

«مولتی پل اسکلروزیس» یا ام اس که در اثر حمله سلول های ایمنی به غلاف سلول های عصبی بدن ایجاد می شود و در سال های اخیر بسیار شایع شده است؛ از معروف ترین این بیماری هاست.

 

بیماری «هاشیموتو» که عامل کم کاری تیروئید است نیز در اثر حمله سلول های ایمنی به سلول های تیروئید ایجاد می شود و امروزه درصد زیادی از افراد، بخصوص زنان را مبتلا ساخته و عامل اصلی کم کاری تیروئید است.

 

بیماری کرون که در غرب یکی از عوامل اصلی التهاب روده هاست و موجب اسهال و درد مزمن شکم می شود نیز از همین دسته بیماری هاست.

 

بیماری «روماتیسم مفصلی» که التهاب مفاصل است نیز در اثر حمله سلول های ایمنی به سلول های مفصل رخ می دهد.

 

عامل «دیابت تیپ یک» که در کودکان و نوجوانان رخ می دهد، تخریب سلول های پانکراس است. این سلول ها نیز مورد تهاجم سلول های ایمنی خودمان قرار می گیرد و آنها هستند که این بیماری مهلک را ایجاد می کنند. درباره تمام این بیماری ها می توان آنتی بادی ها را اندازه گرفت و سطح بالای این مواد در خون گواه خودایمنی بودن این بیماری هاست.

 

در چند سال اخیر مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده است و اکنون ما می دانیم وقتی برخی از سلول های دفاعی بدن در دوران زندگی با مهاجمان خارجی برخورد نکنند و به اصطلاح فرد در محیط سالم و استریل از نظر مهاجمان خارجی مثل میکروب ها و انگل ها به سر ببرد، این سلول ها فعال می شوند و به خود بدن صدمه می زنند.

 

گواه این موضوع این است که تمام بیماری های برشمرده شده در کشورهای غربی و پیشرفته که عاری از آلودگی های انگلی و میکروبی هستند، شایع تر است و اکنون اندک اندک شاهد فوران این گروه بیماری ها در کشورهای دیگر مثل ایران هستیم.

 

اکنون این پرسش پیش می آید آیا فرار از مهاجمان خارجی یعنی میکروب ها و انگل ها و زندگی مکانیزه، استریل و عاری از هر گونه میکروب و انگلی اشتباه بوده است؟
منبع:aftabir.com


ویدیو مرتبط :
بیماری های نقص ایمنی در کودکان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا کودکان سزارینی بیشتر به بیماری‌های سیستم ایمنی مبتلا می‌شوند؟



اخبار ,اخبار علمی , کودکان سزارینی

 

اخبار علمی - چرا کودکان سزارینی بیشتر به بیماری‌های سیستم ایمنی مبتلا می‌شوند؟

پژوهش محققان موسسسه کارولینسکای سوئد نشان می‌دهد که شیوه زایمان می‌تواند بر سلول‌های بنیادی نوزاد تاثیر بگذارد؛ این نتایج می‌تواند علت ابتلای بیشتر کودکان متولد شده از سزارین به بیماری‌های سیستم ایمنی بدن را پاسخ دهد.

 سزارین در سراسر جهان از گزینه‌های انتخابی برتر برای زایمان مورد استقبال قرار گرفته است. آمارها نشان می‌دهد که در بین کودکان متولد شده از سزارین، خطر بیماری‌های مشخصی نظیر آسم، دیابت نوع یک، چاقی و بیماری سلیاک بسیار چشمگیر گزارش شده است.

به گفته محققان مکانیزم بیولوژیکی پس از این تغییرات، پیچیده و به ژنتیک و عوامل محیطی بستگی دارد. طی این پژوهش، 43 کودک که 18 نفر از آنها با سزارین به دنیا آمده بودند مورد بررسی قرار گرفتند.

نتایج این پژوهش نشان می‌داد که سزارین موجب تغییرات اپی ژنتیک خاصی در 350 منطقه DNA که با کنترل متابولیسم و سیستم دفاعی مرتبط است، اتفاق می‌افتد.

اپی ژنتیک نظریه‌ای در زمینه توارث است که می‌گوید: ژن دارای «حافظه‌ای» برای یک واقعه است. ممکن است دو نسل در معرض واقعه یا رخدادی قرار بگیرند و این رخداد در ژن‌های آن نسل نشانه‌گذاری شود و موضوع برای چهار یا پنج نسل بعد یا بیشتر ادامه یابد.

میکائل نورمن متخصص نوزادان در این رابطه می‌گوید: طی زایمان طبیعی، جنین با استرس بسیار زیادی مواجه می‌شود که در این مورد خاص امری مثبت تلقی می‌شود چرا که نوزاد را برای زندگی خارج از رحم آماده می‌کند.

چنین فعالسازی سیستم ایمنی در سزارین اتفاق نمی‌افتد و همین امر می‌تواند علت این تفاوت در این دو نوع زایمان باشد.

این پژوهش در مجله Obesity & Gynecology منتشر شده است. 

اخبار علمی - ایسنا